Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Swój do swego po swoje |
To są ludzkie tragedie...., dlatego czytając takie mało przemyślane teksty jak dziś wykazał jeden z piszacych na tej stronie, nie mogłem się powstrzymać. Wielce szanowny Panie , autorze tygodniowych w wypowiedzi. Bardzo interesujące są Pańskie jak to sam określa „dywagacje”. Ma Pan rację, bo trudno to przypisać któremuś z gatunków dziennikarskich. Nigdy też nie nazwałbym tego publicystyką, co zapewne Pan uważa za pojęcie najbliższe sobie. Jeżeli się mylę i jest Pan ekspertem w ocenach, przedstawia tu swoje badania, a całość ma mieć rzetelną podbudowę naukowo-intelektualną to honor zwrócę. Momentami jednak Pańskie teksty są głupie – to moja opinia i mam do tego prawo. Czytając dzisiejszy tekst widzę w Panu wielkiego znawcę życia, współczesnego „Bednarskiego”, który stojąc z boku nie żyje w tym, o czym pisze. Otóż szanowny Panie znawco życia, pozazdrościć pozostaje Panu kunsztu dziennikarskiego, i przychodzących do głowy refleksji, ciekawym jestem czy gdyby Pańska rodzina jak Pan to ujął „ sprzątała u Afroamerykanów” była by przedmiotem Pańskich refleksji. Proszę zadać sobie pytanie, – dlaczego akurat jesteśmy tu i teraz? Jeżeli chodzi o „teraz” – z pewnych względów – nie ma innej możliwości. Dlaczego Pan pisze teksty? bo nie ma pan innej możliwości. Dlaczego ten o którym pan pisze wykłóca się o mandat, być może to jego wina, ale tez nie ma innej możliwości. Sądzę, że jest Pan młodą osobą, i nie widzi Pan treści, które wyrażają owe „refleksje” – „dywagacje:” Mam nadzieję, że nie jest Pan owym „Chłopem”, o którym czytamy, i co gorsza nie trenuje Pan zachowań na swojej rodzinie, jeśli ją Pan posiada. Nie życzę Panu także „sprzątania u Afroamerykanów” bo nikt nie powie że Pan tam jest za chlebem, skoro „Ojczyzna nie wzywa”, a „wygania” . Wnioskuję również, że nosił Pan „teczkę”. Gdyby jednak życie na Pana drogę położyło „woreczek” szczerze życzę powodzenia.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Swój do swego po swoje |
Swoją wypowiedź kieruję do Sz. P. Mariusza - felietonisty
|
|
hmmm... Taka refleksja przyszla mi do glowy. Znamy ludzi tylko na tyle, na ile siebie poznamy. Bo czy jest w stanie zrozumiec bankruta - ten kto nigdy nie zbankrutowal? Albo czy jest w stanie zrozumiec zdradzonego ten kto nigdy nie byl zdradzony... samobojce - ten kto nigdy nie mial samobojczych mysli...? Nieuczciwy pracodawca zawsze bedzie postrzegal swoich pracownikow jako oszustow zerujacych na jego majatku, a osoba uczciwa i dobra dostanie od zycia kopa... za swoja uczciwosc i dobroc....
|
|
wg radia bab o 16.00 radar byl na Legionow i Zjazd, a o 17.00 podano "dzis radary na Al legionow i Zawadzkiej" :)
|
|
Zgadzam się z evaa. Ludzie którzy próbują być uczciwi zawsze dostają za tą taką zapłatę od innych że nieraz jest to nie do pomyślenia. Spostrzegamy ludzi z takiego punktu w jakim akurat jesteśmy i większość z nas zazdrości innemu wszystkiego co ma nawet najmniejszej błahostki i zrobią wszystko aby człowiekowi żyło się gorzej jak tylko jest troszkę lepiej.
|
|
witajcie !!! jestecie studentami WSA (informatyki) pomozecie mi ??? musze napisac program z technik mikroprocesorowych konkretnie program z asemblera !!! nie wiem jak sie do tego zabrac !!! wiec moze ktos sie zna na tym lepiej ode mnie i zrobil by mi to ??? zapłace !!! bede wdzieczny za pomoc !!!!
|
|
Nie lubilem kina, ale zmienilem zdanei jak pomieszkalem w Wa-wie. Otoz z nudow poszedlem sobie do kina. I co??? I olsnienie. Film, ktory obejrzalem na ekranie monitora w pierwszej kolejnosci, w kinie zyskal 50% na atrakcyjnosci. Kolejne zaskoczenie, wygodne fotele, w ktorych nie zapadam sei pol seansu, pozniej ten dzwiek i jakosc projekcji. Pokochalem na nowo kino i zeby nie zepsuc tej milosci nie chodze do kina w Lomzy, bo szkoda filmu i pieniedzy, na cos z czego nei mam przyjemnosci. Niestety po raz kolejny potwierdza sie smutna prawda, ze Lomza wpada w zapasc kulturalna. ________________________________________________________________ Ci co z kolan wstali, pięty se osr@li..
|
|
mowili mowili ale mnie wtedy nie było :P
|
|
Dobra: "Brek! Ogólny 4lomza, kto z was ma moze schemat do gruszek Onwy Turbo / Alana 18. ;)"
|
|
http://student.wsa.edu.pl/contact.php - Opisz swój problem i podaj e-mail ;) _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Panie Zbigniewie, prosze o kontakt, bo nie rozumiem Pana wypowiedzi... Czy Ona jest pod adresem moich postow. PS. Na tym komputerze nie moge wlaczyc polskiej klawiatury... sorry...
|
|
film ciekawy, i calkiem logiczne argumenty za....
|
|
O ludzie.... A na moim trawniku są kręgi w zbożu, a "pod Łomżo so tunele". A tak serio: to już się nie wtrącam, mój sceptycyzm rozwala ten post, a żyjemy przeca w wolnym kraju i każdy może myśleć co chce :) Ukłon w stronę polskiej edukacji :)
|
|
Mnie zawsze uczyli, że najlepsze i najładniejsze sa Golfy III :-)))))
|
|
Myślę , że najlepszym wyborem byłby japończyk z tych trzech: toyota, mazda , nissan. Są nie do zajezdzenia. Te technologie niemieckie typu WV i t.p. opel to bajka . Najlepiej poczytaj sam: http://www.autocentrum.pl/ Są tam wszelkie opinie fachowców i rzetelne użytkowników. Wtedy podejmji decyzję.
|
|
Obecnie kończy mi się umowa w Inet, i musze coś wybrać teraz mam 128 radiowe, jak myslicie czy te 96 kablem w vectranet będzie porównywalne ?.
|
|
Co ?? Nikt nie ma wicej swoich opinii ???
|
|
czemu tylko 15 samochodow ?? skad te ograniczenie ?? a jesli bedzie wiecej chetnych co wtedy ?? czy proby zrecznosciowe o ktorych mowa bedą TYLKO na placu Fadom czy jeszcze gdzies ????
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |