Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Podkański jeden z liderów PSL z rolnikami przeciw Unii Europejskiej. |
boss..... nawracać bolszewików...? .....szczytny cel.... szczytny..... :) andrzej jarota
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Podkański jeden z liderów PSL z rolnikami przeciw Unii Europejskiej. |
http://strony.wp.pl/wp/uyssy/lowca.swf Udanych łowów panowie ....
|
|
Studiując w Warszawie i działając w LPR i jej młodzieżówce Młodzieży Wszechpolskiej mam częsty kontakt z młodzieżówkami z innych partii.Często spotykamy się na różnego rodzaju debatach politycznych,czy to na uczelniach warszawskich jak również w innych miejscach. Można powiedzieć,że znam wielu działaczy z władz centralnych tych młodzieżówek.Znam ludzi z młodzieżówki Samoobrony,z Forum Młodych PiS,z Nowej Lewicy (młodzieżówka Ikonowicza,dawniej PPS),młodzieżówki PSL,z Młodych Demokratów,z Młodego Centrum,z młodzieżówki ZCHN,z młodzieżówki RKN,z Kolibra,z NOP-u,z NZS-u i z kilku młodzieżówek SLD (bo SLD posiada kilka swoich młodzieżówek). Wnioski: Najbardziej hedonistyczne podejście do życia mają ludzie z Nowej Lewicy.Wielu z nich to miłośnicy marihuany i innych pociech życiowych.Jeśli chodzi o młodzieżówki SLD to są tam ludzie,którzy preferują luzacki tryb życia i hedonizm,ale wielu z nich zależy tylko na robieniu kariery w polityce,trafienie na szczyty władzy i zarabianie na tym dużych pieniędzy.Młodzi z SLD to dążą do kariery za wszelką cenę i to po trupach.
|
|
dążą do kariery za wszelką cenę? Jak wszyscy młodzi. Ja też, jeśli się nie ma innych perspektyw, można sobie pomarzyć
|
|
eee, chyba nie wszyscy...
|
|
www.ogrish.com - to jest strona dla niewrażliwych ludków Grzesiek
|
|
Cześć Boss ! Mówiąc: "słyszałem wypowiedź jednego z najmłodszych działaczy SLD w Łomży, który został radnym" musisz mówić o mnie lub o moim koledze Tomaszu Gałązce. Myślę jednak, że miałeś na myśli moją skromną osobę... Owszem, wymówiłem te słowa i wcale sie tego nie wstydzę. Pojęcia takie jak: hedonizm i konsumpcjonizm nie stanowia jednak sensu mojego życia lecz są jego urozmaiceniem. Po nauce i pracy, a wierz mi, że mam tego w życiu niemało watro oddać się hedonizmowi bądź słodkiej konsumpcji - choćby po to aby odreagować, odpocząć. Każdy ma do tego prawo. Co w tym złego ? Co do Christofideles Laici to jest to stowarzyszenie katolików świeckich i, wybacz jeśli Cię obrażę, kojarzy mi się z Opus Dei. Cieszę się, że poleciłeś mi owo stowarzyszenie lecz pamiętaj, że nie każdy człowiek musi żyć kierując sie wartościami chrześcijańskimi, patrzeć na hierarchów katolickich jak na słońce, klepać zdrowaśki i wyć w chórkach przykościelnych. Jeśli Cię uraziłem to przepraszam, bo nie było to moim zamiarem. Wiedz jednak jedno: te dwa słowa, o które ta cała sprawa wypowiedziałem przy koleżance. Albo więc ona rozpowszechnia to, co mówię albo Ty jesteś płci żeńskiej i podpisujesz się tylko nickiem: boss. Mógłbyś zresztą podpisać się imieniem i nazwiskiem.
|
|
Szanowny Panie Andrzeju Jarota ! Dziękuję za przepiękny wykład z filozofii. Było mi miło to przeczytać. To nie to, żebym nie rozumiał znaczenia słowa hedonizm - po prostu jest Pan bardziej biegły w tej materii ode mnie. Jezeli zaś według Pana nie rozumiem znaczenia słowa hedonizm to być może wynika to stąd, że zamiast filozofii najpierw postanowiłem zgłębić tajniki pisowni ojczystego języka. Dzięki temu wiem, że nie pisze się "roskosz" lecz "rozkosz". Tak więc proszę mi wybaczyć to nieprecyzyjne określenie ja natomiast przymknę oko na Pańskie błędy w pisowni ojczystego języka. Zostawmy hedonizm. Zostaje jeszcze konsumpcja. Czy to też opacznie rozumiem ? Czy człowiek, który dużo pracuje nie może co jakiś czas zażyć trochę swobody, relaksu i to tak, jak mu się tylko podoba ? Czy nie może brać z życia pełnymi garściami, pochłaniać przyjemności ile tylko sie da ? Czy zawsze musi dawać coś światu w zamian? Poprosił Pan abym określił co jest celem mojego życia. Otóż Pan, ja, oraz wszyscy, którzy czytaja nasze polemiki mają tylko jeden cel. Jest nim szczęście. andrzej jarota
|
|
Jeśli chodzi o główny temat czyli jak się ma komuna do młodych działaczy SLD.A no ma się to bardzo dobrze.Zmieniły się tylko sformułowania powszechnie używane.Dziś na ludzi wierzących w socjalizm mówimy socjaldemokraci,a nie używamy,albo żadziej używamy słowa komuna. Jednak przy tym temacie należało by się zastanowić nad tym czy młodych socjaldemokratów coś różni od starych komunistów ? Moim zdaniem raczej nic.Komuniści dążyli za wszelką cenę do obięcia władzy,po to tylko by było dobrze im i ich rodzinom,nie dbając o całe społeczeństwo.Ludzie ci dbali o swój prywatny interes czyli o kasę.Za tę kasę "zdradzali" Polskę (sprzedawali ją i sami siebie dla swoich indywidualnych interesów) na rzecz sąsiada za wschodu czyli na rzecz ZSRR.Poza tym ludzie ci byli internacjonalistami (kosmopolitami).Podejmowali działania by stworzyć jeden kraj.Byli za zniesieniem państw narodowych,na rzecz jednego państwa.Tak właśnie zachowywali się komuniści,a dziś na nich mówimy socjaldemokraci.Ludzie ci by realizować swój pryawtny interes zawsze służyli obcym.Kiedyś ZSRR,a dziś ci socjaldemokraci z SLD jeżdzą do Brukseli i tam poddanie służą Unii Europejskiej,a wszystko to odbywa się kosztem Polaków żyjących już na skraju nędzy. To co kiedyś robili komuniści pracując na rzecz innych to robią dziś socjaldemokraci pracując na rzecz Unii Europejskiej chcąc nas do niej wepchnąć. Pamiętać trzeba,że UE powoli zmierza w kierunku "Związku Socjakistycznych Republik Europejskich" realizując pierwotne koncepcje pierwszych socjalistów,którzy chcieli stworzyć jedno państwo.Przypuszczam i coraz częściej o tym się mówi,że UE ma być w przyszłości takim super państwem.Ma być jedem prezydent Europy.konstytucja europejska itd.Chciałem przypomnieć,że już jest Parlament Europejski,Rada Europy,Europejski Trybunał Sprawiedliwości,a dziś mówi się o konstytucji europejskiej i o prezydencie Europy (chce się go powołać). andrzej jarota
|
|
Ale się nam Panowie rozdyskutowali, no, no aż miło poczytać...
|
|
Pkt. 1. Jaka tam pani, Drogi Pawle, czy jakaś " Pani" mogłaby nazywać się Patrysia? Zofia, Janina, Krystyna to rozumiem, ale Patrysia? Pkt. 2. Ależ z tego Pana Jaroty śmiertelnie poważny człowiek... Pkt. 3. Co do " sedna" sprawy. Myślę, że każdy z nas żyje jak chce, jak mu sumienie podpowiada i nikt nie ma prawa osądzać kogoś innego, pisać: " pan nie ma pojęcie o tym, a pan o tamtym itp. itd. " nie można wejść do wnętrza drugiego człowieka , żeby zobaczyć co w nim siedzi. A szkoda...
|
|
Co sądzicie o tym, aby Polskę podzielić na okręgi wyborcze niedużej wielkości i żeby były to okręgi jedomandatowe ? Myślę, że skończyłoby to z zasadą lokomotywy tzn. jeden działacz dużej partii jako lider listy wciąga kilku pozostałych. Poza tym posłowie byliby naprawdę dobrze znani swojej społeczności - co nie jest bez znaczenia zważywszy na to jak często goszczą w Łomży nasi parlamentarzyści. To byłby naprawdę demokratyczny wybór i układy w partii przy ustalaniu miejsc na listach wyborczych nic by nie dały. ....ja jestem za..... a może by tak na początek w Łomży....? ......ja czekam na taki głos w radzie...... taki projekt....... który tworzyłby w łomży jak najwiekszą ilość obwodów wyborczych w Łomży...... (ale na pewno nie wiekszą niż aktualna liczba radnych! :) ) Pozdrawiam Pana panie Pawle.... i nasłuchuję głosów z rady miasta. Pozdrawiam! andrzej jarota
|
|
Co do antysemityzmu w łonie LPR to wiele razy można go było dostrzec słuchając wypowiedzi polityków, może jeszcze nie LPR, która wtedy nie istniała, ale tych, co dzisiaj są w LPR. Poza tym mialem wątpliwą przyjemność czytać ulotki wyborcze Waszej formacji. Kiedyś nawet na ten temat zabrał głos Macierewicz. Było to bodajże w "Linii specjanej". Ale szczyt nagonki na Żydów miał miejsce kiedy IPN opublikował dane dotyczące zbrodni w Jedwabnem. Nie neguję, że Giertych jest bardzo dobrym adwokatem. Zresztą to dobrze, bo jego umiejętności z zakresu erystyki i retoryki przydadzą mu się bardzo przy układaniu mowy obronnej w sprawie banku. Pewnie mi nie uwierzysz, ale niechciałbym aby poszedł on do więzienia, bo to byłaby kompromitacja nie tyle LPR co Polski. Wszak jakie społeczeństwo tacy jego przedstawiciele. Tak, LPR jest monolitem. ZSRR nim też był. Czas i ludzie zrobili swoje i tak samo będzie w Waszym przypadku. Słuchaj nie mów mi czy ja jestem karierowiczem czy też nie. To tak naprawdę wiem tylko ja. Nie możesz tego ustalić wtedy kiedy odpowiem (lub nie) na jakieś pytania. Niech o tym świadczy moja działalność, ilość ludzi którym pomagam i którzy na mnie zagłosują. Jeżeli jestem karierowiczem to to długo nie potrwa. To tak jakbyś chciał stwierdzić czy ktoś jest moralny - o tym decydują okoliczności, jego podatność na pieniądze itp. Podobnie nie sprawdzisz czy ktoś jest wierzący - teraz w świecie polityki kościół jest modny. Ale nie wejdziesz w duszę człowieka za pomocą szeregu pytań.
|
|
Panie Jarota, proszę mi wyjaśnić: 1. Skąd tyle w Panu nienawiści do innych, braku tolerancji i chamstwa? 2. Czy Pan w ogóle wie, co Pan pisze i jakim językiem zwraca się do innych? 3. Czy nie wstyd Panu za samego siebie?
|
|
Krzysiu. To nie MOPS nierowno odbiera emerytom. Domy pomocy Społeczanej /domy złotej jesieni/ nie leżą w gestii MOPSu. Bardzo często zdaża się na Forum, że są mylone pojęcia Po za tym masz rację. Ale, ale HOSPICJUM pod wezaniem św. Ducha też odbiera emerytury i to dopiero jest radocha, bo tam żyją z regóły kilka dni. °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Automobilklubu nic nie pobije:)) Panie Leszku.... czym sobie zasłużyliśmy na pańską wizytę na Forum?? Cieszmy się i radujmy bo sam Leszek M. nas nawiedził:)) O... i jeszcze ma SDI w Łomży:)) ola
|
|
Panie Pawle Spuść Pan trochę z tego hedonizmu i konsumpcji ,bo nie wszyscy kumają, o co chodzi a konsumują więcej niż mogą.Cholera zostawcie coś dla mnie. Po za tym popieram Pana, życzę szczęścia bo tego Panu potrzeba. Trzymam za słowo, wkrótce się zgłoszę.
|
|
Nikt Ci nie zabrania wybudować bożnicę. Albo obwołać Ciebie naczelnym szamanem. andrzej jarota
|
|
Jest to Polski Komitet Pomocy Społecznej - Dom Pomocy Społecznej i bardzo dobrze, że jest taki Komitet, że prowadzi taki dom. Mnie wkurza to, że większość pensjonariuszy ma rodziny, które mają śmierdzący obowiązek opiekować się swoimi rodzicami. Ale widać, że niektórym rodzice przeszkadzają w karierze. Prócz tych niechcianych staruszków mieści się tam noclegownia dla bezdomnych.
|
|
Naczelnym Guru heheheee _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
...Tyle ile stacji benzynowych... michal
|
|
evaa...... dokładnie!!! :D .....taka jest norma...... :) ....pozdrawiam! aleks
|
|
Panie peter... z tą inteligencją to trafiłeś akurat jak dzik w sosnę. Jeżeli przeszkadza Ci liczba kościołów to zobacz ile jest w mieście sklepów spożywczych. Skoro jest tyle "spożywczaków" to widocznie są potrzebne. I analogicznie jest z kościołami. Jeżeli ludziom są potrzebne to się je buduje. Nikt Cię przecież do nich nie będzie granatem zaganiał. P.S. Sorry, za taki banalny przykład...:)) Chciałem, żeby wszyscy zrozumieli.... aleks
|
|
.....moze kontakty za darmo umieściły informację o zbiórce pieniędzy, przedmiotów, ubrań.....? ....ogłoszenie o sprzedaży obiadów....? ....może kontakty dały za to paliwo...? .....nie wiem..... zgaduję....? °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Może jakiś serw na necie by sie postawil?? W cs? :)
|
|
Nie lubię, nie chcę.
|
|
Kościół przy każdym skrzyżowaniu!!!!!!!!!
|
|
krzysiek ile ty masz lat,......................?? sorry ale z Twoja int...........naprwde jest cos nie tak............... po jasna......... tłuamczysz........!!?
|
|
Krzysiuuuu Twoje wiadomości z Kurii są danymi wyssanymi chyba.......... hm, z palca. W łomży konieczne jest 12 /dwanaście/ kościołów. Zgadnij dlaczego? Tylko się nie zbłaźnij. Peter Przykro mi że zadajesz takie pytania. Obaj wiemy ile ich być musi. POZDRAWIAM michal
|
|
Witam wszystkich. Ze wszystkim mógłbym się zgodzić ale nie z tym że mam SDI. Niestety zawiodę wszystkich i powiem że mam polpakowskie 1MBit. HeHeHe. pozdrówka Grzesiek
|
|
cze ja dostęp do netu mam z INFOLANU i z w miare serwera kazą film/700MB ciągnę ok 2 godz. pozdrófka Grzesiek
|
|
"Panie Andrzeju w Piśmie Świętym stoi jak wół - prędzej wielbłąd przejdzie przez ucho igielne, niż LPR dojdzie do władzy- czyżby i to pismo kłamało?" czy mówimy o tym samym Piśmie Świętym? .....czy mówimy o Biblii? ......Starym i Nowym Testamencie...... ....bo jeśli tak, to ja tam takiego tekstu nie widziałem..... a moze to jakieś najnowsze tłumaczenie Świadków Jehowy? - ale to odrzucam już na starcie, oni nie pozwoliliby sobie na taką (!!!) manipulację..... nie wiem kto by im wtedy uwierzył...... ....ja rozumiem radosną twórczość, kojarzenie znaczeń, zabawę analogiami..... uważam jednak, że nie zawsze taka zabawa jest na miejscu...... aleks
|
|
Olusiuuuu: Na banalne pytanie, banalna odpowiedź:)) To chyba oczywiste, że nie dzwoniłem do Kurii z pytaniem, ile jeszcze będzie kościołów. Piszesz dwanaście kościołów.... masz na myśli istniejące plus te które powstaną (które dopełnią do dwunastu) czy istniejące plus dwanaście? A tak nawiasen.... ile jest obecnie kościołów w Łomży? Nie mam na myśli Kościołów. pozdrawiam krzysiek andrzej jarota
|
|
No tak,a władze SLD i pan Augustyniak milczy.A może to co mówi Augustyniak to wyraz tego,że w SLD jest podział,na ludzi Millera i Kwaśniewskiego.Ostatnio w prasie pisze się,jak również mówi się na polskich ulicach ,że prezydent Kwaśniewski chce utworzyć swoją partię.Mowi się ,że do tej partii mają wstąpić działacze Unii Wolności,część działaczy SLD,część działaczy Platformy Obywatelskiej.Może pan Augustyniak chce w przyszłości kandydować i być w partii Kwaśniewskiego i tam chce robić karierę.Czy nie jest tak panie Augustyniak? Musi pan panie Augustyniak pamiętać,że partia Kwaśniewskiego może nie powstać,albo też może powstać,ale do niej wejdzie całe SLD i wtedy może nie być miejsca w tej partii dla pana.Myślę,że po pańskich wypowiedziach na tym forum pana kariera w SLD właśnie się kończy.Kończy się ona szybciej niż się zaczęła.
|
|
Koleżanki i Koledzy! Realizacja nakreślonych zadań programowych zmusza nas do przeanalizowania istniejących warunków administracyjno-finansowych. Z drugiej strony zakres i miejsce szkolenia kadr spełnia istotną rolę w kształtowaniu dalszych kierunków rozwoju. Pdobnie stały wzrost ilości i zakres naszej aktywności wymaga sprecyzowania i określenia postaw uczestników wobec zadań organizacji. Nie zapominajmy jednak, że w ten sposób praktyka dnia codziennego dowodzi, że dalszy rozwój różnych form działalności spełnia ważne zadania w wypracowaniu odpowiednich warunków aktywizacji. Wyższe założenia ideowe, a także rozpoczęcie powszechnej akcji kształtowania postaw pociąga za sobą proces wdrażania i unowocześniania form oddziaływania jak i modelu rozwoju. Wagi i znaczenia tych problemów nie trzeba szerzej uzasadniać, ponieważ aktualna struktura organizacji, nowy model działalności organizacyjnej jak i stałe zabezpieczenie informacyjno-programowe naszej działalności umożliwia w większym stopniu tworzenie nowych propozycji. Konsultacja z szerokim aktywem przedstawia interesującą próbę sprawdzenia nowych propozycji. Wzmacnianie i rozwijanie struktur powoduje docenienie wagi kierunków postępowego wychowania, pomaga w przygotowaniu i realizacji, wymaga sprecyzowania i określenia stałego wzrostu ilości i zakresu naszej aktywności. To tak na podsumowanie wątku. pozdrawiam andrzej jarota
|
|
Aleksander: Ja proponuję wyluzować już z tym tematem i proponuję wszystkim co brali udział w dyskusji spotkać się na piwku:) ps. noże zostawiamy w domu, andrzej jarota
|
|
Każdy nowy kościół - to 20 ha ziemi od państwa dla parafii! (ustawa jeszcze za Rakowskiego). I dalej: to stanowiska proboszcza i innych, to poprawiony nadzór (finansowy i moralny) nad owieczkami (tzw. "duszpasterstwo"). Przecież każdy wie, że lepiej pasterzowi pilnować mniejszego stada! Nie mam nic przeciwko WIERZE i BOGU, ale jakoś nie mogę znaleźć w kościele tej miłości bożej i przestrzegania przykazania najważniejszego: kochaj bliźniego swego....Choć bp. Paetz podobno "kochał bliźnich" i to namiętnie :-)) Zbych
|
|
nie po co w umierajacym miescie ........nastepne koscioły? moze lepiej kaplice cmentarne - mniej kosztowne ! pozdrawiam
|
|
A po co kaplice cmentarne? Zakłady pogrzebowane mają własne, prywatne. Wystarczy.
|
|
jacy ludzie taki temat:( andrzej jarota
|
|
Do którego kościoła mam iść dzisiaj na posypanie głowy popiołem?
|
|
Zdzicho: do najblizszego, a jak masz duzo czasu, to...zrob wyliczanke;)) Pozdrawiam
|
|
Na początku przepraszam Pana za to milczenie, ale miałem trochę rzeczy do zrobienia a wiadomo, że wchodząc na forum nalezy się liczyć z utratą sporej ilości wolnego czasu. Pozwoli Pan, że ustosunkuje się po kolei do pańskich "zarzutów" i jeśli pominę jakiś wątek to przez nieuwagę i proszę mi przypomnieć. Jednocześnie zapraszam do zadawania dalszych pytań, na którę starał się będę odpowiadać w miarę moich możliwości i wiedzy, jaką dysponuję. Wyjaśnijmy na początek jedno. SLD nie jest zakonem, w którym panuje żelazna dyscyplina a każdy przejaw krytyki wobec kierownictwa implikuje sankcję. Tak nie jest. Tam są różni ludzie mający różne poglady - oczywiście mieszczące się w kanonach lewicy. Kierownictwo wie o moich poglądach, gdyż nie pojawiły się one w momencie, w którym wszedłem na to forum lecz wypowiadałem się w partii już wcześniej. Może być Pan spokojny o moją karierę. Tak, ma Pan rację co do kapitalistów w mojej partii. Jednak uważam, że ktoś inny na stanowisku przewodniczącego SLD może zmienić sytuację. Oby stało się to jak najprędzej. A swoją drogą to czy naprawdę sądzi Pan, że premier nie ma nic lepszego do roboty tylko użera się z szeregowymi działaczami partii ? Pozdrawiam.
|
|
Dzień Dobry wszystkim michal
|
|
Czy on dobry to się okaże wieczorem. Ale niechaj będzie dobry
|
|
Dzień dobry Tarczynie! Późno zachodzisz w nasze progi, czyżbyś wstał dopiero? A możeś pracę już na dziś zakończył i na forum swój pobyt rozpoczął? Dzień dobry Tarczynie! www.pawelaugustyniak.pl
|
|
No i w tym problem. Mieszkam pomiędzy dwoma. Chyba zrobię wyliczankę.
|
|
.....ostatnio zauważyłem na forum coraz mniej konstruktywnych wypowiedzi..... ....ciut nie obraźliwa krytyka.... ....wypowiedzi poza sensem (bez sensu to byłoby za mało powiedziane) ....(kto ogląda dziś mecz?).... ....coraz płytsze metafory.... Zastanawiam się, czy to zniechęcenie? .....czy otępienie..... Pozdrawiam!!!
|
|
Szanowny panie Krzysztofie ! Na początku pragnę powiedzieć, że nie uważam siebie za demagoga, bo m.in. mówię prawdę choćby na temat własnej partii, szczerze, bez upiększania. Poza tym nie szafuję rzutkimi hasłami, nie mówię tego co ludzie chcą usłyszeć lecz mówię prawdę - a przynajmniej to, co za prawdę uważam. Jeśli któryś z Panów uważa, że prawdą to nie jest - trudno, może faktycznie mam spaczony umysł, patrzący zbyt mocno na lewą stronę. Ale o demagogię Pan mnie nie posądza, dobrze ? Co do zarzutów na temat SLD to trudno się nie zgodzić, z tym, że robi to góra partyjna i jesli myśli Pan, że oni się przejmują tym, co mówi dół to się Pan grubo myli. Pan myśli, że ja się cieszę z wysokich podatków ? Tak, skaczę do góry ze szczęścia ilekroć je płacę - to może chce Pan usłyszeć ? Czy Pan myśli, że niechciałbym płacić podatku liniowego ? Aha, a może jestem wniebowzięty ze szczęścia, że będą mnie broniły przestarzałe F-16 ? Wow, super, prawda ? Ale tak naprawdę to chodzi mi o pognębienie biedoty - tak też Pan sądzi ? Prawda jest zgoła inna. Też mieszkam w bloku, jak zapewne wiekszość. Nie, to nie hotel poselski. Nie jeżdzę też Lancią tylko PKS. Też wstaje rano tak jak Pan, pomagam rodzicom, robię zakupy. Dopiero później jest partia. To nie jest tak, że po przebudzeniu myślę: Co by tu na diabła zrobić.Dieta radcowska? Wydaje ją na dojazdy do szkoły i podręczniki, które zmieniają się co semestr a nie na safari i Wyspy Kanaryjskie. Podręczniki natomiast muszę kupić żeby mi Pan nie zarzucił nieuctwa. Jestem zwykłym, szarym człowiekiem, który chce coś zrobić. Jako chyba jedyny radny dyskutuje z Państwem otwarcie i krytykę przyjmuje chętnie. Co do Pańskich pytań: 1. Co Wy w tej młodzieżówce w ogóle robicie ? Czym Wy się zajmujecie ? No cóż, wieloma rzeczami. Przede wszystkim muszę powiedzieć, że formalnie do młodzieżówki nie należę (ale wkrótce będę). Należę do normalnego SLD. Nasza działajność jest wszechstronna - głównego powodu należy chyba szukać w tym, że młodym jest łatwiej zorganizować się, są sprawniejsi. Piszę młodym, bo wielu młodych działa razem mimo, że jest albo z młodzieżówki SLD albo z SLD. Co do działalności to wszystkiego wymieniał nie będę, bo jak się zacznę chwalić to to już będzie demagogia - wtedy już mi go Pan będzie mial prawo narzucić. Powiem więc o kursach językowych dla ubogich np. jadących za granicę, ale niekoniecznie. Niemiecki kosztował około 5 zł a jeśli nawet tyle ktoś nie miał to płacono za niego. Potrzebna była tylko chęć. Organizowane były także kursy prowadzone przez ekspertow z Ministerstwa Finansów, których ukończenie uprawnialo do zasiadania w radach nadzorczych. Należy dodać, że było to taniej niż w Wa-wie a eksperci przyjeżdżali do Łomży. Więcej mówił nie będę, nich świadczą czyny i zmiany jakie one spowodują a nie moje słowa, które i tak kilka osób natychmiast poddaje w wątpliwość. Dodam jedynie, że nie było to tylko dla moich kolegów z SLD. Żeby nie być gołosłownym przy najbliższej okazji dam znać forumowiczom i każdy z nich będzie sie mógł zapisać. 2. Ilu nas jest ? Uff...niedawno mieliśmy małe "przemeblowanie" w partii i co do jednego członka to nie powiem. Ale jest nas około 20-30 z tym, że jedni udzielają się mniej inni bardziej. 3. Kto nam przewodzi ? Formalnym liderem młodzieżówki jest Pan Tomasz Gałązka, ale działanie zaczyna się w ten sposób: ktoś ma pomysł to robi zebranie kółek(różni młodzi ludzie są w różnych kółkach) i mówi: robimy to i to, OK ? Później jest dyskusja, burza mózgów. Propozycję głosujemy i wykonujemy ją lub nie. Nie ma kultu wodza, zaręczam. 4. Macie jakieś spotkania? Tak, mamy, pisałem już o tym. Zresztą każdy z Was moze przyjść na nie w charakterze gościa i zobaczyć, że przy stole nie siedzą diabły, tylko młodzi ludzie z różnych środowisk. 5. Co sobą reprezentujemy ? To zależy od tego jak nas postrzegają. 6. Czym możemy sie pochwalić? Pisałem, że nie będę sie chwalił. Niech mówią o tym ludzie, którym pomogliśmy, niech świadczy o tym wynik wyborczy za cztery lata. Jakkolwiek ja miałem śmieszny wynik wyborczy i wszedłem do RM fuksem to wierzę, że za cztery lata się to zmieni. Natomiast Pan Tomasz Gałązka miał niezły wynik (chyba około 160 głosów, dokładnie nie pamietam).
|
|
Drogi Panie Andrzeju ! Cieszę się, że się zgadzamy. Ja przecież napisałem, że głupota byłoby oskarżać młodych prawicowców więc ani przez myśl mi to przeszło. Pozdrawiam ! andrzej jarota
|
|
Panowie W dniach 25-29 marca odbywa się w Nowogrodzie (nieodpłatnie) szkolenie liderów różnych organizacji zainteresowanych uczestnictwem w projekcie "Lokalne partnerstwo na rzecz zatrudnienia" (nazwę odtwarzam z pamieci). Jest to realizowane w ramach programu sektorowego - Rozwój zasobów ludzkich. Warto, by z Łomzy i okolicy pojawili się tam reprezentanci różnych środowisk. Z tego co wiem, dotychczas zaproszenia otrzymali : Centrum Kształcenia Przktycznego, WSZiP im Jańskiego, Ośrodek Doskonalenia Nauczycieli. Próbuję zainteresować Magistrat (papiery przysłano wczoraj, więc może też otrzymali). Zainteresowane organizacje i osoby proszę o pilny kontakt. Zgłoszenia uczestnictwa można wysyłać do 20 marca. Jeżeli dobrze pamietam dla powiatów łomżyńskich, zambrowskiego i kolneńskiego jest sporo miejsc. Pozdrawiam i zapraszam michal
|
|
Wszystkim dziewczętom które ty zaglądają wszstkiego najleprzego. "Blondynki,brunetki ja wszystkie Was......................... " andrzej jarota
|
|
Kobieto puchu marny, ty wietrzna istoto! Ile Cię trzeba cenić Ten tylko się dowie Kto Cię stracił!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
Panie Pawle! To po co przyznaje się pan do SLD skoro sam go nie popiera?? Tzn. nie popiera "góry". Po co ta maskarada?? Potrzebna była panu przykrywka do wejścia do RM? (rady miejskiej nie rady ministrów:)) Nie napisałem, że jest pan diabłem wcielonym itd. Co do tej demagogii to może zostawmy temat na Forum. Porozmawiajmy prywatnie jeżeli pan chce, ok?:) Pisze pan o kursach dla ubogich za 5pln.... według mnie to SLD w ten sposób chce pozyskać młodych. Coś jak przekupstwo. Czy zajmujecie się czymś poza polityką?? Np. "Strzelec" organizował jakieś rajdy, ćwiczenia, strzelanie. Dba(ł)? nie tylko o ducha ale i o ciało.... A młodzieżówka SLD? michal
|
|
Nigdy nie rozumialem, dlaczego potrzeby seksualne mezczyzn tak bardzo odbiegaja od potrzeb seksualnych kobiet. Wszystkie te gadki o Marsie i Wenus... Nigdy rowniez nie rozumialem, dlaczego tylko mezczyzni sa w stanie myslec racjonalnie... W zeszlym tygodniu poszedlem z moja zona do lozka. Zaczelismy sie pod koldra glaskac i dotykac. Bylem juz goracy jak cholera i myslalem, ze ona rowniez poniewaz to, co robilismy mialo jednoznacznie podloze seksualne.Lecz wlasnie w tym momencie rzekla do mnie: - Posluchaj, nie mam teraz ochoty sie kochac, chce tylko, zebys wzial mnie w ramiona, dobrze? Odpowiedzialem: - Coooooooooo????????? W odpowiedzi uslyszalem, no jak sadzicie, co? To przeciez jasne: - Ty po prostu nie zdajesz sobie sprawy z emocjonalnych potrzeb kobiet! W koncu zrezygnowalem i skapitulowalem. Nie mialem tej nocy seksu i tak zasnalem... Nastepnego dnia poszedlem z zona do Centrum Handlowego na zakupy. Patrzylem na Nia, gdy przymierzala 3 piekne, ale bardzo drogie sukienki. Poniewaz nie mogla sie zdecydowac, powiedzialem Jej, zeby wziela wszystkie trzy. Nie wierzyla wlasnym uszom i zmotywowane przez moje pelne wyrozumialosci slowa, stwierdzila, ze do nowych sukienek potrzebuje przeciez nowe buty, reszta te, ktore na wystawie oznaczone byly cena 600 zl. Na to rzeklem, ze, oczywiscie, ma racje. Nastepnie przechodzilismy obok stoiska z bizuteria. Zona podeszla do wystawy i wrocila z diamentowa kolia. Gdybyscie mogli Ja widziec!!! Byla wniebowzieta! Prawdopodobnie myslala, ze nagle zwariowalem, ale to bylo Jej w gruncie rzeczy obojetne. Sadze, ze zniszczylem wszelkie schematy myslenia filozoficznego na ktorych sie do tej pory opierala, gdy po raz kolejny powiedzialem "tak" i dodalem "piekna kolia"... Teraz byla wrecz seksualnie podniecona. Ludzie!!! Jej twarz wyrazala tyle uczuc, musielibyscie to widziec! W tym momencie powiedziala ze swoim najpiekniejszym usmiechem: - Chodz, pojdziemy do kasy zaplacic. Trudno mi bylo nie wybuchnac smiechem, gdy Jej odpowiedzialem: - Nie, kochanie, nie mam teraz ochoty tego wszystkiego kupowac... Jej twarz zbladla jak sciana, a jeszcze bardziej, gdy dodalem: - Mam tylko ochote na to, zebys mnie wziela w ramiona. Gdy z wscieklosci i nienawisci juz prawie pekala, wbilem ostatni gwozdz: - Ty po prostu nie zdajesz sobie sprawy z finansowych mozliwosci mezczyzn. Sadze, ze nie bede mial seksu do roku 2013...
|
|
Bush nie ma wyjścia. Tyle kasy już zmarnował, więc musi brnąć dalej. W ostatecznym rozrachunku moze nawet zarobi.
|
|
Trudno powiedzieć, mam nadzieję, że nie. I źle się dzieje, że w XXI wieku sprawy rozstrzyga się za pomocą wojny. Chyba wiek poprzeni i dwa systemy zbrodnicze roszczace sobie pretensje do rządzenia światem nic Busha nie nauczyły. Pamiętacie, on wyszło kiedyś, że on nie odróżnia Słowenii od Słowacji. Zresztą co ten zacofany kowboj z Teksasu może wiedzieć o historii Europy ? Chyba tyle ile mu powie Condoleeza Rize. Wiadomo, tu chodzi o ropę a nie o prawa człowieka i wprowadzanie w Iraku demokracji, której tak prędko w tym państwie wprowadzić nie można. Właśnie to jest hipokryzja - USA sprzedały Irakowi broń chemiczną i biologiczną oraz półprodukty do produkcji bomby atomowej a teraz chcą go karać za posiadanie tego wszystkiego. To smutne a jedyne co mnie w tej sprawie cieszy to manifestacje pokojowe, także w krajach, których rządy popierają atak na Irak. A co do wojny to sądzę, że konkretne decyzje już zapadły w zaciszu gabinetów a poszczególne kraje negocjują ze sobą np.wielkości ropy, która będzie im sprzedawana taniej z racji poparcia dla USA. Ale obym się mylił.
|
|
....może panom tak nie zależy.......? ....i co by nam dał taki dzień.....? ....kwiatków dostawać nie lubimy.... i jeszcze to całe zamieszanie...... :) Pozdrawiam! Qufer
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |