czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Łomża nie dla nas

NN: Nikt przed Tobą nie "wychwycił Mistrza i Małgorzaty"? No to tu się mylisz.
Polecam "Zbrodnię i Karę" Dostojewskiego. Czyta się średnio-lekko. Ale za to opowiada o życiu.
Pozdro

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Łomża nie dla nas

ADALLku,

A Tobie dziękuję baaaardzo za wsparcie, no bo dlaczego tylko baba ma sprzątać??? Czy to wynika z definicji słowa "kobieta"???

Dzięki bardzo raz jeszcze

Nie słyszałem nigdy, by policjanci kogoś pobili pomyłkowo, choć jest to możliwe niestety. (Gdzie drwa rąbią - tam wióry lecą.)
Natomiast uważam, że raz na jakiś czas łomot dobrze robi dresiarzom skinom i blokersom (czytaj chuliganom), by przewietrzyć im mózgi - ponieważ za często czeszą kieszenie pijaków i straszą małe dzieci. Niestety sądownictwo w Polsce jest w stanie zapaści i policjanci ze służb prewencyjnych powinni sami wymierzać sprawiedliwość (w zgodzie z kk) i siać postrach wśród gangów osiedlowych.
Oczywiście nie powinni się czepiać porządnej młodzieży, zachowującej się prawidłowo. Niestety jest wiele miejsc na naszych osiedlach, gdzie strach chodzić po zmroku i jak czasem posłucham opowieści kolegów policjantów - to ostatnie trzy włosy na głowie mi się jeżą...

Zbych

"Potrzeba jest dużo fabryk, nie marketów, nie usług, ale zakładów, które będą coś produkować i będą potrzebować pacowników."

Oto typowy przykład myslenia industrialnego charakterystycznego dla początków ubiegłego stulecia. To nic, że wielkopowierzniowe fabryki na Zachodzie zamykano w latach '60tych. To nic, że rosnąca automatyzacja produkcji spowodowała ogromny spadek zapotrzebowania na pracowników fabrycznych posiadających niskie kwalifikacje. To nic, że usługi, zwłaszcza wysokospecjalizowane są podstawą najprężniejszych gospodarek świata. To co, że "epokę węgla i stali" dawno mamy za sobą. To nic, że grupą najbardziej poszkodowaną w wyniku globalnych przemian są tzw."niebieskie kołnierzyki" - wybudujmy im więcej fabryk, bo się chłopy nie mają gdzie podziać. To nic, że wszyscy dokładamy się do fabrycznych molochów, hut i kopalń.
Był kiedyś niejaki pan Ludd (jesli dobrze piszę nazwisko) wsławiony niszczeniem maszyn przemysłowych i twierdzący, iż społeczeństwo agralne i przydomowe manufakturki to podstawa istnienia zdrowych i zasobnych narodów. Podobnie pojmuję obecne resentymenty związane z budującym "znojem gónika i hutnika"...

Panie Emerycie,
Ja i tak Pana lubię. I to Pan ma charyzmę, o tak!

1. Ciekaw jestem czym według WAS jest satanizm?

2. Czy jesteście w stanie zmienić swoje zdanie po przejrzeniu stronki http://satan.pl ?

Wpadłem tam przez przypadek (przypadek, czyt: google) podczas szukania czegoś zupełnie innego i trafiłem na taki cytat:
"5. Dlaczego Szatan?
Szatan jest dla nas symbolem. Wbrew obiegowej opinii my, Sataniści, nie jesteśmy wyznawcami Szatana, upadłego anioła, metafizycznego bóstwa. Modlitwy wznoszone ku rogatej figurce pozostawiamy pseudosatanistom, tak jak modlitwy kierowane do Bogów jakiejkolwiek religii pozostawiamy wyznowcom tychże religii. Szatan może być naszą ukrytą stroną natury, formą, w którą wlewa się określoną treść, drogowskazem wskazującym nieuchwytny szczyt na ścieżce życia. Oto nasz Szatan. Jego imię pochodzi od nazwy piastowanego stanowiska - oskarżyciela i przeciwnika, anioła wykonującego na polecenie judeo-chrześcijańskiego Boga wszelkie działania negatywne z punktu widzenia ludzkości. Dopiero dzięki wielkim monoteistycznym religiom Szatan zyskał tytuł Króla Ziemi, Księcia Ciemności razem z prawie pełną autonomią swych działań (aczkolwiek idea ta zawdzięcza swe istnienie irańskiemu prorokowi i kapłanowi, Zoroastrowi). Duch niepokorny, nie mogący znieść czyjegoś panowania nad sobą, w swym umiłowaniu wolności nie wahający się porzucić miejsca, w którym jego niepodległość była kwestionowana - dzięki tym cechom stał się patronem ludzi wolnych, szukających wyżyn swego człowieczeństwa; ludzi nie chcących być kolejną owcą w stadzie, jednym z wielu trybików składających się na machinę cywilizacji; ludzi szukających duchowej niepodległości, piękna, przyjemności z życia, po którym nikt nie wie, co nas spotka.
"

Łomża- OSTATNI BASTION PÓŁNOCNEGO MAZOWSZA

Szataniz to coś podobnego do pancurów !

PSY SZCZEKAJĄ A KARAWANA IDZIE DALEJ

Kto by sie niebał naszej Łomżyńskiej policij ?

R

Gratulacje dla portalu 4lomza za wyróżnienie jakie przyznał portalowi Marszałek Janusz Kazimierz Krzyżewski za interesujące promowanie Łomży i Ziemi Łomżyńskiej na stronie internetowej www.41omza.pl.

Pozdrawiam twórców 4lomza :)

Ma zowsze Łomża

Też gratuluje.

bigi2004

na stronie internetowej www.41omza.pl. hmm. to dla jakiej strony przyznawaja nagrode dla www.4lomza.pl czy www41omza.pl ?

śledczy poszukaj "afery" gdzie indziej ;)
Dołączam się do gratulacji

Ja polecam Johna Irvinga, szczególnie "Regulamin tłoczni win"; Whartona, głównie "Spóźnionych kochanków" i "Tato"; Pilipiuka z bezbłędnym Jakubem Wędrowyczem; Rolanda Topora i jego bajecznie obsurdalne opowiadania, ale na pierwszym miejscu polecam zupełnie nielekkiego "Ojca Chrzestnego" Mario Puzo... taki mały przekrój ulubionych :]

GRATULACJE!!!

To ja :d

Teraz bedzie afera 4lomza

Ma zowsze Łomża

Ja widzialem jak 7 typów pałowali bo piwo w miejscu publicznym pili.

Momento mori

A w jakiego Boga oni wierzą ?? w szatana czy shirme ?

Łomża- OSTATNI BASTION PÓŁNOCNEGO MAZOWSZA

Hej, Ptysiek, jak chcesz wiedzieć Ptysieńku kochany, to po prostu przeczytaj uważnie tutejsze posty, zrozumiesz W JAKIEGO BOGA WIERZĄ. To tyle. Eh, Ptysiek, Ptysiek... Myśl czasami :)

Ej, Ptysieniek, coraz mniej mi się dziecinko podobasz... Czasem więcej powagi :)

Ma zowsze Łomża

To był strzał w dziesiątke Gratulacje.

Nie czytalem wszystkich postów, więc może ktoś to już napisał. Moim zdaniem w Łomży brakuje miejsca gdzie można pograć w kręgle. Pytanie tylko czy właścicielowi opłacałoby się prowadzenie tego, ale można by to było połączyć z jakimś pubem/klubikiem. POzdr.

www.lks.lomza.tk

A swoją drogą to panków nie mieszaj bo subkultura to jedna rzecz, kolor czarny - inna, religia - jeszcze inna... Tak więc.. .

bagrmosen

Moze narodowosć moz i nie!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org