Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
wycinka drzew koło Ratusza |
Co jakiś czas jest na www.lomza.pl informacja o konkursie na naczelnika wydziału. To chyba coś co cię interesuje. Startuj!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: wycinka drzew koło Ratusza |
Ale komu i za co? Jak Edyta Górniak urodziła Alana w Łomży a mieszka w W-wie, to powinna dostać kasę u nas czy tam? A młodym atrakcyjnym gotów jestem świadczyć usługi bezpłatnie...
|
|
Becikowe to nie tylko zacheta do urodzenia nowego obywatela, to takze forma zapobiezenia nielegalnym zwiazkam czyli "zycia na kocia lape". W Warszawie "becikowe" moglaby dostac (z tego co slyszalem) kobieta zyjaca w legalnym zwiazku zameldowana od ponad dwoch lat. A wiec - chcesz miec becikowe - zawrzyj malzenstwo. Warszawa ma problem bo nowi jej mieszkancy to nie nowonarodzeni lecz ci pochodzacy z migracji. A ci sa o 20 lat starsi od tych ktorzy mogliby byc.... To miasto sie starzeje, mimo naplywu studentow. Ktos niedawno napisal ze Lomza to miasto emerytow i rencistow... A Warszawa nie? Becikowe jest dobra zacheta dla kobiet, a gdy ustawa bedzie tak skonstruowana by wykluczyc wszelkie naduzycia nie bede widzial w nim nic zlego :)
|
|
Adamusku, Zgodzę się z Tobą zwyjątkiem tego życia po życiu - zawsze bowiem wolałam nie poddawać w wątpliwość zjawisk tego rodzaju ze strachu, żeby to się nie stało moim udziałem, bo wtedy bym chyba zeszła na jaki zawałek, a tym samym dołączyła do szacownego grona duszków i zjawek :) Pozdrawiam thrillerowo
|
|
Bardzo dobry pomysł - moim zdaniem. Jak ktoś napisał wczesniej: w niczym nie przeszkadza. Ja osobiście wolę, żeby z moich podatków płacili becikowe, a nie zapomogi dla bezrobotnych. Pozdrawiam.
|
|
Markac, No i zima zagrała Ci na nosie hehe...
|
|
Nie wiem czemu nasz rzad dziwi sie, ze jest niz demograficzny. Bo ciezko jest teraz zdecydowac sie na dziecko malzenstwu ktorego dochody stanowia najnizsza krajowa... Nie sadze ze "becikowe" zmieni te sytuacje. Na tym skorzystaja tylko Ci ktorzy sa w stanie wychowac swoje potomstwo z wlasnej pensji - zamozniejsi. stanos
|
|
1. Nie zgadzam się, że becikowe nie jest przydatne także ludziom zamożnym. Oczywiście mogą nie skorzystać, ale idea nie jest zła. W rodzinach wielodzietnych (patologicznych najczęściej) może chociaż część z becikowego przeznaczą na dziecko, lepiej tyle niz wcale. 2. ja chciałbym, "żeby w Polsce za kilkanaście lat żyło społeczeństwo zamknięte w slumsach" (cyt. za MRO). Wolę to, niżby łapserdaki mieszkać mieli obok mnie, w tej samej klatce/bloku. każdy ma swoje miejsce w życiu, niektórzy pod mostem. 3. pomysł Damiano, aby $$$ przekazywać "w sposób racjonalny" jest nawet dobry, tyle, że trudny do zrealizowania pod względem technicznym. Takie jest moje zdanie - Pozdrawiam.
|
|
Ryskago, o jakich laskach? Daj spokoj! wiesz, niewazna metryka... wazniejsze samopoczucie:) a propos... słyszałam ostatnio takie ciekawe powiedzenie, ze faceci stale mają 16 lat, a potem nagle umierają...
|
|
|
Do uczestnictwa będzie dopuszczonych 15 samochodów. Każdy zawodnik musi posiadać prawo jazdy kat. B oraz dowód rejestracyjny z ważnym przeglądem technicznym. Jeżeli nie jesteś właścicielem auta musisz mieć pisemną zgodę na uczestnictwo w tej imprezie(to tylko formalność!). Podczas zmagań wymagane jest posiadanie kasku- jeśli go nie posiadasz, zapewni go organizator!GOŚCIEM SPECIALNYM BĘDZIE LICENCJONOWANY KIEROWCA RAJDOWY RADOSŁAW TYPA KTORY ZAPREZĘTUJE SWOJE RAJDOWE MITSHUBISHI EVO VI. Regulamin wyśle zainteresowanym ktorzy napisza mi maila T i g e r
|
|
Hahaha. Od kilku lat nie jeżdże miejskimi autobanami ale kiedyś zdarzały się podobne "jazdy" w wykonaniu kierowców
|
|
jestem weteranem. zdalem za 6.
|
|
niektorzy sprzedajacy honoruja tylko platnosc PayU wiec trzeba miec :)
|
|
http://info.onet.pl/1042386,16,item.html Wiedza o wartości ekosystemów wodno-błotnych i roli Polski w ich ochronie jest nadal zbyt mała - uważa prezes Stowarzyszenia Chrońmy Mokradła dr Wiktor Kotowski. [...] "Te zagrożone w skali międzynarodowej ekosystemy mają ogromne znaczenie dla przyrody nie tylko jako siedliska ginących gatunków roślin i zwierząt, ale także są kluczowe dla ochrony światowych zasobów wody pitnej, a także utrzymania równowagi klimatycznej Ziemi" - podkreśla Kotowski. 2 lutego pod hasłem "W różnorodności mokradeł kryje się bogactwo - nie straćmy go" obchodzony będzie Światowy Dzień Mokradeł. Z tej okazji w warszawskim Obserwatorium Astronomicznym w Ogrodzie Botanicznym UW odbędzie się pokaz slajdów przedstawiających bagna z różnych stron świata. Pokaz połączony będzie z prelekcją doc. Wiesława Dembka, jednego z autorów wydanej ostatnio przez Ministerstwo Środowiska monografii "Obszary wodno-błotne w Polsce". [...] Więcej informacji na temat ekosystemów wodno-błotnych w Polsce i na świecie można znaleźć na stronie serwisu informacyjnego Bagna.pl (www.bagna.pl). Ciekawe, czy wiedzą coś o Via Baltice, czy podyskutują też na ten temat. Czy też raczej spotkają się, posłuchają, popiją kawkę, drinki i na koniec pomyślą: "Ale my jesteśmy wspaniali!"
|
|
Kiedy nasze życie zostanie sprowadzone do zarabiania pieniędzy (i ich wydawania), staniemy się najbardziej nieszczęśliwymi, samotnymi i absurdalnymi stworzeniami na świecie. Kiedy przyjechałem do tego największego mitu na świecie pierwsze co zastanowiło mnie to amerykańskie domy. Wielkie reprezentacyjne hole u bogatych, a u wszystkich maleńkie pokoiki z wnękami zamiast szaf. Rzadko gdzie firanki, wszędzie żaluzje. Meble bardziej do krótkiego siedzenia, układ pomieszczeń w domu jak w hotelu robotniczym. Telewizor maksymalnie wyeksponowany i kuchnie bardziej do podgrzewania niż gotowania. Teraz już wiem dlaczego... Po prostu tu nie ma czasu na życie domowe. "Zapierdala" się od wczesnego rana do póżnej nocy, nie ma czasu na chwilę z żoną, dziećmi... Dom to tylko sypialnia, większość rzeczy w nim to rzeczy niskiej jakości, bo po co kupować trwałe rzeczy, jeżeli wszystko jest tu tymczasowe. W ogóle wszystko tłumaczy tu tymczasowość. Tu nikt nie przywaizuje się do miejsc, domów... Dziś jesteś tu, jutro tam... Masówka chińska zaspokaja chwilowe potrzeby, papka telewizyjna pozwala odpocząć mózgowi nie zmuszając go do myślenia, mac donald polany różnymi ketchupami zaspokaja głód i zwiększa część ciała przeznaczoną do siedzenia. Brak wolności wyboru zmusza do szukania złudzeń... Dlatego nie istnieje tu kurtuazja, szarmanckość... Przecież to ograniczenie, lepiej mieć ręce w kieszeniach i do wszystkich mówić: Ty. Nawet do rodziców. Łatwiej ich potem odwieźć do domu opieki. No i każda ulica wygląda tak samo. Takie same sklepy, domki, wszędzie maksymalny kicz. Mit który więcej odbiera niż daje. Brak ducha kompensowany jest przez poczucie fałszywej iluzji życia w raju... PS. Ogromna ciasnota życia w Chicago przypomina wielką oborę. Każdy ma swoją maleńką zagrodę zwaną jardą, żre skompresowaną papkę i coraz bardziej przypomina tłustą zadowoloną świnię. Także gabarytami.
|
|
.... a niejaka Kasia Kowalska w radiu załkała: masz to na co godzisz sie.... Czyzby kolejny malkontent na forum? DaSto, wiem jakie mysli krązą czlowiekowi po głowie kiedy jest na obczyznie, ale na litosc boską - kto Ci każe tam siedziec, żreć papki i oglądać masówki w "telewiżin"???? Wracaj do kraju, zarabiaj 849,00 brutto (od stycznia podniesli - hehehe). Zapewniam Cie, ze wowczas bedziesz samodzielnie gotowac zupki, bo o knajpce zapomnisz szybciutko z powodów finansowych Zbych
|
|
"Żydów, Romów, homoseksualistów, Polaków i ludzi innych narodowości" http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2509868.html cały tekst Czy z tego wynika, że Europa, Unia Europejska przyjmuje że homoseksualiści są narodowością? Następnym krokiem będzie , może jak z Zakonem Krzyżackim , któremuś Państwu zabrać ziemi, no i osiedlić nowy naród, wszak od wieków te ziemie były przypisane temu uciskanemu narodowi. Idąc tym kluczem dlaczego o łysych zapomniano, prawdopodobnie sporo zginęło ich w Oświęcimiu? Śmiać się czy płakać?
|
|
Po urodzeniu następuje żmudny, trwający latami proces wychowawczy, wymagający ogromnych nakładów finansowych, ot co :) Czy warto zatem pakować się w to? Moim zdaniem warto... :)
|
|
Ryskago, czy nie sadzisz, ze troche duzo tu takich ktorym wiecznie źle? Wiesz, empatia zaraz każe mi odczuwac podobnie, ale rozsądek sie buntuje chyba masz rację... przesiąkłam Łomżą i "narzekactwem" - hihihih ps. dla przecietnych inaczej - to ironia :) Zbych
|
|
Jak widać nie tylko gimnazjaliści mają kłopoty z czytaniem tekstu ze zrozumieniem. Do kazika: Zrób to jak najszybciej, przy głębokim wdechu głupota cie zabije :) a przez to poprawi się statystyka. Pewnie nie zrozumiałeś ale nie szkodzi. T i g e r
|
|
taaaa mimo iz jestes posiadaczem iQ 150 to czemu poszukujesz pracy i piszesz CV,przeciez o takiego pracownika firmy powinny sie zabijac.cos w tym musi byc, tylko sam narazie nie weim co Zbych
|
|
Z tego co wiem to na Policji mają te kamerki z SM Perspektywy wyprowadzone. Ale jakość jest chyba mizerna i nie wiem czy nasi stróże prawa cokolwiek tam widzą i jaki jest odsetek interwencji po ujrzeniu przestępstwa w kamerce. Ja mieszkam na ul. Mazowieckiej i często zostawiam w samochodzie radio na noc i na razie nie zginęło. Nie wiem czy sama świadomość, że pod kamerką stoi samochód wystarczy dla drobnych złodziei żeby nie kraść, czy mam na razie szczęście. Ale na Skate Parku piją latem piwo i nikt ich nie goni. Może to drobiazg i szkoda na to paliwa i czasu skoro nie robią zadymy i nie zaczepiają przechodniów. Ale najlepsze zabezpieczenie dla Osiedla to czujni sąsiedzi: zaparkowałem auto pod klatką (w Wigilię tak w ogóle) na zakazie postoju (nie było niestety miejsca na parkingu - wiadomo święta) a tu po 15 minutach, no może po 0,5 h podjeżdżają Policjanty i każą dziękować sąsiadom za czujność i mówią że jeszcze z pół godzinki bym postał to kosztowałaby mnie ta przyjemność 50 zł. Przy okazji dziękuję naszym policmajstrom, że głupoty mojego sąsiada nie zamieniają w czyn (tak na margineszie bardzo mili byli). Pozdrawiam! T i g e r
|
|
Rzeczy nigdy nie są takie, jakimi się z pozoru wydają... Różne są przyczyny i różne przeżycia leżą u podłoża ludzkich zachowań. I właśnie dlatego trza baaardzo uważać z klasyfikacją na dobre i złe, bo to wielce ryzykowne przedsięwzięcie... :)
|
|
Moze moda przyszla ze stanow? Prohobicja itp..., ktora swoja droga byla tez w Polsce przez pewien czas (FIXME).
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |