piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Kadencja Brzezińskiego

Wirusy mam bardzo rzadko.

Norton System Works 2004 PL.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Kadencja Brzezińskiego

coś koło 40 a w lutym wiecej moze byc !!

Sadzac po wypowiedziach wiekszosc jest szalenie nietolerancyjna muzycznie. A szkoda.

PSY SZCZEKAJĄ A KARAWANA IDZIE DALEJ

Najpierw haker a potem dużo $$$$ w firmach tworzących oprogramowanie antywirusowe--->czytałem o tym ,z jednej strony to dobrze bo haker zna się na rzeczy i oprogramowanie dobre

A ja ich rozumiem. Od dłuższego czasu nie było w Łomży dobrego koncertu. Każdy liczący się artysta omija te miasto wielkim łukiem...

stanos

Uwazam, ze bez wzgledu na to czy sie kogos lubi czy nie, dzis, w dniu WOSP warto byc na Starym Rynku- Łomża bedzie miala swoje wejscie w TVP, czy nie warto pokazac sie z tej lepszej strony, zeby o Łomzy uslyszala cala Polska?
WIelki uklon w strone organizatorow WOSP z Łomży, ze... probuja cokolwiek zdzialac i jakkolwiek tylko sie da promowac nasze miasto - miedzy innymi po to, aby kiedys odwiedzialy nas "gwiazdy"wiekszego formatu, ale od czegos trzeba zaczać - pamietajmy o tym...
Brawo !!!

Mam mały problem to tak :
Bo ja teraz mam internet w Vectrze i na początku używałem kabla tego co mi facet podłaczył ale puzniej musialem używać kabla USB ale przez ten kabel nie moge miec połączeń bezpośrednich i chciałem spowrotem na ten kabel co facet mi podłaczył !

No to podłączyłem kabel ten do modemu i do komputera to tam gdzie jest POŁĄCZENIA SIECIOWE to POŁĄCZENIE LOKALNE 1 się włączyło ale puzniej jak pobierało jakiś adres czy coś takiego to puzniej na końcu pokazało że nie mam dostępu do internetu albo mam ograniczenia jakieś no jak ja moge miec ograniczenia jak ja mam że dostęp jest cało dobowe i był podłaczony kabel do modemu i komputera no ja nie wiem co teraz zrobić żeby działał tanten kabel narazie używam jeszcze USB ale co zrobić może w Windowsie trzeba coś zrobić ? ale Modem jest dodany i program z płytki też jest zainstalowany .

Jak ktoś miał taki problem albo wie co zrobić to jak może to niech napisze z Góry Dzięki :/

markac napisał:

Zaawansowany użytkownik może sam tak skonfigurować system, mowa cały czas o Windows, aby ograniczyć możliwość zainfekowania bez potrzeby instalacji dodatkowego oprogramowania. Radzę zacząć od Explorera i nie klikać OK wszędzie gdzie zobaczycie okienko z przyciskami.

A może coś szerzej, albo dobry program poleć, bo ja tego cholerstwa miałam od groma i ciut ciut (zaawansowanym użytkownikiem niestety nie jestem). W końcu znalazłam te Adaware, i jakimś programikem udało mi się usunąć te trojany (komp już świrować zaczynał). Jak skaner on-line pandy pokazuje, że komp nie jest zainfekowany to można w to wieżyć?
Ps: Linuks od windowsa trudniejszy jest w obsłudze, a po polsku jest?

Co powiedzie na temat naszego występu w TV. Co myślicie o tej organizacji?

Następcy Prezydenta

Piszesz jak jakas ciota, z tego w ogole nie da sie niczego zrozumiec :|

ten koncert chyba dzisiaj o 19

Cóż za jad, cóż za zawiść...

ToMeK25: cóż to za ranking, czyj?

A

Mysle ze zanim nie zdefiniujemy pojecia "najlepsze" mozemy sie sprzeczac dlugo. Wiem tyle - jezeli chodzi o procent ludzi ktorzy dostaja sie na studia i je koncza - ILO jest "najlepsze". Jezeli bierzemy pod uwage laureatow olimpiad - wydaje mi sie ze takze jest "najlepsze". Wiec?

felix: A poza tym tak się składa, że tradycje najstarszej szkoły I LO zawłaszczylo, bo to ani miejsce, ani budynek do tego nie pasuje. Kolegium jezuickie, do którego tradycji odwołuje się I LO znajdowalo się w miejscu, gdzie stoi budynek liceum im. Mariii Konopnickiej (dawniej budowlanki, jeszcze dawniej pedagogicznej) przy pl. Kościuszki.

Nie miejsce swiadczy o tym czy szkola jest najstarsza czy nie. Decyduje data zalozenia. Siedzibe mozna zmieniac wielokrotnie, tak jak zmienia sie siedziba firmy. Nie rozumiem wiec tego toku rozumowania. Czy gdy przeprowadzasz sie musisz biegac do USC by zalatwic kwestie formalne zwiazane z data twojego urodzenia? Skora idziemy takim tokiem rozumowania oznacza to ze zapewne zawlaszczyles sobie miano czlowieka
urodzonego dd.mm.rrrr, nie jestes soba, jestes niesoba. wyluzuj.

Państwowe Męskie Gimnazjum im. Tadeusza Kołciuszki na ulicy Berantoiwcza bylo od 1918 r. pozniej przemianowalo sie na Liceum poniewaz zmienil sie system szkolnictwa. To gimnazjum ma bezposredni zwiazek z Kolegium jezuickim itd. Dlaczego wiec "zawlaszczylo"? A jaka szkola jest starsza? "Szkola" - czyli nie budynek lecz tradycje, korzenie, ogol dokonan, instytucja dzialajaca ciagle.

uomrzan - Mówcie co chcecie ale o jakości szkoły (każdej) decyduje przede wszystkim materiał jaki tam trafia - drugorzędną rolę odgrywają nauczyciele, warunki itp.

true true.
odnosnie tego co piszesz dalej - dobrze wiedziec ze jestem rozpieszczony. Ale dziekuje tez za komplement, zdolny jestem, owszem, ale za to leniwy jak diabli. :)

...a na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści...

rozglądam sie po tej łomzy i nic łatwego nie widze

A

Treść jest ukryta

a ty masz lepszego Windowsa ?? może 98 + dodatek dla początkujących za 1 zł + vat (22gr.) ??? hehe

Tiger kilka pytań i odpowiedzi jeśli pozwolisz:
1. Kto odczytuje wskazania liczników? - odp. administracja ŁSM.
2. Kto ma możliwość sprawdzenia w których mieszkaniach są dziwnie niskie wskazania wodomierzy? - odp. administracja ŁSM.
3. Komu spółdzielcy powierzyli administrację blokami(?) i na kogo spółdzielcy łożą za to pieniądze? (przypomnę: ponad 2,6 mln zł w 2003 na tzw koszty administrowania i 1,3 mln zł na konserwacje) - odp. administracja ŁSM
4. Z kim mieszkańcy rozliczają się ze zużycia wody? - odp. z administracją ŁSM.

To czemu gdy niektórzy oszukują administracja zamiast wziąć się do roboty i sprawdzić w których mieszkaniach mogą powstawać nieprawidłowości zwala całą odpowiedzialność na mieszkańców i to w dwojaki sposób.
Po pierwsze: Chce przemnożyć wskazania wszystkich liczników przez jakiś tam współczynnik by uzyskać zużycie wody o 10% wyższe niż jest to dotychczas!
Po drugie: Sugeruje że sąsiedzi kradną wodę i zaleca nam donosić na nich!

markac u mnie Ad-Aware znalazł 1 (słownie jeden) wpis w rejestrze i to dotyczący firmowego Media playera - nawiasem mówiąc zapisywany do rejestru przy instalacji tegoż ble-ustrojstwa. Od poprzedniego skanowania upłyneło ciut ponad pół roku. Używam Windows:) 2003 SEE + patche, zrobiony na stację roboczą, usunięty IE, jako przeglądarka Opera + The Bat, GG oparte o Operę. Antywirus avast + skaner TDS. Dzięki temu komputerek zdrowy, nie choróbsk :). Czasem avast raportuje obecność wirusków w sieci osiedlowej (przy dostępie do zasobów).

Ta. Była jedna duża mandaryna i do tego sie nikomu nie dała;/

hehe widzę że mamy tego samego księdza na myśli hehe ;)

Czarku nie bierzesz jednak od uwagę faktu że administracja nie ma możliwości wtargnięcia na siłę do mieszkania, którego właściciele celowo "wyjeżdzają" podczas wyznaczonego terminu odczytów, wywieszając na drzwiach karteczkę ze "stanami" wodomierzy. W swoim artykule w Bezcennej wspominałeś o sytuacji przypadkowego odczytu w bloku gdzie nie było ogłoszenia i jego skutkach. Stąd wziął się pomysł comiesięcznego odczytu i w sytuacji nieudostępnienia mieszkania obciążania ryczałtowego.
To tyle ode mnie na ten temat, rozmowa staje się jałowa.....
Jeżeli będziesz miał ochotę na rozmowę ze mną - (podejrzewam) wiesz jak mnie znaleźć :)

A mi się podobało. Zresztą Stary Rynek pękał w szwach. Myślę, że możemy być dumni z siebie jak na taki pierwszy raz i z tego, że mimo tak kiepskiej pogody, deszczu i wiatru łomżanie nie zawiedli...

Cała organizacja akcji była Ok ale wejścia antenowe to poprostu porażka. Nigdzie w Polsce nikt nie pokazywał dwóch osób tak jak to w naszym przypadku. Wejście któreś tam z kolei, gdzie na wysięgniku strażackim stoi Paweł i nic poza nim nie widać jaki to obraz z Łomży? A jeszcze lepiej ostatnie wejście, gdzie zamiast na koniec pokazać jak bawiła się Łomża i ile wstępnie zebrała tak jak to mówili w Suwałkach to nasi pokazali dzieciaków z Hajnówki i Kurpiów jakby ich Ostrołęka nie mogła pokazać? Ludzie mało o nas mówią w Polsce żeśmy "KURPIE" a laleczek i tak nie mamy. Wracając do naszych wejść to wogóle nie przedstawiano ludzi np. prezydenta no poza jednym jak zamiatał ale nic poza. W Suwałkach to Prezydent uczestniczył cały czas i jego jako współorganizatora pokazywano a naszego nic. Bo dorwało się dwóch chłopaczków do mikrofonu i stwierdzili, że będą gwiazdami. Nikt wam tego nie bronił ale przy tym trzeba było również pokazać nasze miasto niech wszyscy w Polsce widzą, nasze władze, które również brały udział czynny. A tu nic, jakby tylko Paweł i Młody brali udział w całym przedsięwzięciu.

A moje jest takie, że każdy przypadek należy rozpatrywać indywidualnie :)
Pozdrawiam

Przy okazji postu na 4lomza, który pojawił się po występie Mandaryny na naszym Starym Rynku: http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=2870 . Info ze zdjęciami pojawiło się w sekcji kultura, co obudziło we mnie refleksję - czy kultura to to samo co rozrywka? Gdzie się kończy kultura, gdzie zaczyna się rozrywka i na odwrót. Bo chyba raczej nie pokrywają się te dwa znaczenia jednoznacznie, prawda?
Mandaryna przyjechała, poskakała, tłum ludzi pobawił się, ale czy to wystarczy by była to "kultura"? - wg mnie to zwykła tania (i nie chodzi mi o pieniądze) rozrywka.

News: a w jakiej wysokości zaproponowałaś nagrodę ??

Najzabawniejsze jest to, że wszyscy się czepiają, a zapominają o tej tolerancji o której tak szumnie kiedyś rozprawiali.

Czerowne, tęczowe i zielone diabełki dajcie spokój "czarnej mafii" - jak o nich mówicie - niech robią swoje. Szkodzą wam? Tym, że nie pozwalają zbierać na swoim terenie? Gdyby ktoś chciał zbierać kasę u mnie na podwórku też zażyczyłbym sobie procentu, a czemu nie - przekazałbym tę kasę na WOŚP. KK życzy sobie by ten procent składać na Caritas - to też jest instytucja działająca ku pomocy. A jeśli ktoś chce zbierać w pobliżu kościoła, a nie chce płacić KK, wystarczy że się ustawi kilkanaście metrów dalej - za murem, po drugiej stronie trawnika - przy trasie którą ludzie wracają do domów. Też się zbierze dużo kasy.

A wy czarne aniołki z biało czerwonymi flagami i zacietrzewieniem na twarzach dajcie spokój Owsiakowi. Robi wspaniałą rzecz. Razem z całą fundacją więcej wydają na sprzęt, niż zbierają. Koncerty są organizowane w podziękowaniu dla tysięcy młodych ludzi, którzy zbierają zimą kasę dla małych dzieci. Oczywiście pojawia się tam dużo tych, którzy nie zbierali, ale zrezygnowali z jednego, czy dwóch winiaczy by pomóc Owsiakowi. Że dużo osób próbuje narkotyków? A czym są narkotyki? Miliony ludzi co dzień używa legalnych narkotyków - papierosów - miliony ludzi pije alkohol. Obie te rzeczy są bardziej szkodliwe niż maryśka. To, że ktoś wypali sobie przez kilka dni kilka skrętów zaszkodzi mu mniej niż jedna libacja alkoholowa - DUŻO MNIEJ! A jeżeli ktoś używa ostrej chemii, to jest jego problem a nie wina Owsiaka - jak ktoś chce, to i bez koncertu WOŚPu znajdzie do nich dostęp. Choć z tego co mi wiadomo, to właśnie tam dostęp do narkotyków jest dużo trudniejszy niż na innych tego typu imprezach.

Kochajcie się i pomagajcie sobie na wzajem. Nie kopcie się po dupach, bo możecie się pobrudzić!

nemo

Moge wam podac strone z darmowym programem ktory odbiera tv za darmo i nie trzeba karty tv mozna ten program kupic na allegro za 9.90 a tu macie za darmo lukaszek811@poczta.onet.pl lub gg 2042503

Krew mnie zalewa jak czytam coraz to nowe posty, ktorych jedynym celem jest krytyka. A wyjasnienia Wasze i uzasadnienie tej krytyki ZADNE!!! Jacy z Was krytycy. Dlaczego wiec krytykujecie jesli nie umiecie poprzec Waszego zdania sensownymi argumenami???
Czepiacie sie slowa "artystka" a czy Madonna jest artyska czy nie jest? Przeciez takze spiewac nie umie? Nad jej wizerunkiem czuwa sztab ludzi, jej glos przepuszcza sie przez dziesiatki godzin komputerowej korekty i....artyskta?
No tak... Mandaryna przynajmniej umie swietnie tanczyc, bo Madonna tylko giba sie w lewo i w prawo w rytm ulozonej dla niej muzyki, ale artystka bo "nie nasza"... Sikacie prawie, gdy slyszycie Erica Prydza czy jak mu tam i to bezsensowne Call on Me, bo wielki artysta - jednego przeboju, zatrudnil dwiadziescia lasek, ktore pokazaly kilka wyzywajacych ruchow w telewizji on sam zas cos pod nosem burknal do mikrofonu, ale oczywiscie artysta, bo nie "nasz". A tu, jak dziewczyna ma talent - swietnie tanczy, swoja ciezka praca doszla do czegos (bo tanczyla duzo wczesniej przed malzenstwem z Wisniewskim), robi show, spiewac nie musi umiec - na jej wystep sklada sie calosc a nie tylko glos - to krytykujecie - bo "swoja" - nie zza wielkiej wody. Wstydzcie sie.!

www.greendevils.pl/polacy/jan/jan.html

DaSto,
Nie bój się - niełatwo Ci będzie, ale zawsze znajdzie się choćby jedna ludzka perełka, dla której warto...
Może do co wrażliwszych niewiast łatwiej Ci będzie trafić poprzez Pawlikowską (o ile idzie to w parze z duchem programu) - wszak to prawdziwa Piewczyni Miłości...
A pod maskami named Britney i Manson nierzadko czai się prawdziwy głód miłości, niezaspokojony od wczesnego dzieciństwa...
Pisz jak Ci się to wszystko udaje...
Pozdrawiam Ciebie

PS. Dlaczego Łomża??? Jest w niej jakiś nieokreślony magnetyzm...

no cóz kochani

zdjęcia i aparat sie niebawem odnajdą!
Uczciwego znalazce informuje o nagraniu telewizji przemysłowej, czyli tzw kamer, które są zainstalowane w Stokrotce
Nie musze mówic, ze nagranie z dnia 04 stycznia znajduje sie we wlasciwych/ upowaznionych rękach i wszczeto juz procedury.
Jako prawnik napisałabym elaborat o odpowiedzialnosci karnej za przywlaszczenie mienia lub ewentualne paserstwo, ale po co....
Odstapie od oskarżenia jesli "uczciwy znalazca" sie ze mną skontaktuje

Pozdrawiam cieplo znalazce
i czekam jeszcze dzis na telefon

Witam News i ADALL,

Chyba polubię supermarkety, jak Ci się te zdjęcia znajdą...
:)

Ciekawe czy go znajdziesz :) Bo Terroryzm tz.Złodzieje,nieuciwi ludzie,mordercy i takie inne to mają sposoby żeby się ukryć i być na legalu niż w salu. POZdro Dla PoLsKiEgO Terroryzmu W Grądach Woniecko :D

Lekture to ja mam w szkole i to do **** nie krótką bo to PAN TEDEUSZ ehh bida :(

A

śledczy,

masz racje... zdecydowanie nie wychodz z ukrycia
acha... i do kryjówki nie zabieraj komputera... nie bedziemy tesknic

A

Patrząc na XII Finał WOŚP w Łomży nasuwają się pytania :
1. Dlaczego przekazy telewizyjne z Łomzy wyglądały jak ze stypy ?
2. Dlaczego księża podczas mszy świętej nie wspomnieli ani słowa o zbiórce WOŚP mimo,że ratowane były dzieci "nie- narodzone zdrowo" ?
3. Dlaczego pod kościołami trwała walka na puszki Caritas kontra WOŚP ?

Zbych

Drogi Czarku Z.

http://www.lsm.lomza.pl/zasady_rozliczania_ii.htm

Na Twoje poniższe wątpliwości odpowiedź znajdziesz za pomocą powyższego linku

"....„nie ma idealnego układu pomiarowego” - zgadza się, ale są normy, które określają czy licznik mierzy zużycie np. wody, czy tez licznikiem nie jest. Jeżeli licznik takowe normy spełnia – to znaczy, że ktoś mądry w tym kraju – pewnie z prof. przed nazwiskiem – uznał, że mierzy on zużycie wody i jest wiarygodny, a zatem jego odczyt powinien wystarczyć do wystawienia rachunku przez spółdzielnię. Nie rozumiem czemu ktoś kto być może przed nazwiskiem nic nie ma, ma wyliczyć współczynnik przez który wskazania licznika ma zostać pomnożone aby wynik pomiaru był prawdziwy?...."

Ciekawe czy twórca ustawy miał coś przed nazwiskiem czy nie ........ :P

Pozdrawiam

To jest forum, czy prywatny CHAT? Bo już się gubię.

Śledczy, tylko dla Ciebie czasami zajrze na to cale forum, wiec pisz, pisz, pisz, chocby i o niczym.

Czy wszyscy co mają z was problemy zgłosiliście awarię na 0 800 102 102? Im więcej osób to zrobi tym szybciej to naprawią. U mnie monter jutro ma sprawdzić łącze w domu, wiem że okaze się sprawne :p. Ale przyczyna jest w centrali Olsztyna z zakresu IP:
inetnum: 83.26.0.0 - 83.26.127.255
netname: NEOSTRADA-ADSL
descr: Neostrada Plus
descr: Olsztyn

a aktualnie ping wyglada u mnie tak:
Odpowiedź z 193.110.120.26: bajtów=32 czas=235ms TTL=59
Odpowiedź z 193.110.120.26: bajtów=32 czas=290ms TTL=59
Odpowiedź z 193.110.120.26: bajtów=32 czas=286ms TTL=59
Odpowiedź z 193.110.120.26: bajtów=32 czas=258ms TTL=59

Statystyka badania ping dla 193.110.120.26:
Pakiety: Wysłane = 4, Odebrane = 4, Utracone = 0 (0% straty),
Szacunkowy czas błądzenia pakietów w millisekundach:
Minimum = 235 ms, Maksimum = 290 ms, Czas średni = 267 ms
Czas średni powinien być poniżej 40ms !!!

Jutro po wizycie montera zgłaszam reklamacje 9393 i żądanie odliczenia abonamentu.

Czy wie ktoś jak nazywa śię piosenka coś tam: la bomba fantastic

tak coś mi się zdaje murzyński głos śpiewa.

Dorian chłopcze nie podniecaj się tak bardzo

do grzesiek...
Proste jak będziesz miał prywatne to nie wejdziesz sobię sie popluskac do Narwii za friko, nie złapiesz sobie rybki, niedługo każą ci płacić za tlen, który utrzymuję cię przy życiu.
Niektóre sektory gospodarki Państwa, i inne segmenty nazego życia muszą być państwowe jest to konieczne do prawidłowego funkcjonowania Państwa, normalnego unkcjoniowania społeczeństwa.

Temat ciekawy, polecam!

Misiek-2lo = mój młody piesek.

hmm.... fajnie jest wszystko tylko daty nei podales, bo sam juz nei wiem czy ten 30 stycznia jest aktualny

Najlepsze wyjście to założyć Kośćuł lub jakąś fundacje i zrobić większą konkuręcję ,żeby z puszkami wszyscy chodzili .

Tellus Employment Agency - organizuje miedzy innym progam Socrates w Anglii. Ogólnie uczestnicy sa niezadowolenie. Ja mialam z nia styczność w tym roku.
Olimpia - gdanska agencja
Firma Olimpia (www.centrum-olimia.com.pl) była odpowiedzialna za wyjzad moj
mojego przyjaciela i jeszcze paru Polaków (bede pisac jednak o moim wyjeździe
i mojego przyjaciela) oraz za realizacje porogramu Work Experience Anglia
Hotel. W związku z tym sądziliśmy, że Olimpia jest firmą wiarygodną i wywiąże
się ze zobowiązań.
Niestety, rzeczywistość wyglądała zupełnie inaczej, inaczej nas nie
potraktowano poważnie. Olimpia nie wywiązała się ze zobowiązań wziętych na
siebie.
1. Otrzymaliśmy informację pocztą o zatrudnieniu nas w Abeby Court Hotel w
mieście Torquay. Zobowiązano nas do wzięcia ze sobą odpowiedniego stroju -
dokonaliśmy stosownych zakupów, co wiazało sie ze sporymi kosztami.
2. W dniu 02.07. otrzymaliśmy e-mailem informację o zmianie zatrudnienia i
miejscowości docelowej. Informację tę przeczytali moi rodzice przypadkowo i
tylko dzięki nim dowiedzieliśmy się o zaistniałej zmianie. Mieliśmy pracować
w Richmond Ice Carem Ltd. Olimpia miała nasze telefony domowe i komórkowe,
ale nie zadała sobie trudu, aby potraktować nas poważnie. To bylo dzien przed
naszym wyjazdem. Nie mozna bylo nic odkrecic niestety. Jeszcze moj przyjaciel
dostał smsa od pani DYREKTOR OLIMPII, ze nasza miejscowosc docelowa jest inna
(okazalo sie to nieprawda)wprowadizli niepotrzebne zamieszanie. Takie
powiadomienie nazywaja powiadomieniem nas.
3. Po przyjeździe do Plymouth okazało się, że praca w Richmond Ice Carem
Ltd. jest nieaktualna. O tej zmianie Olimpia powinna być poinformowana przez
Tellus Employment Agency, bowiem od wielu lat współpracujecie ze sobą i
załatwiacie wyjazdy. Przybylismy do Londynu dzwonimy do Tellus Employment
Agency i mowimy ze dorarlismy i pytamy czy nas ktos odberze. W odpowiedzi
otrzymujemy mniej wiecej cos takiego "fajnie, że dzwonicie, bo my was od 2
dni szukamy. Odbierzemy". Osoba odbierajaca nas z dworac nie poinformowala
nas o zaistnialej sytuacji, czylkli zmianie pracy.
4. Nie mieliśmy pieniędzy, w związku z tym podjęliśmy zaoferowana pracę.
Kilkakrotnie zwracaliśmy się do Tellus Employment Agency o zmianę pracy, bo
OLIMPIA takiej możliwości nas poinformowała:
„Jezeli praca w tej fabryce nie bedzie Panstwu odpowiadala prosze to zglosic
w brytyjskiej firmie konsultingowej i poszukaja Panstwu innej pracy ( w
hotelu)” ). Niestety Tellus nie zrobił nic w tej sprawie. Osoba
odpowiedzialna za szukanie pracy przyniosla plik papierow i powiedzial ze
pracy nie ma, wtedy ja z moim przyajcielem wyciagnelismy plik ofert z JOB
CENTER PLUS koles zrobil oczy. Padło pytanie z naszej strony "Czy bedziesz
nam szukal pracy" odp "nie nie ma czasu" a mysmy za to zaplacili".
5. Przez okres 2 miesięcy nie mogliśmy zrealizować otrzymanych czeków za
pracę, ponieważ Tellus Employment Agency, która miała obowiązek pomocy w
załatwieniu formalności bankowych, nic w tym kierunku nie zrobiła.
Byliśmy bez żadnych środków do życia, o czym na bieżąco, Olimpia była
informowana. Realizowac czeki pomagali nam Kurdowie. Przez przypadek
dowiedzialam sie ze jeden z bankow otwiera konta. Zwolinilam sie z pracy i
poszal po stosowne papiery do Tellusa, jednak powiedzili mi ze musze udac sie
do drugiego budynku. Ja powiedzialm ze nie. to oni ze wysla mi papiery
poczta. ja na to ze nei bede po raz kolejny zwalniac sie z pracy, zeby
zalatwic sobie konto. Zrobilam awanture i otrzymmalam to co chcialam.
6. Byliśmy częstymi gośćmi w Tellus Employment Agency , aby żądać należytych
nam świadczeń, za które OLIMPIA i Tellus Employment Agency mialiscie
zapłacone. Wynikiem naszych starań było zwolnienie z pracy jednego z
uczestnikow bez podania konkretnego powodu utraty pracy mimo jego usilnych
starań. W zamian agencja angielska nie zaoferowała nic innego, a OLIMPIA
przysłala meila "przykro nam , ze wyslalismy takiego człwoeika". Wtedy moja
cierpliwosc sie skonczyla. Nie dos ze nie otrzymywalam odpowiedzi na moje
meile, to nas tak potraktowano. I za co za to ze zadzwonilismy do ambasady,
proszac o pomoc.
Sila uzyskalam informacje na jakim programie sie znajduje a mianowicie na
PAID WORK EXPERIENCE in UK. W zapytani, gdzi emoge znaleśc informacjie o tym
programie nie otrzymalam nic.
wyslalismy listo do Olimpii, co nam sie nie podoba, meile co sie nie zgadza w
porgramie i po tym zmienila sie strona internetowa. rodzice otrzymywali
informacjie od olimpi ze nam jest dobrze i nie mamy rzadnych problemow,
ciekawe skad brali takie wiesci, bo do nas nikt nie zadzwonil i sie nei
zpytal jak jest.
Wyslalismy pismo do Olimpii z proźba o wyjaznienie jednak do tej pory nie
otrzymalismy odpowiedzi. Niestety trafili na osobe, ktora zamierza sprawe
doprowadzic do konca i zadac nalezytych praw. Jesli mozecie to
rozpowszechnijcie ta informacje dalej bede wdzieczna.

sluchaj MAYKEL uczyles sie w 2 lo wiec powinienes dziekowac Bogu ze wlasnie je wybrales! czlowieku nigdy nie widzialem bardziej "ludzkich" nauczycieli...ja skonczylem 2lo 2 lata temu i mysle ze nie powinienes sie czepiac nauczycieli! pewnie Tobie uzywki etz nie sa obce wiec nie oceniaj innych! stodniowka to szczegolne swieto, podczas ktorego mozna odreagowac...problem pijanstwa na stodniowkach nie dotyczy tylko nauzcycieli, dotyczy on szczegolnie uczniow! ja sam popijalem na stodniowce i mialem ochote wypic kielonka z nauczycielami! mysle ze nie jest nic zlego w tym! koles mowisz jkbys sie urwal z choinki:/ daj se spokoj z takimi osądami! z ogolniaka mam same dobre spomnienia i mysle ze tylko to sie liczy! chcialem dodac pare ladnych "zwrotow" po lacinie ale sie powstrzymalem;) a od pana Tadeusza L. to sie odp....ol i od dyra tez.
3m sie koles ramy i pomysl zanim cos napiszesz bo az rece opadaja:/
pozdrawiam wszytskich absolwentow 2lo!!!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org