poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Osoba publiczna - Marcin Brunon Sroczyński

Matury tez nie będą obiektywne...w której szkole nie ściągają...czy znajdzie się ktoś kto pisał egzamin dojrzałości bez ściągi?...Garstka! A statystyki mówią...jaka jest granica błędu w tych staystykach?:))) Pozdrowienia dla "komisji statystycznej":)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Osoba publiczna - Marcin Brunon Sroczyński

Gdy wgłowie nie ma juz nic...pozostaja tylko zdjęcia:)

sledczy...zeby nie ty..to na tym forum by bylo nudno

OJ śledczy jadą po tobie wyluzuj bo będą zamieszki uliczne

Ludzie!
Może ktoś wie:

Jak wygląda słynny/głupi* śLeDcZy?

* - niepotrzebne skreślić

Doszedłem do konkluzji iż ewenement jest ewidentnym paradoksem konstruktywnej rekapitulacji skolidowanej na adekwatnych arkanach pryncypialnej dystrybucji.

hehe hehe a co ona miała dawać tak nawiasem ??

Sam się sobie dziwie ale aż mi się Ciebie chłopie szkoda zrobiło. Proponuje nie zadawać głupich pytań i 5 razy patrzeć jak "Cygan w dziurawą patelnie" na to co napisałeś i nie bedzie problemu . Tyle że już ludzie przyzwyczaili sie niestety do tego w jaki sposób myślisz i co piszesz. Pamiętaj najpierw myślenie a później cała reszta Pozdrawiam

http://www.mymedia.pl/ polecam ta stronke

Przepraszam za literówki:
*pitch bender
*pseudo
*przemysł

Powyższe uwagi odnosiły się do formy. Treść zawarta w wyciu Cytrusa chyba nie wymaga komentarza...

Jeśli chodzi natomiast o Madonnę, na miano artystów zasługują jej producenci:
Ray of light - William Orbit
I want you - Massive Attack

I tak w sumie to masz racje . Zapisałeś sie do nieodpowiedniego klubu i niestety trzeba ponosić konsekwencje. TP SA to jedni z najwiekszych złodzieji w Polsce. Chlopie daj sobie spokoj z neostradą szkoda nerwow. Na pewno pojawia sie posty ze neo jest spoko ze tylko czasem sie cos dzieje ale ogolnie rzecz biorac to złodzieje nie zapominaj zeby im dorownac musiałbyś nazywać sie Robin Hood czyli- książe złodziei Pozdrawiam

Zerknij na forum.neostrada.info nie jesteś odosobniony...

Autochton,
widzę, że jesteś "znawcą" kobiet...:D

http://www.mymedia.pl/ http://muzyka.neostrada.pl/tv/ dolaczam fajne stronki do ktorych nie trzeba zadnego programu i karty tv

Właśnie, News,
w końcu internet ma ze swego założenia łączyć ludzi, a nie dzielić...
Przeca nie naruszamy podstawowych zasad bytowania na forum:
nie przeklinamy, nie zamieszczamy reklam, nie kopiujemy artykułów etc.
Jak kogo temat nie porywa, to nie wchodzi - proste.
A walczyć z chamstwem na forum też sensu nie ma, bo to jak walka z wiatrakami - bez widoków na przyszłość...
Autochton mnie nie lubi za moje nieproautochtonowe, "radykalne" poglądy (patrz temat APEL DO KOBIET :)), no cóż rozumiem...
Życzę jednocześnie cobyś się do tych kobiet przekonał nieco, bo one nie takie złe są, jak je niektórzy malują :)
Pozdrawiam Wszystkich

A ja byłem w stadninie koni :))))) ale nie mogłem znaleźć tych koni

Juz teraz i warsoviacy wiedza pewnie ze to TA Łomża....wkierunku na Mazury:P

Zbych

czy ktos tu ma kompleks względem Warszawy?

A

dzisiaj moj brat gdzies wyczytal, podobno ktos dzwonil do centrali do bialegostoku (podkreslam podobno) i ze po prostu lacza nie wytrzymuja, sa przeciazone. nie wiadomo czy zostanie to naprawione W TYM ROKU!!! wyobrazacie sobie caly rok? jesli tak bedzie jeszcz z miesiac to szykuje sie na rezygnacje "i nie ma to tamto"

A nasze "bonzy" u władzy ciągle coś knują przeciw społeczeństwu:

"Kilkudziesięciu wędkarzy m.in. z Łomży, Kolna, Jedwabnego i Nowogrodu przyszło dziś przed siedzibę starostwa powiatowego w Łomży, by protestować przeciwko zamiarowi przekazania Pisy i Narwi prywatnemu gospodarstwu rolno-rybackiemu"

Parę lat temu chciały "władze" sprywatyzować lasy państwowe, ale na szczęście nie udał się ten przekręt. Teraz kolejno dobierają się do rzek i jezior. Potem okaże się, że naród już nic nie ma swojego - bo ziemia i wody są prywatne. Kiedy ukróci się wreszcie to łajdactwo?

don-key

30 stycznia ma sie odabyc KJS w lomzy i podobno kazdy moze brac udzial!! co o tym sadzicie?? i ma byc kierowca rajdowy w mitshubishi evo VI :D jak myslicie wypali taka impreza??!!

Powodzenie takiej imprezy w ogromnym stopniu zalezy od jej naglosnienia w lokalnych mediach. Tylu szybkich Bilow sie widuje na ulicach. Ciekawe ilu bylo by chetnych na start? Swoja droga chetnie sam bym sprobowal swoich sil. Ciekawe jakie sa wymogi, podzialy na klasy itp? Trzeba by pogrzebac w necie pod haselkiem KJS... Jedno mnie martwi. Gdzie w Lomzy jest wystarczajaco duzy plac?

uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz

sex jest motorem życia .Pa.

zgadzam sie z morałem

nie boskiej p. WIśniewskiej tylko BEZNADZIEJNEJ.
NIE DOŚĆ, ŻE ZA KASĘ TO JESZCZE EFEKT KOŃCOWY DO d****
To tak jakbyś jadł pizze za 30 zł,- wyciągniętą z zamrażalnika, która leżała tam 3 lata i parę razy spadła na podłogę..

Ja nie mam jeszce prawka tak swoja droga kolego :P a zapisy beda godzine przed startem czyli o 12.00 dalsze szczegoly podam wieczorem czyli gdzie sie odbedzie itp.

Drugi cytat z forum Wyborczej:

"Człowieku, miejsce w rankingu zalezało od ilości olimpijczyków. Jak ty to
widzisz - wojewoda osobiście zapisze się może na dwie-trzy olimpiady, byle
wspomóc swoje miasto?"

Prawda jest jak ****.

Aha, klint -> każdy po pierwszym LO jest psychopatą? Czy trzeba mieć jakieś specjalne predyspozycje? Może tylko przyjmują młodych, dobrze zapowiadających się psychopatów? Czy maskę hokejową i piłę do cięcia ludzików, dostaje się na początku nauki czy po maturze dopiero?

europa7

Wczoraj w nocy coś zostało zmienione i u mnie już jest dobrze:

ping na onet:

PING onet.pl (213.180.130.200) 56(84) bytes of data.
64 bytes from f1virt.onet.pl (213.180.130.200): icmp_seq=1 ttl=57 time=30.7 ms
64 bytes from f1virt.onet.pl (213.180.130.200): icmp_seq=2 ttl=57 time=28.9 ms
64 bytes from f1virt.onet.pl (213.180.130.200): icmp_seq=3 ttl=57 time=29.5 ms
64 bytes from f1virt.onet.pl (213.180.130.200): icmp_seq=4 ttl=57 time=28.2 ms
64 bytes from f1virt.onet.pl (213.180.130.200): icmp_seq=5 ttl=57 time=42.8 ms
64 bytes from f1virt.onet.pl (213.180.130.200): icmp_seq=6 ttl=57 time=41.6 ms
64 bytes from f1virt.onet.pl (213.180.130.200): icmp_seq=7 ttl=57 time=40.4 ms
64 bytes from f1virt.onet.pl (213.180.130.200): icmp_seq=8 ttl=57 time=38.6 ms
64 bytes from f1virt.onet.pl (213.180.130.200): icmp_seq=9 ttl=57 time=37.6 ms
64 bytes from f1virt.onet.pl (213.180.130.200): icmp_seq=10 ttl=57 time=36.4 ms

--- onet.pl ping statistics ---
10 packets transmitted, 10 received, 0% packet loss, time 9089ms
rtt min/avg/max/mdev = 28.246/35.514/42.872/5.350 ms

ping na yahoo:

PING yahoo.com (216.109.112.135) 56(84) bytes of data.
64 bytes from w2.rc.vip.dcn.yahoo.com (216.109.112.135): icmp_seq=1 ttl=50 time=143 ms
64 bytes from w2.rc.vip.dcn.yahoo.com (216.109.112.135): icmp_seq=2 ttl=49 time=139 ms
64 bytes from w2.rc.vip.dcn.yahoo.com (216.109.112.135): icmp_seq=3 ttl=49 time=138 ms
64 bytes from w2.rc.vip.dcn.yahoo.com (216.109.112.135): icmp_seq=4 ttl=50 time=137 ms
64 bytes from w2.rc.vip.dcn.yahoo.com (216.109.112.135): icmp_seq=5 ttl=50 time=135 ms
64 bytes from w2.rc.vip.dcn.yahoo.com (216.109.112.135): icmp_seq=6 ttl=50 time=133 ms
64 bytes from w2.rc.vip.dcn.yahoo.com (216.109.112.135): icmp_seq=7 ttl=50 time=133 ms
64 bytes from w2.rc.vip.dcn.yahoo.com (216.109.112.135): icmp_seq=8 ttl=49 time=132 ms
64 bytes from w2.rc.vip.dcn.yahoo.com (216.109.112.135): icmp_seq=9 ttl=50 time=146 ms
64 bytes from w2.rc.vip.dcn.yahoo.com (216.109.112.135): icmp_seq=10 ttl=50 time=144 ms

--- yahoo.com ping statistics ---
10 packets transmitted, 10 received, 0% packet loss, time 9093ms
rtt min/avg/max/mdev = 132.032/138.544/146.697/4.907 ms

Do osób które chcą zrezygnować z NEO - powiedzcie mi na co ją zamienicie? Jedyne wyjście to DSL a poza tym?

franciszek

soReN, dopiero po maturze ;)

Naprawili.

Nareszcie... chociaż czas rekacji to mają niesamowity - tydzień.

http://serwisy.gazeta.pl/edukacja/1,52306,717902.html

stanos

No wiecie co może niech zrobio wierze Marjacko albo coś podobnego do WTC i bedzie wyszy od wszystkich ratuszów w Polsce i bedzie go widać nie tylko z Ostrołęki :-)

Nom jak przyczytałem to odrazu mi się popęd seksualny zwiększył zaraz polece do 15 letniej koleżanki i zrobie to .:-)

Ale jak np. Wykupią narew to co na plaże nie wejdziem bo bedzie prywatna rzeka albo benda podglądywać mi to nie przeszkadza ale takim 14-18latkom to hoho bendo grzec mordy bo gościu siedzi z lornetko i se ... ... a tak te dziewczyny nic nia mają są wyjątki hehe ale duże :O

no wkoncu. u mnie tez jest juz ok.ale "nie chwalmy dnia przed zachodem slonca" zobaczymy jeszcze kilka dni. a wlasnie mial dzisiaj przyjsc do mnie ktos z TP i sprawdzic :) - mial przyjsc ale oczywiscie nie przyszedl, typowe.

i bardzo dobrze sie dzieje. uczylem sie w II LO. kilka lat temu.nie mam nic do zarzucenia nauczycielom. lepiej jak pija tak jak uczniowie niz mieli by chodzic i tylko wszystkich pilnowac! ogolnie studniowka jest po to aby sie dobrze bawic i z tego co pamietam studniowki w II LO zawsze sa zaje... :P bylem na 3. a co do dyrektora to nie mozna miec zadnych pretensji, on po prostu wie jak z kim rozmawiac, a na studniowce sam rozumie ze trzeba sie bawic,a nie chodzic nadasanym. zle gadaja tylko ci ktorzy sie zle bawili bo... sa pewnie jacys lewi skoro przeszkadza im to ze nauczyciele sie dobrze bawia. mi az milo bylo popatrzec jak wapniaki tancza z uczniami w koleczku albo robia wlasne. sam nawet tanczylem z wychowawczynia :P

"...W tym czasie ratusz nieco urośnie, a czubek ratuszowej wierzy zwieńczy kopuła z iglicą......" Panie cz czyżby językowy wpływ DJ-i i innych łamaczy poprawnej polszczyzny ? :D

jak z legalanoscia?

W bogatych państwach takie aukcje są śmieszne , u nas w kraju trzeciego świata dają jakiś efekt. Nie przejmuj się , psycholog Was powinien przed aukcją uświadomić. Przedstawić całe spektrum sprawy. Kto chciał powinien dać datki , ale kulturalne osoby nie powinny tego komentować i postępować w/g swojego sumienia. I o to w tym wszystkim chodzi. Woodstock tak , poniewaz jest to nawiązanie do starych tradycji bywszego Woodstocku , Wyspy White itp...Te tradycje nie zrobiły nic złego , a świat rozwijał się wspaniale!!!

Myślę , ze warto by jakaś z prawdziwego zdarzenia kontrola skarbowa zainteresowała się finansami Caritasu!!!

Wspólnie z Tadeuszem i Marianem oraz licznym gronem czytelników tworzyliśmy "Zeszyty Łomżyńskie".
Tak jak brata, tak i Ciebie Marianie nie spytam już nigdy o dawną Łomżę, o lata powojennej odbudowy, o zawikłane losy łomżan. Myślę, że w niebie będziecie dalej razem propagować piękno ziemi łomżyńskiej.
Będzie mi Ciebie brakować...

A

Thx Maykel za sprostowanie, ale pomimo samego problemu pijaństwa i zabawy w prezesa AA:) , wybrałeś nieodpowiedni moment na poruszenie tematu wlasnie przed studniówką, na która ja również ide!! Także jak widzisz wszystko popsułeś... HAPPY?!!! A twój "powód" podany przez ciebie to nie powód! Narobiłes sobie więcej wrogów jak przyjaciół, zarówno wśród uczniów jaki pewnie nauczycieli. Ja Ci nie groże, ale uważaj żeby ktoś z 2LO sie nie dowiedział kto ty jestes, bo wtedy będzie źle....... dla >ciebie< .

Re5pect & Pozdro4ALL!!

NIECH ŻYJE ELYTARNE 2LO!!!!!

Jelonek tak jakby bąka puścił ;)

hej yria, zgadzam sie z Toba calkowicie ze ten mayki czy jak mu tam musi byc niezle stukniety zeby publikowac takie glupoty albo zazdrosny na to ze jest za glupi by zrozumiec wspaniala idee II LO. Pozdrawiam

Fajna Ta Reklama PIwka Może Być Szkoda Że Tylko Na Podlasiu :(

:D Siemanko Dorian tutaj H...... Słuchaj ja sie chetnie dołącze do promowanie tej akcji daj mi na gg znac :D Pozdro

A

Można startować bez prawka? ;-)

:-C

hmmmmmm bez prawka no nie wiem dowiesz sie na miejscu dam wam jeszce wszystkim znac bo jeszce nie wiemy na ktorym placu to bedzie czekajcie na informacje ........cierpliwie :D pozdro dla wszystkich

Powiedzcie mi jak on wyglada i gdzie mieszka ja chce go zobaczyc :P Moze ktos zna jego ksywe, taka bardziej popularna :P ?

Pamiętajcie że tekst jest mocno przeterminowany (ma prawie 3 lata) a gdy sie ukazał to faktycznie furorę robił, a czytając go nie miałem pojęcia dlaczego GW akurat ekonom z Łomży wybrała.

No właśnie o tym przecież mówiłem. Browar Łomża można dostać tylko i wyłącznie tam gdzie są polacy. Nie dostaniesz jej np. w Teksasie, bo podbija tylko polonie. A adres tej reklamy znajduje się na tej stronce: http://www.browarlomza.pl/index.php/go/aktualnosci.21.html

Proponuję zamienić flagę miasta na czerwono - białe prostokąty wzbogaconą o bociana siedzącego na jeleniu skaczącym przez bobra siedzącego przy Via Baltice w Biebrzańskim Parku.

Jest jeszcze herb z czasów zaborów - "błękitna trójmasztówka" - proponuję umieścić ją na mieliźnie a za sterem tej łajby posadzić jak najbardziej jelenia.

Jeśli chodzi o telefon sagem Myx5-2 to jest stronka na której jest pare dzwonków i linki do innych są też animacje i wygaszacze.

http://www.sagem.sync.pl/-site poświęcony temu telefonowi.

Ściągasz na telefon za pomoco kabla lub irda .

Dzieki marcelus, ale nie moge wejsc na podany link.
Natomiast nawiazujac do tematu w ostatnich latach promocja naszego browaru bardzo sie poprawila. Co druga pamiatka z polski ktora posiadam zostala wyprodukowana wlasnie przez browar Lomza.

Foratowanie jest to rodzaj formatowania tekstu na forum.
Literówka poprawiona. Poniedziałek 08:41 czas STOP

Zbych

A ktos musi organizowac ?
Pol Lomzy jedzie do Malego Cichego (bliziutko, tanio i klimatycznie).
Zbieraj paczke, znajdz spanie i jedz.
Z tego co wiem, to pod skocznie sie nie dostaniesz, bo wszystko sprzedane.
A jesli masz za malo latek, to namow rodzicow.
Pozdrawiam.
P.S. Sorki, ale mi gdzies polskie znaki uciekly. Czesto im sie to zdarza. Co to moze byc ?

W Wyzszej Szkole Agrobiznesu organizowany jest wyjazd na kilka dni na skoki w cenie 250 zł nie wiem tylko czy osoby z poza tej szkoły moga uczestniczyc w wyjezdzie musial bys sie tam dowiedziec !!! info w pokoju 202 pozdrawiam

najlepiej siedziec na dupie w domu i rosnac w tluszcz. !
sam osobiscie jezdze na rowerze po miescie, jest to bardzo przyjemna rzecz....najfajniejsza jest ta adrenalina jak sie mija ludzi na pelnej predkosci.. :>

Temid

mniejsza szkoda będzie jak rowerzysta potrąci pieszego niż jak samochód potrąci rowerzystę :))

Macie tutaj za darmo najnowsze dzwonki :P
(Pomyśl ile oszczędzisz :)) ? )

Special for ForuM 4lomza.pl

-> www.4lan.pl/kiler/dzwonki.rar <-

Należy rozpakować i sie cieszyć :))

Nie kontynuuje, a szkoda.

ej człowieku o co Tobie chodzi
po tylu godzinach uzerania sie z tymi głąbami musza dac sobie w gaz a to ze ty problem masz to twoj problem i nie rob afery ...
co ty chcesz byc slawny przez to ????
kolejny idiota

A

MaYkel - zamilcz
Ta szkoła ma swój priorytet i to że Ty masz coś do niej (dostałeś wilczy bilet [przypuszczenie]) nie oznacza że możesz kogoś oczerniać.
A gdyby nawet ktoś(nauczyciel [wniosek z Twojej wypowiedzi, w który nie wierzę]) spożywał alkohol w ilościach ogromnych i poruszając się „na czworaka” opuścił budynek szkoły. To, to nie jest Twoim problemem. (Nie widzę tylko dlaczego nie zareagowałeś podczas imprezy or podczas jej organizowania :) )
Oczerniłeś go (nauczyciela) i jeśli złapią Ciebie licealiści(IILO i może innych szkół integrując się ze sprawą :]) i zaciągną za „fraki” i odszczekasz wszysto
II LO budzi powszechny respekt poziomem narzuconym przez belferów- najwidoczniej MaYkel niepodołał
Pozdrawiam

Czy może coś wiadomo jak tam dojechać? Dokładnie gdzie jest ten plac Fadomu??

A

Nie chciałem się wypowiadać na ten temat, choć ze smutkiem przeczytałem pierwszy post, ale coś jednak powiem: MAykel pozuje na moralistę, ale nie ma absolutnie wyczucia słowa i brakuje mu elementarnej wyobraźni o skutkach tego co pisze. Jeśli chciał podjąć ogólny problem w dyskusji, to powinien zrezygnować z konkretnych odniesień do miejsc i ludzi, a tak to wyszło zwykłe zniesławienie, które może być z powodzeniem prawnie ścigane i jak wtedy udowodni swoje oskarżenia, bo same słowa tu nie wystarczą?W efekcie obraził ludzi i zepsuł temu rocznikowi uczniów uroczystość. Rozgoryczeniu nauczycieli wcale się nie dziwię, tym bardziej , że znam tę kadrę pedagogów i wiem, że te 'zarzuty" to zwykła zniewaga.
I ogólnie:czy nie sensownie byłoby wrócic- zamiast studniówek- do starej tradycji bali maturalnych organizowanych już po maturze, bez zobowiazań, stresów i pomówień. Nikt i nikomu wtedy nie będzie mógł nic zarzucić. Uczniowie wtedy już nie są uczniami, a nauczyciele za nich nie odpowiadają . To spotkanie dorosłych ludzi, którzy chcą dobrowolnie pobyć jeszcze ze sobą dla upamiętnienia spędzonych wspólnie lat. To byłaby zupełnie czysta i dobrowolna sprawa. I kiedyś tak było.

Pani Zosia !! To było zjawisko, hihihi. Moim Dyrektorem był Pan Gałęcki.

Kino nie było remontowane od 100.... lat i jest brudne samo z siebie, lepiej było je wyremontować niż brukować Farną!!!

W naszym kinie ostatni raz byłem w nim jakieś 2-3 lata temu. Fakt, wyglądało jak chlew ale dla fanatyka filmu jakim jestem dało się to jakoś przetrzymać (choć mam wrażenie że aż tak źle jak to opisał założyciel wątku wtedy nie było). Ale poprzyklejane też gumy pamiętam :-)
Mnie niestety odrzuciło coś innego-seansy które się nie odbywały a rekord to projekcja (?) filmu THE SCORE (Rozgrywka) na który przyjeżdżałem TRZY razy. Obsługa uprzejmie mnie informowała że nie puszczą bo oprócz mnie są tylko 2 osoby i w takim wypadku prąd im się nawet nie zwróci... Za trzecim razem zaproponowali mi żebym może po jakichś znajomych podzwonił, to się zbierze większa ekipa... Zaniemówiłem z wrażenia.
I przestałem chodzić do naszego kina, a że częściej niż w Łomży bywam teraz w Wawie to od dłuższego czasu tam chodzę do kina. Premiery wcześniej, czysto, sala z klimą, bilety zniżkowe tyle samo co w Łomży i nie muszę dzwonić po ekipę żeby mi film wyświetlili...
Z tych właśnie powodów w Łomży nigdy nie będzie dobrego kina-bo u nas na filmy nikt nie chodzi. Pomijam spędy gimnazjalistów na jakąś Zemstę czy Pasję gdy kino faktycznie pęka w szwach.

No co z tym to nie masz racji że nikt do kina nie chodzi
Gdyby zapewnili lepsze warunki to bym tam bywała raz na miesiac a nie raz na rok i to jeszcze z przymusu tak jak to Ty nazwałeś "spęd gimnazjalistów" :>
Nawet teraz z chęcią bym wybrałą sie do kina ale za zimno..
a zreszto ten budynek mnie odpycha , nie umiem wytłumaczyć dlaczego :)
Pozdrawiam -Ostatnioroczna gimnazjalistka :>

A

Jeśli zjeżdzać z Bony to tylko w dresiku - szkoda innego ubrania(ludzie wioskowi zrozumieją nawet ortaliony :D ) i z apteczką pod ręką(na wypadek zadrapań)
Starołomżynianka :D ehehe :D

"Dlaczego pan się spóznił 15 minut..Pyta pasażer kierowcę..Bo musiałem sie wysrać, usłyszał odpowiedź".
Jest to prawdziwa wypowiedż łomżyńskiego kierowcy. Gdyby pasażerowie nie donieśli do przełożonych bezczelność byłaby jeszcze większa. CZy w łomżyńskich pksach jedyne co się szerzy to chamstwo i głupota?

Pozostaje pytanie o charakterze retorycznym:
Wierzyć tepsie czy nie wierzyć????
:)

Gadzet25 - jak to MUSZĄ "charować"?
Czy oni tam są z przymusu, z wyroku? No bo jeżeli tak, to ja już nie jadę PeKaEseM :)
Pozdrawiam tego Pana jinżyniera z pekaesów, co to miał sraczkę :)

Sprawdz repertuar naszego kina na "wp".Powodzenia :)

Pzdr

Świat jest taki jak o nim myślisz ,jeśli myślisz o żeczach dobrych to spotka cię dobro, jeśli o złych to spotka cię zło.

Najczęściej podawane ulice to Sikorskiego, Zawadzka i ........ Zjazd. O ile na dwóch pierwszych stoją fotografy o tyle na ul. Zjazd nie widziałem NIGDY a jeżdzę tamtędy b. często. To raz. A dwa mam w samochodzie CB radio i przecież bym słyszał "jak tam wylocik z Łomży na Grajewo".

Cóż musze przyznac ze obsługa na poziomie biurokratycznym spełnia wymagania, ale nic po za tym żadnego zaangażowania w poinformowanie o mozliwości zdobycia kwalifikacji dodatkowych. Procedura informowania o szkoleniach to jedna wielka farsa. Ostatnia wywieszono na 3 dni przed szkoleniem kartkę na drzwiach kto zobaczyl to skorzystał. Jak to możliwe? Czy są jakieś ustalenia regulujące i kto odpowiada za taką sytuację?

A

do migotka:

Miguś jeśli spełniasz wymagania, kurs Cię interesował powinnas zgłosić to kierownikowi działu, może w przyszłości nie dojdzie do takiej sytuacji. Nie dajcie odebrac sobie szansy.

Kurs był najprowdopodobniej finansowany z funduszy strukturalnych (SPO RZL, ZPORR) lub Phare SSG. Zgłoszenie się do przedstawiciela projektodawcy (kierownika działu) jest bezcelowe.
Każdy wniosek o dotacje na projekt szkoleniowy posiada część, która dotyczy opisu sposobu rekrutacji Beneficjentów Ostatecznych (czyli adresatów pomocy). Na papierze zapewne było tip-top (skoro kurs został zorganizowany) więc jeśli faktyczny sposób rekrutacji był niedopracowany należy taki fakt zgłosić do odpowiedniej Instytucji Wdrażającej odpowiedzialnej za rozpisanie konkursu i weryfikację wniosków oraz monitoring zakończonych projektów. Jeśli stwierdzone zostaną jakieś nieprawidłowości projektodawcę czekają nieprzyjemności: zwróci pieniążki (ewentualnie nie otrzyma części ostatniej transzy jeśli projekt nie został jeszcze rozliczony) i stanie przed widmem pięcioletniego wykluczenia z postepowania konkursowego.

Tyle teori... W praktyce kwestia faktycznego przebiegu realizacji kursów i szkoleń przez publiczne służby zatrudnienia wygląda bardzo różnie.

Bardzo odkrywcza myśl

ryskago,

kuruj sie zatem
i pomysl powaznie o magnesach, przydadzą sie napewno, bo mały łazik ciekawy swiata z natury swojej.
ech... az mi sie żal zrobilo, ze mam to juz za sobą...
U mnie etap gry na skrzypcach i demonstrowania wlasnego zdania... nie wiem co gorsze ale wiem ze jedno jak i drugie potrzebne

trzymaj sie cieplo

Raf-traf,

równiez gratulacje i wyrazy wspolczucia...:)

Zbych

News,
Właśnie w trójce bębnili o kontrowersyjnej babci, która w wieku 67 lat powiła dziecię :) Medycyna czyni cuda, tak więc jak sama widzisz wszystko jeszcze przed Tobą.
Pamiętasz te wpisy-sekrety do pamiętników: "Ile gwiazd na niebie świeci, tyle będziesz miała dzieci", czego Ci życzę - jeśli chcesz oczywiście (nie jestem bowiem okrutna:D).

Iguana,
Ze świeżych, czy z tygodniowych, boć to sprawa zasadnicza :D

Pozdrowionka

Małe kino,
czy pamiętasz małe stare kino,
na ekranie Rudolf Valentino,
a w zacisznej loży ty i ja
cza-cza-cza
:)

zgadza sie uczyc sie trzeba !!!
a minusy ma kazda szkoła !!!

hehe automobil klub lomzynski jest organizatorem jak chcesz cos wiedziec to spytaj postaram sie odpowiedziec :Dnikt cie nie bedzie ganial :P a wszystko co najwazniejsze umiescielem kila postow wyzej ale zadjecie pytania wiec odpowiadam

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org