Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
NAgminne lamanie prawa i zadnej reakcji POLICJI |
astro-71 Wyraziłem swoją opinię, napisałem co mi się podoba a co nie. Umotywowałem także inne nazwy dla gazety, które potraktowałem raczej jako zabawę. Nigdzie też nie napisałem, że jestem zdecydowanie przeciwko tej gazetce. Jeżeli tego wszystkiego nie rozumiesz, to znaczy, że Twoje leczenie w podbiałostockiej miejscowości o której wspominasz nie pomogło Ci, dlatego może powinieneś tam wrócić. Teraz możesz odpisać co chcesz, ja i tak nie odpowiem. Chciałbym tylko poznać jeszcze opinię autorów Bezcennej na ten temat.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: NAgminne lamanie prawa i zadnej reakcji POLICJI |
Moja koleżanka, w czasach kiedy byłem w liceum, zaraz po otrzymaniu prawa jazdy (właściwie jej koleżnka dostała to prawojazdy), własni ta koleżanka wzięła kluczyki ojcu i ukratkiem odjechała samochodem. Właśnie na piaszczystej drodze ponoć delikatnie stuknęła poloneza i w gaz. Pan polonezem za nią, biedaczka nie wyrobiła się na piaszczystym zakręcie i wypadła z trasy, dachowała. Koleżanka, siedziała na tylnim siedzeniu i jak ten samochód koziołkował, to ona wypadła przez szybę tylnią, ale się niestety zahaczyła, .. i kazde dachowanie powodowało, że była zgniatana. Pomyślcie o tym, ... jest świętej pamięci, zginęła na miejscu, i trudno było rozpoznać ładną dziewczynę, ze szkoły, zginęła z lekkomyślności innych, Pewnie każdy młody chce się wyszaleć. Sam to robiłem, ale trzeba wybrć odludzie do tego, i chyba lepiej jak rozsądek bierze górę.
|
|
Owszem szytny cel, akcji podobnych więcej. TVP własciwie wypromowała ją, pewnie mając swoje interesy na celu, choć przy okazji coś pożytecznego wyszło. Wydaje mi się, że państwo zostawia niektóre fragmenty działalnośći dla orkiestry, czyli traktuje te datki jako coś w rodzaju podatku dobrowolnego. A to już nie jest to, to mnie już zniechęca. Polska Akcja Humanitarna robi ogromną pracę ciszej, cześciej, ale wracając do WOŚP sumując, zostaje trochę radości i urządzeń w szpitalach, to fajnie.
|
|
terrorysta hehehe no też tak bym chciał hehe ale wole jeszcze nie bo zaszkodzi mojemu wizerunkowi ale kilka panienek się pchało w sylwestra :D
|
|
Zupełnie z tobą sie zgadzam markm. Sam ma kolege który bez pytania wziół auto i rozwalił jak tylko dostał prawko ale jemu na szczeście nic sie nie stało.
|
|
Albo komuś zależy żeby je nie było bo wkońcu krytykuje łomżyńskich prominętów astro 71
|
|
Witam Większej bzdury chyba nie słyszałam. Jak dyrektor może wprowadzić taki system??? Jestem nauczycielem, pracuję w liceum (nie istotne w którym, to i tak nie ma tutaj zanczenia) i nie wyobrażam sobie jak mogłabym postawić ocenę semstralną wyliczając średnią wszystkich uzyskanych przez ucznia ocen. Przecież to jest totalna bzdura. Jak ocena za kartkówkę może równać się ocenie całogodzinnej pracy klasowej, to jest nienormalne. I te terminy zaliczeń.... Kompletny brak wyobraźni ze strony dyrekcji. Nie wiem jakim cudem uczeń może przygotować się w ciągu dwóch dni na przykład do trzech takich zaliczeń. Szczerze współczuje uczniom tej szkoły. Nie dość, że ten chory system został wprowadzony dopiero teraz, to jeszcze obniżanie ocen na wypadek jeśli ktoś sobie nie poradzi. Czyli wygląda na to, że nie warto pracować w ciągu semestru? Paranoja. Pozdrawiam wszystkich z wyjątkiem autorów tego pomysłu. K.
|
|
Tak, to miasto budzi pozytywne emocje i to bardzo. Możesz włóczyć się po ulicach miesiącami i ani chwili się nie znudzisz. Jakoś dziwnie każdy czuje się tam swojsko, żadnej obcości czy coś takiego. Może wpływa na to osobowość żyjących tam ludzi od prawie 1200 lat? Tygodniowa wycieczka organizowana przez biura podróży to koszt ok 1000zł (ze spaniem, jedzeniem,przejazdem itp) no i do tego jakieś kieszonkowe trzeba mieć... Zachęcam szczerze i ostrzegam jednocześnie, że w tym mieście można się dozgonnie zakochać, co się przydarzyło już kilku moim znajomym. Pozdrawiam i życzę szybkiego spełnienia marzeń o Paryżu.
|
|
Czy można ? W dawnych czasach osoba z dysortografią lub inną "dys" była oceniana jako nie znająca zasad ortografii i z tego zakresu oceniana była na 2. Czy można komukolwiek postawić pałę za robienie błędów jeśli inni mają prawo robić błędy zawsze? Wyobraźmy sobie, że istnieje pojęcie dysgeografii, dyschemii itp. Nie umie bo ma dyschemię ? Nauczyciele powinni oceniać wiedzę i umiejętności a nie dostosowywać stopnie do możliwości ucznia. Nie można postawić 5 za średnią wypowiedź bardzo słabego ucznia i tej samej oceny (5) za tylko dobrą odpowiedź bardzo dobrego ucznia. Taki system przyzwyczaja uczniów do tolerowania niesprawiedliwości.
|
|
A wg mnie to wcale nie jest zły pomysł, żeby dzieci chodziły na religię do salek przykoscielnych. Wg mnie to nie powinna byc nauka, tylko uświadamianie w wierze. Nie klepanie regułek, tylko poznawanie Prawdy. Kiedyś ktoś powiedział, że wiara jest jak wino - potrzebuje butelki do przechowywania i instytucja koscioła jest taką butelki. Problem polega na tym, że butelka ta jest coraz cięższa, coraz więcej w niej szkła i coraz trudniej je nachylić by się go napić. Nie jest to pogląd człowieka, dla którego Kościół jest czymś dalekim. Podobnie mówi o KK świadomy jego członek, naukowiec (fizyka, kosmologia, kosmogonia), księdz Heller (wybaczcie, ale nie pamiętam imienia). Należy pamiętać tylko o jednym: papierek na butelce wina nie zepsuje, choć skutecznie może odstraszać od prób jego spozycia!
|
|
ok, udanego Tobie i wszystkim czytającym:) ADALL, przepraszam za prywatę na Twoim poscie - pozdrawiam ...:::A gdy odejdę, gdy kiedyś zamknę oczy swe... Zawsze, z Tobą będe...
|
|
Żeby zbierać kasę pod kościołami trzeba mieć zgodę Stefanka. Żeby uzyskać zgodę trzeba dogadać się z Caritasem i podawać jego nr konta dla potrzeb zbiórki. Oczywiście nic za darmo. Caritas pobiera sobie z tego konta niezłą prowizję. I biznes się kręci...
|
|
radiosfera.pl beststacja.net.pl teamradio.pl megastacja.pl ...:::A gdy odejdę, gdy kiedyś zamknę oczy swe... Zawsze, z Tobą będe...
|
|
hahahahaha.... Ma zowsze Łomża
|
|
czy jest spolszczenie do Norton SystemWorks 2004?? bo ja mam wersje Angielską ale jest i POLSKA
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |