wtorek, 03 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Ruszyła fala eksmisji-Warszawa ubiegły rok 600 w tym już 1543

ale jak elka jedzie 20 czy 30 km/h przez miasto to chyba jest tu coś nie halo. jeśli nie czuje sie kursant pewnie i boi sie szybciej pojechać to go się na miasto nie puszcza tylko uczy się jezdzić po bocznych uliczkach gdzie nie ma duzego ruchu. wyobrazcie sobie jakby elka jechala w takim tempie przez al. legionow w godzinach szczytu.tragedia.albo taki kursant który do końca nie nauczył sie ruszać z miejsca gdzie auto gasnie mu przed światlami 3 razy pod rząd (tym samym nikt nie zdąrzy przejechać na zielonym bo się zmieni światlo na czerwone) a z tylu tworzy się kilometrowy korek.taki instruktor powinien mu pomóc ruszyć z miejsca a nie czekać że może mu się uda tamując ruch w centrum miasta.oto sytuacje, które najbardziej mnie denerwują w naszym mieście.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Ruszyła fala eksmisji-Warszawa ubiegły rok 600 w tym już 1543

Dałaś jej 200 zł ??? Trzeba było wzywać policję, jeżeli sytuacja była niejasna. Za 200 zł to można porządne zakupy w Kauflandzie na tydzień zrobić. :D

nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie
Katon

ewcia Te społeczeństwo już dawno się stoczyło Nie którzy byli są i pozostaną chamami a strażak co do ciebie to życie w pośpiechu nie jest takie fajne Ludzie powinniście przychamować i pomyśleć trochę co robicie

Biedny piesek

Ooo bym zapomniał wypadek się wydarzył na Ks. Anny ale dokładnie nie wiem w którym miejscu

Tępić chamstwo

Ja chodziłam do grupy ale nie podobało mi się ponieważ osoby w grupie były na różnym poziomie i nauczycielka miała problem z dostosowaniem ćwiczeń - dla jednych były za łatwe dla innych za trudne - dlatego zrezygnowałam i wolę indywidualny tok nauczania. Teraz jest mi łatwiej się przełamać tym bardziej że korepetytorka przerabia ze mną ćwiczenia z mówienia, pisania, czytania i słuchania pracując na konkretnej książce lub na kserówkach. Mi np podoba się bardziej taka praca ale jak napisał(a) ANGEL kto co lubi :)))

Strażak może niech ktoś Ciebie albo Twoje dziecko rozjedzie na przejściu? Normalnie szkoda gadac...
A tak w ogóle to kierowca nie ma prawa wjechac na przejście jeśli jest na nim pieszy.
Widzę, że admin się znalazł (wakacje się wreszcie skończyły?) i zmienił nazwę tematu.

Katon

heehe bylo jej kupic zestaw farb w biedronce hahah i klej w sztyfcie

strażak - puknij się w łeb! Albo lepiej poproś kogoś, żeby Cię przejechał. Zobaczysz jakie to prawidłowe! Pajaców tutaj nie brakuje!

jak jesteś sam to musisz mieć kartę wędkarską, chyba że masz ze sobą kogoś kto taką kartę ma, bo na kartę można chyba na 2 kije łowić w jakiejś określonej odległości

wezwalabym policje i dostalabym mandat 300zl i dotego punkty pewnie bo to moja wina ze cofnelam ale nic sie niestalo zderzak byl juz pekniety ale co nieudowodnie jej a huk jej w d..e niech sie rozwali na rownej drodze

No to sie zdecyduj, czy to Ty w nia wjechalas, czy ona w Ciebie. Jak Ty w nia, to zaplacilas i po sprawie...

Zgadza się czyli task jak napisał Wtorek bo to jest wymagane, lecz jakby to powiedzieć dosłownie, sama karta Ci nic nie da, lecz niektórzy z tego co wiem wykupują samą licencję i wszystko jest ok, bo cóż dla nich tylko kasa się liczy, a opłaty karty również są, lecz spróbuj z samą kartą wyjść na rzekę to od razu cię skasują, więc dobrze mieć jedno i drugie, ewentualnie licencja na dane łowisko, no i życzę dużej ryby.

PZW pobiera oplate za karte. sa prywatne stary, rzeki o ile sie nie myle czy jeziora...oplata jest tylko za lowienie czyt. licencja ... tam sa inne prawa takie jakie wymysli wlasciciel...

nie wiem dokladnie jak to jest tutaj w lomzy i okolicach, bo na wodach objetych dzierżawą powinno się miec karte jak i licencje.... lecz slysze od sporej rzeszy ludzi, ze posiadaja tylko licencje... i jest dobrze... zgodnie z PZW potrzebna jest karta wedkarska

Z tego co tu czytam to *Benia* ma racje.
Ja bym nie dała w życiu 200 zł!!
W sumie ostatnio na parkingu przy Stokrotce facet delikatnie uderzył w babkę, ale ona się nie zorientowała, a ten machnął ręką... W sumie chyba żadnego uszkodzenia nie było...
Ale wszystko zależy od człowieka.
Jak miałaś dowód, że zderzak zardzewiały był było trzeba wzywac policje i się nie cackac!! Teraz to już po fakcie. A chociaż napisałaś oświadczenie o kolizji?? Bo jutro Ci taka babka może wyskoczyc z tekstem, że ma jakiś uraz lub zauważyła, że jest lampa wybita...

do strazak ale ty czlowieku jestes tepy co ty wogole piszesz chyba ze to ty jestes tym kierowca nic go nie usprawiedliwia, najlepiej przejechac psa bo idzie za wolno ulica chore a co gdyby to bylo jakies dziecko???? Co to sie porobilo, ten facet naprawde chyba mial cos nie tak z glowa

Szczerze to zrobiłaś głupotę, wystarczy, że zapłaciłaś mandat, nie trzeba było dawac jej 200zł. Byli jacyś świadkowie? Trzeba było powiedziec, że to ona Ci wjechała w tył i po kłopocie.
Tak jak pisała *Benia* zawsze wina spada na tego, kto jedzie z tyłu i uderza w samochód przed nim.
Napisz jeszcze czy to było na parkingu, czy na ulicy. Jeśli na parkingu, to na Twoim miejscu nie przyjęłabym mandatu i poszła z tym do sądu.

... np pan Zbyszek: tel: 696068053 - bardzo dobry fachowiec z wieloletnim doświadczeniem

pozdrowienia

patrzę końcówka numeru rejestracyjnego została skasowana w temacie :P czyżby admin jednak żył ???? a może chodzi o jego brykę ? ;)

No jak widać to zwinęli już wszystko, ale ja ostatnio przeniosłem się na Rybno, w sumie narty trochę dłuższe jak łyżwy, ale naprawdę warto i polecam

witam mam pytanie czy w okolicach Łomży sa prywatne stawy gdzie mozna polowic karpie,amury i jakiesa ewentualnie oplaty ???????????

Dla wyjaśnienia sprawy: niezależnie od tego czy kobieta przyspieszyła, czy nie, skoro cofałaś, to była ewidentnie twoja wina. Nawet jeżeli jak mówisz żadnych uszkodzeń nie było. Cofałaś i twoim obowiązkiem było upewnić się, czy nic z boku, z tyłu nie nadjeżdża. a skoro kobieta była za tobą, to z jakiej racji cofałaś? nawet jeżeli stała, to ona miała pierwszeństwo wykonania manewru. Zawsze, w takich wypadkach jest wina osoby cofającej. Gdybyś wezwała policję, dostałabyś mandat, za to, że nie upewniłaś się, czy za tobą nie ma nikogo.

nie na wodach pzw...

w stawiskach na pierwsze pytanie

ja mam lg cookie

u mnie dzieje sie tak samo

dane przesylam z kompa przez bluetotch

numery rejestracyjne juz dawno każdy zapamietał a jak nie to mozna kazdemu przypomniec:)

jak dostac sie do klubu Athletics Jakać Młoda?czy do prefabet sniadowo? jakies testy?czy oni sami musza chciec? jak to jest?jak ktos wie prosze o pomoc

Jestem debilem ktory klika w kazdy link!

wielkie dzieki za informacje.pozdrawiam

Katon

trenowaLAM pilke reczna ,siatkowke i lekkoatletyke. z 2-ost dobrze sobie radzilam.brakuje osob coo by popchnelo mlodziez by dalej sie rozwijaly.marzenia sa ale co z tego.

kxxn wiesz cos na ten temat

tam kiedys byly panienki na pokoje chyba ???

Zreszta zdanie
"dzisiaj cofnelam doslownie metr za mna stala babka"
srednio wskazuje na wyjezdzanie z miejsca parkingowego...
Wiec nie pisalbym, ze "na pewno wyjezdzala z jakiegos miejsca parkingowego" i ze "wlaczala sie do ruchu i nalezalo ustapic pierwszenstwa dla samochodu juz jadacego z tylu" (podobno babka stala a nie jechala).
Rownie dobrze mogly obie parkowac rownolegle wzdluz jezdni, babka mogla siedziec w samochodzie i nie wykazywac zamiaru ruszania, a autorka mogla cofnac, zeby wyjechac na jezdnie. Wiec czyja bylaby wina, jesli w trakcie jej manewrow, babka nagle by ruszyla?
Poza tym, jesli nie bylo swiadkow, kto by udowodnil, ze ona cofala, a nie tamta w nia wjechala?

Tyle, ze nie wiemy jak to wygladalo. To tyle, w kwestii wydawania jednoznacznych opinii bez znajomosci sytuacji...

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

dokładnie Bema 15 :) już się nie mogę doczekać

a co do filmu Galerianki to jest pełnometrażowa wersja ?
bo naprzykład na płycie OSTRa słychac duzo cutów z tego filmu lecz w tym na YT nie ma ich ?

hej on przyjmuje prywatnie na bema w srody tam nad salonem fryzjerskim a co do godz to trzeba do niego dzwonic i on cie umawia na konkretna godz teraz jest na urlopie dopiero we wrzesniu bedzie wiem bo sama dzwonilam i chcialam isc z synkiem na wizyte pozdrawiam

haha jak tu ktos napisał "są to zapewne wartościowe dziewczyny" z jakiej racji do ku*wy nędzy wysuwasz takie stwierdzenie ? czy łajza dająca na prawo i lewą za drobny prezencik czy gotówkę jest kims wartościowym?
zaczynam stwierdzać ze na tym świecie nie będzie niedługo warto żyć bo ludzi którzy przedstawiają jakos wartośc jest coraz mniej

jesli chodzi o OHP to trzeba byc zarejstrowanym w UP i mieć mniej niz 25 lat
kursy są robione chyba w okolicach września

Katon

za 700zł to jedynie kat.A

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

Co się czepiasz Pana Prezydenta. Co byś wolał oglądać - pijaną gawiedź na imprezie czy rosnące cyferki na koncie. Nie ma na imprezy ale na podwyżki coś się zawsze wysupła.

haha sokczki były w takich foliowych torebkach z 2 lata temu. Mogie zacząć dystrybucje tego, mleko powlewam w butelki, w których był ocet, a oranżade Zbyszko powlewam w torebki śniadaniowe + słomka

Katon

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org