Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Marta Kaczyńska: rząd zaciera ślady? |
nikt nie bedzie patrzył czy trąbisz na bialostockie czy łomżyńskie elki tylko wypisze ci mandat 100 zł ;P
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Marta Kaczyńska: rząd zaciera ślady? |
jestem gruba mam 110kg
|
|
przecież limity na rs można obejść ;\
|
|
szukam dobrej szkoły językowej, co możecie polecić? teraz w Łomży jest ich kilka. Może macie jakieś doświadczenia i możecie jakąś polecić?
|
|
to już było: http://www.4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=203932&t=203932
|
|
ale on chyba wybiera tylko dziwczyny ze swojwj szkoly?
|
|
ohh matko...szok... ludzie to nie nk...litosci...
|
|
W łomży chyba nie ma kosmetyczki ktora sie w tym specjalizuje ale jest inny sposob oprocz wycinania wrastajacego paznokcia, zaklada sie specjalne klamry ktora temu zapobiega. Lepiej udać sie do chirurga po porade
|
|
zwracaj uwagę na znaki -> ograniczenia prędkości , znak stopu , wszystkie znaki zakazu ... tak jak osoba nademną napisała egzaminatorzy lubią ludzi podpuszczać zwłaszcza na zakazach -> np. zakaz skrętu w prawo zdradzieckie są u nas ronda -> nie wymuszaj pierwszeństwa i uważaj na pasach przy rondzie nie rób niepotrzebnych gwałtownych ruchów kierownicą i staraj się w miarę płynnie ruszać :) -> jest to jedna z wytycznych u egzaminatorów na karcie pamiętaj o takich pierdołach jak kierunkowskaz , światła itp itd UWAŻAJ na jednokierunkowych! -> bywam często na ul.wiejskiej i widziałem już parenaście osób które oblewały na jednokierunkowych -> na ulicy jednokierunkowej jak np. skręcasz w lewo ustawiaj się przy lewej stronie ulicy :) a przede wszystkim SPOKÓJ I OPANOWANIE :) Powodzenia!
|
|
Nie wiedzialem ze twoja matka jest pekinczykiem ;)
|
|
za to w lomzy wszystko gra ;) hehehhee komedia!!! poczytaj forum lomzynskie ;)
|
|
niemaja takiego prawa ale wiesz np sa takie miejsca ze jedziesz prosto uliczka a tu zakaz wjazdu to on nic niemówi to sama musisz skrecic oni ciagaja po takich uliczkach on Ci na poczatku oegzaminu powie ze jak nic niemówi to prosze jechac prosto.. i ciagnie Cie w taka uliczke gdzie jest zakaz wjazdu to musisz skrecic w prawo albo w lewo ludzie ze stresu wiesz ufaja jego słowom ... ale trzeba miec sie na bacznosci....
|
|
telepunkt przy rondzie kosciuszki jest w remoncie czy ktoś się orientuje gdzie został przeniesiony?
|
|
:) ayla rozumiesz to wszystko ? :)))
|
|
mam pomysl niec kazdy kto spotka ten samochod wezmie klucz od dzwi i przeciagnie po lakierze albo niech kazdy mu wy******** gonga
|
|
JP, Ty sam nie ogarniasz. Ludzie próbują Ci wytłumaczyć, że fragment o który Ci chodzi jest nieodłącznym elementem utworu Pendulum - Tarantula. Tak więc rada dla Ciebie- ogarnij się!
|
|
i prywatnie i na NFZ. Wiadomo, trzeba się wcześniej umawiać, a i trochę czekać na wizytę.
|
|
Tylko że każdy facet chce aby ich dziewczyna ładnie wyglądała :P
|
|
Poszukaj w sklepie z farbami. nie wiem jak teraz ale w tamtym roku kupowalam na starym dworcu.
|
|
ok, nowe przedszkole dla pociech, moze byc ? czy moze jednak kosmetyki???????????
|
|
HALSKI Ja wpisałam szkoły począwszy od podstawowej i myślę, że nie ma to aż tak wielkiego znaczenia żeby sie denerwować na zapas. Co do czasu trwania rekrutacji to proponuję Ci poczytać troszkę forum...ręce Ci opadną. Nie jestem władana aby pisać ale skoro pytasz to powtórzę za moim poprzednikiem: nie sądzę aby w tym roku zakończyła się u Ciebie cała procedura. KWP Radom
|
|
są czeczenuchy to i te larwy muszą być, w tym kraju już mnie nic nie zdziwi.
|
|
Hehe, a to dobre. Zapomniał wół jak cielęciem był. A może co niektórzy kupili prawko "za jajka" i nie wiedzą żeby nauczyć się jeździć to trzeba jeździć również w mieście. Kiedyś zdawało się na dużych fiatach i polonezach i było tego znacznie mniej, lecz teraz są potrzeby inne i zdaje więcej osób, więc mi to nie robi różnicy, bo znając miasto spokojnie można to nadrobić mniejszymi uliczkami, bo trasy którędy jeżdżą L-ki dla większości jest znajoma, chyba że ktoś jeździ autobusem po mieście. Ciekawe co powiecie gdy wasze dzieci bądź znajomi będą zdawać na prawo jazdy, też na nich trąbić, czy może zajechać drogę i wygonić bo źle się porusza? Proponuję odrobinę wyobraźni i zrozumienia, bo tak samo kiedyś się tego uczyliśmy i byliśmy utrudnieniem dla innych.
|
|
czeczeństwa nam brakuje i domów dla nich, pieniędzy i jedzenia dla tych niedokarmionych biednych szczurów
|
|
ja zadałam pytanie dotyczące wystroju kościoła :) pytanie brzmi: jakie firmy dekoratorskie możecie polecić ewentualnie kwiaciarnie ? ale oczywiście Ty widzisz tylko to co chcesz widzieć. nie ruszają mnie Twoje posty, gdyż nie świadczą o mnie a o Tobie ________________________________ Myślę, mówię i znikam, a ty będziesz wnikał w treść tego tekstu.
|
|
Posmigasz sobie jakis czas z buta... "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
793 566 563 polecam ;) bardzo dobry i solidny stolarz ;]
|
|
Słuszna racja sam bym takiego sku.... przejechał tak dla przykładu bo może w czymś tam... jest nieudolny, a jemu się spieszyło, podejrzewam, bo jeśli na cmentarz to dobry cel i kierunek, więc publikujcie takie tematy a może komuś uratuje to nogi czy życie, tylko bardziej szczegółowe opisy typu marka i model, a już nie będzie problemu delikwenta znaleźć, pewnie za dużo się naoglądał filmów science fiction i myśli że jeszcze pożyje. Oj, ale mu się zbiera! I co będzie jak pewnego dnia o niefortunnej sytuacji takiego delikwenta odbierze rodzina zawiadomienie od policji, że syn czy mąż miał wypadek. Współczuję również rodzinie, że takiego sku.... wychowali, ale jemu się uzbiera, i pozdro wszystkim kulturalnym na drodze.
|
|
na al. Legionów na przeciw statoil mozna kupić pozwolenie dobowe kosztuje jakieś 12-16 zł chyba i na wodach pzw można na nią spokojnie łapać na 2 kije :))
|
|
Omen,taki staw jest w Grabowie,musisz wykupić licencję dobowa i łowisz :) Polecam to miejsce! Są karpie,amury itp itd,jeśli będziesz miał szczęście zobaczysz kolosalne szczupaki.
|
|
'pamietaj ze na strzalkach nie zawracamy :D' tłumacz ;]
|
|
Ja składałam ankietę w ten sam dzień w którym miałam WZ.
|
|
czy sa kluby sportowe dla 18-19 latkow. w lomzy czy okolicach? lub trenerzy ktorzy popchna talent do przodu.moze ktos cos wie na ten temat
|
|
Klub sportowy "Athletics" Jakać Młoda to klub jednoosobowy, także wątpię, żeby kogoś tak przyjęli, ale zapytać zawsze można - Adres i telefon klubu A co do Prefbetu... to możesz zadzwonić do Trenera Korytkowskiego i się zapytać, nie spotkałem się, żeby były jakieś testy... poprostu chcesz trenować, trener ma "wolne miejsce" dla zawodnika to bierze. Czas pokazuje, czy zapał i możliwości zawodnika pozwalają mu trenować i osiągać wyniki. Adres i telefon klubu
|
|
Troche chyba za stary jestes. Jesli wczesniej nie trenowales to raczej nic z tego nie bedzie.
|
|
Też dzisiaj właśnie patrzyłem na każdy samochód, aż mnie to wkurzało, bo się nie mogłem skupić na niczym :-) Natomiast ja bym rozważył te "nauczanie". Przydała by się zapewne informacja jaki to model auta i gdzie mniej więcej był widziany. Ale "rysowanie" po lakierze itp sprawy(o których ktoś pisał chyba wyżej) bym sobie odpuścił. Aczkolwiek sprawy nie można zostawić i z pewnością powinno się dojść kto to konkretnie zrobił. Ja na miejscu właścicieli pieska bym wytoczył sprawę w sądzie. Nawet nie ze względu na siebie, ale na inne osoby, którym przytrafiło się to samo, lub nie daj Boże się przytrafi.
|
|
Poszukuję graficiarza, który wykona graffitti wewnątrz budynku, na ścianie o wymiarach ok. 12 m2. Proszę o kontakt na e-mail: edi211@wp.pl
|
|
jedyne co to szachy..
|
|
Niestety na Bema to nie jest Donner Kebab. Zupełnie coś innego :(
|
|
Właśnie kilka minut temu zatrzymali kolejnego pijanego kierowcę (samochodem słożbowym Gas....) dzięki młodemu chłopakowi, który powiadomił policję i cały czas jechał za nim aż na Starą Łomżę. Wielkie brawo i szacunek dla kolegi.
|
|
Piłka ręczna kobiet była dobra w Łomży... nie wiem czy dalej jest sekcja, o siatkówce nie mam informacji. A lekkoatletykę... masz spore możliwości w Łomży: Narew Łomża, Prefbet Śniadowo. Są dobrzy trenerzy, są reprezentanci Polski, a to o czymś świadczy. Czy dobrze zrozumiałem, że to nie Ty chcesz trenować? A jaką dokładnie dyscyplinę trenowałaś? Chodzi mi o lekkoatletykę.
|
|
anilorak: Cytat: To było zdanie oznajmujące? Czy pytające... bez znaku zapytania ? ;-)
|
|
Teoretycznie potrzebne jest Ci i karta wędkarska i pozwolenie na łowienie na danym łowisku, ale z samym pozwoleniem(licencją) spokojnie możesz ruszać, bo mając pozwolenie to nawet przy kontroli nie przyczepiają się o to.
|
|
Za jaja skurwieli powiesić.
|
|
ktos tam wspomnial ze wkurzajace sa osoby które przechodzą na osiedlach przez ulice nie na przejsciu. przepraszam bardzo ale na osiedlu to piesi maja pierwszenstwo bez wzgledu czy na przejsciu czy nie. też ktoś nie zna kodeksu drogowego Takos
|
|
peter tylko poki co to sa nadal domysly. Zalozyles sobie, ze wyjezdzala z parkingu (bardzo mozliwe), ale tego nie wiesz, dlatego tez liczylem na doprecyzowanie ze strony autorki, ale niestety sie nie doczekalismy.
|
|
Jestem debilem ktory klika w kazdy link!
|
|
|
|
Szacunek dla kolegi !!! Jak się słucha ilu złapanych na "bani" jeżdzi rodzi się pytanie gdzie są te tysiące ludzi ? Każdy kto ma kasę wykpi się i dalej pije ,a odpowiadają tylko biedni których nie stać na "papugę" Szanowny wymiarze sprawiedliwości Wasz symbol TEMIDA jest ślepa" a Wy ? Prawo obowiązuje biednych i bogatych tylko ze wg. Was niektórych mniej. Wysoki sądzie pijany biedny i bogaty tak samo zagraża, mnie i innym użytkownikom ruchu, między innymi Wam, Waszym dzieciom, Waszym rodzinom ! Bądźcie jak Temida ! SPAWIDLIWI !!! ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Nie ma to znaczenia czy pies był na smyczy czy nie, ważny jest fakt, że ten typ z premedytacją przejechał niewinne zwierzę, a takich ludzi powinno się trzymać w zamknięciu. Skoro jeszcze się wymądrzał to nie był to wypadek. Jak najbardziej powinien ponieść karę i to jak najwyższą, żeby zapamiętał, że w Łomży obowiązuje kultura, a takie typy nie mają racji bytu. Jestem za nagłaśnianiem takich sytuacji, wtedy każdy będzie uważał jak spotka tego typa na drodze, bo nie wiadomo co może jeszcze zrobić. Takos
|
|
|
|
|
|
|
|
bo policja wkurzoną ,że nie może sobie tego sukcesu przypisać i odtrąbić jaka ona jest super sprawna.
|
|
najwazniejsze to sie niedenerwuj... wiem ze to trudne sie niedenerwowac ale taka prawda.. .jesli mnie trzymał prawie godzine przy nowych zasadach to chciał mnie uwalic i tyle.. ale niema co słuchac innych sama wiesz jak jezdzisz i badz dobrej mysli...zycze POWODZENIA ..pozdr
|
|
nie mysle ze ich nie wypuszcza za dobre sprawowanie...chyba ze udowodnia im ze sa niepoczytalni (opinia psychiatry i skieruja ich na leczenie dostana wyrok w zawieszeniu i tyle) ale watpie bo oni prawdopodobnie ja najpierw zabili a potem spalili... ale i sasiedzi czuli ten zapach płonącego ciała ale mysleli ze to ubrania czy poduszki ktos pali:9 szok..taka sama smierc powinna ich czekac anie beda siedziec w wiezieniu i nic ich obchodzic niebedzie...
|
|
zjedza sobie śniadanko podeptają godzinkę potem teroche poćwiczą zjedzą obiadek obejrzą sobie jakiegoś filma i spaćku.... ale niestety takie prawo....
|
|
|
|
'pamietaj ze na strzalkach nie zawracamy :D' tłumacz ;] jezeli kaze ci zawrocic ... i masz swiatelka :) a te swiatelko w lewo to strzalka a nie zwykla lampka to nie mozesz zawracac.. musisz pojechac dalej np na rondzie zawrucic lub na nastepnych swiatelkach :) rozumiesz ? he he he
|
|
Czasem w OHP są jakieś kursy na prawo jazdy za darmo ale nie wiem co i jak. Za 800o/900 u p. Rogowskiego.Taniej nie będzie
|
|
Murzyni mogo byc reszta tez oprócz tych allahuw niech jado z allahem do nieba niedługo jeszcze za niego cało łomże wysadzo -.-
|
|
|
|
może tu mowa o kibicach Hetmana lub Piasta bo napewno nie Jagielloni. Ps. Trzy literowa! lomzynska kur*a sportowa! trzy literowa lomzynska kur*a sportowa!
|
|
Ten człowiek to jakiś furiat. Myślę, że powinnaś podać markę i kolor samochodu, żeby inni uważali. Inną kwestia jest to, że nawet kierowca czasami staje się pieszym, choćby idąc po bułki do sklepu. Trzeba patrzeć z różnych perspektyw. Człowiek bez wyobraźni...
|
|
prawo natury, najlepsze potomstwo wyda ta ktura wybierze partnera ktory ma najwiecej do zaoferowania. ty masz tylko sprowadzanego golfa II z niemiec wiec morzesz tylko biadolic, no i te 100zl (czyt prawie polowa wyplaty) ciezko wydac na dziewczyne; tak wiec dzis sobie nie poruchasz osobiscie nie widze w tym nic zlego (poza wiekiem). sa faceci co lubia przelatywac dziewczyny, to i sa dziewczyny co lubia zaliczac facetuw „ Kto nie szanuje i nie ceni swej przeszłości, Nie jest godzien szacunku teraźniejszości, Ani prawa do przyszłości.” Józef Piłsudski
|
|
HA HA EŁ KA ES -**** **** ****!!! ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
witam. a możesz podać numer telefonu do niego. bardzo proszę.
|
|
Ejsmond
|
|
ja tez :d mam dwie papugi trzecia by się przydała :)
|
|
Dopiero zaczynam przygode z rekrutacja do policji, złozyłem wczoraj dokumenty do KWP RADOM, jezeli ktos posiada testy i moze i pomóc bede wdzieczny, chciałbym sie troche przygotowac, i zobaczyc co mnie czeka, z gory wszystkim dziekuje, poszcie na mail george_bid@onet.eu
|
|
haha jasiu nie błaznuj 24 H na forum i nie widać poprawy słownictwa stoisz w miejscu i rdzewiejesz co do tematu każdy ośr. w Łomży jest OK
|
|
jak myslicie dobry wynik mamy szanse na awans???
|
|
Witam.Jak w temacie, na aparat mogę przeznaczyć +/- 800zł. Wiem że wybór w tym przedziale cenowym jest ogromny i niby każdy jest super. Otóż potrzebuję modelu, którym będę mógł pstryknąć fotki w dzień, w nocy,jakiegoś zwierzaczka, czy krajobrazu. Czytałem że szczególną uwagę mam zwrócić tutaj na zoom, ilość mpx, optyczny stabilizator obrazu. W związku z tym co polecacie: \ 1.http://allegro.pl/item717999766_super_zestaw_panasonic_dmc_tz3_gratisy_wysylka.html (parametry ma niezłe) 2.http://allegro.pl/item709787011_konica_minolta_z6_torba_karta_pamieci_16_i_512_mb.html tutaj mam pytanie: czy lepiej wziąć mały aparat z dużym zoomem czy też większy gabarytowo? co myślicie o marce olympus http://allegro.pl/item717056791_olympus_550_uz_silver.html i fuji? http://allegro.pl/item720116699_aparat_fuji_finepix_s5700.html z góry dziękuję za pomoc..............
|
|
wiecie szkoda mi was jak tak czytam wasze wypociny bo zeby nie te samochody ciężarowe to ciekawe co byście jedli, gdzie byście mieszkali. A co do prędkości to jak jakiś debil z osobówki zawala 140km/h a jak zobaczy radar to hamuje do 30km/h to jest ok tak? pomyślcie zanim coś napiszecie pozdrawiam
|
|
najlepsza pizza jest wtedy gdy nie musimy za nia placic.
|
|
Wielki PATRIOTA dbający o czystość Rasy i Języka Polskiego.
|
|
A tak wogóle to ktoś widział w Łomży galerię.?
|
|
to postawmy makiety galerii!!!!!!!i nie bedzie bialystok plul nam w twarz!
|
|
Terrorysta, to nie ja zapraszam na forum, ale dziekuje w imieniu kolegi, ktory to robi ;o), chcoiaz podejrzewam ze moze to zostac i tak usuniete... Terrorysta gdzie Ty grasz od 6 lat w paintball?? Ja Cie widzialem tylko przy stoliku pokerowym i kulkach 'o))) Tak czy inaczej moze w koncu sie zdecydujecie - zapraszam Pozdrawiam Tomek
|
|
Jasiu_Śmietana jest dzieckiem neo, bo kto mądry siedzi tyle przed kompem ? pewnie jesteś informatykiem w okularach i nie czaisz swojego fachu o boshe, co za nieszczęście !!!
|
|
Dziś mija kolejna rocznica tragicznych wydarzeń na Mazurach - tzw. "biały szkwał". "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
HD Studio Tel. 660 711 557
|
|
pjenknie dalej dalej :))) „ Kto nie szanuje i nie ceni swej przeszłości, Nie jest godzien szacunku teraźniejszości, Ani prawa do przyszłości.” Józef Piłsudski
|
|
haha dobre
|
|
ktoś wielki-jestes zalosny.dac z siebie zrobic takiego osla i opowiadac o tym na forum?????nizsza wartosc na fakturze?cwaniakiem po prostu chciales byc a wyszla lipa.nigdy nie slyszalem o czyms takim jak zwrot auta a zmienialem samochody dosyc czesto.i tak szczerze to tez sie rozne trafialy. „ Kto nie szanuje i nie ceni swej przeszłości, Nie jest godzien szacunku teraźniejszości, Ani prawa do przyszłości.” Józef Piłsudski
|
|
Dobromil widze rze jestes fahowcem w dziedzinie czensci rowerowyh :))) dalej dalej poproszem
|
|
robią z tego wielkie halo, w normalnych krajach takie prace wykonuje się tylko w nocy
|
|
mi nie przeszkadzają-aby się nie czepiali. Czeczen, Polak,Rusek,Niemiec- ten sam człowiek
|
|
rok temu matole
|
|
Jak nie wiesz jak było to się nie udzielaj, bo robisz z siebie idiotkę!!
|
|
|
|
W tę niedzielę 23 sierpnia jest spotkanie, kto chce niech się zapisze na gre http://forum.tomazipaintball.com/viewtopic.php?f=10&t=186 Cennik i oferta: http://site.tomazipaintball.com/index.php?option=com_content&view=article&id=48&Itemid=53 Zapraszam :)
|
|
Lepiej bedzie jak zadzwonisz i sie umowisz ja np dzwonilam i sie umawialam i umowil mnie 17.20 i o tej weszlam to jest dobre bo nie musisz isc i czekac a tak to przychodzisz i wchodzisz ja bylam u niego na bema
|
|
Witam! Poszukuję zmotoryzowanej osoby z którą mogłabym dojeżdżac z Łomży do Kolna.?!? Oczywiście za odpłatnością. Proszę o kontakt mailowy ,podanie godzin ewentualnych dojazdów.
|
|
studio skorpion polecam mozna wybrac kamerowanie na dwie lub jedna kamere bardzo fajnie kameruja polecam
|
|
okna drzwi gdzie najlepiej? ktorą firme w łomzy polecacie ktorą lepiej omijac? szykuje sie teraz u mnie w domku remont i wszzystkie okna i drzwi w srodku i wejsciowe idą do wymiany pozdrawiam
|
|
film jak film ale telewizor:)
|
|
Podziwiam takich ludzi jak justyna23, upokarzać siebie i wystawiać się na "pożarcie". Bujną masz wyobraźnię. Tylko jest jedno ale, kto jadąc do człowieka który, potrzebuje pomocy, zwracał by uwagę na pęknięty słup (bo chyba to miałaś na mysli, gdyż, z logicznego punktu widzenia, jak można zaparkować pod słupem który jest złamany?)
|
|
Drżyjcie właściciele wszelkich agrotuningowanych złomów na 2 i 4 kółkach: http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6953476,Nie_pyrkaj_na_drodze__bo_dostaniesz_mandat.html Niedługo wasze szpachlowozy i motóry z zachodnich śmietników bedą tam gdzie ich miejsce ...
|
|
ruskie spirytus przemycaja
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Zwracam się do tych którzy tanim kosztem pozbywają się swych śmieci wywożąc je na okoliczne pola. Moja prośba.Jeśli kogoś takiego spotkacie zwróćcie mu uwagę.
|
|
Po prostu mi sie juz przejadly :D przez jakis czas pracowalem w pizzeri ;)
|
|
widzę że najlepiej paru osobom wychodzi krytyka osób których osobiście wogóle nie zna, co idzie za tym, że być może wogóle z tymi osobami nie rozmawiała. takie pisanie głupot świadczy o osobie zakłądającej ten post.
|
|
m jak milosc I sezon :D
|
|
O 12.00
|
|
dzieki
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Bardzo proszę piszcie jeżeli widzieliście gdzieś naszego kotka:)
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Czy ktoś zna jakis program co mozna zdjąc simlock za pomocą kodów?? Lub ile może kosztować takie zdjęcie z modelu Sony Ericsson k550i Blokada z Ery
|
|
Przepraszam ale Ciebie nie kupiłem, więc gówna nie posiadam. A jeżeli tylko tyle umiesz powiedzieć na normalnie zadane pytanie, to lepiej nie pisz, bo nie pomagasz, a tylko się ośmieszasz przed wszystkimi, po tym widać poziom Twojej kultury i wychowania. Jeszcze raz proszę o odpowiedź osoby, które mogą pomóc, a nie szukają zaczepki. ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
a jakie są zyski z tego? jak żadne, to nie ma sensu tego zakładać, a nie ma co liczyć na wdzięczność, tylko będą obelgi po realizacji pomysłu, że to dla trolli i zacznie się wklejanie tu na forum linków, jak kto wygląda. Lepiej już założyć na fotce klan - Łomża „ Kto nie szanuje i nie ceni swej przeszłości, Nie jest godzien szacunku teraźniejszości, Ani prawa do przyszłości.” Józef Piłsudski
|
|
MiYu ja spotkam się z Tobą w celu konsumpcyjnym fretek. Ty stawiasz fretkie, ja stawiam drugą na następnym spotkaniu. Zainteresowana ? "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
Czy są tu zapaleńcy jazdy na rolkach? jakie trasy polecacie w łomży i okolicach? Zależy mi na tym żeby były aasfaltowe i bezpieczne - mały ruch, dobra widocznośc najlepiej alejki dla pieszych ;)
|
|
podobno zwierzeta upodobniają sie do swoich wlascicieli
|
|
|
|
zapytaj na alstyle łomza „ Kto nie szanuje i nie ceni swej przeszłości, Nie jest godzien szacunku teraźniejszości, Ani prawa do przyszłości.” Józef Piłsudski
|
|
ja tam lubie jak moj pies mnie dziobie nosem gdy chce na dwor. zastanow sie.....
|
|
Mistrz418 podziękuję :P
|
|
pekinczyk? to one maja nos?!
|
|
Więc powiem jak moje weselicho się odbyło.Było naprawdę super.Bawiłam się do bałego rana z facetem z 4lomza/forum.Przyjechał po mnie eleganskim fordem focus .Ubrał się w garnitur zajebisty za 1.500 zł i kupi l nawet przepiękną wiązankę za ok 100 zł dla pary młodej.A na koniec wesela tak nami etnie mnie pocałowal ze byłam w siódmym niebie.Opłacało się zaryzykować nawet na 4 lomza ale wydarzyły się tylko fajne rzeczy.Także jestem zadowolona że nie da sie tego opisać słowami.Jesteśmy parą.:))))))EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEXXXXXXXXXXXXXXTRRRRRRRRRRRRRRRRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA sprawa kochani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Pozdrawiam
|
|
ooo to szybko sie zakochałas..heh no to gratuluje nieznasz go i sie wiazesz.. ale to ty masz byc happy a nie ktos wiec szczescia zycze... pozdr
|
|
dziwie sie ludziom że nie umieja używać OC za które placa ,straciłbyć pewnie z 50 zl ,trzeba bylo spisac oświadczenie i olac ją
|
|
kiedyś w Jednaczewie były fajne miejsca jak na rower to chyba znośna odległośc, ale już dawno nie byłem jeziora są nieporównywalnie fajniejsze ale nie zawsze środki pozwalają podskocz do jakiegoś sklepu wędkarskiego myślę że coś doradzą
|
|
Do Pepto A już jesteś po badaniach?Gdzie się starasz do służby?
|
|
|
|
okolice Wizny
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
no i nie wiem jak jest w budach czarnockich u chaberka ale tez chyba malutka nie jest
|
|
Witamy. Po udanych wyjazdach z Wyższej Szkoły Agrobiznesu na koncerty Madonny i U2 wybieramy się teraz na koncert legendarnego Radiohead do Poznania i mamy wolne miejsca w autobusie, więc możemy za darmo zabrać osoby, które mają bilet na koncert. Chętnych na wyjazd prosimy o kontakt telefoniczny, albo osobisty w pokoju Samorządu Studentów WSA. Ul. Studencka 19, Pokój 202. tel. 086 216 94 97
|
|
ja polecam domel - Firma pewna !!!
|
|
KWP Poznan!! dzwonilem do sekcji psychologow i mily pan powiedzial ze jesli bylem 30 maja w pile na TW i TSF to jeszcze dwa miesiace bede czekal za MS:( to jest MASAKRA ale jak widac chociaz na tym forum chetnych to nie zniecheca i nadal skladaja dokumenty mimo ze pojada do Pily na TW i TSF to i tak beda czekali 6-7 miesiecy na MS jak nie do roku kiedy im TW i TSf minie i bedzie trzeba zaczynac przygode od poczatku. i po co to?? KWP w Poznaniu pozdrawiam wytrwalych:P
|
|
Jędrusiowa Zagroda, albo sala w Konpkach, raczej pozostałe tyle osób nie pomieszczą w sumie za Zambrowem jest jedna sala na około 350 osób :)
|
|
niestety ale moja kotka dostaje zastrzyki hormonalne,bynajmniej tak mi sie wydaje. skad wlascicieje kotek maja o tym wiedziec skoro nawet lekarz nie wspomina jaki to dokladnie zastrzyk, nie sposób wszystkiego dowiadywac sie samemu.
|
|
jedrusiowa zagroda niee! odradzam.. w jedzeniu trafiaja sie wlosy. Ja polecam FADOM, tylko trzeba z szefem twardo domowic co i jak i pojakiemu wtedy wesele jest super udane! Zareczam z szefem mozna sie dogadac :) Sala jest bardzo przyjemna i wesola. Pozdrawiam
|
|
Niestety nie mam do nich żadnego numeru.
|
|
jaka forme platnosci proponujesz?
|
|
do siuda88 Oczywiście że nie są złe. Ale rzeczywiście chyba bardziej do tego indywidualnie trzeba podchodzić. Poza tym co się martwić. I tak mamy KRYZYS więc pieniędzy coraz mniej:) Jutro spróbuję się dowiedzieć w KWP czegoś konkretniejszego:) Ktoś nad tym całym bałaganem musi czuwać ha ha:) Najgorzej jest do MS bo później kandydatów nieco mniej jak sam zauważyłeś. Ja nie martwię się rekrutacją. Bardziej martwi mnie to czy będą pieniądze na etaty:) Ja staram się do Słupcy, Konina lub Wrześni:) Zobaczymy to z tego wyjdzie. Jestem też ciekaw czy oprócz nas ktoś też walczy w KWP w Poznaniu Pozdro dla Ciebie;)
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
"Szynobus może jechać z prędkością sięgającą 120 km/godz. Po naszych torach może jeździć około 70 km/godz. Niestety na trasie z Braniewa do Ornety prędkość ta wynosi 55 km/godz. Powód? Zarośnięte chwastami tory. Linia musi być odchwaszczona — podjęli decyzję urzędnicy, pod wpływem obaw o utratę unijnych dotacji, które dostali na zakup szynobusów. Torowiska nie były remontowane przez ponad 30 lat. W wielu miejscach porośnięte są trawą, co spowalnia jeżdżące tędy szynobusy. Gdyby doszło do wstrzymania kursów to urząd Marszałkowski musiałby zwrócić kilka milionów złotych (i to z odsetkami), które otrzymał jako dotację na zakup tych pojazdów. 14 kwietnia Marszałek Województwa Jacek Protas zorganizował w Dobrym Mieście spotkanie z władzami samorządów leżących na trasie linii kolejowej z Olsztyna do Braniewa. Ustalono tam, że kolej dostarczy materiały i specjalistyczne urządzenia techniczne oraz zapewni nadzór techniczny. Starostowie powiatów braniewskiego, lidzbarskiego i olsztyńskiego — pracowników oraz podstawowy sprzęt techniczny. Dzięki temu zatrudnienie przy odchwaszczaniu torów znalazło 25 bezrobotnych. Są oni zatrudnieni w ramach robót publicznych. Koordynatorem działań związanych z rewitalizacją torowiska na terenie powiatu braniewskiego jest starosta Leszek Dziąg. 8 czerwca zawarto porozumienie z gminami, przez które przebiega linia kolejowa. Trawa jednak nie przestanie rosnąć z dnia na dzień. Nie jest to zatem ostateczne rozwiązanie problemu. — Celem prac jest niedopuszczenie do całkowitego zniszczenia linii — mówi Piotr Gajowniczek ze Starostwa Powiatowego w Braniewie. — Ostatni raz trasa ta była remontowana w 1978 roku. Jej remont jest więc niezbędny, wiąże się to jednak z dużymi kosztami. Dlatego na razie zajęto się odchwaszczeniem, wycięciem krzaków i poprawą estetyki. " RADA MIASTA CZYTAĆ I SIĘ UCZYĆ!!!
|
|
firma almplast było ogłoszenie że przyjmują do pracy
|
|
Witam. Mam pytanie do osób, które złożyły wniosek o paszport lub niedawno otrzymały owy dokument. Jak dlugi był okres oczekiwania ?
|
|
*Sun* dzis bede na spacerze w parku z kolejnym amantem, chcesz przyjsc popatrzac i recenzje na 4lomza napisac? Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Polecam panią Anna Maria Marciniak-Sinoff ul. Sienkiewicza 10 lok.5 tel. 086 218 81 01 Trzeba się umówić na wizytę Jest naprawdę świetna w tym co robi.
|
|
Każdy wet w Łomży informował mnie o konsekwencjach zastrzyków hormonalnych u zwierząt i swoją drogą najbezpieczniejsza jest sterylizacja niż pakowanie w kota zastrzyków, które odbijają się potem na jego zdrowiu... A i małe sprostowanie nie powtarzajcie głupot, że kotka musi mieć chociaż raz kociaki (tak samo jak suka), bo to największa głupota jaka może być :)
|
|
to jest może tylko taki rysunek poglądowy.ale w tym linku co ci podalem w tabelce pisze wyraźnie że jest to reperaturka progu, a wyżej masz listwy progowe więc wydaje mi się że to ta część o którą ci chodzi. jeśli nie jesteś pewien to zadzwoń do tego sklepu i się dopytaj jak to wygląda.
|
|
popieram Ciebie Kazik, wiadomo, że jest jeden klub w łomży i to yama, ale to nie znaczy, że właściel powinien mieć wszystko gdzieś. Coraz bardziej nie podoba mi się ten klub!!!!
|
|
temat byl juz setki razy
|
|
ja mam gipsowe robila firma ze Śniadowa i jestesmy zadowoleni bardzo szybko,sprawnie
|
|
Nawet nie wiem, bo niedawno się wprowadziłam, dzwoniłam wcześniej do firmy INTROLAN, TECHNIK I IST tam niestety nie mogą założyć, dzięki za odp:)
|
|
|
|
kurestwo :)))
|
|
nexxxt oni mają jeszcze wakacje :P
|
|
żartujecie ? w Łomży jest jakaś straż miejska ? a przepraszam rzeczywiście jest !!! w zeszłym roku szkolnym niemal codziennie rano widziałam samochód straży miejskiej podjeżdżający pod jedno z gimnazjów ... powiedzmy, że nie dostrzegłam w jakim celu :)
|
|
Taaa... jelonek... A potem wszyscy będą głosić, że jak chcesz znaleźć jelenia, to najpewniej w Łomży! :P
|
|
DaGrasso to znaczy tłuszcz a nie gruby ... Moja przyjaciółka mieszka we Włoszech to chyba wie lepiej??
|
|
postwmy pomnik lenina,taniej bedzie bo na pewno znajdziesie gdzies malo uzywany w dobrej cenie i wtedy blysniemy orginalnoscia jako jedyne miasto w kraju posiadajace cos takiego.przy okazji czeczeni tez poczuja sie bardziej swojsko.
|
|
Ale wydaje mi się, że nie masz pozwolenia bo pytasz się o ceny biletów. Przy składaniu wniosku musisz załączyć cennik, a tworząc go na pewno byś dokonał analizy ceny biletów u innych przewoźników. Ale mimo wszystko życzę powodzenia w biznesie.
|
|
Nareszcie skończyły ci się argumenty-to dobrze bo już myślałem za zaczniesz straszyć kolegami albo lepiej ochroniarzami z yamy:D A co do intelektu skończ lepiej jeszcze kilka klas wtedy być może będziemy w stanie przeprowadzić sensowną konwersację na równym poziomie. A w międzyczasie nie żadne karaoke tylko poczytaj mi mamo-żegnam
|
|
|
|
Tworzone wciąż nowe, idiotyczne, a martwe z założenia przepisy wymuszają na nich działania pozorne - czyli wyłącznie sprawozdawcze. Zamiast zajmować się zapobieganiem łamaniu prawa, muszą symulować pracę, pracowicie fałszując notesy służbowe i synchronizując z kolegami z patroli bzdury wypisywane tam na benefis przełożonych. A nawet gdyby im przyszło do głowy pościgać jakichś prawdziwych przestępców, to albo nie będą mieli czym, albo za co (30 l benzyny na jeden radiowóz na miesiąc - cymes!), albo im to wybije z głowy konieczność biurokratycznego dokumentowania każdego kroku. W efekcie rzeczywiście należy się spodziewać, że dzisiejsze - i tak kretyńsko abstrakcyjne - tzw. wyrywkowe kontrole drogowe zostaną jeszcze ubogacone. Ostatnie pomysły obejmują badanie legalności nawigacji satelitarnej w samochodach, a Ministerstwo Finansów chce dorzucić do tego sprawdzanie, czy użytkownik samochodu służbowego użytkuje ów samochód służbowy służbowo, czy prywatnie. Efekt cudowny - dziś kontrola drogowa, jeśli jest wyrywkowa, a nie spowodowana wykroczeniem, trwa ze spisywaniem wszystkiego jakieś 15-20 minut, i obejmuje sprawdzenie dokumentów kierowcy, samochodu, numeru nadwozia, trzeźwości kierującego, a także numeru seryjnego jego telefonu komórkowego (czy nie figuruje w rejestrze aparatów kradzionych). Po dodaniu nawigacji i "służbowości" użytkowania auta służbowego sięgniemy minut 30-40. No cóż, miejmy nadzieję, że nie dojdzie do kontroli czystości paznokci i bielizny osobistej. czytaj dalej Trudno się dziwić, że nasi policjanci nie czują się elitą, że nie mają poczucia etosu swej pracy, czyli tych elementów swego zawodu, które ich kolegom np. w Europie Zachodniej rekompensują zbyt niskie płace. Bo warto wiedzieć, że policjanci są niedopłacani na całym świecie. Jasne, jak na nasze warunki, pensja w Polizei czy Police lub Gendarmerie to kokosy, ale w Niemczech, Anglii czy Francji są one wobec kosztów życia niewiele wyższe niż naszej Policji na tle kosztów życia w Polsce. Tyle że w krajach Starej Unii bycie policjantem stanowi poważną nobilitację. Bo policjant jest prawdziwym stróżem prawa, ma poczucie misji dbania o porządek społeczny - i dlatego ma też autorytet. Kto widział, jak polscy policjanci z pełną obojętnością mijają np. żuli zaczepiających przechodniów, jak funkcjonariusze "drogówki" mają w nosie np. dymiący autobus, ten wie, co mam na myśli. Bo nie chodzi o to, by za każde wykroczenie karać, ale by Policja była widoczna jako Policja - by zwracała uwagę na łamanie prawa. Nie tylko by wypełniać notesy fikcyjnymi raportami lub przyuczać do tej czynności (wypełniania notesu) narybek policyjny. Nie, Policja jest od reagowania na łamanie prawa. Dlaczego o tym piszę? Bo odbyłem ostatnio bardzo burzliwą rozmowę z pracownikiem Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad na temat skandalicznych działań "gdaki". Dowiedziałem się z tej rozmowy, że stosowane ostatnio nałogowo przez GDDKiA różne słupki, a nawet belki w osi jezdni, gigantyczne betonowe wyspy i inne w większości bezprawne i niebezpieczne same w sobie środki zakłócające płynność ruchu, to coś, co raczej musimy zaakceptować. My - kierowcy. Argumentacja była dość prosta, nawet jeśli szokująca. Otóż "gdaka" jest rozliczana przez Unię Europejską z liczby ofiar wypadków. Ta liczba musi maleć. Jest to najważniejsze zadanie GDDKiA. A nie zmaleje bez utrudniania ruchu drogowego, ponieważ polska Policja nie zajmuje się ściganiem prawdziwych przestępstw drogowych. Nie eliminuje z naszych ulic np. zbrodniarzy przejeżdżających skrzyżowania na czerwonym świetle czy lekceważących znak STOP. Wyprzedzających na trzeciego lub czwartego lub po zewnętrznej stronie wysepek czy przed wzniesieniem łapie tylko przy okazji, jeśli przedtem przypadkiem - jadąc za szybko - zwrócą uwagę tajnego wideoradiowozu. Olewa fakt blokowania drogi przez rozpadające się, niewłaściwie oświetlone, przeładowane samochody. Bo to się nie da pokazać w telewizji. Bo wszystko to słabo wygląda w notesach i sprawozdawczości albo wymaga zaangażowania sił i środków, których brak. Tak naprawdę polska "drogówka" jest formacją do obsługi radarów i wideoradarów - bez dość logicznej konstatacji, że istnieje poważna różnica między kierowcą jadącym 130 km/h po dwupasmowej ekspresówce Warszawa-Płońsk, a jadącym 130 km/h przez Wieluń czy przez Pniewy, Ursynów, Poronin lub Nową Hutę. A tak w ogóle "drogówka" ma mało czasu na cokolwiek pomiędzy interwencjami związanymi z opisywaniem stłuczek, czego absolutnie bezprawnie domagają się firmy ubezpieczeniowe. Wszystko to świadectwo całkowitej bezradności polskich władz. Czy jednak rzeczywiście środkowoeuropejski, 40-milionowy kraj jest aż tak bezradny? Myślę, że nie. Ale wyjście z tego problemu oznacza konieczność rozwiązań systemowych. A z tym u nas słabo...
|
|
na porządną reklamę firmy nie stać, ze na forach się ogłasza?
|
|
Droga wiosno!!!!!! do twojej wiadomości (jeżeli nie byłaś łaskawa się dopytać dyrekcji ów feralnego przedszkola) połączenie dzieci w różnym wieku wynika z braku miejsca i liczebnością dzieciaków ale nie oznacza to że twoje dziecko będzie realizowało program młodszych dzieci wręcz przeciwnie będzie uczyło się tokiem odpowiednim dla swojego wieku . Zatem dzieci 3 letnie będą realizowały program 3 latków a twój syn 4 letni zostanie dostosowany do programu nauczania dla czterolatków. A dla większej pewności idż do dyrekcji i się dopytaj dla pewności............a krytykę zachowaj na póżniej:)
|
|
Hej!! Ciekawa jestem co myślicie o Muzeum Przyrody w Drozdowie?? ja ostatnio byłam , fajne miejsce
|
|
Potwierdzam, 4:4. Z jednej strony znowu tylko remis, z drugiej przed meczem raczej mało kto stawiał na wywiezienie z Gródka JAKICHKOLWIEK punktów. Z wyniku widać, że był to typowy mecz na tzw. cios za ciosem.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |