czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
FORUM'alne Stowarzyszenie Poszukiwaczy Taniego Pańswa

Moim zdaniem, rzeczywiście osoba odpowiedzialna za zatrudnianie nowych pracowników wykazała się wyjątkową "inteligencją". Zawsze można wymyślić jakiś powód, co do którego nie będzie żadnych posądzeń o dyskryminację. A tak, powie człowiek głupotę i na drugim końcu Polski o tym mówią.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: FORUM'alne Stowarzyszenie Poszukiwaczy Taniego Pańswa

Ptysiu sorry ale jakie nastepne?A to juz gdzies mamy hipermarket?Chyba nie od tej strony wiezdzam do miasta co trzeba bo nie zauwazyłem..

No ja juz mam 1 osobe

Witam!

Spółdzielnia uchwaliła taką ustawę , to znaczy wybrani przez nas delegaci i jest ona naprawie.Tak że nic nie pomogą nasze protesty. Płacimy jeszcze do tego 1,30 zł za każdy licznik, żeby potem za te pieniądze u każdego lokatora czy licznik jest dobry czy nie przymusowo powymieniać liczniki przez spóldzielnię. Nowe liczniki mają mieć bardziej dokładny pomiar poboru wody. Niby tonie jest dużo, ale 1,30 zł x 4 liczniki i x 12 miesięcy to daje rocznie sumę 62,40 zł. Płacimy już około 4 lat czyli ja mam już wpłacone ok.250 zł, a ciekwe ile jeszce lat będziemy za to płacić. Tak to musimy płacić za wymianę liczników, a jeszcze za wodę nie pobraną w swoim mieszkaniu. Czy nie byłoby sprawiedliwiej, żeby spółdzielnia płaciła pieniędzmi z funduszu remontowego.

Pozdrawiam.

Najlepiej to kupic sobie w aptece cieniutka igle (taka na strzykawke, waciki do dezynfekcji i samemu sobie zrobic taka dziurke w nosie..

Witam!
Byłoby dobrze żeby były takie podwyżki, można spodziewać się podwyżki o 10, 20 a nawet o 30 %, zależy jaka będzię różnica w poborze wody między licznikami dostawców,a licznikami lokatorów w każdym bloku.

Pozdrawiam.

gondoljerzy napisał:

zbój napisał(a):

> każdy inny, wszyscy równi.

Nie uważasz, że w tym stwierdzeniu jest sprzeczność. Albo inni, albo równi.

-----------
Oczywiście, że nie jest to sprzeczność!! Inność to różnorodność... rozmaitość... różnice są dobrodziejstwem, dzięki temu budzi się w nas chęć do poznawania, doświadczania i poszukiwania tego, co nam brakuje w innych ludziach.
A równość zakłada, że te różnice [płeć, wiek, kolor skóry, wyznanie itp.] nie są jakąkolwiek podstawą do dokonywania jakichkolwiek ocen.

Pozdrawiam,
Shai

Ma zowsze Łomża

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org