niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Katoland?

Czasem działa też "Lewy Ctrl" + "Shift"...

k_T

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Katoland?

Witam DoPrze.
Jak się zorientowałem jesteś doradcą większych firm w sprawach organizacji pracy i zatrudnienia. Mógłbyś założyć Prywatne Biuro Pośrednictwa Pracy i prawdopodobnie lepiej byś działał niż PUP, bo pracował byś na własny rachunek, a w zatrudniaku nie zależy im na załatwieniu komuś pracy bo i tak " czy się stoi czy się leży, to się coś tam należy............."
Pozdrawiam.

Jack Daniels rulezzzzzzz

Najlepiej skorzystaj z porady fachowej którejś z licznych firm komputerowych, tam zostaniesz szybko i fachowo obsłużona. Takie porady jak, a może to, a może tamto, a może tym, a może tamtym do niczgo nie doprowadzą. Osobiście poleciłbym firmę "FINA" Mazowieckiej 1.

Pozdrawiam serdecznie.

Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle przesłuchani...

n c ...

Pozdrawiam...

k_T

Telekomunikacja Polska podniesie od 1 marca ceny brutto usług dostępu do Internetu dla użytkowników indywidualnych Wraz z powrotem stawki VAT usługi podrożeją o 22 proc. Abonenci usług internetowych TP z tytułu VAT będą zasilać budżet państwa kwotą ok. 200 mln zł rocznie.

Jak w reklamie szamponu 2 w 1 (2 podwyżki za jednym zamachem)

Witam EMERYT2005...
muszę przyznać, że mam bardzo podobny pomysł... z tym, że troszkę to jest ryzykowne przy tak niestabilnym rynku pracy.. chociaż właśnie może w tym jest szansa na powodzenie?!
Wielkie dzięki za wszelkie konstruktywne wypowiedzi... i czekam na jeszcze...

Pozdrawiam.

:/
Czyli podrożeją także usługi "netto"?
Chyba nie, podwyżka dotyczy tylko VAT, a to nie zależy od Telekomuny. No i nie jest to "2 w 1" :)
Popierajcie dalej socjalizm, popierajcie.

Drogi Kolego Markac , jak widać, temat Czesława, wzbudził zainteresowanie wielu dyskutantów i warto stukaćw klawiaturę komputera Drogi Ptysiu, bo to są rzeczy potrzebne nie tyle dla nas, co dla naszych dzieci. Nie jeden z Was którzy krytykujecie ten pomysł, popływał by kajakiem, łodką czy poopalał się na pięknęj nadnarwiańskiej plaży. Rzeka i to dosyć czystą mamy blisko. Panie Czesławie tak trzymać.

Nie, netto zostaje taka sama. Tu jest właśnie haczyk bo gdyby cena netto się zwiększyła to byłaby to podstawa do zerwania umowy z TPSA. Wzrasta VAT a on nie ląduje w kieszeni Tepsy więc wszystko zostaje po staremu oprócz tego że "społeczeństwo płaci" więcej.
Był pomysł żeby Tepsa podwyżkę VATu "wzięła na siebie" tzn. obniżyła tak ceny netto aby po dodaniu 22% wyszło te np. 59 zł za najtańsze Neo. Ale bossom naszego prawie-monopolisty jakoś się średnio ta idea spodobała :)

juz po ostatkach ....
mrozy coraz mniejsze....
wszyscy zwarci i gotowi ....
moze czas pomyslec o jakiejs imprezce ????
takie dla rozprostowania kosci, zabawy, itp.itd.
mysle o imprezie bez rajdowki (aby koszty zmniejszyc) z wpisowym np. 20 zł oczywiscie Radio Bab, plac Fadom itp. itd. co o tym myslicie ???
Dorian ?? Organizator ?? wymyslimy cos wspolnie ??? np. na poczatku marca :))) prosze o komentarze
pozdrawiam
Zurek

Witam!
Uważam, że powinienieneś zająć się rynkiem pracy nie tylko polskim ale i pozostałych krajów unii europejskiej, przecież coraz więcej krajów pozwala na zatrudnianie się ludzi z Polski.
Pozdrawiam.

Ma zowsze Łomża

Elo Ile macie składów w Łomży którzy wydali cos pod ziemią. Macie moze linki jakieś ??

---------------------------------------www.pldrejon.30.pl---------------------------------------

Po pierwsze to nie rozumiem czemu on został prezydentem, jesli nawet nie radził sobie w szkole jako nauczyciel fizyki.
Jeśli nie radzil sobie jako nauczyciel to teraz chyba prubuje sie zemścić na Łomżyńskiej oświacie :D
Z tego co pamiętam to uczniowie nie mieli szacunku dla niego, bo on miał swój świat. Nie potrafił prowadzić lekcji, a w ostatnich latach kiedy uczył jeszcze to nie wypełniał swojego zawodu jak powinien. Nie był on kompetentnym człowiekiem do tego zawodu. Przykladem takiej niekompetencji było "prowadzenie" lekcji przez 3-5 minut a potem wychodził gdzieś i zostawiał klase...
Czy taki człowiek ma prawo piastować taką ważną funkcję jak wiceprezydent?

Nic z tego. W panelu mam polski programisty, przelaczalam tez na polski [214], ( nie wiem, co to za cudo) a ogonkow jak nie bylo, tak nie ma. A w Gadu-gadu sa, skurczybyki :) . Widac " dobry Bog juz zrobil, co mogl, teraz trzeba zawolac fachowca ". ;)))))

a w następnej kolejności zajmij się głodem na świecie ;)

Jak myślicie czy powinni pg4 przenieść do pg3 ??

Ja wiem o składzie "Barbórka" przy ulicy Sikorskiego. Czy coś wydali? Możliwe, że zlecili jakiejś drukarni druk kalendarzy reklamowych ale z pewnością było to wydawnictwo jak najbardziej naziemne. Strony w internecie też chyba nie mają.

Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle przesłuchani...

To znów coś o podziemnych tunelach pod Łomżą? ;-)

Nie, mu chodzi o składy kolejowe :). Ja osobiście nie mam rzadnego składu ale jeden czasami stoi niedaleko dworca. Niestety naziemny.

No ja też tego nie rozumiem.

Ja tam nie interesuje sie Łomżynskim skladem czy skladami.

Ma zowsze Łomża

W kapitalizmie ekonomia jest number one . Szkołę można sobie wybrać z pozostałych , może jeszcze lepszą. Jeszcze pozostaje Białoruś.

Powinien być plan perspektywiczny tego typu działań , a nie totalne zaskoczenie rodziców.

Ja jak widzę temat Hip Hop w Łomży , to na niego nie wchodzę , a tym bardziej nie krytykuję , bo są tego zwolennicy. Natomiast zawsze czytam Powróćmy nad Narew. Pozdrawiam Czesława.

Hip hop to dziadostwo !!! Punk kroluje na poskich ulicach!!!

Łomża to jest potega lomza najlepsza jest.... !!!!!!!! kibice lks a zwlaszca eŁkAeSiAcY sa bardzo coooool

O to by było git!!Ale byś nie umiał pisac ani czytać to by był problemik!!Jak by nie było szkół to bys się tu teraz nie wypowiadał!!

Jka zrozumiecie podstawy ekonomi to będziemy mogli porozmawiać...na razie idzcie do biblioteki i wypożyczcie odpowiedznie książki...

---------------------------------------------
Po raz kolejny nie pozdrawiam....

Złodziejstwo i nic więcej...tyle można powiedzieć :/

Moim zdaniem nie powinni likwodować pg4. Przecież tam jest o wiele bezpieczniej niż w innych szkołach, a już napewno pg3. To od rodziców i dzieci w dużej mierze powinno zależeć, jakie będą dalsze losy tej szkoły, z wieloma tradycjami.

Może ma zwizje

A nauczycieli napewno nie zwolni może zatrudni w Jańskim , tam ponoć można wykładać po takiej szkole jak jest Pan Prezydent a wiecie dlaczego to się jego zapytajcie?

Bartez (jak sie nie myle) to nasz sledczy :P

Ale Malysz powruci jeszcze w dobrej formie.

Minoł rok a prace na strezelnicy nie zostaly rozpoczente w związku z budową tam nowego skejt parku ciekawe kiedy rozpoczną prace ?

----

W Łomży wszystko rozpoczyna się w przeciagu 5 lat od zaplanowania czegoś

Jeśli chodzi o wiosnę, to ja jej nie widzę ale śmieci jak najbardziej. I nie tylko wiosną, ale też latem, jesienią i zimą, niestety. Młodzieży, zaręczam wam, nie da sie tego tak łatwo nauczyć, wiem o tym z własnego doświadczenia, bo sama przecież jestem dopiero w gimnazjum i widzę, jak moja klasa reaguje na wszelkie dyskusje. Czasami (jakież to niezwykłe) po takiej lekcji ktoś popisowo wyrzuca śmiecia do śmietnika, ale głośno komentuje, że nawiązuje do tego, czym rozmawialiśmy, czyli następnego dnia już nic nie robi. Są tacy, którzy zawsze wyrzucają, są tacy, którzy nigdy. Niestety, ale oprucz wypisywania mandatów za śmiecenie nie widzę żadnego rozwiązania. Ludzi się nie zmieni.

Ma zowsze Łomża

haha

evaa: polecam cover ww. hiciora w wykonaniu kapeli Norther...prawdziwy ogień ;)

pozdr.

np. Ozzy Osbourne & Dweezil Zappa - Stayin' Alive

DoPrze!Witam!
Widzisz kolego, ja za to mam czasu trochę w nadmiarze. Jestem już na świadczeniu przedemerytalnym i jak tylko nie bawię się z wnuczkami to siadam do komputera i szukam kontaktu z ludźmi. Pomysł na ten temat wpadł, w ten sposób, że wyjeżdżam często rowerem na przejażdzkę poza miasto i widzę co się dzieje w przydrożnych rowach. Pełno w nich butelek plastikowych, opakowań z Mc Donalda, kartonów po napojach, a nawet pełnych worków smieci. Myślałem że kogoś to poruszy, ale za wyjątkiem Ciebie i NiemoralnieNormalnej nikogo to zbytnio nie zaintesesowało, a po wypowiedzi NiemoralnieNormalnej, straciłem nadzieję, że młodzież weźmie to w swoje ręce. Młodzi też są na to obojętni. Zostawmi to na łasce losu i czekajmy na SIŁĘ WYŻSZĄ!!!!!

Pozdrawiam

----

Może nie jest to Mój wiek do dyskusji o Waszych przebojach, ale nie wszyscy mają te same upodobania. Dlatego też dla tych co są troszeczkę znerwicowani polecam płytę Mazurki i Polonezy Chopina w wykonaniu Riki Miyatani. Działa to na Mnie uspakajająco. Jest to emeryckie 2 grosze do "forumowskiej" grającej szafy.

POZDRAWIAM.

(........)

Ale do jakiej Gośki piszesz do ryskago ?

I znow powtorka z rozrywki....

nie mieszajcie religi z prawami panstwa i osobistym sumieniem.

Najwyżej trzymać kciuki za sumienie rodziców i ich decyzje..

Wychu! Pozdrawiam serdecznie jeszcze raz!
Oczywiście, przecież można pogodzić posty Czesława i posty Ptysia, zależy kto ma jakie zainteresowania, i takie będzie czytał. Dzięki za komentarz wprowadzający spokój. Zresztą to są sprawy na inny temat.Odbiegliśmy od tematu Czesława.

Pozdrawiam.

Witam
Poszukuje wszelkich zdjec zwiazanych z lomzynska stacja kolejowa. Najlepiej zeby byly to stare zdjecia ale interesuja mnie jakiekolwiek fotki.
Moze ktos moglby mi pomoc
Zdjecia mi sa potrzebne do tworzonej strony o koleji na ziemi lomzynskiej.

Ma zowsze Łomża

Tak polska sławna.

Ja niemam ale poszukaj w internecie daj ogloszenie do jakiejś gazety.

A jaka piosenka będzie lecieć jak wżuci sie 2 zlote ?

Zbych

podobno kiedyś były plany poprowadzenia kolei z Łomży do Olsztyna, czego ślady zostały w postaci pustych terenów w centrum miasta (garaże na Trójkącie i łąki na osiedlu Młodych)

do kibica0
Polecam wizytę w Towarzystwie Przyjaciół Ziemi Łomżyńskiej, ul. Polowa 22 w Łomży tel. 216 28 33, między 10 a 12, lub w czwartek około południa w muzeum, proś o kontakt z p. B. Deptułą. Tam powinni mieć coś w zbiorach fotograficznych, lub podpowiedzą u kogo tego szukać. Pozdrawiam.

Puste tereny w centrum miasta to tzw. rezerwa pod kolej. Ale planowana linia kolejowa nie miala isc do Olsztyna ale na polnoc przez Kolno do Pisza i dalej do Gizycka.

Ma zowsze Łomża

kaschia:
"kto jest mordercą?".Nigdy nie jest tak ,ze matka nie am wyboru. Moim zdaniem decyzja zostawienia dziecka pod mostem, jest najgorsza jaką jest. I kazda kobieta, która posiada choć odrobinę instynktu macierzyńskiego dziecka tak nie zostawi. Cześć i chwałą dla takiej matki, która w godnych warunkach decyduje się urodzić dziecko - np. w szpitalu. Ośrodki adopcyjne czekaja na takie maleństwa, bo czekają też an nie rodzice niepłodni. Co czwaret małzeństwo w Polsce jest niepłodne......

autochton:
nie odpowiem ci na to pytanie, idź zapytaj księdza. Szkoda, ze osoby, które bronią życia zawsze wiązane są z"klerykałami". Być może to jedyne środowisko, któremu nie jst obojętny los człowieka. Ja piszę, bo sama jestem mamą, i wszystko we mnie wyje, gdy słyszę, że chce sie otworzyć furtke do legalnych morderstw.Wiem co zanczy czuć pierwsze ruchy dziecka, słyszeć jego serduszko... Żaden facet tego nie zrozumie. To jest człowiek, dzieciaczek....I on chce żyć, po prostu.

Witam wszystkich!
Czy ktoś z was wie gdzie w Łomży można przekłuć sobie nos???

Ma zowsze Łomża

piatki... mature zdalem na 5 i na dodatek studiuje matematyke... a Ty co miales?? policz, prosty przyklad: 100 zł + 22% VAT = 122 zł
a teraz odejmij 19 % : 122 zł - 19 % = 98,82 zł

Matematyki nie oszukasz ..

aguska 18: kolczykownice chyba na dole w urzędzie wojewódzkim reklamują!
Aneczka: to w końcu na co sobie ten nos przekułaś? U kowala?
______________________________________-

----

>piatki... mature zdalem na 5 i na dodatek studiuje matematyke... a Ty co .>miales?? policz, prosty przyklad: 100 zł + 22% VAT = 122 zł
>a teraz odejmij 19 % : 122 zł - 19 % = 98,82 zł

>Matematyki nie oszukasz ..

Wszystko ładnie, pięknie tylko ta ulga działa na innej zasadzie. Przypuśćmy, ze twój roczny dochód to 10000zl, normalnie byś płaciła 19% podatku czyli 1900zl, a tak zaplacisz (10000zl-760zl)*19% (odejmujemy 760zl bo tyle możesz maksymalnie odliczyć) czyli samego płacimy podatku 1763zl. Czyli zyskasz 136zl.

No ja niestety 5 z matematyki nie miałem:P

Halo co wy tutaj macie jakieś uprzedzenia do tych co chodzą do szajsa? E? A hipermarkety mogą być, ale nie kolejne stokrotki, a poza tym najlepiej na obrzeżach miasta :)

Ma zowsze Łomża

w srodku zimy raczej nic nie ruszy! :-| ...dziwne?

Ja jestem z tzw. wyżu demograficznego, wiecie, lata siedemdziesiate, dzieci kwiaty etc. Czy uwierzycie, że w podstawówce chodziłam do klasy I k?
A były jeszcze l, m, n, o...

Panie Emerycie2005,

Od razu żem wiedziała, żeś Pan jest swój człowiek :)
Pozdrowienia

----

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org