Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Tolerancja a Parada Równości |
Podobną chcą wprowadzić jakąś ustawę typu: posiadanie pewnej ilosci stuffu nie jest karalne. Znając życie to LPR + PiS zablokują ;(
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Tolerancja a Parada Równości |
Jedyna znaną mi partią któa chce legalizacji jest Młodzieżówka SLD
|
|
Jeszcze Honda jest good idea super silniki, niezły wygląd jednak drogie ale za to rzadkie naprawy ale tak ma każdy japończyk. Sry za podwójny post ale mi się zapomniało. Qrak out Zbych
|
|
niech te patrole to ciebie gnębią. od centrum odbij, niech gnębią tych co trafke palą w klatkach blokowisk. starówka juz wymarła, niedługo nie będzie tu kogo gnębić.
|
|
co to znaczy "sytuacja prawna"? poza tym, to kto jest wlascicielem nie jest zadna tajemnica i po wytezeniu swojego umyslu oraz wstukaniu paru literek tworzacych logiczna calosc w paru miejscach mozna sie dowiedziec ze jest to firma Kinoplex-BSK z bialegostoku nalezaca do ogolnopolskiej grupy Kinoplex. http://www.kinoplex.pl kontakty do spolki: KINOPLEX BSK Sp z o.o. UL. Lipowa 14, 15- 427 Białystok Sekretariat: tel. 085/ 742 16 81 tel./fax 085/ 742 10 13 e- mail: sekret.bsk@kinoplex.pl Dział Dystrybucji : tel. 085/ 742 16 81 wew. 32 tel. 085/ 746 07 02 fax. 085/ 746 07 03 Dział Administracji i Marketingu: tel. 085/ 742 16 81 wew. 14 tel. 746 07 05 moze zamiast bezowocnego gadania znajdzie sie odwazny ktory tam zadzwoni i porozmawia o planach dot. kina Millenium. aha. nazis, nie krzycz, prosze stanos
|
|
SxxxK Za kilkanaście- kilkadziesiąt może dorośnie do poziomu Amsterdamu czy choćby Pragi. poziomu? czekaj czekaj. czyli mam zazdroscic amsterdamowi? ok zazdroszcze, zazdroszcze takze legalizacji prostytucji, eutanazji oraz aborcji. szczerze im zazdroszcze. jest to kraj wysokiej kultury a jego spoleczenstwo - na pewno na wyzszym szczeblu ewolucji zyje sobie. Nasz ciemnogrod zwany polska moze im tylko zazdroscic. powtarzam - zazdroscic. mam nadzieje ze nasi eurodeputowani zmadrzeja w brukseli dzieki rozmowom z tymi lepszymi z beneluksu i przywioza, nie dosc ze gotowa ustawe legalizacyjna ale takze po wiatraku dla kazdego pokrzywdzonego mieszkanca polszy oraz po tulipanie dla ichniego towarzysza zyciowego plci dowolnej. tego wam z calego serca zycze. dorosnac. ladne slowo. musze dorosnac.
|
|
bardzo przepraszam, topic bez sensu. Na ilu studniowkach trzeba byloby byc by moc dokonac oceny? ja bylem na jednej. nie moge powiedziec ze byla najlepsza ze studniowek lomzynskich. moge za to powiedziec ze byla najlepsza z tych na ktorych moja noga stanela na parkiecie a nozdrza mogly wdychac przesiakniete zabawa powietrze. tyle moge powiedziec. wiecej nic. ;)
|
|
Hmm, wyczuwam w twym poście pewną dozę ironii.
|
|
Słyszałem kiedyś o inwestorach co chceili założyć w Łomży produkcję styropiau, tłocznie aluminium lub slaony i serwisy Daewoo to byli tak gnani z łomży przez władze, że do dziś boją się przyznać że tak chcieli zainwestować,jeśli ktoś dzisiaj ma wyższe wykształcenie a niema układów to lepiej niech wyjerzdza z łomży bo z tą Sitwą i tak nieporadzi sobie i niech niemyśli o inwestycjach bo one nigdy nieprzyjdą. Tak tu jest od dzieśięcioleci i tak pozostanie. AMEN PoZdRo
|
|
wydaje ci sie. zazdrosc - mimo iz nalezy do 7 grzechow glownych moze byc pozytywnym uczuciem. szczerze zazdroscic i jeszcze to przyznac, to jest potega. a legalizacja tra(t)wy* - fraszka, jedynie fraszka i zwykla zyciowa igraszka, trzeba ja zalegalizowac by naszym dzieciom bylo latwiej za 20 lat zalegalizowac koke, i z kolei ich dzieciom za 20 lat amfe itd. *pisze tratwa - otoz wyjasniam, jest to jedyna deska ratunku (tratwa) by nasze nedzne, niczego nieswiadome, zacofane spoleczenstwo dorownalo w poziomie (jak to ujal SxxxxK) tym z amsterdamu. hm.. big cyc cos kiedys spiewal o amsterdamie, jak to szlo? a! "Nigdzie nie zarobisz tak jak tam Wspaniale Miasto Amsterdam!" - komus tu zle, go to amsterdam.
|
|
Jeśli romowa jest zabroniona w czasie jazdy to dlaczego ludzie w czasie jazdy krzyczą poproszę bilet. Wydaje mi się, że rozmowa z kierowcą i sprzedaż biletów jest surowo zabroniona podczas jazdy czy jest na to jakiś przepis prawny proszę mi to wyjaśnić?
|
|
Dotarl i do mnie ten łańcuszek... coraz bardziej kolorowy :D Jezeli uznasz to za konieczne - powiadom o tym swoich znajomych. Numer ... "na paczke" ! Przyjezdza do Ciebie kurier i oswiadcza, ze ma dla Ciebie paczke za zaliczeniem. Koszt ok 500 zl. Na paczce jest Twoje imie, nazwisko i pprawnie napisany adres. Nadawca jest firma "X" , ktorej nie znasz i w ktorej nic nigdy nie zamawiales. Kurier oswiadcza, ze nic mu na ten temat nie wiadomo - jego zadaniem jest tylko dostarczenie paczki i pobranie pieniedzy, ale skoro sa watpliwosci - to mozna je wyjasnic od reki telefonicznie. Kurier pyta czy w takim razie - moze zadzwonic od Ciebie do firmy i szybko sie wszystko wyjasni... ... 99% ludzi nie podejzewajac podstepu .. wpuszcza kuriera do domu i wskazuje mu gdzie jest telefon, albowiem chce jak najszybciej sprawe wyjasnic... Kurier wykonuje KROTKI TELEFON (1 min) i niby sprawdza w firmie, czy nie zaszla pomylka - po czym informuje Cie, ze faktycznie jest to pomylka ..... przeprasza grzecznie i wychodzi ! (...bajki o pomylkach sa rozne .... w zaleznosci od oceny reakcji wrabianego ....) Po miesiacu przychodzi rachunek telefoniczny ... ok 10.000 dolarow w przeliczeniu !!! Dlaczego ? Poniewaz ten jeden "niewinny krotki telefonik" - oblecial w miedzy czasie caly swiat przez przekierowania komercyjne (Seszele, Wyspy Bali, Kajmany i wiele innych - wszystko automatycznie), aby w koncu trafic na sexlinie w Australii. Jak to mozliwe - zadasz samemu sobie pytanie ? Przeciez patrzac kurierowi na rece - bylo widac, ze wykreca numer tel. stacjonarnego... Tak to prawda - kurier wykrecil nr telefonu stacjonarnego, ktory jest zainstalowany gdzies w jakims wynajetym (po cichu) mieszkaniu (na dodatek, na lewe papiery) - i w tym wlasnie mieszkaniu stoi sobie male niepozorne urzadzenie, ktore natychmiast dokonuje przekierowan jak sie tylko do niego dodzwonisz ... podoba Ci się ???? Czy masz szanse na reklamacje w TPSA Nie - poniewaz polaczenie wyszlo z Twojego numeru telefonu, a co za tym idzie za Twoja zgoda - wiec nawet w Sadzie przegrasz .... Numer ... "na Tepse" ! Dzwoni do Ciebie czlowiek i podaje sie za pracownika Telekomunikacji Polskiej S.A. Informuje Cie o tym, ze wlasnie wymieniono ... skrzynke kablowa, rozdzielcza lub cokolwiek innego. W zwiazku z powyzszym monterzy TPSA testuja polaczenia i prosza o potwierdzanie ich poprawnego funkcjonowania po przez nacisniecie klawiszy 9, 9#, 09, 09#, 90, 90# N I E N A C I S K A J N I C Z E G O N I E P O T W I E D Z A J Jezeli to zrobisz - jestes przekierowany na sexlinie ( NA TWOJ koszt oczywiscie ) do Wielkiej Brytanii przez pol swiata na Pacyfiku (Wyspa Niua w tym procederze króluje!!) i nawet jezeli natychmiast rzucisz sluchawke na widelki - NIC CI TO NIE DA !!!!!! - polaczenie nie skonczy sie przed uplywam 5 min .... podoba Ci sie ? - koszt ok 1500 zl Jezeli kto kolwiek do Ciebie zadzwoni i powie, ze cos wygrales - rzuc natychmiast sluchawke i niczego nie naciskaj !!!! ....... Zadnych cyfr, gwiazdek lub krzyzykow Jezeli kto kolwiek do Ciebie zadzwoni kogo nie znasz ....... ! ! ! ! ! ! ! - niewazne czy bedzie to firma, czy osoba prywatna i poprosi Cie o oddzwonienie w dowolnym czasie ..... NIE ROB TEGO !!!!! - nie znasz osobiscie - nie oddzwaniasz. ...... bo moze Cie to kosztowac 320 zl - za samo polaczenie !!! ............ Pamietaj, ze oszusci bardzo czesto podszywaja sie pod roznego typu instytucje lub wydzialy spoldzielni mieszkaniowych !!! Jak Administracja lub inna instytucja bedzie miala do Ciebie sprawe - to wysle Ci pismo !!! Numer ..... "na policjanta" ! ... bedzie w nastepnym odcinku ....., a teraz.... Jak sie bronic ? 1. Myslec i nic na "Uraa" - Niczego nie naciskac i niczego nie potwierdzac. 2. Zadzwonic do swojego operatora np TPSA (9393) i zazadac zablokowania wszystkich numerow komercyjnych : 0- 700..., 0-300..., 0-400 .... jak i mozliwosci przekierowania na nie. 3. Zablokowac wszystkie numery: miedzymiastowe, miedzynarodowe i komorkowe - kazdy operator ma obowiazek udostepnic ci kod aktywujacy takie polaczenia i drugi kod dezaktywujacy takie polaczenia. Nie ma innego wyjscia !!! Dostaniesz od operatora dwa osobiste hasla i nikomu ich nie pokazuj... Pamietaj !!! Zapisz date i godzine polaczenia sie z operatorem w celu zablokowania powyzszych. Zapisz Imie i Nazwisko osoby przyjmujacej zgloszenie Zapisz numer zgloszenia Potem zadaj od Operatora pisemnego potwierdzenia faktu, ze zglaszane przez Ciebie zadania zostaly zrealizowane Jak to bedziesz mial na pismie - to jakby co .... to wygrasz w kazdym Sadzie stanos
|
|
Lepiej bierzcie się za produkcję marihuany niż za zbieranie podpisów nasze babcie waliły se w żyłe i żyją do dziś, a my zbieramy podpisy i żyjemy krucej.
|
|
I bez legalnej marihuany głupków u nas nie brakuje. Ci mądrzejsi szukają ratunku u psychiatry, a inni za narkotykami tęsknią.
|
|
fajne macie babcie, towariszu mi wpojono do glowy ze srednia dlugosc zycia wzrosla w ciagu 100 lat ostatnich wiec prosze mi tu nie mowic ze zyje krocej. a za produkcje - oczywiscie, co rozkazesz guru. ale ja proponuje ci wyjechac do amsterdamu - moge przyjsc i pomoc ci sie spakowac, serio. wiecej maryszki dla mnie bedzie tu w polszy..... a i scisk mniejszy. stanos
|
|
Człowiek jako istota rozumna ma prawo oceniac to co widzi, jak też miec własne zdanie w danej sprawie. Tylko śnięte ryby i fekalia płyną z prądem rzeki. Brawo DasTo - że jescze zachowujesz zdrowy rozsądek .
|
|
Gdzie można zadarmo ćwiczyć z zespołem w tej dziórze???!!!! Chyba tylko w BoNaRzE, ale tam trzeba płacić i wszystkie terminy zarezewowane!
|
|
no osobiscie proponowalbym golfa ople nie sa warte zachodu za dobrymi samochodami nie sa przynajmniej moje zdanie jest takie a golfik jesli dobrze kupisz to i ciebie przezyje
|
|
ale was to juz zupelnie pokrecilo moze i aborcje jeszcze zalegalizujmy o i eutanazja mi sie przypomniala a czemu tylko maryske moze od razu wszystkie na co czekac
|
|
no a ja bym byl za stódniówka w 3LO tylko szkoda ze mnie byc nie moglo :(
|
|
MRO, Nie zawsze jest tak jakby człek chciał. Często jest tak, że się maskują kameleony jedne, a potem dopiero wyłazi szydło z worka :) Nie wiesz tak naprawdę jaki jest przypadek Basi, po co więc te osądy???
|
|
Tu nie chodzi o poprawność tylko złożenie, że to jest naród. Jeśli to jest naród to należy również założyc że hetero też są oddzielnym narodem. Skoro homo nie ma przyrostu naturalnego, no bo jak, to oznacza że jest narodem żerującym na innym, hetero. A tu już wojna gotowa. Może nie wojna płci a "narodów". Tylko czekać jak KE zobowiąże naród hetero do oddawania dzieci narodowi homo, jak w bajkach owce smokowi. ...
|
|
witam! MayKel nie udalo ci sie zepsuc nam zabawy tegoroczna 100 dniowka w II Lo byla poprostu super!!! bardzo mi sie podobalo i niedochodzilo na niej do sytuacji podobnych do tych opisanych przez ciebie!!! cale szczescie ta sprawa jest juz zamknieta!!! :P pozdrawiam cale grono pedagogiczne II LO :)))
|
|
|
Chyba Paypal ... Polacy nie mogą z tego korzystać więc nie zapłacisz kartą
|
|
Własnie dlatego wybiore się do PRAGI - tam bede miał wystarczajacą ilość pieniędzy żeby spokjnie przejść się do Cafee Shop'u
|
|
DoPrze dzieki za zainteresowanie juz sobie poradziłęm :))) dzieki markac za pomoc !!!! pozdrawiam Zurek
|
|
a ja sie zaląmalem :((( niestety jestem studentem i w niedziele o 14 mam egzamin :((( nie bede mogl wystartowac niestety a moze dla niektorych stety !!! :))) ale na starcie bede wiec do zobaczenia pozdrawiam Zurek
|
|
ok, jedz, ale lepiej do amsterdamu. aha przybysz dobrze prawi Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle przesłuchani...
|
|
przybysz: Skoro stop dla gandzi to tym bardziej dla alkoholu i papierosów. Nie jeden naukowiec udowodnił, że one nam bardzo szkodzą a jednak są legalne i dostępne. Co do uzależnienia dzieci z dobrych domów od twardych narkotyków to jest druga strona medalu: gdyby gandzia była legalna dzieci te nie musiałyby utrzymawać niejasnych kontaktów z osobami wplatanymi w ten biznes. Trudniej by im było znaleźć dealera twardych narkotyków nie znając żadnego.
|
|
zovo Wcale nie tym bardziej, gdzies jest granica przyzwolenia i uwazam ze jest w tej chwili dobrze ustanowiona. Ze wzgledow kulturowych alkohol i tyton sa w Polsce dozwolone, co do negatywnych skutkow roznych mozna dyskutowac. Jezeli cos w ewidentny sposob szkodzi, wprost, nie jako skutek uboczny i nie ma zadnych realnych korzysci spolecznych z legalizacji, to czemu to wprowadzac do legalnego obrotu? Nie wystarczy to co jest zeby sie sponiewierac? Real jest zatrudny twardziele? Jasne, dzieci uzalezniaja sie od dilerow a nie od trawy:) Jesli bylaby legalna prawdopodobnie wiecej dzieciakow siegaloby po to gowno i strtowalo po twardzsze narkotyki, bo ziolko jest za slabe. A potem kolejne zadanie: zalegalizowania brown sugar. Po prostu twierdze ze sa granice. Jest czarne i biale, sa takze szarosci, ale one moga powstac z wymieszania kolorow glownych.
|
|
Witam, piszę jako jeden z tych zdegustowanych (do granic możliwości) i rozwścieczonych mieszkańców pięknego miasta nad Narwią, który ma po prostu dość ciągłych problemów z wielkim, publicznym "gigantem" komunikacyjnym czyli po prostu MPK. To, co dzieje się w tej firmie i pozostaje od wielu lat bezkarne to po prostu zwykły, bezczelny skandal! Obserwując zachowanie zakładów komunikacji miejskiej w innych miejscowościach widać same konkrety - cena biletów jest dostosowana do poziomu i jakości świadczonych usług oraz ich dostępności czyli częstotliwości kursowania autobusów. A w Łomży? Bilety są jednymi z najdroższych w kraju, rozkład jazdy (oprócz tego, że to praktycznie fikcja bo kierowcy i tak jeżdżą jak chcą) to jawne nabijanie klienta w butelkę, bo nie widziałem jeszcze miasta, w którym nie byłoby kursów nocnych (chociażby co 2 godziny), a w niedzielę na głównych liniach autobousy jeździłyby co godzinę. Wszelkie "skargi i wnioski" to jedynie pobożne życzenia bo dyrekcja MPK w Łomży pozostaje głucha na tego typu zażalenia i utrzymuje, że wszystko jest w jak najlepszym porządku. Powiem krótko: NIE BĘDĘ UTRZYMYWAŁ ZA SWOJE CIĘŻKO ZAROBIONE PIENIĄDZE LUDZI KTÓRZY ZUPEŁNIE NIE MAJĄ POJĘCIA O TYM CO ROBIĄ I JAK ROBIĄ! DOSYĆ OKRADANIA UCZCIWYCH OBYWATELI KTÓRZY RZETELNIE PŁACĄ PODATKI! JAKO MIESZKANIEC TEGO MIASTA CHCĘ ZOBACZYĆ, ŻE MOJE PIENIĄDZE SĄ PRZEZNACZANE NA NALEŻYTE CELE! Pozdrawiam gorąco pracowników, dyrekcję i "założycieli"(...) firmy MPK w Łomży, Zafir - nocny wiatr...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |