Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Kiedy myślę Rosja abp Józef Michalik- |
W Alma Mater też mają zniżki za kontynuację, ale ja nie chcę do Britisha, bo raz, że trochę drożej, dwa, że książki na własny koszt, i trzy uczy tam jedna moja pani z liceum, a jej efekt nauczania jest dla mnie nie satysfakcjonujący, wg mnie ona ma podejście do małych dzieci, a nie dorosłych już osób, (ale to moje odczucie), a w AM, nauczyciele nie uczą w innych szkołach!! Zreszto chodziłam przez rok do Britisha i rok do Alma Mater i mam porównanie...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Kiedy myślę Rosja abp Józef Michalik- |
euro w lepszym kursie Gdy ludzie przestają wierzyć w Boga, nie oznacza to, że będą wierzyć w nic, tylko że w cokolwiek Gilbert K. Chesterton
|
|
P.A no wiadomo o co mi chodzilo że nie zaciagasz sie dymem ....to dla takich idiotów jak ty trzeba pisać dokładnie więc: 1 przygotować nalezy fajke albo jak kto woli nargile (nazwa turecka ) wlac wodę do szyjki. 2 w specjalnym pojemniczku, szczypcami ( powinny byc zawsze przy nargile), chwycić troszke np zapachowego owocowego tytoniu i połozyc w pojemniczek skroplic troszke wodą, 3 nakładamy pojemniczek na wegiel w szczypcach rozpalamy specjalny wegiel na pojemniczek w kształcie kielicha nakładamy folie aluminiowa dziurkaczem robimy w woli dziurki ( także powinien byc w zestawie) dopiero na to kladziemy wegiel, wkładamy rurke z ustnikiem do dzbana, 4 po minucie wcviagamy dym trzymamy w ustach tak długo jak mozemy...i wypuszczamy dym ( nie wolno wciagac w płuca), heheh i jeszcze jedno powinno sia wciagnac jak najwieksza ilosc dymu tyle ile w płucach siły. dla informacji taka jedan uczta trwa do 1 godziny( tyle potrzebuje wegiel czasu do spalenia sie) mam nadzieje ze ci wytumaczylam P.A
|
|
do obrony i wogule a niby jakiego kupic owczarka one tez glupie so
|
|
POLECAM aerobik w Wyższej Szkole Agrobiznesu odbywa się od pn. - śr. godz. 20.30 - 65 zł (8/m-c) - instruktor fitness mgr Anna Jasińska ZAPISY I INFORMACJE Adrianna Bytkowska 694 638 492 Anna Piaszczyńska 509 569 618
|
|
co wy tu rozkminiacie jak palić z faji , ICEBERG dobrze gada wódki mu :D jakis brudas wymyślił tytonie smakowe , sama natura !!!!!!! nic więcej Gdy ludzie przestają wierzyć w Boga, nie oznacza to, że będą wierzyć w nic, tylko że w cokolwiek Gilbert K. Chesterton
|
|
Witaj jest to największa wada genotypu ludzkiego. Jej przyczyną czyli zespołu Downa jest trisomia 21 chromosomu. Gdy dojdzie do zapłodnienia, powstała zygota ma 47 zamiast prawidłowych 46 chromosomów. Wtedy w 95% dziecko urodzi sie z zespołem Downa. Przyczyna tej trisomi 21 chromosomu nie jest poznana tak dokładnie, jedynie udowodniono ze zalezy to głównie od wieku matki. Im starsza matka tym wieksze prawdopodobieństwo urodzenia dziecka z tą wada. Ostatnie badania tez wykazują znaczenie wieku ojca, jednak najwieksze znaczenie ma wiek matki. Załużmy ze jezeli matka jest młoda a ojciec jest starszy to jest lepsza sytuacja, mniejsze prawdopodobienstwo wystąpienia tej wady niz by było odwrotnie. Niektórzy posądzają dziedziczenie... jednak stanowi ono tylko podobno jakies 2% przypadków, wiec jest bardzo sporadyczne, wrecz znikome. Acha i trzeba pamiętać że Zespół Downa nie jest chorobą, ale naturalną formą ludzkiej egzystencji o odmiennym przebiegu rozwoju niż większość genetyczna z 46 chromosomami. To chyba tyle, w skrocie i po polsku, najprościej napisane. Reszte to juz czysta nauka i genetyka, z której mało co zrozumiesz. Gdy ludzie przestają wierzyć w Boga, nie oznacza to, że będą wierzyć w nic, tylko że w cokolwiek Gilbert K. Chesterton
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |