Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Lekarze bardziej skorumpowani czy politycy? |
Siamanko!!! i jak tam moze wreszcie nam sie zima skonczy jeeeeee :D hehe i jakas impreze sie wyduma :P a moze ktos z was ma jakis pomysl?? Zurek dzieki za kasete :D pozdro
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Lekarze bardziej skorumpowani czy politycy? |
Shai napisał(a): > Oczywiście, że nie jest to sprzeczność!! Inność to > różnorodność... rozmaitość... różnice są dobrodziejstwem, > dzięki temu budzi się w nas chęć do poznawania, doświadczania i > poszukiwania tego, co nam brakuje w innych ludziach. > A równość zakłada, że te różnice [płeć, wiek, kolor skóry, > wyznanie itp.] nie są jakąkolwiek podstawą do dokonywania > jakichkolwiek ocen. > > Pozdrawiam, > Shai > Czyli kaleka bez nóg powinien mieć równe szanse w otrzymaniu posady listonosza lub gońca, stukilowa baletnica szanse na zatańczenie w ,,Jeziorze Labedzim" , a analfabeta na prace korektora w gazecie. Powinni mieć szanse, jesli tego chca, zgadzam się. Ale nie wymagajmy aby pracodawca nie mial wolnego wyboru w doborze pracownikow, bo dojdziemy do absurdów w równouprawnianiu.
|
|
Czy osoba, która prosi o to aby ją zabić powinna być zabita? Czy matka płacząca nad zabitym przez pijanego kierowcę dzieckiem i prosząca „niech ktoś mnie zabije” powinna być zabita? Czy katowany przez NKWD-owców, UB-eków czy SB-eków Polak, który mówił im „no to mnie zabijcie” powinien zostać zabity?... W takim wypadku NKWD -owcy (UB-ecy czy SB-ecy) spełnili tylko jego prośbę... byli dobrzy, jak... lekarze?... Niemieccy lekarze masowo zabijali starców i chorych w obozach koncentracyjnych... a może to była tylko eutanazja? A nastolatek (nastolatka) chcący popełnić samobójstwo może poprosić by zabił go lekarz... wszak będzie gwarancja, że się uda...
|
|
Wizja jak wizja ale pamieć to jest chyba zawodna, w dyskusjach o problemach oświatowych podczas rozmowy sam prezydent zapomniał że on jest absolwentem szkoły tkzw. DRZEWNEJ. a to chyba dlatego że był zwolennikiem jej likwidacji. TAK TRZYMAJCIE PREZYDENCIE.
|
|
siemanko Dorian i reszta :)) nie ma sprawy jesli chodzi o kasetke (mam nadzieje ze sie podobala ??) no ostanie dni troszke cieplejsze tez mam taką nadzieje ze zima sie konczy i odchodzi chen chen daleko :)) imprezke jak najbardziej trzeba wymyslec: ja proponuje kwiecien (jesli chodzi o termin) i mysle zeby zrobic małą imprezke (bez rajdowki) zobaczymy jak wypali itp. itd. a jak bedzie fajnie tak jak ostatnio to w maju np. zrobi sie juz cos wiekszego !!! jesli chodzi o miejsce no to trzeba pomyslec, mysle ze plan na fadomie jest dobry no ale mozna było by zrobic gdzies indziej dla odmiany (no ale to wszystko do ustalenia) no ale Organizator to ty tu jestes "dowodca" prawda ??? o czym myslesz i gdzie ??? pozdrawiam Zurek
|
|
Shai: no co Ty pleciesz ??? No jak mam nie brać pod uwagę, przy wyborze pracownika - koloru skóry albo wyznania ??? Nie dość, ze będę musiał mu niestety płacić, to jeszcze patrzeć na "odmieńca" ???
|
|
Pomysł spox ale nie wieże ze się zorganizujecie do 26 czy 27ja np. wyczailem to dopiero teraz i z tego co wiem, to mało kto o tym wie ze coś takiego się szykuje. Proponował bym rozdmuchanie tej akcji typu łańcuszki na gg, radio mechaniak, czat na wp itd. Jeśli chcecie coś dobrego zorganizować bo może i jestem trochę złośliwy ale czaicie się do tego mało profesjonalnie i mało zorganizowanie.I raczej przełożenie akcji na późniejszy termin np. za 2 tyg było by bardziej praktyczne tak mi się zdaje przynajmniej. Chyba ze dasz rade to teraz szybko poskładać do kupy. A jeszcze jedna mała uwaga Nienormalna załóż se pocztę czy jakiś nr gg na którym wpisywać się mają osoby chętne będziesz wiedzieć na czym stoisz. Pozdro :D
|
|
Cieszę się że chociaż jedna osoba wierzy w powodzenie tej akcji, jest nadzieja że za nim zima się skończy uda się zebrać grupkę chętnych ludzi. Potrzebny jest do tego człowiek z charyzmą,, jak napisała ryskago, bo łatwiej jest rzucić hasło, gorzej z organizacją . Trzeba by było zainteresować tym media i tam szukać większego poparcia. Pozdrowienia.
|
|
Masz zdrowie Heniek. Ja bym w sobotę nie dał rady tak rano się podłączyć do interu. Wstaję nie wcześniej niz o 10.00
|
|
Greatest_DeMoN ma bardzo dużo racji. Ogólnie jestem wrogiem wszelkich łańcuszków na gg ale jeśli trzeba się poświęcić dla dobra sprawy, to może być. Kto tylko może, niech powiadomi swoich znajomych z gadulca :) nie będę podawała konkretnej treści jaką macie im wysłać, bo chyba to potrafi każdy, ale koniecznie dajcie im adres tego tematu :) Odzywajcie się na pocztę, bo nie dochodzą do mnie wiadomości wysyłane przez gg kiedy mnie nie ma :( a że zawsze jestem niewidoczna, to ciężko by było. Tak więc niemoralnienormalna@wp.pl :) Przy okazji przekładamy datę na 7 marca :) i jeszcze coś: głosowanie - soczki czy makarena? DiDi
|
|
Sonda na temat budowy supermarketu w Łomży jest na 101% oszukana. Dlaczego? ano dlatego, że wynik ponad 20 000 głosów jest nieprawdopodobny. Noe mówię o tym, że w Łomży nie ma tylu komputerów z dostępem do netu ale o tym, że w Łomży w ogóle nie ma tylu komputerów wliczając w to wszystkie firmowe komputery. W innej sytuacji w każdym mieszkaniu musiałby być komputer a w sporej części 2 lub 3. Czyżby drobnosklepikarska i drobnohurtownicza łomżyńska mafia podpłaciła organizatora sondy?!
|
|
-Brawo-
|
|
ADALL- dowcipnisiu w jaki sposób mnie rozszyfrowałeś. Może jakoś ogródkiem ujawnisz się, ja domyślam się, ale nie będę strzelał na pałę. Co do spania to chyba ty całą noc czatujesz, a w dzień śpisz. Pozdrawiam. Pozdrawiam wszystkich :-)
|
|
przez trzy minuty to mozna trzy balony na pompowac :P hehehe ja jestm za tymi okularami :)
|
|
Adall-ku, rzeczywiście nawet kościół z twego okna widać, a co do służby to muszę się z Twoją żoną spotkać i przekazać kim ona w domu jest. Pozdrowienia.
|
|
Witam, Czy istnieje jakieś forum Liceum Ekonomicznego w Łomży? jako absolwent, szukam kontaktu z dawnymi znajomymi z tamtąd. Czy jest może na forum ktos z rocznika '77 z profilu "finanse i rachunkowość" ? Pozdrawiam wszystkich forum'owiczów :) marcin.k
|
|
Wooooooooow, To by dopiero było coś!!!! Na Płomienistą B. wyruszyć.... Ech... Evaa, D/zięki za ten helikopter, może dotrę na czas na ten, jak mu tam... flash mob :)
|
|
prezydęt? to jakaś nowa odmiana instrumentu dętego ...? Kto umie grać na prezydęcie ? dzięki ptysiu rozbawiłes mnie do łez .... Proponuję podczas oficjalnego otwarcia linii tramwajowej w Łomży zorganizować koncert na dwa prezydęty i klarnet :) Repertuar do ustalenia :DDD Pozdrawiam
|
|
Tigerku, To nie talent, to... Ryskago buja tera w obłoczkach, ale nadejdzie ten dzień, kiedy zleci z nich z wielkim hukiem - takie jest życie... :( A Zbysia to spatkałam już kilkakrotnie w Krakowie, alem nie słyszała żeby Pszczółkę Maję podśpiewywał, jeno gazetę w kiosku grzecznie kupował... :)
|
|
No nie lśni Maćku, nie lśni, ale cóż ja tera mogu zdiełać, skoro dzieci chore w sposób ciągły, kompa niet w domu, a i sił już brak kiedy człek się zwlecze po pracy do chaupki... Poza tym rzeczywiście trza nam chyba poczekać aż puszczą mrozy, bo póki co to "klapy" w nosie zamarzają i nie sposób spacerować dłużej niż z godzinkę... Acha, odśnieżać nie muszę - Pan Dozorca spisuje się znakomicie w tym względzie :) ADALLko, jak Ci tak źle to zacznij tramwajami jeździć, mówię CI jest suuuuper!!! :DDDDD
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |