środa, 04 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Honor i Ojczyzna

nie drzyj mordy

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Honor i Ojczyzna

Wybiera się ktoś z Łomży do Strękowej Góry pod Wizną, na koncert Sabaton?
Z tego co się orientuje ma być fajna impreza ;)

Trasa koncertowa

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

W takim układzie, w którym miejscu w Łomży warto aparat zakupić, chodzi mi o wybór,ceny, zorientowaną obsługę.

anetka89
Ja już jestem po całej procedurze. Czekam tylko na pojawienie się poboru. KWP Kraków.

zajzyj tutaj, mimo ze po angielsku
http://www.dpreview.com/
znakomite testy aparatow z przykladowymi zdjeciami.

osobiscie polecalbym canon-y (szczegolnie te z jasnym obiektywem) i panasonic-ki (tez dobre obiektywy). Co do stabilizacji obrazu to tylko optyczna ( o ile planujesz duzo zdjec z reki pstrykac, przy dlugim zoom-ie najlepsze to uzycie statywu, ale jezeli obiektyw jest jasny to optyczna stabilizacja w wiekszosci przypadkow sie wyrabia)

http://www.dpreview.com/reviews/panasonictz3/ daja temu aparatowi 8 z 10

brak testow minolty

olimpus sp 550 uz 8 z 10, ale uzywa x-d karty zamiast bardzo popularnych sd

brak testu fuji

W Konopkach. Moja kuzynka robiła tam wesele i było na pewno ponad 200 osób. Musiałabyś się przejechać i sama zobaczyć. Powodzenia.

Wydaje mi się że w Piątnicy jest taka duża sala. Widziałam szyld, jak się wyjeżdża z nowego mostu po prawej.

Jędrusiowa zagroda -tylko tyle mi przychodzi do głowy. Znajoma robiła tam na 280, nie było ciasno. Wszystko zależy od usadzenia gości i dobrego rozplanowania imprezy.

Właściwie to koncert jest tylko częścią imprezy:

Program uroczystości:

12.00 Uroczysta msza św. polowa na Górze Strękowej w intencji poległych żołnierzy, apel poległych i złożenie wieńców przy schronie dowodzenia, w miejscu gdzie poległ kpt. Władysław Raginis.

15.00 Inscenizacja bitwy pod Wizną – obrona schronu dowodzenia na Górze Strękowej (współorganizatorem inscenizacji jest Instytut Pamięci Narodowej).

16.00 Prezentacja plutonu specjalnego Żandarmerii Wojskowej.

16.30 Plenerowy pokaz filmu p.t. “POLSKIE TERMOPILE” – ballada o kpt. Raginisie i jego żołnierzach (premiera), w reż. Leszka Wiśniewskiego. Film (40 min) zrealizowano w sierpniu 2009r. dla TVP Historia, a zdjęcia nagrywano m. in. na Górze Strękowej.

18.00 Koncert patriotyczny pt. „W hołdzie kpt. Raginisowi i Obrońcom Wizny” z udziałem polskiej formacji rockowej FORTECA a także z udziałem szwedzkiej grupy SABATON, która w znanym już na całym świecie utworze 40:1 sławi męstwo żołnierzy polskich w bitwie pod Wizną!

W programie uroczystości zaplanowano również: piknik historyczny, plenerowe wystawy fotograficzne: „Bitwa pod Wizną” (zdjęcia archiwalne ze zbiorów Stowarzyszenia “Wizna 1939″, „Polski Wrzesień” (fotografie z rekonstrukcji historycznych, autorstwa Andrzeja Pasieki) i “Korpus Ochrony Pogranicza” (zdjęcia archiwalne ze zbiorów Stowarzyszenia Weteranów Polskich Formacji Granicznych), a także szereg innych atrakcj
Patronat medialny nad uroczystościami sprawować będzie TVP Info, Polskie Radio Białystok oraz Magazyn Historyczny “Mówią Wieki”.

uprowadzona polecam

Niemozliwe... Jak to wszystko kupic za najnizsza krajowa... ;)

Pitolonie pokolenie Bravo...

No to zrobilas babce prezent...

heheh heheheh:D

<(..)" l nawet przepiękną wiązankę za ok 100 zł dla pary młodej." hahaha
dobre bez kitu,co teraz te pieniądze robią...ach...

Gratis to zrobi Ci każda firma - wycenę. Przejedź się do kilku i wybierz sobie "przystępną" cenę. Proponuję OKNAL na Sikorskiego.

Na Budach Czarnockich byłam na weselu i niestety nie ma tam takiego komfortu było 150 osób i każdy sie o siebie ocierał na Twoim miejscu wybrałabym sale tą w Piątnicy o tej co pisze mandrzejczuk słyszałam że jest tam super :)

pewnie wieśniaki (BLM) siedzą i nie wiedzą co pisać, bo im mózgów brakuje, a tylko szukają zaczepki. Jak ktoś ma tylko tyle do powiedzenia to widać jego poziom kulturalny i umysłowy. Zastanówcie się (np kloszard, poczta123) po co tutaj się odzywaliście??? Aby pokazać swoją głupotę??? Bo tylko tyle zrobiliście.

Dzięki za wsparcie ANTY_BLM.

jednak DEBILE przeważają na tym forum...

madziuśka a Tobie gratuluję!!! w końcu żeś wyrwała chłopa he widziałam Cię z nim na spacerze w Jednaczewiaku :D akurat go znam i spoko kolo z niego więc szczęścia i powodzenia wam życzę :D ;))

Pozdrooo

Emcia855 chyba nowy biznes otworzyla ;P

ale reklama ! hehe

Proszę bardzo:) Radze teraz obserwowac kotkę lub zrobic jej badania. Niestety często się zdażało (u fretek), że po kilkukrotnym wyciszaniu hormonami chorowały, ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok:)

nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie
Katon

badania ? czy mam isc do wetorynarza i powiedziec ze kotka dostala zastrzyk jakis czas temu (tylko nie wiem nawet co za lek zostal jej podany) i ze chcialabym zbadac ja czy wszystko w porzadku, czy sa to jakies specjalistyczne badania ?

szkoda ze nie mam mozliwosci osobiscie przejsc sie z moja kotka do wetka, wiec chcialabym jak najwiecej informacji, co mam powiedziec mamie, ktora pojdzie do lekarza, gdybys mogla mi napisac co powiedziec u lekarza bylabym bardzo wdzięczna.

Viena, Ty wiedziales ze sa rożne te zastrzyki? ciekawa jestem

namiętnie całował heh no jest ryzyko jest zabawa:) Dziewczyno zastanów się co ty wypisujesz zapytałaś się ile kosztował garnitur i wiązanka?Jesteś materialistką i aż szkoda takich małolat, ale ważne że jesteś szczęśliwa i uważasz że to co zrobiłaś jest w porządku....

Takos

W książeczce mojej kotki jest naklejka z nazwa tego, co podał jej lekarz, ale nie mam mozliwosci sprawdzenia tego teraz.
moja kotka ma 4,5 roku.

czy prz stokrotce masz dworzec ?

<b>Łukasz</b> - bardziej bym powiedział, że 4lomza.pl jest portalem informacyjnym

<b>Mistrz</b> - jak portal się rozwinie, to zyski by były z reklam. Łomża z tego co wiem ma klan/y na fotce.

<b>Anty BLM</b> - bardziej coś w stylu http://moj.dom.pl

kiedyś natknąłem się na portal społecznościowy pewnego osiedla w woj. śląskim (niestety nie pamiętam nazwy i adresu).
Portal administrowany przeze mnie: http://pomagamy.net.pl

Katon

A czy w którejś z tych szkół uczą metodą Callana. I jakie jest wasze zdanie na temat tej metody? Przyznam się że kiedyś uczyłem siękilka misięcy właśnie ta metodą i byłem zadowolony z wyników nauki, no ale niestety, jak to mówią, nieużywany narząd zanika ;), tzn jak się długo nie posługiwałem angielskim sporo rzeczy już pozapominałem.

Sytuacja wyglada tak: moja siostra jest w stanach ( w tym roku ukonczyla studia i nie zamierza dalej sie uczyc) wraca w styczniu na powiedzmy miesiac i chcialaby skorzystac z uslug lekarza na ubezpiecznie- problem polega na tym ze skoro juz sie nie uczy wiec nie podlega juz pod krus, rejestracja w UP tez chyba odpada bo w sumie nie bedzie jej w Polsce. Co zrobic by jednak podlegala pod ubezpieczenie?

Katon

Jeśli nikt jej nie zabrał a ona pisze takie rzeczy to świadczy że ma nieźle pod kopuła poczekamy może na NK wrzuci jakieś fotki z wesela:P i odblokuje galerie hehe i pochwali się księciuniem w drogim garniturze heheh

a gdzie nikon?
Piotr4 - ty chyba zartujesz
Lumixy panasonica maja znakomite testy, Alphy sony tez doskonale. Jezeli pisalbys o lustrzankach to mialbys nieco racji, co do malych cyfrowek to sie nie zgadzam. Np nikon nie ma w przedziale cenowym ponizej $350 nic co by dorownywalo lumixowi.
Poza tym:
canon -drukarki,kopiarki, chemia, tonery itd
fuji-od filmow fotograficznych do samochodow (subaru)
olympus - od aparatow, po dyktafony, skanery i sprzet medyczny
panasonic - prawie wszystko zwiazane z elektronika, klimatyzatory, mikrofalowki, czesci samochodowe
kodak - dobre filmy fotograficzne, tanie drukarki komputerowe, niektore cyfrowki dla kodaka sa robione przez vivitar, ta firma nie ma zadnego aparatu fotograficznego z wyzszej polki
sony-firma kobyla:elektronika, przemysl filmowy, telekomunikacja, bankowosc, oprogramowanie.
wiec jaka firma to robi nie ma wiekszego znaczenia
wazne jest ile chcesz wydac i znalezc produkt , ktory zostal przetestowany i spelnia oczekiwania uzytkownika
nie proponuje abys kupowal cos z napisem pentagram, vivitar, polaroid, samsung(dobre telewizory ale nie aparaty) czy cos jeszcze bardziej nieznanego. ale niektore firmy ktore kiedys nie mialy wiele wspolnego z aparatami fotograficznymi, na dzien dzisiejszy oferuja bardzo dobre produkty z doskonala optyka i doskonalymi parametrami np casio ma w swojej ofercie aparat ktorym mozna nagrac film 1200 klatek na sekunde

Jestem debilem ktory klika w kazdy link!

to, że są trzy, nie znaczy, że właściciel jest jeden... Popatrz trochę na każdy, a zauważysz, że numery tel do ludzi przyjmujących reklamy są różne - nie jesteś więc pierwszym, który wietrzy w tym biznes ;) Wg mnie trochę trzeba czekać na zwrot inwestycji, a w czasach kryzysu pierwsze, na czym oszczędzają firmy, to reklama...

no ja nie jadłem,a ile floty duży kebab?

a wiecie moze ile kosztuje ubezpieczenie tego telebimu??

Moi zdaniem Komis jak Komis, kupiłem nie jedno auto w komisach, a także kupiłem na zjeżdzie i auto jest w 100% sprawne, zapałaciłem za nie normalna cenę.W każdym komisie czy to w Łomży czy gdzieś indziej trafi się czarna owca (samochód) o, którym sprzedawca mógł sam nie wiedzieć paru rzeczy. Więc moim zdaniem nie ma miec o co pretensi.
Ktoś_wieli "krzyŚŚ - Koles mial chyba wczesniej na Zdrojowej, ale najwidoczniej wiecej bylo wedkarzy niz kupujacych te auta hehe.

Lepszy z niego rybak niz handlarz. Slyszalem ze ostatnio nawet kolesia wyruchal na 2 tysiace za sprzedaż auta. Poprostu oszukał go i dal mniej niz na papierach napisal.OSZUST !" Wiesz że to jest karalne? Poniżanie czyjejś osoby na forum(miejscu publicznym) jeśli ludzie z tego komisu bedą chcieli mogą ci zrobić niezłe problemy. Więc moja rada PRZEPROŚ ŁADNIE,a jeżeli chodzi o komis na zdrojowej także kupiłem tam jedno auto i było naprawde warte ceny.
Pozdrawiam :)

nigdy nie kupowalem na alegro, ale poprzez ebay
w sklepie towar mozna wziasc do reki, zobaczyc czy dziala i ewentualnie oddac o ile sklep dopuszcza taka mozliwosc. alegro pozwala zabezpieczyc sie przed nieuczciwa transakcja. wiec moze "pomacac" w sklepie, a kupic gdzie cena jest najbardziej odpowiednia i gwarancja bedzie honorowana

Wolalam Chilli Pizza za czasow kiedy mozna tam bylo palic i mieli calkiem dobre kawy i obsluge.

az zal ze ja juz nie mam swojej NK :)
pewnie bardzo ladna ta dziewczynka, no i madra chociaz srednia wieku obstawiam 15, no max 18 lat ;p

myle sie ?

nie wiem czy widzieliście ale mamy łomżyński skecz. miłego oglądania ;P

http://www.ekabaret.pl/video.php?cmd=click&id=581

Witam!
Mógłby ktoś polecić jakiegoś dobrego blacharza,który podjąłby się wymiany progów w Fiacie Siena?
Progi w moim fiaciku już po prostu się sypią i konieczna jest wymiana.Problem w tym,że w żadnym sklepie nie posiadają progów do tego auta,a w serwisie to koszt kilkuset złotych za sztukę.
Moje progi sypią się z zewnątrz jak i pod spodem,a w internecie znalazłem tylko coś takiego:
http://allegro.pl/item717358536_reperaturka_progu_fiat_siena_palio_97_01.html

Wygląda to jak listwa ,a nie jak próg z blachy ,który można wspawać.... Czy to o ten element chodzi ?
Pozdrawiam i będę wdzięczny za pomoc.

tak, o tą część chodzi.

http://www.moto-portal.pl/sklep/mp/auto_czesci/czesci_nadwozia/FIAT/SIENAPALIO_KOMBI/ramy_boczne_slupki_progi_drzwi_i_ich_czesci/300541-2.php

o nie wiedziałem ale jak sa to jade na sto procent:D:D:D a wybiera sie ktos na BEHEMOTH do białego??

Autor: Tomasz Jachimek

W sobotę na wiejskiej zabawie
Trwa miłość na dystansach krótkich
Ona ubrana jest prawie
A on jest prawie trzeźwiutki
Spotkali się raczej przypadkiem
On w szatni jej sprzedał kuksańca
I teraz już idą na randkę
Choć znają się od dwóch tańców

Ref. Berżeretka spod Łomży
Berżeretka spod Łomży
Czy przed ciążą nas zdąży ustrzec
Berżereteńka ta

Niezwykle piękna jest ona
Pod Łomżą ma ksywę "szprycha"
Ma włosy tak utlenione
Że może pod wodą oddychać
On siłacz jest w formie czystej
Mięsień o mięsień wręcz strzyka
Karczycho ma tak wyrąbiste
Że trzeba trzech metrów szalika

Ref. Berżeretka spod Łomży...

Libido go męczy, więc idą
I długo nie będą wracać
On nie wie co znaczy libido
Lecz chciałby se trochę pomacać
Marzenia ją trawią, więc idą
I długo nie będą wracać
Marzenia są nie do spełnienia
Więc niech se mnie trochę pomaca

Ref. Berżeretka spod Łomży...

Tu dystans raptownie się skraca
Usilnie grasują hormony
Bo w sumie po co tam wracać
Bielizna zostaje zrzucona
(następny czterowers powinien być zaśpiewany w wolniejszym tempie)
Księżyc dyskretnie się schował
Słowiczych treli nie słychać
To może się wreszcie przedstawmy...
"Ja Marek", "Miło mi, Krycha!"

A później jest huczne wesele
Obrączki oddane wraz z ręką
W południe był ślub w kościele
Załatwiany na prędko
Miłość na dystansach krótkich
To jednak wielka potęga
Godzinę było milutko
A teraz do śmierci mordęga!!!

Ref. Berżeretka spod Łomży
Berżeretka spod Łomży
Już przed ciążą nie zdąży ustrzec
Berżereteńka ta!!!

nic specjalnego

Cwalina Krzysztof Zakład Mechaniki Pojazdowej

Branża: Samochody - silniki, mechanika

* Nowogród, ul. Łomżyńska 27

* tel. 086 2175511
Google.pl
a oto artykuł o tym panu:
http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=7415

waszka g to jest klasyk nie tam jakieś umsa umsa

Witam. Czy mogę prosić o podawanie w tym temacie adresów sklepów i salonów meblowych w Łomży??

Dalej nikt go niewidział?

gugle a co to?

Takos

Treść jest ukryta

Ale czemu akurat spod Łomży?

Mam w przeglądarce chrome błędy( krzaczki zamiast PL znaków - zmiana kodowania nic nie daje ) dotyczy tylko 4lomza inne strony ok , cóż się stało ?? help ;-)

Może coś się uwaliło z polskim pakietem językowym? Ja używam Google Chrome i wszystkie stronki chodzą lux.

prosze o numer rejestracyjny tego auta

Z tego co ja sie orientuję są 2 żłobki. Na Spółdzielczej i na Wojska Polskiego. Są to żłobki publiczne. Nie wiem jak jest na wojska Polskiego ale na Spółdzielczej żeby dziecko zostało przyjęte musi umieć chodzić, wiek chyba nie stanowi kryterium przyjęcia. Ale trzeba bardzo wcześnie zapisywać dziecko bo jest bardzo dużo chętnych

A w jaki dzień będzie ta uroczystość ? :)

Masz podane w tytule tematu - Sabaton - 6 września ;) 2009 r.

Takos

to podajcie prawidłowy

dziekuje :)

Chcę położyć na podłogę panele i nie wiem gdzie można dostać je najtaniej. Pracuję caly dzień i nie mam czasu chodzić od sklepu do sklepu i pytać się o cenę. Może ktoś z was ostatnio kupował panele i orientuje się w cenach?

salon IWONA na legionow vis a vie parku

napewno nie w Konopkach.jedzenie maja dobre naprawde ale nie polecam go jesc.i to nie z powodow osobistych.

te filmy akurat widziałem i są dobre. To nic czekam dalej na propozycje

a mi się wydaje, że to chodzi o jeden pokój a nie lokal

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

a ) Egzorcyzmy Emily Rose, Plaga
b ) Czacha dymi
c ) nie ogladam
d ) Skok przez plot, Krowy na wypasie, Pingwiny z madagaskaru

od siebie polece polski dramat Wszystko bedzie dobrze

AmnesiaMax, Vanilla Club (po byłym X-Clubie) i największa dyskoteka w Polsce Musikpark A1 nie odniosły sukcesu - nie umiem sobie tego wytłumaczyć, bo wszystkie kluby miały świetne warunki, ale zabrakło najwazniejszego - ludzi. A znów Ibiza ciasno, pełno dzieci, bo nikt dowodów nie sprawdza, brak klimatyzacji a co sobota kolejka po bilety.

Czy ktoś wie jaka firma zakłada internet na ul. Polowej? Jak na razie gdziekolwiek dzwonie nikt na tej ulicy nie zakłada!!!

introlan chyba ;)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org