czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Czy żyjemy w państwie wyznaniowym?

sura, nie ważne na jakiej Uczelni studiujesz, ważne jest to, co masz w głowie i czego sam się nauczysz. Przecież na żadnej Uczelni nikt nie wbije Ci wiedzy na siłę.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Czy żyjemy w państwie wyznaniowym?

break - tj przerwanie czegos, przerwa

Ano.

a w tzw "slangu" CB radiowców, wtrącenie się do rozmowy

"Życie nie jest snem lecz jawą:
wojną bezgranicznie krwawą
w której (mówiąc tak nawiasem)
zwyciężamy bitwy czasem" - Jan Maria Rakietta :)

Pytanie należy postawić nie czy był spisek ale kto za nim stał kto zyskiwał najwięcej komu zależało na wciągnieciu USA w wojne czy jakaś tajna organizacja rządowa, CIA , Mosad, może jakiś inny wywiad ? terroryści byli tylko marionetkami w tej grze. I załatw sobie film 911 - In Plane Site w googlach poszukaj.

Spoko zapraszamy podobno bede tez osoby z innych miast :D :D :D

Spoko zapraszamy podobno bede tez osoby z innych miast :D :D :D ale lomzyniacy sie nie dadza i pokonaja wszystkich yooo hehehhe :]

http://www.lepszyswiat.home.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=212

te film o ktorym mowisz po polsku

Panie " Dasto " , post jest pod adresem autora tego tekstu:

http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=2960

Niby tekst traktuje na pewien do końca nie sprecyzowany temat, jednak uderzyła mnie szeroko pojęta wiedza życiowa tego człowieka który zapewne nie potrafiłby u Afroamerykanów pracować. Dobrze, jeśli nie musiałby, jednak niech używając zdań do swoich tekstów bardziej je przemyśli, bo nie każdy jest widocznie w stanie żyć w takiej sielance jak On.
A może tylko oszukiwać się...

Pozdrawiam "Dasto" serdecznie "To co Nas spotyka, Tylko Nas wzmacnia"

1990' - 2001' - N.J.

Dlaczego nikt nie zginął z zatrudnionych tam 2000 obywateli ,,NARODU WYBRANEGO"? To był wtorek a nie szabas - więc jak to się stało? Kim był ten współczesny Mojżesz, lub jakie i czyje czynności go zastąpiły?

News,
bo sens życia łatwiej się znajduje, gdy człowiek nie skupia się tak bardzo na sobie. Myślę, że Brat Albert miałby tutaj dużo do powiedzenia, ale nie słowami, lecz życiem swoim...
Nie myślcie jednak żem straaaasznie mądra, że wygłaszam takie teorie, ja stale i wciąż się jeszcze tego uczę...
A cierpienie, po co?
Tylko ono jest w stanie nauczyć człowieka pokory, cierpliwości, wrażliwości na drugiego, stąd taka porażka bezstresowego wychowania...

News,

wprawdzie nie podwójne magnesy, ale gumki recepturki - na razie jeszcze skutkują, choć to pewnie środek doraźny :)

PS. Dobrze, że marzec, bo jakem prorokowała wirusy się u nas panoszą niemożebnie, nie oszczędzając nikogo...

Wychu,

Wnuki to podobno piękna sprawa - widzę to po moim Papie - facet normalnie zdziecinniał na amen, ale straaasznie mu z tym do twarzy :)
Pozdrawiam

niedaleko mnie :)

nar

Dziękuję :). Jam ci wprawdzie jeszcze nie dziadek, ale już po trzydziestce, hoho. A na poważnie to przyłączam się do Twych życzeń, będą dwa razy mocniejsze :).

Nie wiem co sie tam dzieje, oczom nie wierzę ale to prawda. Osoba dokonujaca wpłatę przed terminem dostaje wezwanie do zapłaty ????
Teraz tylko zwolnić się z pracy i biec by wyjaśnić pomyłkę. Tylko komu za to płacą?? Co sie dzieje na tym świecie ?? Czyżby wystawienie wezwania było motywatorem dla klienta by sam swojej sprawy pilnował. Jak sie coś nie zgadza to przyjdź i pokaż palcem :) brrrrr...

Nie ma bata, Pan Twardowski na kogucie pieprznął w Pentagon (Ring E). zawsze, gdy mowa jest o spisku, nasuwa mi sie takie oto pytanie: dlaczego STU ludzi wie więcej/lepiej/szybciej niż MILIARD ludzi (w tym naukowcy, politycy, policjanci, kosmonauci etc.)?
Skoro jest tak, jak na filmie 9/11, to czemu nie mówi sie o tym głośno? Cenzura :)
Skoro jest UFO, to czemu nie mówi sie o tym głośno? Cenzura :)
To samo dotyczy życia po życiu, tuneli pod Łomżą, duchów, wróżbitów, krasnoludków itp.

Ale jestem sceptyczny - bez obrazy chłopcy :)

markac wysłałem ci meila narazie dzieki !!! jednak są jeszcze na tym marnym Swiecie ktorzy potrafia pomagac blizniemu !!!
sura oj grubo sie mylisz !! WSA ma wysoki poziom nauczania ma bardzo dobre wyposarzenie panuje bardzo miła atmosfera naprawde bardzo fajna szkoła !! płacic trzeba bo to szkołą prywatna i to chyba normalne !! a studenci wyjezdzają na zarobek ale nie na ogorki tylko do pracy np. w USA jest bardzooo duzo wycieczek (Austria,Czechy,Wielka Brytania itp. itd.) są obozy integracyjne ( w tym roku był w Szwecji ) teraz np. jest organizowany wyjaz na oboz narciarski na tydzien w gory jest tez planowany wyjaz na Małysza !! wiec jak widac wybierac i przebierac !!! polecam wszystkim ta szkolę !!!! pozdrawiam

a jak !!! :))) Łomza musi pokazac kto tu rzadzi !!! impreza napewno sie uda i bedzie przybywalo coraz wiecej ludu na nasze imprezki !!!!

Wszystko jwst podsłuchiwane i nagrywane ale nie mogę powiedzić bo obowiązuje mnie tajemnica

też przyłączam sie do tych życzeń !

... nie ma jak u ... babci

ryskago popieram

cz

re:Gadzet_25 no prosze powiedz

Ale dzionek jeszcze przecież trwa, może sobie przypomną.
Ja lubię składać życzenia pod koniec dnia...
Jakie wtedy zaskoczenie, a radość jaka, ha!
Ale jakby zapomnieli i do północy życzeń nie złożyli, to i ja się dołączam :)
Spełnienia marzeń!

ryskago

Gratulacje!!!, moja córka też zaczyna tuptać bez pomocy zestresowanych Rodziców (czyli mojej i mojej żony)! Ale stopniowo z dnia na dzień zdobywa kolejny metry. Muszę za nią ganiać zgięty w pół, bo nie do końca kontroluje swoje ciało. Ale to jest piękne obserwować postępy jakie czyni.

Zbych

ryskago,

to takie wolne mysli, nie polemika
kazdy z nas podąza sciezką zycia

marcelus,

jako pracodawca spotykam sie bardzo milym przyjeciem w UP zwlaszcza w dziale ofert, ale tym chyba nie zaskocze nikogo :)
W sumie kazdy wykonuje swoją pracę

Generalnie nie mam nic do zarzucenia PUP w Łomży. Sprawni, szybcy, konkretni.
Moze inaczej ma sie sprawa z ludzmi którzy poszukują pracy...
Nie znam tego z wlasnego doswiadczenia, jedynie z opinii moich bylych pracowników, którzy sie rejestrują...
Czasem wysluchuje psioczenia na PUP, po czym dowiaduje sie, ze pracownik zapomnial do rejestracji dostarczyc swiadectwa pracy....

---
PGG

ADALL,

gratuluje ironii

Raf-traf,

pisałam tu niejednokrotnie, ze Łomża czasem jawi sie jako miasto malkontentów... Odczuwam to zwlaszcza kiedy czytam tego rodzaju posty.
O kazdym miescie mozna powiedziec, ze jest miastem emerytów. Z pewnoscią kazdy zawsze tak moze powiedziec, ale co Wam przyjdzie z gadania... Narzekania na wladzę... tak, to juz tez było
Zacznij zmiany od siebie

Nawiasem mowiac nie jestem rodowitą łomżynianką, wiec nie bronie Łomży z zasady.
Mieszkam tu zaledwie kilka miesiecy i odczuwam plusy i minusy tego miasta, ale nie jęczę na forum

News,
No to szeeeerokiej ścieżki życzę każdemu :)
No i oby jak najwięcej takich myśli...

a do wygrania bedzie - felga

Pelna zgoda z News,

Jezeli narzekania nie przekuja sie w realne dzialania, to jest bardzo jalowe i nieuzyteczne. Wspieramy sie w bolu i to wszystko. Zmienianie swiata z acznijcie od wyczyszczenia wlasnych butow jak mawial nieodzalowany Kisiel.
Takich postow czytam wiele od poczatku tego forum.

Ja jestem z Lomzy, wyjechalem kilka lat temu i zyje w duzym miescie. Sa plusy i minusy kazdego wyboru, kazde miejsce moze byc takze przyjazne, w duzej mierze zalezy to od nas.

optymista

News:

a co Cię tu przygnało? - praca? druga połowa? inny zbieg okoliczności? Oczywiście, jeżeli to nie słodka tajemnica, to napisz kilka słów.

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

koleszko pozwolenia sa ale to cie nie powinno interesowac

a zreszta nie bede sie wyklucal

Niemogę powiedzieć bo i tak już za dużo powiedziałem!!!!!!!!

Ryskago,
Zgadzam sie calkiem, ze latwo nam dziadkom po prostu dostac 'fiola' na tle tych wnuczet, a szczegolnie tego pierwszego albo, jak w moim przypadku, kiedy widzi sie go tylko kilka razy do roku.
Sadzac po sobie, my dziadkowie musimy ciagle miec na uwadze to aby tych pociech tak do konca nie rozpieszczac i nie dokladac jeszcze wiekszych klopotow na glowy rodzicow.
Pozwol tez, ze dodam nastepna wskazowke - nie zpomnij zabezpieczyc gniazdek elektrycznych!
Pozdrawiam, wychu

Romi

Raf-traf spójrz na Ostrołeke - tam jest Elektrownia ,Celuloza ,duże Zaklady Mięsne,Idykpol itd.W Łomży wszystko zdechło to i miasto dogorywa.Podziekujcie wszyscy Solidarności za genialnie przeprowadzone przekształcenia ustrojowe.W tym roku zapowiadają huczne obchody rocznicowe.Jest tez inny problem -Łomża to Nowa Wieś 50% to element napływowy z okolicznych wsi.Im na niczym nie zalezy bo i tak na jesieni przywiozą ziemniaków i kapusty od brata czy ojca i raz na kwartał ktoś z rodziny wieprza utłucze.W skali kraju bezrobotni o wiejskim rodowodzie (chłopo-robotnicy) stanowią 40% ogółu.Dlatego miedzy innymi nikt w Polsce z głodu nie umarł.Dla nich ,jak była robota w mieście i dawali mieszkania za darmo to sie wszystko podobało ,teraz nawet palcem nie kiwną za praca.Zasada jest taka-miastowym się jest dopiero w trzecim pokoleniu tak samo zreszta jak wyglada sie dobrze we fraku,Pozdrawiam i życże wiecej optymizmu.

Mialem to samo!zapłaciłem wcześniej bo wyjeżdzalem na wakacje.Panienka zaksięgowała dwie wpłaty za jeden miesiąc.Po niedługim czasie dostalem wezwanie do zaplaty od razu z grozbami ze mi prąd odetna i jakie kary będa naliczać.Potem oddzwonili ,ale panience bez mózgu nic nie zrobili.W calej energetyce jedna sitwa -pracują całymi rodzinami.

Dorian.
Fajnie że są tacy ludzie którzy wolą coś porobić dla innych niz tylko siedziec przed TV. Zbieram ekipkę i wpadamy sie pościgać.
Tutaj na pewno będzie można się sprawdzić kto jeżdzi lepiej, bo ruszać ze skrzyżowania z piskiem każdy potrafi. Więc dawajcie pomierzymy czasy.
W innych miastach takie imprezy są organizowane cyklicznie i w różnych formach , może wejdzie to nam w krew, zamiast sie ścigać na ulicach wystarczy przyjechać w niedzielę i przekonać się że koniki pod maską to nie wszystko trzeba też umieć kręcić fajerą!! DOZO

T i g e r

ech... nie o to mi chodziło... <sciana>

Ja sie zgadzam tu chodzi o umiejetnosci a nie o konie. I nam o to chodzi aby ludzie pokazali swoja technike jazdy, chcemy zobaczyc czy umieja bezpiecznie jezdzic, i jak sobie poradza z naszymi torami :D :D :D

Jeśli uważacie Łomze za miasto emerytów zapraszam w piątek lub sobote wieczorem za "GOŚKE" niedawno przejeżdzałem tamtędy koło 22 i ludzi było więcej niż w piątek na rynku ;), młodych ludzi.

"nawet w kościołach widać która grupa społeczna dominuje!!!" a kiedy w kościołach nie dominowała ta grupa?

"taxi i inne urzędy samorządowe" Gadzet_25 to która korporacja jest tym urzedem a mozę wszystkie z osobna ;)?

OK!!

Zbych

Myślę , że 10-20% droższe. Najlepiej zajdz do sklepu motoryzacyjnego na Zambrowskim Rynku i tam Ci powiedzą . Są b. kontaktowi. Nie można tak porównywać cen części , bo japońce są mniej awaryjne. W popularnych markach są też b. dobrze dostępne. Spróbuj pojezdzić np. Wv czy Oplem i japończykiem. Przekonasz się który Ci lepiej pasuje.

Wystarczy że prezes Lipski podłączy swoje monitory do sieci. Będzie można zobaczyć co u Kowalskich na klatce się dzieje.
Kamery są już na każdym rogu i w klatkach schodowych.
Teraz montują kamery, które mają pilnować tych zamontowanych żeby ktoś się nimi nie zaopiekował.
Tylko wpiąć do sieci i każdy sobie poogląda jakie Kowalski zakupy zrobił.

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

ryskago: Moim zdaniem też! Nie ma nic piękniejszego jak radosne szczęśliwe dziecko w odpowiedzialnej Rodzinie z mamą i tatą (o Dziadkach nie zapominając).

Baśka: Zastanawiam się dlaczego robisz taki uogólnienia "nie zamierzam już wiecej rodzić dzieci, bo faceci są nieodpowiedzialni". Zastanów się czy ty jesteś odpowiedzialna skoro związałaś się (choć tylko na chwilę) z takim mężczyzną który Cię opuścił (dobrze że jeszcze ma z czego i daje na dziecko). I bardzo dobrze że już nie chcesz rodzić dzieci bo raczej ciężko Ci będzie je samej wychować.

Racjonalne i kontrolowane dofinansowanie do dzieci TAK! Jednorazowe "becikowe" NIE! Ale jak będzie to też skorzystam (nowe wózek się kupi - dla Dzidzi oczywiście).

Pozdro i Pochwa!

jedno zdanie: gdyby absolutnie nikt z wolontariuszy nie wyciągnol ani zlotowki to pieniadze zebrane przez WOŚP bylyby nieporuwnywalnie wieksze niz dotychczas

kino w lomzy nadaje sie tylko do jednego...do picia wudki w brzydka pogode, bo jest gdzie usiasc i nikogo nie interesuje co sie dzieje na sali i nikomu sie nie przeskadza bo nikogo nie ma na sali :D a wiec jak nie bedziecie mieli gdzie na;isc siue wudeczki to podbijajcie do milleniumn :D fajny klimat :D i totalny szok wchodzisz do kina byles trzezwy i bylo jasno, wychodzisz a tu ciemno i pijany :D hahahahaha :D nera

666 - pochwalili ale Golfa V Gti, a nie Golfa III

Pzdr

a panmietacie(do absolwentoww 2 lo) afere z panem konradem h. i jego popisy taneczne ???? to bylko smieszne,ale ta afera jest zenujaca,wkoncu nauczyciele spotykaja sie na stodniowce z uczniami jak dorosli ludzi a ze taka polska mentalnosc i tradycja ze w chwilach wzruszenia wypijo troche gorzalki to co komu szkodzi.jak dla mnei to na mojej 100dniowce cale cialo pedeagogiczne moglo sie schlac w trupa,nawet bym postawil pul litra zeby chcieli ze mno wypic,bo to bylby zaszczyt z takimi ludzmi sie "wciąc",ale niestety wszyscy nauczyciele na mojej s100dniowdce byli trzezwi az cholera brala ;)na miejscu dyrektora,ktory lepszy nie mogl byc,ktory calym sercem oddaje sie tej szkole,dochodzil bym tej sprawy w prokuraturze, bo to najzwyklehjsze w swiecie pomowienie i tylko dobre imie 2 lo na tym traci.

z tego miesca pozdrawiam serdecznie : z cvalego serca pania ramatowska(sinusy cosinusy do tej pory pamietam ;),pana tadzika dabrowskiego,pania pedagog, wszystkie panioe wozne,lepszych nie ma :))))))))a w szczegolnosci pana Andrzeja,faceta od wszystkiego :D

(........)

Soren:
"Hmm, wyczuwam w twym poście pewną dozę ironii."

...i nutkę dekadencji ;)

Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle przesłuchani...

Człowieku jak ktoś już pisał idź do hurtowni tam ci najtaniej wyjdzie...

Nie mogłeś trochu poczekać z ujawnieniem swoich prawdziwych intencji?
Byłoby więcej odpowiedzi, a tak to spaliłeś sprawę:)

Eeeee, może nie bo możemy mu zrobić przykrość...
Lubię dowcipkować , ale nabijać się nie mam z nikogo zamiaru, tym bardziej, że gość nie jest chamski. Może to jego pierwszy wjazd na forum, a początki jakwiadomo trudne są :)

Ma racje. Autobusy w weekendy to sie wogole nie trzymajo rozkladow. Sa poza tym nieogrzewane. Przynajmniej w weekendy to jakis nocny by sie przydal. Nawet w mniejszej od lomzy ostrolece sa nocne.

No panie Szczech, pora wyciagnac wnioski...

Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle przesłuchani...

W "Sportowym" na Bernatowicza lub w salonie myśliwskim (za urzędem skarbowym). Najlepiej szukaj w witrynach: militaria.pl; broń.pl; kapiszon.com.pl. itp.

Via Baltica najkrótszą trasą - to szansa na rozwój Łomży

Tym"bcikowym" chcą zapchać gęby ludzim przed wyborami i tyle. Rząd plecie o "polityce prorodzinnej", a przcież to nie jest nic innego, jak polityka gospodarcza rządu. Co znaczy właściwie "polityka prorodzinna"? Nic, dokąd nie postawi się społeczeństwa twardo na nogi. Ostatnie badania dotyczące tego problemu ukazały, że kobiety nie chcą mieć dzieci z powodów:
- utraty pracy z chwilą zajścia w ciążę
- nie znalezienia pracy gdy jest w ciąży lub ma małe dzieci
I co na to sławetne "prawa rynku" i "prawa ekonomii"?

Zyj z calych sil i usmiechaj sie do ludzi, bo nie jestes sam...
Spij noca snij, niech zly sen Cie nigdy wiecej nie obudzi, teraz spij...
Niech dobry Bog zawsze Cie za reke trzyma, kiedy ciemny wiatr...
porywa spokoj siejac smutek i zwatpienie pamietaj ze...
Jak na deszczu lza, caly ten swiat nie znaczy nic a nic...
Chwila ktora trwa moze byc najlepsza z Twoich chwil...
Idz wlasna droga bo w tym caly sens istnienia zeby umiec zyc...
Bez znieczulenia, bez niepotrzebnych niespelnienia mysli zlych...
(Dzem - Do kołyski - AD 2004)

(*)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org