Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Krzysztof Niewiadomski |
kornik: nie miałem w swoim zamiarze podejmowania prób rozliczania lub porównywania jakiejkolwiek fundacji - tym bardziej WOŚP. Żałosnym jest tylko fakt (i to chciałem podnieść), że dawno przebrzmiałe gwiazdy (jeżeli kiedykolwiek takimi były) jak np. miauczący Papa Dance nie przyjeżdża na koncert, bo za mało kasy dla nich uzbierano. Zapominają, że celem zbierania w tym dniu jest zdrowie dzieci, a nie kieszenie wyblakłych artystów. Ekipy techniczne tych pożal się boże artystów także mogłyby ten dzień przepracować za darmo. Ale cóż. Ich dzieci stać widocznie na niepubliczną służbę zdrowia. "Nadmiar demokracji to anarchia"
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Krzysztof Niewiadomski |
Jesli chodzi o kawały z morałami to ja znam taki stary : leciał sobie ptaszek , była strasznie mrozna zima , zamarzł , spadł na ulicę i i leżał. Jechał konik , na niego narobił , ptaszkowi zrobiło się ciepło , odmarzł, zatrzepotał skrzydełkami i odfrunął. Jakie morały z tego można wyciągnąć ? Takie : nie każdy wróg co na ciebie nasra , nie każ edy przyjaciel co cię z gówna wyciągnie , a jak siedzisz w gównie to nie ćwierkaj. Ryskago , to nieprawda że Ciebie nie lubię , lubię swadę i kobiety które mają coś do powiedzenia. Pozdrawiam ciepło , sory!
|
|
A jak dużo kwotę wpłaconą przez ciebie przehulali?
|
|
No to cieszę się Autochtonku baaardzo... Nie ma za co - nie gniewam się przecie... Pozdrawiam równie ciepło
|
|
Jesteście żałośni! Wiecie ile było doniesień do prokuratury na fundację WOŚP? Wiecie ile tam było kontroli? Nie stwierdzono żadnych nieprawidłowości! Te 12 % o których mówicie, że Owsiak bierze do własnej kieszeni - to są przeznaczane na imprezy dodatkowe. Nie! Nie bierze tego do własnej kieszeni tylko przeznacza je na promocję. A nawet jakby brał dla siebie (żony, córki i kolegów z centrum zdrowia dziecka) to niech bierze - 88 % trafia do szpitali. Tym bardziej, że cały sprzęt jest przekazywany po stwierdzeniu rzeczywistych potrzeb i przeszkoleniu pracowników. Przekazywany jest z akcesoriami i dodatkami potrzebnymi do pracy przez kilka lat, żeby nie obciążać szpitali. Jeszcze raz: więcej zrozumienia i tolerancji! Wspierasz innych przez Caritas, Radio Maryja - Twój biznes - ale nie pluj na to czego nie znasz. Podobnie Ci, którzy na dźwięk tych nazw wyciągają kieszeni samochody Rydzyka, czy "przekręty" RM. Pozdrawiam!
|
|
Co znalazłem w ciągu kilku minut: http://www.wosp.org.pl/jurek/zew_krwi.php i dla odmiany http://www.wosp.org.pl/jurek/przyst_jezus.php Jednak Kościół potrafi rozmawiać z Owsiakiem, a Owsiak z Kościołem. http://www.caritas.pl/view_roz.php?rap_id=1&nr_roz=2 http://www.caritas.pl/view_roz.php?rap_id=1&nr_roz=3[/url Pozdrawiam i życzę trzeźwości umysłu.
|
|
Stojąc pod kościołem nie robiliśmy nic złego. MY nie zmuszaliśmy nikogo do wrzucenia pieniążków do puszki fundacji. Każdy robił to z własnej woli. Nie byliśmy też natrętni. Uważamy, że osoba która chce pomóc, po prostu do nas podejdzie i wrzuci... Jeśli krytycznie podchodzicie do tej całej fundacji - to po prostu nie wrzucajcie... PROSTE rozwiązanie :)
|
|
Ja daję na WOŚP tylko dla starszych (pow. 20 lat), zaufanych osób (czyli takich o ktorych wiem, że mają dobrą opinię). Małolatom nie wrzucam, ponieważ im po prostu nie ufam. Już nie raz słyszałem rozmowy młodych ludzi jak to oni się dorobili nawet po kilkaset złotych na wyciąganiu pieniędzy z puszki. Takim dorobkiewiczom dziękujemy! Myślę, że i przez to wielu ludzi nie chce wspomagać Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Andrzej 13
|
|
http://www.numion.com/YourSpeed/ prosze ustawic polskę i na 5 min to jest stronka do sprawdznia przepustowości, stronka łączy sie z polskimi witrynami i testuje łącze - ja mam [vectre 198kb] i tyle mam nie mniej nie wiecej , nienazekam mam problemy tylko z CS ale to juz inny temat.
|
|
Wygląda na to że od wczoraj z Neo w Łomży wszystko już w porządku. Co do stron mierzących transfer to ja używam często http://www.bandwidthplace.com/speedtest/
|
|
tommeknet: mam neo 1mbit ale synchronizuje sie na 1,3mbita a tranfer down jest w granicach 130kb/s. tak samo neo 12.8 (mam w wawie) a synchronizacja na 17.6. tak to wyglada
|
|
Witam Po pierwsze nie mam zamiaru obrażać obecnego dyrektora tej szkoły bo najzwyczajniej niewiem kim on jest. Po drugie, nie opisałem tego co słyszałem, tylko to co widziałem na własne oczy. Po trzecie tak się złożyło, że nigdy nie widziałem pijanego jedynego nauczyciela który mi zaszedł za skórę. Po czwarte, nie osądzam, tylko stwierdzam FAKTY zaserwowane PRZEZEMNIE. Na studniówce na której byłem Ja zostało zakupionych dokładnie 75 litrów wódki (150 butelek), plus alkohol skonfiskowany uczniom (nigdy nie słyszałem by został im zwrócony) Po piąte chodzi mi o zauważenie problemu picia alkoholu na terenie szkoły, co jest sprzeczne z prawem, oraz picia alkoholu przez nauczycieli co jest wielką hipokryzją, studniówka posłużyła tu za przykład. Nie jestem w stanie stwierdzić czy to o czym pisałem trwa nadal, lecz nie dostrzegam powodu przez którego miało by się coś zmienić. Z postów które można przeczytać powyżej domyślam się, że grono pedagogiczne chce wprowadzić atmosferę zastraszenia w związku z poruszeniem tego tematu, co chyba jedynie dowodzi, że to o czym pisze jest prawdą. Gdyby było inaczej mój post został by poprostu zignorowany. todek
|
|
Maykel jezeli dobrze cie kojarze , to z II LO zostales wyjeb... bo byles za tepy i glupi (a teraz tylko to potwierdzasz). Proponuje zamknac ten temat , bo gdy czytam te brednie jakie wypisuje Maykel to mnie skreca.
|
|
Zawsze zamyślony, spokojnie przenikał ulicami miasta, obserwował, rozmyślał. Coz mogę powiedzieć, CZUWAJ! [*] [*] [*] :-C
|
|
Witam W odpowiedzi na post Pana Kameleona chce powiedzieć, że poruszyłem ten temat nie poto by kogoś oczerniać, ponieważ nie wymieniam nikogo z nazwiska, choć mógł bym to zrobić, lecz by zakomunikować istnienie pewnego problemu. Jak widzę po poprzednich postach problem jawnego pijaństwa wśród nauczycieli istnieje w wielu placówkach i II LO nie jest tu odosobnione. Nie chce bazować na domysłach i zasłyszanych informacjach więc posłużyłem się przykładem II LO ponieważ w tej właśnie szkole z tym problemem zetknąłem się w sposób empiryczny. Osobiście jestem oburzony pijaństwem nauczycieli na oczach uczniów ponieważ powinni być oni wychowywani a nie demoralizowani przez swoich opiekunów, którzy w ten sposób dają przykład głębokiej hipokryzji zakorzenionej w ich społeczności. Nie może tak być, że wychowawcy swoim zachowaniem wyrażają społeczną akceptacje na picie wódki w szkole. Natomiast zakup alkoholu z uczniowskich składek na studniówkę i nie ważne czy jeden uczeń przeznaczył na ten cel złotówkę czy dziesięć złotych, jest w moim mniemaniu czynem wyjątkowo niemoralnym. Jedynie bardziej niemoralnym wydaje mi się fakt, że obecne grono pedagogiczne stwarza problemy organizatorom studniówki przez to, że ktoś odważył się głośno powiedzieć o procederze który ma miejsce jak mi się wydaje w wielu szkołach. Ludzie spójrzcie wieczorem w lustro i nie karćcie młodych ludzi za to czego sami jesteście sobie winni. Natomiast maturzyści powinni wiedzieć, że to nie nauczyciele, lecz oni sami organizują sobie studniówkę i nikt im w tym przeszkodzić nie może. Andrzej 13
|
|
SRASZ WE WLASNE GNIAZDO! Gdy ludzie przestają wierzyć w Boga, nie oznacza to, że będą wierzyć w nic, tylko że w cokolwiek Gilbert K. Chesterton
|
|
Nauczyciele nic nie maja do alkoholu, ktory jest na ich stolach w trakcie studniowki. To rodzice kupuja alkohol i namawiaja nauczycieli, zeby ci wzniesli toast za pomyslnosc ich pociech. Jeszcze kilka lat temu bylo to nie do pomyslenia, by na stolach stal alkohol. Teraz jest, ale na pewno nie z inicjatywy nauczycieli. Mam duzo znajomych wsrod nauczycieli kilku roznych liceow, a takze wsrod uczniow. Zazwyczaj jest tak, ze uczniowie i wychowawcy blagaja innych nauczycieli, zeby zechcieli przyjsc na studniowke. A dzieje sie tak po czesci dlatego, ze czesc kadry nie chce wysluchiwac komentarzy "przyjdzie sie pan/pani najesc za darmo" osoby, ktore ja znam jak szly na studniowke to z dwoch powodow- by sie dobrze bawic oraz by spedzic ten niezapomniany wieczor razem z mlodzieza, ktora uczyli 4 a teraz 3 lata.
|
|
No to sie pościgamy, trzeba odąłczyć gazika, wyjac butelke żeby samochodzik był lżejszy, zalać etylinki 98 i do boju ;D
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |