niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Henryk piekarski wygrał I etap konkursu na osobowośc roku

małgosia: nie wiem, w jakim znaczeniu ten txt pisałaś. Nie zgadywałem także, ile on tych znaczeń może mieć. Ale na Twoim miejscu bym się wstydził. Ja myślałem o noclegowni i to napisałem. I nie pozwolę na żadne burdeliki, o których piszesz na Sikorskiego. Zwłaszcza, że w pobliżu się urodziłem. A fe, wstydź się !!

Ma zowsze Łomża

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Henryk piekarski wygrał I etap konkursu na osobowośc roku

maciek: ja dokładnie nie wiem. Ale przez jakiś czas, dopóki nie pogoniła go z kretesem - z tego forum ryskago (coś tam między nimi iskrzyło), był tu niejaki emeryt2005. On pisał, że jest już na zasiłku, czy też bezrobociu. W każdym razie na pewno coś doradzi, bo mówił coś o częstej jeździe leczniczej na rowerze i problemach z korzonkiem. Facet wydawał się w porządku, na pewno pomoże. Pozdrawiam.

Nie 27-my? To 28-my w takim razie :)
Mówiąc szczerze to te pomysły z czapką i przytulaniem mi też nie pasowały jakoś nadzwyczajnie, ale, jak widzicie, nie jestem niezwykle kreatywna i nie miałam ciekawszej koncepcji... Powiem wam jedno: nie mówcie, co już było, powiedzcie, czego jeszcze nitk nigdy nie zrobił :)
Robienie pajacyków? Podrzucanie pluszowych misiów?
Makarena też może być :) tylko że dobrze by było, żeby była jakaś muzyka, bo ten taniec wyobrażam sobie tak sobie bez tła dźwiękowego :)
A teraz krótkie podsumowanie: zbój, ptysiu91, poprostu_ja, Abcd, kaschia są jednoznacznie za :) Łącznie ze mną to 6 osób. 6-osobowy Flash-mob to chyba trochę mało..
I coś jeszcze: gdybyście namówili znajomych, to najlepiej byłoby, żeby podać im adres forum i temat postu, coby sobie w spokoju śledzili, jak w danej chwili wygląda akcja :) To chyba tyle. Pozdrawiam farumowiczów :)

Ma zowsze Łomża

a czemu wnb ????? może ŁTK

Moim zdaniem ten hipermarket powinien byc zbudowany w centrum lomzy a nie gdzies poza granicami naszego miasta a jest wiele argumentow przemawiajacych za tym rozwiazaniem jednym z nich jest taki iz co nam po budowie HM poza miastem jezeli zamiast zadrudniac lomzyniakow bedzie zatrudniac sie ludzi z okolicznych wiosek a lomzyniacy i tak beda jezdzic do HM na zakupy wtedy tracimy X2 gdyz zmniejsza sie obrot w osiedlowych sklepikach a bezrobocie nie maleje gdyz robote dostali ludzie nie mieszkajacy w lomzy
wedlug mnie powinno zrobic sie referendum tak jak ma to miejsce na wyborach chociazby prezydenckich i kazdy lomzyniak oddawalby swoj glos czy jest za budowa HP w lomzy czy tez poza jej granicami

A po co nam nastepne Hipermarkety ?

dabz

Agent22, a co ma piernik do wiatraka, co z tego że będzie na obrzeżach miasta. Wcale to nie oznacza, że będą zatrudniani ludzie spoza Łomży. Równie dobrze nawet gdyby był gdzieś w centrum to tak samo ludzie z wiosek mogli by tam pracować, nie rozumiem Twojego toku myslenia. I napisałeś że jest wiele argumentów, ale jak na razie przedstawiłeś tylko ten jeden, a gdzie reszta?

HEEHEH na rynku kilku gości codziennie robi takiego fleszmopa z soczkiem;)

Kolejna apteka czy zakład fryzjerski nie pozbawi tylu ludzi pracy co HP.

Ja też uważam ze jakakolwiek dyskryminacja jest po prostu głupia. Liczy sie człowiek a nie jego płeć, czy status społeczny....

wolność i równość dla wszystkich!!!!!

dabz

I Tak ma być !!!!

Marcelu a to ma piernik do wiatraka ze chyba jest oczywista sprawa ze wiecej bedzie sie chcialo zatrudnic lomzyniakow w HP jesli bedzie on w lomzy niz gdzies pod KOZIKAMI CENTRALNYMI twoim tokiem rozumowania idac wychodzi na to ze kazdy lomzanin moze rownie dobrze pracowac w HP w wawie czy wtedy jednak bedzie mu sie to oplacalo jesli odliczymy od pensji pieniadze ktore musial wydac na bilety?? a co do argumentow to nie chce mi sie ich wypisywac bo pol nocy bym chyba spedzil tlumaczac ci je poczytaj sobie artykulu na 4lomza i elomza

Ktos tu traktuje spóldzielców "zoologicznie" (i czasem trudno odmówic mu racji). Jakim cudem w jednym bloku wskazania liczników się bilansują a w drugich jest różnica ponad 20%? Nie da sie tego wytłumaczyć względami technicznymi. Skoro liczniki w mieszkaniach posiadają wszystkie prawnie przewidziane cechy legalności to na jakiej prawanej podstawie ktoś je ignoruje. Moim zdaniem decyzja o naliczaniu dopłat nie ma mocy wiążącej, bo narusza przepisy wyższej rangi. Pomijam tu oczywisty fakt, że trudno poważnie traktować figurantów z rady nadzorczej, skoro ponad połowa tzw. przedstawicieli członków ( delegatów na walne zebanie) to pracownicy spółdzielni lub jej podwykonawcy z rodzinami. Wszyscy się burzyli, gdy Łukaszenka mianował parlament. Czym sie więc różni demokracja spółdzielcza od demokracji białoruskiej? Wygląda na to,że jedynie jezykiem urzędowym. Kaczorki i Platformersi bedą mieli wdzięczne pole do popisu ( nie mówiac o bardziej krewkich opcjach).
Pozdrawiam

wnb = wychowany na bawełnie :)

Niewiem co to da

Ma zowsze Łomża

Ptysiu!
Dla oka będzie przyjemniej, jeżeli w Niemczech to zamontowali, to chyba zdaje egzamin, a Niemcy pieniędzy z byle powodu nie wyrzucają.

Pozdrowienia!

... & vice versa!

Chcialbym poruszyc oto ten temat- Eutanazja jest to powodowane współczuciem zabicie człowieka, który cierpi i jest nieuleczalnie chory. Rozróżnia się: eutanazję czynną (śmierć jest spowodowana określonym działaniem) i bierną (śmierć następuje na skutek zaniechania terapii podtrzymującej życie) oraz eutanazję dobrowolną (kiedy występuje świadoma prośba o spowodowanie śmierci) i niedobrowolną (gdy chory nie jest w stanie wyrazić takiej prośby, np. jest nieprzytomny).

To kolejny temat, który dzieli ludzi. To kolejny temat, który podnosi Polakom ciśnienie, podobnie jak temat aborcji, praw homoseksualistów itp., itp. ...
Mało kto z nas umie ocenić swój stosunek do tego i stwierdzić obiektywnie albo raczej mniej subiektywnie czy eutanazja jest właściwa czy też nie. Nie wiem czy w ogóle da się taki sądy wysnuć, ale wydaje mi się, że powinniśmy o tym rozmawiać, dyskutować, nie koniecznie dochodzić do jakiś wniosków, ale po prostu myśleć, bo każdemu z nas może przyjść kiedyś tam podjąć trudna decyzję...
Czy jesteście za tym projektem ustawy bo 50% spoleczeństwa jest na tak.

Ma zowsze Łomża

Ja to jestem chory ale bym se poszedł na spacer.

No a to stronke chyba trza rozmieścic gdzieś co ?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org