niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Polska popiera żydowskie ludobójstwo w Libanie :(

DoPrze! Witam!
Dlaczego, nie odzywasz się, czyżbyś czuł jakąś urazę do mnie, bo oprócz Ciebie nikt nie dyskutował o porządkach wiosennych w naszym mieście. Przecież pisałeś w jednym z postów że jesteś przywiązany do Łomży i że jej nigdy nie opuścisz, więc powinieneś na ten temat trochę porozmawiać. Zamknąłeś też dyskusję w swoich tematach, przecież nie jesteś dzieckiem, a tylko dzieci się obrażają, jak sam pisałeś.
Pozdrowienia.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Polska popiera żydowskie ludobójstwo w Libanie :(

Niekażdy lubi przebierać wiosłem.

Akcja sprątaniaświata jest co roku :D

DamianE03 te elomza to jest twoje ip. komputera np ja mam
(---.lomza.rtb161c.4lan.pl)

bigi2004

Ptysiu!
Nie odkryłeś mi tutaj żadnej nowiny, że na jesieni jest sprzątanie świata. Zapytaj sie nawet przedszkolaka, to ci o tym powie. Jeżeli tak dobrze jesteś zorientowany, to chyba w tym uczestniczysz. Na wzór tego można by zorganizować sprzątanie Łomży.
Pozdrawiam.

Ma zowsze Łomża

I co jeszcze??

Jako że mam dzisiaj przemiły nastrój, to postanowiłam Was nim zarazić, wrzucając dwa grosze do szafy grającej i specjalnie dla Was: "Alarm Call" Bjork :) a jak ktoś ma inne propozycje, to serdecznie zapraszam :)

dzis rano w jakims radiu lecialo, nie pamietam w jakim - przerzucalam programam w samochodzie... Europe -The final countdown... ehhh co za muzyka glosniki na szczescie wytrzymaly:))

Kalendarium ZBRODNI IZRAELA!

Witam..
..emerycie2005 nie obraziłem się... nie czuję żadnej urazy. A wręcz przeciwnie... miło mi się z Tobą dyskutuje.
Ale niestety czasami nawet ja nie mogę przysiąść do komputera.

Co do tematu... bardzo dobrze, że został poruszony, ale jak widzisz nie wzbudził wielkiego zainteresowania wśród "forumowiczów".
Chyba jesteśmy jeszcze zbyt głupim narodem, by się tym przejmować. Ludzie uważają, że sprzątanie świata raz do roku wystarczy, a poza tym, że jest to zajęcie tylko dla szkół!! oczywiście to jedna wielka głupota...
wg mnie nie powinno być tego dnia raz w roku... powinien być codziennie... ale to tylko mżonki i marzenia "ściętej głowy".
Nie wiem jak to wygląda w innych krajach, ale sądzę, że w bardziej "ucywilizowanych" krajach istnieje większe napiętnowanie tych, którzy przyczyniają się do zaśmiecania, a wynagradzanie osób działających pro-ekologicznie (tańsze ubezpieczenia dla posiadaczy aut na gaz itp).

Pytanie zasadnicze: co My możemy zrobić dla czystości w naszym mieście??
Chwilowo zostawię je bez odpowiedzi...

Pozdrawiam

skoncz

Po raz kolejny sejm będzie decydował o życiu bądź śmierci swoich obywateli. Obserwuję rozdowojrnie jaźni w naszym społeczeństwie. Z jednej strony potężnie rozwinięta dziedzina nauki o życiu prenatalnym, badania genetyczne, próby kolnowania i in vitro. W tych sytuacjach nikt nie zaprzecza, ale potwierdza,że istnienie ludzkie zaczyna sie w momencie poczęcia. Już wtedy naukowcy mogą określić na podstawie kodu genetycznego płeć dziecka, kolor oczu .... A wiec człowiek to już, czy tylko embrion? Dlaczego zaleca sie młodym rodzicom rozmowy z dzieckiem "w brzuszku", puszczannie mu muzyki - najlepiej Mozarta? A z drugiej strony "władcy dusz" będą decydować o tym czy można zabijać. Dlaczego?

No tez tak sobie mysle :P jak robic to na szersza skale i nie teraz tylko moze jak sie ociepli i nie bedzie sladu zimy........ 1st dzien wiosny to kiedy wypada ?? :P (ktos cos slyszal o jakims zlocie na fadomie??:) Pozdrawiam

Weś bo mie juz denerwujesz !!!!

Zgadazm sie z tobą dabz !

To dlaczego nie tylko zabójstwa ale też bicie czy znecanie się jest karalne w/g KK i V -go przykazania? Dlaczego zabójca ma decydować czy jej ofiara ma zostać przy życiu ? Sama potencjalna ofiara ma nie mieć żadnych praw, ani nikt i nic ma jej nie chronić? Nie za dużo praw miałby morderca?

Polecam także koncertową wersję The Wall - Pink Floyd, czad aż miło.

Aborcja to ukryte zabójstwo bezbronnego dziecka w świetle prawa

Polecam "Milczenie owieczek" Kazimiery Szczuki.

Nie jestem za zabijaniem nienarodzonych dzieci, ale zanim państwo weźmie się za takie ustawy, niech pokaże mi jak dba o kobiety, które decydują się to dziecko urodzić. Wtedy podyskutujemy.

Pozwolę sobie zacytować zaczerpnięte z książki Szczuki słowa Boya-Żeleńskiego:

I rzecz szczególna, ten sam płód, nad którym trzęsą się ustawodawcy, póki jest w łonie matki, w godzinę po urodzeniu traci wszelkie prawa do opieki prawnej może zginąć pod mostem z zimna, gdy matka - którą jej 'święte' macierzyństwo czyni nieraz wyrzutkiem społeczeństwa - nie ma dachu nad głową. (str. 8)

Jeśli matka, która nie ma warunków do wychowania dziecka, idzie pod most i dziecko zamarza, to kto jest wtedy mordercą? Matka czy państwo które do tego dopuściło? Wiem, adopcja i te sprawy. Ale czy to się załatwia od ręki?

I żeby było jasne. Nie jestem zwolenniczką aborcji, usuwania każdej ciąży bo nie uważałam i tak mi się podoba, i tak dalej. Chcę tylko skłonić do refleksji, ponieważ każdy przeciwnik aborcji widzi tylko płód w łonie matki, na tym kończą się wszelkie dyskusje. Problem aborcji jest tak głęboki, ze skupianie się tylko na tym, czy płód do 14 tygodnia jest juz dzieckiem, czy jeszcze nie jest ostrą przesadą.

Tak na koniec, dziwi mnie troche liczba komentarzy do tego tematu. Otwarcie Stokrotki spotkało się z większym zainteresowaniem niż ten. Uważam, że boimy się o tym rozmawiać. W Polsce tak już jest. Ma być cicho, po Bożemu, tak jak wszyscy. Po co się wychylać.

Pozdr.
Kasia

Jak ruszą prace to mnie poinformujcie.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org