Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Hipermarket będzie czy nie - jesteście za czy przeciw?? |
Dzieki, pewnie to wlasnie to. Ale dziwne, ze jest " ó " , a nie ma innych kreskowano-kropkowanych i ogoniastych.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Hipermarket będzie czy nie - jesteście za czy przeciw?? |
Polecam rowniez do wieczornego sluchania w grajacej szafie: Pod buda - Nieprzenoscie nam stolicy.... i Lecz poki co zyjemy:) Sztywny pal azjii - Loze w kolorze czerwonym Emigranci - na falochronie algeroth slyszalam, slyszalam tez wiecej czad-coverow: Heavydance, Toscana, Black Ingvars - kazdy na swoj sposob urlokliwy zwlaszca ten ostatni zupelnie w innym stylu:))
|
|
Wychu! Czy ludzie, którzy wyrośli z młodzieżowych lat, nie mogą dyskutować z młodymi, a może tematy poruszane przez to grupę są zbyt poważne dla Was. Spotykam się na tym forum już z drugim takim zastrzeżeniem, dla tej grupy wiekowej. Pozdrawiam.
|
|
Oczywiscie, zgadzam sie, ze wlasciwie nie ma wielkiej potrzeby aby tworzyc juz teraz ta trzecia kategorie i to odnosi sie tak do tych np. postow p. Czeslawa jak i tych stwarzanych przez naszych ‘teens’. Zawsze przeciez mozemy omijac albo specyficzne tematy albo posty autorow, ktorzy nas nie interesuja. To byla tylko sugestia z mojej strony, tak na wszelki wypadek, jezeli by ktos ta nowa kategorie bral juz tak na serio, a po drugie, przez pewien czas duzo bylo tu krytyki, ze wlasnie niektorzy mlodzi ludzie 'zasmiecali' to forum mnostwem malo przemyslanych i 'trywialnych' postow. Moze taki odzielny dzial dal by im wieksza swobode w interakcji ze wspolwiesnikami i jednoczesnie nie byl by tym przyslowiowym ziarnem w oku dla reszty. Pozdrawiam, wychu uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz
|
|
Muzyka jest potrzeba dla człowieka bardzow wpływa na rozwoj Grzegorz
|
|
Muzyka jest potrzeba dla człowieka bardzo wpływa na rozwoj
|
|
Ta do której te słowa są kierowane, wie że o nią chodzi.
|
|
Ahas spoko -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
Pewnie Ptysiu jesteś kawalerem, i chcesz poderwać chłopakowi dziewczynę, żeby grzała Ciebie w zimowe noce. Pozdrawiam.
|
|
Wolność człowieka kończy się w miejscu gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka ...
|
|
Do wszystkich, którzy są za: szkoda, że was matki nie zdecydowały się wyskrobać! Tylko tyle powiem! stanos
|
|
Osiągnięto sukcesy w startach wyjazdowych. Dnia 3 lipca 1921 r. łomżyńska czwórka męska zajęła II miejsce w I Regatch Związkowych w Bydgoszczy rywalizując z Wilnem i Włocławkiem. W 1922 r. załoga z Łomży zwycięża osadę z Konina w biegu czwórek odkrytych. Spawozdanie z działalności towarzystwa z tego roku informuje, że osada łomżyńska osiągnęła najlepszy czas w tej konkurencji. Regaty Związkowe w Bydgoszczy miały rangę mistrzostw Polski. Studia Łomżyńskie nr VII.................................cdn. ....................................... Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowego
|
|
Ja nie wypowiadałam się w tym temacie, bo cóż mogłabym napisać? Chyba tylko to, że zewsząd widzę brak chęci większości społeczeństwa do przyczynienia się aby Łomża była czyściejsza (ograniczam się do naszych terenów, ale chyba równie dobrze można to odnieść do innych miast). Jestem przerażona tym, że młodzież, ale także ludzi starsi wyrzucają tyle przeróżnych śmieci wszędzie byle nie do koszy. Ja robię tyle ile mogę: tzn. nie śmiecę, a często przechodząc koło jakiejś porzuconej opakówki po chipsach czy chrupkach podnoszę ją i wrzucam do najbliższego śmietnika. A szlag mnie trafia jak widzę ślady obecności ludzi np. w lesie, w postaci butelek, opakowaniach po Mc Donald'sie itp... Przecież to trzeba trochę mieć nie tak z głową aby taki syf po sobie zostawiać. Trudno niestety zmienić mentalność ludzi starszych, którzy dbają tylko o porządek na swoim terenie i młodzieży, która leje na wszystko i trudno jej czasem wpoić elementarne zasady kultury (a raczej cywilizacji). Oczywiście moje zarzuty nie są skierowane do ogółu, ale do tych, którzy śmiecą!!! (a tych, obawiam się, jest baaaardzo dużo)` Pesymistycznym zakończeniem - pozdrawiam````
|
|
Witam! W tym problem, że tych co dają o porządek wokół siebie są w mniejszości, a jak zauważyliście starszych już tego nie nauczy," bo czego Jaś się nie nauczył to i Jan nie będzie umiał", a młodzieży jest to obojętne. Tak że ten problem trzeba zostawić swojemu biegowi. Pozdrowienia. Ps. Drodzy "FORUMOWICZE" nie bądźcie obojętni na los Naszej Łomży. (........)
|
|
Witam! Gdzie te dobre czasy, że o łomżyńskim sporcie było słychać wcałej Polsce, gdu Polska była słaba po odzyskaniu niepodległości, i teraz trzeba trochę więcej zaangażowania z naszej strony i ze strony naszych władz, a może Łomża dźwignie się z tej zapaści i będziemy w przyszłości spacerować pięknymi bulwarami nad Narwią. Czesław rób swoje. Pozdrawiam.
|
|
Pink Floyd hmmmm;))) dwa grosze: szanty - zimowa nadzieja - EKT Gdynia - cos na dzis...i jutro... Ma zowsze Łomża
|
|
emeryt2005 napewno nie jest tak (rozejm)
|
|
Ata napisał(a):"W tych sytuacjach nikt nie zaprzecza, ale potwierdza,że istnienie ludzkie zaczyna sie w momencie poczęcia. " Proszę o podanie który ksiądz od którego tygodnia , po poronieniu , zechce po katolicku pochować te isnienie ludzkie. Ta informacja przyda się niejednej rodzinie. Powinni znać odpowiedz Ata i Zibi1 jako powiązani z klerykałami. Prosimy....
|
|
Wojny już niema. Ma zowsze Łomża
|
|
he grzybek to mój sąsiad emeryt2005 jeśli masz gg to podłacz sie pod 7889552 Ma zowsze Łomża
|
|
Ptysiua jak twoja dziewczyna ?? :>:>
|
|
Ryskago! Właśnie, jesteś młoda i tym bardziej powinnaś się cieszyć że ŻYCIE jest piękne, i nie powinnaś przejmować się że, ktoś wypisuje banialuki. Puść to mimo uszu i działaj na forum nadal aktywnie, a tego kogoś jak wszyscy zlekceważą,, to sama usunie się w cień. Ciesze się, że zauważyłaś zbliżającą się wiosnę, pogodę dzisiaj mamy rzeczywiście wiosenną,, gdyby nie śnieg. Bądż wesoła , nie zamartwiaj się, ciesz się życiem, kłopoty i problemy zostaw nieprzyjaciołom, a Sama bierz się ostro do pisania. Trzymaj się i nie opuszczaj forum!!!! Pozdrawiam.
|
|
Ptysiu! Wi adomo że wojny nie ma. alę przed II światową, to łomżyńskich byli znani w całej Polsce, a teraz to nawet nie słychać w województwie Podlaskim. Dlatego dałem takie porównanie, że przed wojną Łomża była biedniejsza, ale w Polsce sławniejsza. Pozdrawiam. (........)
|
|
Zgadza się. O takim projekcie mówił pod koniec lat 50 ub. nieżyjący już prof. Franciszek Piaścik. Przez wiele lat pod linię kolejową był rezerwowany teren przez osiedle d. Waltera, do ul. W. Polskiego i dalej do ul. Nowogrodzkiej w kierunku Piątnicy. Miała to być linia łącząca Łomżę przez Kolno z Piszem. Prawie pod Kolno (do Wincenty) podchodzą nasypy kolejowe budowanej przez Niemców linii kolejowej łączącej Pisz z Kolnem, niestety nie pamiętam czy z okresu I czy II wojny swiatowej. Tak, czy siak nie zdążyli.
|
|
Ja bym chcial żeby mi zagrala ta szafa cos nowszego np. jakis dobrzy hip-hop Pozdrawiam wszystkich :-)
|
|
W sumie hiphop też może być bo jakby nie patrzeć to ta szafa jest otwarta na wszystkie gatunki muzyczne, Ptysiu. Szafa znajduje sie, jak widać, tutaj, na forum :) To teraz coś Depeszów, na przykład Dream On :) (........)
|
|
DoPrze: A mi się wydaje, że Ty ani nikomu nie doradzasz, ani też w żadnym razie nie planujesz pracy innym. Przypuszczam, że jesteś informatykiem w średniej lub nieco większej firmie łomżyńskiej. Nudzi Ci się, bo jeżeli sprzęt jest w miarę nowy - to nie ma co robić. Stąd także przemyślenia o leniuchowaniu ! Pozdrawiam. (........)
|
|
>Ale na szczęście nasze - można od tego roku odliczać od podatku koszty >poniesione na internet. Po szybkiej kalkulacji wyszło mi, że dzięki temu >odzyskamy więcej niż wydamy na VAT. >Warunek: odpowiednie faktury... Hahaha, co miałeś z matematyki??
|
|
Wiosna za pasem ! Też jestem za akcją "czysta Łomża". Sam co prawda nie dysponuję czasem na intensywne, bezpośrednie działania, ale mogę zmobilizować okolicznych sąsiadów. To z reguły ludzie już na rencie lub emeryturze. Mają sporo wolnego czasu. Myślę, że z przyjemnością poświęcą kilka godzin dziennie na obejście swoich i przyległych ulic celem likwidacji nieformalnych śmietników. Popieram także pomysł zaangażowania w akcję młodzieży. Można byłoby stworzyć takie grupy trzy osobowe. Wiadomo, że emeryt nie wszystko udźwignie. Więc np. patrol, który składał by się z dwóch małolatów i emeryta. Nie chcę podpowiadać, że małolatów mogłaby być para (dziewczyna ze swoim chłopakiem). Gdyby wybrali się do swojego dziadka/babci - mamy kompletny patrol. "3 w 1". Po pierwsze: randka na świeżym powietrzu, po drugie: wzajemna radość z obcowania dziadków z wnusiami, po trzecie: czysta Łomża! Oczywiście trzeba byłoby sprawiedliwie podzielić obowiązki. Dziadki - papierki i jakieś inne drobne duperele, chłopak - młodzieżowiec - stare telewizory, flaszki, rozprute meble, etc. Laseczka, małolata - sprawozdawczość i recykling. Podpisuję się pod tą akcją obiema rękoma - tak trzymać !!!
|
|
Ja sobie przekuwałam nos na długiej obok rossmana Ma zowsze Łomża
|
|
Myślę , że teraz koleżanka z Twojej pracy - kubymama , odpuści już swoje prowokacje. Nie przejmuj się i pisz na forum. Pozdrawiam.
|
|
Ania24! Nie obraź się ale to piątkę miałaś chyba naciąganą. DoPrze ma rację, bo w/g Twojej kalkulacji wychodzi, to nie dość że zwrócą Nam VAT, to jeszcze 1zł 18 gr. z wpłaconych 100 zł. Tak że nie będziemy stratni. Pozdrawiam!
|
|
DO -kibic0--DamianE03- Jestem za wybudowaniem linii kolejowej Łomża-Kolno-Pisz-Orzysz-Giżycko. Była by to jedna z ekonomiczniejszych i dochodowych linii kolejowych w dzisiejszych czasach. Najkrótsza droga żelazna (kolejowa) z Warszawy na Mazury. Ale to pewnie nie realne :(. BUNKIER
|
|
A pamiętacie taką akcję Marka Kotańskiego pod hasłem "Kupą mości panowie"? Cosik mi się widzi, że kolejna taka akcja z Łomży wypłynie na całą Polskę... :) Trzymam za to kciuki! I podpisuję się pod tym wszystkimi możliwymi kończynami! Pozdrawiam Ekologów kochanych :)
|
|
No i tak trzymać! A jak jeszcze synów jakich posiadasz to ucz, ucz, ucz! Ale co ja mówię, przecież dzieci patrzą i widzą wzorce gotowe jak na dłoni...
|
|
ryskago: hola, hola.........! A co mi tu za "babskie" rządzenie? Co to za wysyłanie mężczyzn po kwiaciarniach ?! Co prawda trochę nie w naszej tradycji osadzone te "walentynki", ale o ile mi wiadomo - to święto zakochanych. Ryskago........... - ZAKOCHANYCH ! A nie jak chciałabyś - kobiet, pań, koleżanek, babci, żon, dziewczyn. - ZAKOCHANYCH !! Czuję się dziś zakochany - Ryskago: biegnij do kwiaciarni po kwiaty dla mnie (swojemu ukochanemu facetowi - też kupisz przy okazji) :))))
|
|
Dodam parę słów sprostowania. Do obozu koncentracyjnego trafiali ludzie różnych narodowości będących wówczas pod okupacją. Trafiali również niemieccy kryminaliści (do służby pomocniczej) oraz osobnicy zboczeni czyli homoseksualiści, lezbijki, tranzwestyci, pedofile, zoofile, nekrofile etc. etc. Wyraźnie jest opisany ten fakt w historii obzu. Tak więc po pierwsze: - dlaczego wymieniono homoseksualistów, a inne zboczenia pominięto, - dlaczego ich wymieniono skoro w obozie zginęło ich kilka tysięcy, a np. białorusinów (nie wymienionych) czy rosjan po kilkanaście tysięcy. Po drugie: - dlaczego w oficjalnym komunikacie nie wspomniano o roli jaką w obozach zagłady odegrali homoseksualiści i lezbijki, którzy będąc więźniami obozu jednocześnie byli katami i oprawcami wobec żydów, czy romów bo pełnili rolę tzw. kapo. To wszystko można przeczytać w opracowaniach historycznych dotyczących obozów śmierci, a także na oficjalnych stronach internetowych obozu Aushwitz-Birkenau. Jeśli chodzi o mnie to uważam, że takie przedstawianie homoseksualistów w oficjalnym komunikacie UE - jest podłym zakłamaniem. uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz
|
|
:)
|
|
Może Ozzie Osbourn - Dreamer
|
|
EEE każdy ma inny gusta to prawda ale kolczykować sie tatuować i co jeszcze ?
|
|
ale się narobiło !! Nie mam czasu pisać, chyba odniosę się do tego wszystkiego dopiero wieczorem. Faktem jest, żem chyba baba (patrzę w spodnie :((( ), ryskago to niezbyt poważna uczestniczka forum (aczkolwiek zapewne ładna i nie da się ukryć - miła). No i b. zdenerwowany tym wszystkim emeryt. A może trochę luzu mili Państwo ?? Do każdego tematu, na tym forum - mniej lub bardziej ważnego, trzeba podchodzić z pewnym dystansem. Jak ktoś jest w gorącej wodzie kąpany....... to proponuję szklankę zimnej wody (przed !). (........)
|
|
panowie nie spac !!! pomyslmy nad czyms !!! jakos mało wykazujecie zainteresowania i zaangazowania !!! nie chcecie imprez na łomzy ?? to samo sie nie zrobi wszystko !!! zrobmy spotkanko ustalmy wszystko (tylko zeby nie przyszło 2-3 osoby) zrobmy cos w naszej miescie !!!
|
|
A ja ze swojej strony polecam trylogie "Skrytobójcy" i "Złotoskórego" pisarki Robin Hobb, wszystkie części "Odysei Kosmicznej" no i chyba niesmiertelnego "Władcę Pierścieni" :)
|
|
Niedawno odbyło sie w Jańskim spotkanie z przedstawicielami firmy SWIS. Szukam przedstawiciela tej firmy w Łomży.(był na spotkaniu)
|
|
Satanizm to też chyba jest jakas religia inna ? Momento mori
|
|
No spoko Ma zowsze Łomża
|
|
Nazis, niby czemu hahaha? Wieśmin mówi całkiem po ludzku... stanos
|
|
Jescze 2 lata temu jeździłem samochodem (wtedy to był 18 letni samochód) silnik 1.6 od ponad 8 lat na gazie i zero benzyny - gdyby nei to że na totalnym odludziu skończył się olej w silniku i gdyby kontrolka ocś wtedy pokazała jeżdziłby pewnie do tej pory bez żadnych napraw.
|
|
Ja jestem za. Pozatym mam teraz duuużo czasu ;]
|
|
Ścieżek rowerowych! :) Pozdrawiam wszystkich :-)
|
|
Chcialbym poruszyc temat Tramwajóww Łomży. Tramwajów w Łomży niema ale można by bylo zrobić te tory zakupic kilka tramwajów i było by dobrze. Co wy o tym sądzicie ?
|
|
Za 5 lat by moze wybudowali by te tory a tramwaje moglyby jeździc do godziny 1 w nocy ! Pozdrawiam wszystkich :-)
|
|
skoro może lotnisko to czemu nie tramwaje. Nie będę oryginalny, ale metro też by sie przdało.
|
|
ADALL, super pomysła zapodałeś Ptysiowi !!! Ale ciekawe czy Ptysiu nas później przewiezie tym tramwajem...Hmm... Ciebie to na pewno przewiezie, bo Ty mu pomysł podsunąłeś, ale mnie to ciekawe... W każdym bądź razie będę uważnie śledzić dalsze ruchy Ptysia ;)))
|
|
wieśmin: hihihihihihi :)))
|
|
SxxxK: A wiesz, że to b. dobry pomysł !! Ma zowsze Łomża
|
|
Prawda Tigerku, Codziennie jeżdżę sobie takim, najczęściej nr 1 albo 9. Chociaż tera to kolor niebieski utonął w reklamach hortexów, unimilów i tym podobnych fortun, ale za to jest bardziej kolorowo :) Tigerku, nie byłażem wtedy na tym Kurdwanowie, bo mi dzieciaki się pochorowały. Obiecuję, że jak tylko tam zawitam, zdam szczegółową relację... A wiecie, że Wasze tramwajowe fantazjowanie skojarzyły mi się jako żywo z tym odcinkiem "Krecika" (ach jo!), kiedy to próbował sklecić sobie autko :))). Zobaczyłam oczyma wyobraźni Ptysia w roli głównej i ... mimo woli uśmiechnęłam się do monitorka ... Pozdrowienia MR
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Poczujmy się wszyscy jak w Krakowie :) ryskago z Twojej podpowiedzi skorzystam z pewnością latem :) stanos
|
|
a wiec ustalone !!! osoby zainteresowne zapraszamy dzis do klubu 54 tak około godz 20 !!! przybywajcie calymi rodzinami !!! czym wiecej tym lepiej !! ja jesczez na 100% nie wiem czy bede ale postaram sie !!! Dorian i Organizator zapowiadaja swoja obecnosc na 100% !!! Wawer Gangster bedziecie ??? czym wiecej osob mysle tym ciekawiej !!!! pozdrawiam i do zobaczenia Zurek
|
|
Któtko mówiąc dziwna rzecz zorganizowana przez duuużą liczbę nieznających się nawzajem osób - w jednym miejscu, w jednym czasie, nagle. Każdy wie, co ma robić, kiedy i jak, nie wie zaś z kim :))) Jak na przykład wspólne zdejmowanie i zakładanie czapki na Starym Rynku :) jeśli są tutaj ludzie, którzy chcą się powygłupiać (w pozytywnym tego słowa znaczeniu), to co Wy na to, by zejść się dnia 27 lutego o godzinie 13.00 (co do minuty, żeby nie było spóźnień) i przez równo trzy minuty bawić się swoim nakryciem głowy? :P oczywiście to pomysł wymyślony naprędce, pewnie będą ciekawsze propozycje (o ile ktoś odpowie..), ale to jest przykład. Tak więc są chętni?
|
|
Witam! Jak wiecie przez Łomżę wiedzie trasa dojazdowa na Mazury. Już teraz, w okresie zimowym ciężko jest przejechać w godzinach szczytu przez miasto, a w szczególności Aleją Legionów, ulica jest wąska, o jednym pasie ruchu w każdą stronę, co jest główną przyczyną korków. Od kwietnia do września zaplanowany jest remont grobli zniszczonej przez bobry przy moście na Narwi. Przy okazji wymieniać będą całą nawierzchnię. Przez co zostanie zamnięty wyjazd z Łomży ulicą Zjazd. W tym okresie zaczyna się sezon wyjazdów na Mazury. Co to będzie się działo, gdy rzesze turystów z Warszawy, Łodzi czy Krakowa spragnieni czystej wody i świeżego powietrza ruszą na Mazury? Jak ten okres przeżyją mieszkańcy Łomży, jeżeli już teraz ciężko jest poruszać się samochodem po Łomży? Pozdrawiam. Ma zowsze Łomża
|
|
Pojadą "Nowym Mostem"? A nie... powieszą się za prawe ucho pod starym mostem. Żeby wszyscy mieli takie problemy...
|
|
Podobno kiedyś ktoś próbował cos zorganizowac i nie wyszlo... Ja jestem jak najbardziej za tylko jest problem- ja nie mam czapki :( ale poza tym jestem pozytywnie nastawiona :)))
|
|
Witam! Po prostu niektórzy mieli dobry ubaw z propozycji takiej akcji, i z tego kogoś, co ją zaproponował! Pozdrawiam. stanos
|
|
dostałem kiedyś pasem po rękach bo nażekałem na zbyt ścisłe kajdanki, za wezwanie dyżurnego dostałem otwartą dłonią w tważ. Gdy spytałem tegoż dyżurnego, jak na to pozwala stwierdził że nic nie widział i wszyscy mu przytakneli ze śmiechem. Hamstwo niektórych funkcjonariuszy nie zna granic!!!!! I pomyśleć że chcą im dać większe uprawnienia.
|
|
witam wszystkich zainteresowanych !!! kto nie byl na spotkanku w 54 niech załuje !!! imprezy beda sie odbywac w Łomzy pod warunkiem ze ludzie bedą tym zainteresowani znajdą sie uczestnicy i organizatorzy !!! podziekowania dla Organizatora ktory włozył duzo staran i nie tylko aby impreza odbyla sie i napewno bedzie starał sie aby imrezy tego typy obdywały sie !! wspolnie pomozmy mu aby cos dzialo sie w naszym miescie !!! pozdrowienia dla wszstkich !!! Zurek
|
|
oj kaschia... jakim znowu tramwajem? przecież śledczy wymyślił coś specjalnie dla Łomży, coś unikatowego w skali kraju: traNwaj !
|
|
jeeejuuu ale gafa... w dalszym ciągu jednak mam nadzieję, że ów traNwaj zawita za wielką wodę... może to będzie lepsza odmiana tradycyjnego tramwaju, idąc tym tropem cieszę się jeszcze bardziej :) buehehehehe
|
|
Jak to się robi w turbanach: http://www.funiaste.net/iOfKTg56/2005/luty/09/pyjamaracers.wmv uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz
|
|
Dla jasności absolutnej: z nikogo się nie nabijam, jeśli już to z życia i samej siebie. A swoją drogą, to jeśli jest jakiś problem, to dlaczego nie napisać o tem do radnych - przecie tera każdy posiada tzw. e-malię. Jak się zmówimy i wszyscy zaczniemy pisać natrętnie to może coś się uzyska. Trzeba znaleźć tylko namiar, a to chyba trudne nie jest...
|
|
hahaha :) oj ptysiek bobry nie są wine wybrali te miejsce no to przypadek przecierz bobry to nie ludzie i nie wiedzą gdzie można robic se osiedle a gdzie nie :) a nawet ludzie nieraz robio domu tam gdzie się popadnie.Słyszałem że na morzem zapomniałem nazwy miejscowości ale byłem tam 3 lata temu i w tej miejscowosci nie ma tak że jest prosto i morze tylko jest wszystko na skarpie żeby dojsc do morza trzeba zchodzic kilka metrów w dół. A na skarpie stał taki dom chyba motelki przy samej skarpie a puzniej rok temu słyszałem że skarpa sie obsuneła i domek popłynoł hehehe za blisko facet zrobił a ten dom to był jego cały majątek :) to wiec nie wińmy bobry , zrobio remont i bedzie spoko GDDKIA wymyśli jakiś objazd dla tych co jadą na mazury a jak oni nie posłuchają się i bendo jechac przez Łomże to ich winna.
|
|
Witam! Ryskago, i to do tego w Krakowie! Pozdrowienia! Ma zowsze Łomża
|
|
Aniołku, wracaj do nas szubciutko...:( :)
|
|
Tiger, Czytasz w moich myślach... :)
|
|
Macieju, Mój kolor to zielony, a o umiłowaniu czerwieni w NH nic mi bliżej nie wiadomo :) Tramwaj do Łomży... dla mnie... ech, rozmarzyłam się... Pozdrawiam po nowohucku Ryzgago
|
|
:-O!
|
|
Witam ADALL! Jeżeli chcesz poczytać o tym dziwnym uzasadnieniu, to wejdź na stronę internetową Krakowa gazeta.pl i znajdź wywiad Radia Złote Przeboje z rzecznikiem prasowym wojewody małopolskiego. Pozdrawiam! Ma zowsze Łomża
|
|
tak Grzesiu ma na głowie winde do nieba a ja mam tramwaj
|
|
Może powinni przez Łomze przeprowadzić obwodnice (........)
|
|
a dlatego że zasmieca klatki bloków tez państwowych. I troche nieładnie ze takie "piękne" reklamy rozrzucane są po schodach a ludzie wyrzucaja je bezpośrednio do śmieci co ja oczywiście tez czynię czyli nie czytając wyrzucam na śmietnik. A prywacierze to chyba tego nie widza. Panie madralo. Pozdrawiam
|
|
co do soczka jestem za :P tylko to nieoryginalne:P a jesli flashmob niewyjdzie to możemy przeciwko czemuś zaprotestować przed ratuszem :D (........)
|
|
A co będzie jak Wam zwrotnica zamrźnie;)
|
|
Wyraźnie napisałem, że jest to do zainteresowanych. Reszta niech czeka spokojnie na zasiłek. Zapewne nie jest to droga usłana płatkami róży. Czy poza zrzędzeniem macie jednak inne, bardziej oryginalne propozycje ? Poza socjalizmem oczywiście.
|
|
Dobranoc! użytkownik usunięty
|
|
A dzięki dzięki panie grochu, jakoś żyje się po trochu... :) Zdróweńko w porzo, jak mawiają DJ-e... Ruzumiem, że w poniedziałek, czyli dzisiaj rusza akcja, czy tak??? Pozdrawiam Ryskago
|
|
tranwaje.........., tak, cuś o tym słyszałem. Swego czasu maciek bardzo ten temat forsował. Jest chyba Radnym, bo szybko znaleźli już sprzęt, tory i nawet obsadę. Ja tam za tranwajami nie przepadam, bo w zimę to dopiero jest tam szyb do skrobania !!
|
|
Jeszcze mi isę nie zdarzyło (jak dłuuugo jeżdżę by tram), żeby motorniczy zapędzał pasażerów do skrrrrobania... :)
|
|
maciek: nie kłamię. Do rana nie spałem. Zrobiłem nawet wstępne założenia finansowe. Otóż ja mogę po południu jakieś 2-3 godzinki sprzątać. Obliczyłem, że mogę się zgodzić za jakieś 25-35 zł/1h. Więc przydałaby się jakaś stówka do 18.00 (z reguły wtedy zasiadamy już przy jakiejś flaszce). Potrzebny byłby też jakiś organizator. I wcalę nie chcę, jak wszędzie piszesz, zatrudniać do sprzątania małolatów i emerytów. Emeryt wcale nie jest gorszym obywatelem. Mógłby być np. tym organizatorem, który wyznaczy rejony i pozyska pieniądze na wypłaty, za ciężką pracę. użytkownik usunięty
|
|
sorry, to post ryskago, a ja się tu wpiep**yłem z jakimś sprzątaniem. Przenoszę swój wpis do odpowiedniego działu i autora. Zbych
|
|
pogubilam sie: tramwaj czy ciuchcia?
|
|
faktycznie ryskago. Człowiek czasami się "zaperzy" i świata nie widzi. Na mnie Maciek możesz liczyć. Żarty, żartami, ale kiedy będzie czas na jakąś akcję "jestem zwarty i gotowy". Zbych
|
|
Nieeeee!!!! To wąż, mówię Wam!!!! :DDD Ryskago
|
|
To jest trudne pytanie niewie jak smakuja chmury możemy tylko jedynie pobujać sie chmurach.
|
|
Nadchodzi wiosna, potem bardzo szybko lato. Może przypomnijmy sobie miejsca, w których spędzaliśmy niezapomniane, szalone - letnie chwile i pomarzmy o miejscach, w których dopiero będziemy wypoczywać. A może też miejsca, których z różnych przyczyn nie będzie nam dane zobaczyć..... te, które zostaną do końca życia tylko ułudnym marzeniem.... użytkownik usunięty
|
|
uhmm :)))
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |