poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
I kto tu pokazał klasę?

Treść jest ukryta

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: I kto tu pokazał klasę?

Treść jest ukryta

wczoraj dostałem jakąś darmową gazetę Autowizja.pl i tam jest raport ze stacji łomżyńskich. Co najdziwniejsze - najtańsza PB95 w ostatnim tygodniu była właśnie na Orlenie u Kurpia. Lotos znowu miał najtańszą ropę i LPG. Więc najpierw sprawdźcie sobie ceny później wzywajcie do omijania stacji !

http://www.karne.pl/

Treść jest ukryta

W Inter Cars mają największy wybór i napewno ci doradzą

Z 10 lat już go tam nie ma ... jest za to bankomat na
Długiej pod Rossmanem.

są tez autobusy relacji

Białystok - Gdańsk

07:30 wyjazd z Łomży i 15:07 jesteś w Gdańsku

lub

Białystok - Kołobrzeg

wyjazd z Łomży 21:25 w Gdańsku jesteś o 04:07

w ubiegłym roku wracałam tymi autobusami z Białego i była zniżka dla studentów

http://motoryzacja.interia.pl/hity_dnia/news/od-dzis-drozej-na-stacjach,1348484

To jest już śmieszne co oni z nami robią teraz myślę, że lepiej by było starać się po tym całym kryzysie bo zapowiada się na to ,że jeszcze nam wstrzymają całą to rekrutacje. A najgorsze jest to, że człowiek już wszystko przeszedł oprócz badań i czeka tylko ciekawe na co;((
Pozdrawiam!!

To jest już śmieszne co oni z nami robią teraz myślę, że lepiej by było starać się po tym całym kryzysie bo zapowiada się na to ,że jeszcze nam wstrzymają całą to rekrutacje. A najgorsze jest to, że człowiek już wszystko przeszedł oprócz badań i czeka tylko ciekawe na co;((
Pozdrawiam!!

Nas spytal tylko czy planujemy slub koscielny i dlaczego jeszcze go nie wzielismy. Powiedzielismy ze ze wzgledow finansowych. Ksiadz zaproponowal wtedy ze od nas nie wezmie nawet grosza za slub, ale za wesele juz nie chcial zaplacic :) i tak smiechem zartem sie rozeszlo po kosciach a dziecko ochrzcil nam bez problemu. A co do slubu to nie bralismy, bo jesli tylko z powodu dziecka mam sie na to decydowac to darowalam sobie. Z tego nigdy nic dobrego nie wychodzi i nadejdzie czas ze dojrzejemy do takiej decyzji :) a nie brac sluby bo co inni powiedza a pozniej sie rozwodzic...

Takos

Treść jest ukryta

Ja nie chcę byc upierdliwa ale bardzo mnie denerwuje organizacja ruchu w naszym mieście albo czasami jej brak wcale. Odnoszę to do ostatniej zmiany przy targowicy na ulic Sikorskiego. Otóz postawiono tam zakaz zatrzymywania i postoju . Tak na pierwszy rzut oka to i nawet słusznie , bo można swobodniej przejechać w kierunku ulicy Legionów ale czy do końca to jest w porzadku wobec mieszkańców tego miasta , chyba nie.

Należy w tej sprawie wyjść od zasadniczego momentu ,że władze miasta wznaczjąc to miejsce na rejon targowicka miejskiego winny były wziąść pod uwagę fakt ,że będą potrzebne miejsca parkowania i to w znacznej ilości ze swobodnym wjazdem i wyjazdem. Z tego rynku korzysta wiele osób o róznym stopniu sprawności więc wiadomo dojazd i miejsce do parkowania jest konieczne. Nie będe sie wypowiadała na temat już samego targu bo to urąga wszelkim zasadom ale jaka rada miasta i prezydent taki wygląd targu. Wracając do sedna sprawy wiadomym ,że większość na rynek podjeżdza samochodami. Miejsc jest mało więc efektem tego jest parkowanie pojazdów wzdłuż ulicy Sikorskiego. To faktycznie w jakiś sposób utrudnia ruch na tej ulicy ale jest wyborem wymuszonym ponieważ takie warunki stworzyły władze miasta nam kupującym do korzystania z tego targu. Przez kolejne lata władze miasta nie zrobiły nic i faktycznie problem naratsł wobec coraz większej liczby pojażdów. SYF FUNKCJONOWAŁ I FUNKCJONUJE DALEJ TYLKO , CELU ROZWIAZANIA PROBLEMU POSTAWIONO TAM ZAKAZ ZATRZYMYWANIA I POSTOJU!!!!!

I w taki to sposób jak zwykle władze miasta mając w dupie mieszkańców mają z głowy problem które same poprzez swoje zaniedbanie , niedbalstgwo wywołały. Na dodatek dziwię się bardzo lokalnej policji drogowej ,ze dała się w taką historię wplątać i teraz policjanci biegają z wywieszonym jęzorem i ganiają tych co tam parkują.

Taki jest sposób właśnie podejmowania decyzji w naszym mieście co tu dużo dalej szukać jest wiele innych przykładów i myśłe ,że przy najbliższych wyborach będziemy my wyborcy o tym pamiętać.

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

Ja nie chcę byc upierdliwa ale bardzo mnie denerwuje organizacja ruchu w naszym mieście albo czasami jej brak wcale. Odnoszę to do ostatniej zmiany przy targowicy na ulic Sikorskiego. Otóz postawiono tam zakaz zatrzymywania i postoju . Tak na pierwszy rzut oka to i nawet słusznie , bo można swobodniej przejechać w kierunku ulicy Legionów ale czy do końca to jest w porzadku wobec mieszkańców tego miasta , chyba nie.

Należy w tej sprawie wyjść od zasadniczego momentu ,że władze miasta wznaczjąc to miejsce na rejon targowicka miejskiego winny były wziąść pod uwagę fakt ,że będą potrzebne miejsca parkowania i to w znacznej ilości ze swobodnym wjazdem i wyjazdem. Z tego rynku korzysta wiele osób o róznym stopniu sprawności więc wiadomo dojazd i miejsce do parkowania jest konieczne. Nie będe sie wypowiadała na temat już samego targu bo to urąga wszelkim zasadom ale jaka rada miasta i prezydent taki wygląd targu. Wracając do sedna sprawy wiadomym ,że większość na rynek podjeżdza samochodami. Miejsc jest mało więc efektem tego jest parkowanie pojazdów wzdłuż ulicy Sikorskiego. To faktycznie w jakiś sposób utrudnia ruch na tej ulicy ale jest wyborem wymuszonym ponieważ takie warunki stworzyły władze miasta nam kupującym do korzystania z tego targu. Przez kolejne lata władze miasta nie zrobiły nic i faktycznie problem naratsł wobec coraz większej liczby pojażdów. SYF FUNKCJONOWAŁ I FUNKCJONUJE DALEJ TYLKO , W CELU ROZWIAZANIA PROBLEMU POSTAWIONO TAM ZAKAZ ZATRZYMYWANIA I POSTOJU!!!!!

I w taki to sposób jak zwykle władze miasta mając w dupie mieszkańców mają z głowy problem które same poprzez swoje zaniedbanie , niedbalstgwo wywołały. Na dodatek dziwię się bardzo lokalnej policji drogowej ,ze dała się w taką historię wplątać i teraz policjanci biegają z wywieszonym jęzorem i ganiają tych co tam parkują.

Taki jest sposób właśnie podejmowania decyzji w naszym mieście co tu dużo dalej szukać jest wiele innych przykładów i myśłe ,że przy najbliższych wyborach będziemy my wyborcy o tym pamiętać.

rudy błazen z druhem

Siemka. Mam pytanie do was a mianowicie gdzie lubicie chodzić z dziewczyną/chłopakiem na spacer.Łomża jest strasznie mała i nie ma zbyt wiele ciekawych miejsc np:plaża,lasek ale to już się znudziło macie jakieś ciekawe pomysły ??Chętnie skorzystam.

Może ktoś wie kto solidnie i w miarę niedrogo troche pospawa i za
bespieczy podwozie samochodu. Priszę i informację ,bądz numer tel. Z góry dziekuję i pozdrawian.

Treść jest ukryta

Jest fajna górka z widokiem na Łomżę ale aż w Giełczynie, tam na skrzyżowaniu w Giełczynie w prawo i prosto aż się skończy droga.

Pzdr.

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
Chocolate Spoon

Witam, mam pytanko gdzie zdiagnosuje w lomzy dzine zachowanie autka, tj mam problem z falujacymi obrotami a takze zanikiem mocy po odpaleniu autka... jaki serwis w lomzy polecacie..? ktos cos mi mowil o jakims panu Kepistym czy jakos tak ... jest taka osoba w lomzy

i mi wczoraj zajumali rower. cholerny zlodziejski glupi narud.
kelly's salamander dsc 2008

Takos

no to trzeba podłączyć kompa żeby wyzerować silniczki krokowe - u mnie tak było obroty spadały do 400.
A brak mocy pod odpaleniu tzn zapala i zaraz gaśnie to odłączyłem akumulator na parę godzin.
Ten kluczyk na tablicy się świeci ?

ewcia pewnie robi sobie alibi, ze niby slyszala....

apostata

ktoru renko sie podcieracie?

ja "Naszym Dziennikiem"

sluchaj vaga to ja mam i nie pokazuje mi jako tako zadnych bledow, a falujace obroty mam na zasadzie ze jak jade wolno wciskam sprzeglo to spadaja do 600 i sie podnosza na 900 i utrzymuja nonstop 900. problem jest na podjezdzaniu powolnym, i po odpaleniu silnika, musi pochodzic troche zeby mial kopa ps swiece przepustnica wymieniona, stawiam na przeplywke ale chce jechac na warsztat do lepszego speca

idąc tym tokiem rozumowania to ja bym jeszcze dodała parking przy BP , Prymie, na muszli koncertowej , stary rynek. Tak jest ich więcej tylko kto zdrowo myślący będzie jechał kawał dalej parkować a chodził na rynek. Tak Panie" nie dotyczy" od razu widac ,że reprezentujesz Pan myślenie łomzyńskiej drogówki albo urzędników miasta.

a skoro tak panowie niedotyczy uważacie ,ze słusznie to czemu nie wiezmiecie się do roboty i nie przegonicie tych co stoją teraz na tym zakazie? całe tabuny teraz tam stoją - bo znaki postawiono wberw zdrowej logice.

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
Chocolate Spoon

Wyraziłem tylko swoją opinię, spacerek nikomu nie zaszkodzi. A idąc waszym tokiem rozumowania to niedługo będziecie się domagać toalety z dojazdem dla auta, żeby tylko wystawić dnpe przez okno i się załatwić bez wysiadania.

ma moze ktos do sprzedania atrakcyjną działke do 4000 zł hahaha a takie auta to na szrotach ful wypas........

czy to poziom policjanta z drogówki?

i jeszcze sie przyznaje... he he

Treść jest ukryta

najprafdopobobniej jasió mósiales wcisnac usóń , takom ókrytom opcje , kturom jest pszy karzdym poscie a u ciebie akórat ona nie jest ókryta

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
Chocolate Spoon

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

macie problemy... u mnie sasiedzi ciagle sie dra, wybijaja sobie okna i wyzywaja od takich i owakich :P raz za jednym poscig zrobili, innym razem jeden chlop kopal zonke, a jak ich policja zlapala to mowila, ze go nie zna :|
cyrki na niektorych ulicach sie dzieja....

ja proponuje ogród wiarus za nowym cmentarzem, przez niektórych nazywany zawadami.

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Papierem ściernym lub wogule

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org