Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ruszyła fala eksmisji-Warszawa ubiegły rok 600 w tym już 1543 |
ale jak elka jedzie 20 czy 30 km/h przez miasto to chyba jest tu coś nie halo. jeśli nie czuje sie kursant pewnie i boi sie szybciej pojechać to go się na miasto nie puszcza tylko uczy się jezdzić po bocznych uliczkach gdzie nie ma duzego ruchu. wyobrazcie sobie jakby elka jechala w takim tempie przez al. legionow w godzinach szczytu.tragedia.albo taki kursant który do końca nie nauczył sie ruszać z miejsca gdzie auto gasnie mu przed światlami 3 razy pod rząd (tym samym nikt nie zdąrzy przejechać na zielonym bo się zmieni światlo na czerwone) a z tylu tworzy się kilometrowy korek.taki instruktor powinien mu pomóc ruszyć z miejsca a nie czekać że może mu się uda tamując ruch w centrum miasta.oto sytuacje, które najbardziej mnie denerwują w naszym mieście.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Ruszyła fala eksmisji-Warszawa ubiegły rok 600 w tym już 1543 |
Dałaś jej 200 zł ??? Trzeba było wzywać policję, jeżeli sytuacja była niejasna. Za 200 zł to można porządne zakupy w Kauflandzie na tydzień zrobić. :D nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
ewcia Te społeczeństwo już dawno się stoczyło Nie którzy byli są i pozostaną chamami a strażak co do ciebie to życie w pośpiechu nie jest takie fajne Ludzie powinniście przychamować i pomyśleć trochę co robicie Biedny piesek Ooo bym zapomniał wypadek się wydarzył na Ks. Anny ale dokładnie nie wiem w którym miejscu Tępić chamstwo
|
|
Ja chodziłam do grupy ale nie podobało mi się ponieważ osoby w grupie były na różnym poziomie i nauczycielka miała problem z dostosowaniem ćwiczeń - dla jednych były za łatwe dla innych za trudne - dlatego zrezygnowałam i wolę indywidualny tok nauczania. Teraz jest mi łatwiej się przełamać tym bardziej że korepetytorka przerabia ze mną ćwiczenia z mówienia, pisania, czytania i słuchania pracując na konkretnej książce lub na kserówkach. Mi np podoba się bardziej taka praca ale jak napisał(a) ANGEL kto co lubi :)))
|
|
Strażak może niech ktoś Ciebie albo Twoje dziecko rozjedzie na przejściu? Normalnie szkoda gadac... A tak w ogóle to kierowca nie ma prawa wjechac na przejście jeśli jest na nim pieszy. Widzę, że admin się znalazł (wakacje się wreszcie skończyły?) i zmienił nazwę tematu. nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
heehe bylo jej kupic zestaw farb w biedronce hahah i klej w sztyfcie
|
|
strażak - puknij się w łeb! Albo lepiej poproś kogoś, żeby Cię przejechał. Zobaczysz jakie to prawidłowe! Pajaców tutaj nie brakuje!
|
|
jak jesteś sam to musisz mieć kartę wędkarską, chyba że masz ze sobą kogoś kto taką kartę ma, bo na kartę można chyba na 2 kije łowić w jakiejś określonej odległości
|
|
wezwalabym policje i dostalabym mandat 300zl i dotego punkty pewnie bo to moja wina ze cofnelam ale nic sie niestalo zderzak byl juz pekniety ale co nieudowodnie jej a huk jej w d..e niech sie rozwali na rownej drodze
|
|
No to sie zdecyduj, czy to Ty w nia wjechalas, czy ona w Ciebie. Jak Ty w nia, to zaplacilas i po sprawie...
|
|
Zgadza się czyli task jak napisał Wtorek bo to jest wymagane, lecz jakby to powiedzieć dosłownie, sama karta Ci nic nie da, lecz niektórzy z tego co wiem wykupują samą licencję i wszystko jest ok, bo cóż dla nich tylko kasa się liczy, a opłaty karty również są, lecz spróbuj z samą kartą wyjść na rzekę to od razu cię skasują, więc dobrze mieć jedno i drugie, ewentualnie licencja na dane łowisko, no i życzę dużej ryby.
|
|
PZW pobiera oplate za karte. sa prywatne stary, rzeki o ile sie nie myle czy jeziora...oplata jest tylko za lowienie czyt. licencja ... tam sa inne prawa takie jakie wymysli wlasciciel... nie wiem dokladnie jak to jest tutaj w lomzy i okolicach, bo na wodach objetych dzierżawą powinno się miec karte jak i licencje.... lecz slysze od sporej rzeszy ludzi, ze posiadaja tylko licencje... i jest dobrze... zgodnie z PZW potrzebna jest karta wedkarska
|
|
Z tego co tu czytam to *Benia* ma racje. Ja bym nie dała w życiu 200 zł!! W sumie ostatnio na parkingu przy Stokrotce facet delikatnie uderzył w babkę, ale ona się nie zorientowała, a ten machnął ręką... W sumie chyba żadnego uszkodzenia nie było... Ale wszystko zależy od człowieka. Jak miałaś dowód, że zderzak zardzewiały był było trzeba wzywac policje i się nie cackac!! Teraz to już po fakcie. A chociaż napisałaś oświadczenie o kolizji?? Bo jutro Ci taka babka może wyskoczyc z tekstem, że ma jakiś uraz lub zauważyła, że jest lampa wybita...
|
|
do strazak ale ty czlowieku jestes tepy co ty wogole piszesz chyba ze to ty jestes tym kierowca nic go nie usprawiedliwia, najlepiej przejechac psa bo idzie za wolno ulica chore a co gdyby to bylo jakies dziecko???? Co to sie porobilo, ten facet naprawde chyba mial cos nie tak z glowa
|
|
Szczerze to zrobiłaś głupotę, wystarczy, że zapłaciłaś mandat, nie trzeba było dawac jej 200zł. Byli jacyś świadkowie? Trzeba było powiedziec, że to ona Ci wjechała w tył i po kłopocie. Tak jak pisała *Benia* zawsze wina spada na tego, kto jedzie z tyłu i uderza w samochód przed nim. Napisz jeszcze czy to było na parkingu, czy na ulicy. Jeśli na parkingu, to na Twoim miejscu nie przyjęłabym mandatu i poszła z tym do sądu.
|
|
... np pan Zbyszek: tel: 696068053 - bardzo dobry fachowiec z wieloletnim doświadczeniem pozdrowienia
|
|
patrzę końcówka numeru rejestracyjnego została skasowana w temacie :P czyżby admin jednak żył ???? a może chodzi o jego brykę ? ;)
|
|
No jak widać to zwinęli już wszystko, ale ja ostatnio przeniosłem się na Rybno, w sumie narty trochę dłuższe jak łyżwy, ale naprawdę warto i polecam
|
|
witam mam pytanie czy w okolicach Łomży sa prywatne stawy gdzie mozna polowic karpie,amury i jakiesa ewentualnie oplaty ???????????
|
|
Dla wyjaśnienia sprawy: niezależnie od tego czy kobieta przyspieszyła, czy nie, skoro cofałaś, to była ewidentnie twoja wina. Nawet jeżeli jak mówisz żadnych uszkodzeń nie było. Cofałaś i twoim obowiązkiem było upewnić się, czy nic z boku, z tyłu nie nadjeżdża. a skoro kobieta była za tobą, to z jakiej racji cofałaś? nawet jeżeli stała, to ona miała pierwszeństwo wykonania manewru. Zawsze, w takich wypadkach jest wina osoby cofającej. Gdybyś wezwała policję, dostałabyś mandat, za to, że nie upewniłaś się, czy za tobą nie ma nikogo.
|
|
nie na wodach pzw... w stawiskach na pierwsze pytanie
|
|
ja mam lg cookie u mnie dzieje sie tak samo dane przesylam z kompa przez bluetotch
|
|
numery rejestracyjne juz dawno każdy zapamietał a jak nie to mozna kazdemu przypomniec:)
|
|
jak dostac sie do klubu Athletics Jakać Młoda?czy do prefabet sniadowo? jakies testy?czy oni sami musza chciec? jak to jest?jak ktos wie prosze o pomoc
|
|
Jestem debilem ktory klika w kazdy link!
|
|
wielkie dzieki za informacje.pozdrawiam nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
trenowaLAM pilke reczna ,siatkowke i lekkoatletyke. z 2-ost dobrze sobie radzilam.brakuje osob coo by popchnelo mlodziez by dalej sie rozwijaly.marzenia sa ale co z tego.
|
|
kxxn wiesz cos na ten temat
|
|
tam kiedys byly panienki na pokoje chyba ???
|
|
Zreszta zdanie "dzisiaj cofnelam doslownie metr za mna stala babka" srednio wskazuje na wyjezdzanie z miejsca parkingowego... Wiec nie pisalbym, ze "na pewno wyjezdzala z jakiegos miejsca parkingowego" i ze "wlaczala sie do ruchu i nalezalo ustapic pierwszenstwa dla samochodu juz jadacego z tylu" (podobno babka stala a nie jechala). Rownie dobrze mogly obie parkowac rownolegle wzdluz jezdni, babka mogla siedziec w samochodzie i nie wykazywac zamiaru ruszania, a autorka mogla cofnac, zeby wyjechac na jezdnie. Wiec czyja bylaby wina, jesli w trakcie jej manewrow, babka nagle by ruszyla? Poza tym, jesli nie bylo swiadkow, kto by udowodnil, ze ona cofala, a nie tamta w nia wjechala? Tyle, ze nie wiemy jak to wygladalo. To tyle, w kwestii wydawania jednoznacznych opinii bez znajomosci sytuacji... ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
dokładnie Bema 15 :) już się nie mogę doczekać
|
|
a co do filmu Galerianki to jest pełnometrażowa wersja ? bo naprzykład na płycie OSTRa słychac duzo cutów z tego filmu lecz w tym na YT nie ma ich ?
|
|
hej on przyjmuje prywatnie na bema w srody tam nad salonem fryzjerskim a co do godz to trzeba do niego dzwonic i on cie umawia na konkretna godz teraz jest na urlopie dopiero we wrzesniu bedzie wiem bo sama dzwonilam i chcialam isc z synkiem na wizyte pozdrawiam
|
|
haha jak tu ktos napisał "są to zapewne wartościowe dziewczyny" z jakiej racji do ku*wy nędzy wysuwasz takie stwierdzenie ? czy łajza dająca na prawo i lewą za drobny prezencik czy gotówkę jest kims wartościowym? zaczynam stwierdzać ze na tym świecie nie będzie niedługo warto żyć bo ludzi którzy przedstawiają jakos wartośc jest coraz mniej
|
|
jesli chodzi o OHP to trzeba byc zarejstrowanym w UP i mieć mniej niz 25 lat kursy są robione chyba w okolicach września nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
za 700zł to jedynie kat.A ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Co się czepiasz Pana Prezydenta. Co byś wolał oglądać - pijaną gawiedź na imprezie czy rosnące cyferki na koncie. Nie ma na imprezy ale na podwyżki coś się zawsze wysupła.
|
|
haha sokczki były w takich foliowych torebkach z 2 lata temu. Mogie zacząć dystrybucje tego, mleko powlewam w butelki, w których był ocet, a oranżade Zbyszko powlewam w torebki śniadaniowe + słomka nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |