Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ale mnie zrobili... |
....a myślisz że B52 z angielskich lotnisk to nad Niemcami latają? :D
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Ale mnie zrobili... |
Takie małe pytanie do mieszkancow Łomży i okolic. Jak w waszych rejonach jest z zasiegiem Idei. A tak wogole jestescie zadowoleni z Idei? kefas II
|
|
Panowie, paaanowie, to wiosenny watek;)) Nie mieszajmy do niego stalowych ptaszkow:)))
|
|
A ja nie mam i nie narzekam
|
|
ja mam ERA chociaz coraz bardziej ciagnie mnie do kupienia telefonu w IDEI. Zasieg jest chyba dobry bo mieszkam w Łomży POZDRAWIAM
|
|
Szanowni Państwo ! Wiadomo od pewnego czasu, że do Urzędu Miejskiego wpłynęły podania o zezwolenie na budowę sklepu wielkopowierzchniowego, a właściwie dwóch takich sklepów, a specyfice usługowo - handlowej wraz z towarzyszącą gastronomią. Pomimo, że do debaty nad tymi dwoma projektami jest jeszcze dość daleko tzn. nawet jej termin nie jest wyznaczony, to chciałbym oba projekty po krótce Państwu przybliżyć. Robię to po to, aby poznać Państwa opinie na ten temat, co umożliwi mi, a także innym radnym podjęcie właściwej opinii. Niezależnie od tego pomysły będę konsultował z właścicielami sklepów, przedsiębiorstw usługowych, lokali rozrywkowych itp. Jednak opinia Forumowiczów będzie także niezwykle istotna. Zastrzegam jednak, że jest to przedatwienie ogólne. Oto projekty: 1. Wniosek firm: Stokrotka sp. z.o.o. i Elpro sp. z.o.o. z Lublina. Spółki te są powiązane ze sobą kapitałowo. Firmy te postanowiły wybudować obiekt na terenie zlokalizowanym pomiędzy ulicami: Zawadzką, Ks. Janusza i Piłsudskiego ( na terenie, gdzie zazwyczaj zatrzymują się cyrki bądź karuzele ). Inwestycja ta, patrząc z góry, ma wygląd dwóch trójkątów, które od zetknięcia się ze sobą dzieli dróżka. Jeden z tych "trójkątów", podzielony na mniejsze lokale, będzie dostępny pod wynajem dla łomżyńskich handlowców, natomiast drugi będzie należał do spółek Elpro i Stokrotka i będzie jednym obiektem handlowym. Inwestor zobowiazał się, że odda drużkę w ręce miasta i dzięki temu uniknie posądzeń o chęć połączenia budynków i stworzenia jednego, wielkiego marketu. Jeden z trójkątów ma mieć powierzchnię ok 2000m2, drugi 2100m2. Obiekty te w założeniu mają mieć konstrukcję żelbetową, zaś elewacja będzie ze szkła profilowanego. Dach na obu budynkach ma zostać pokryty murawą tak, aby w lecie mógł służyć jako miejsce spotkań mieszkańców, na którym organizuje się imprezy kulturalne np. kino letnie. 2. Wniosek Panów: Romana Styły i Wiesława Dołęgi z Łomży. Panowie Ci postanowili wybudować obiekt handlowy na górce obok Centrum Katolickiego im. Jana Pawła II, pomiędzy ulicami: Por.Łagody, Zawadzką i Piłsudskiego. Przedłożony projekt przewiduje między innymi realizację obiektu handlowego o powierchni zabudowy około 5100m2, powierzchni użytkowej około 4300m2 a powierzchni sprzedaży przekraczającej znacznie 2000m2. Inwestorzy pragną wybudować także plac zabaw dla dzieci, wykonać parking w ul.Por.Łagody, stworzyć chodniki, trawniki i ścieżki rowerowe wzdłuż ulic: Łagody, Piłsudskiego i Zawadzkiej. Ponadto Panowie pragną przeznaczyć część terenu na realizację zabudowy wielorodzinnej i wolnostojącej zabudowy usługowej. Proszę jeszcze raz Państwa o komentarze. Moim celem jest poznanie opinii przecietnego Kowalskiego, a nie lobby kupieckiego czy właścicieli hurtowni.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |