czwartek, 27 lutego 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Strajk pielęgniarek i lekarzy to skandal !

Co do wypowiedzi SxxxK

Jeśli ktoś idzie na taka akcje tylko po to, aby jak najwięcej z tej puszki wyjąć to ja uważam takich ludzi za przestępców, którzy nie tylko okradają fundacje bo on akurat z tego ma najmniej, ale przede wszystkim chore dzieci.

Jestem ciekaw co poczują jak za parę lat może się okazać że ich nowo narodzone dziecko przeżyło dzięki sprzętowi kupionemu przez WoŚp. Może dopiero wtedy zrozumieją co robią ???

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Strajk pielęgniarek i lekarzy to skandal !

Jak dla mnie to Bezcenna jest nieciekawa, 90% informacji to "niusy" przekopiowane z 4lomza. Już w "Kontaktach" czasami są ciekawsze informacje. Stylistyka, ortografia i interpunkcja pozostawiają wiele do życzenia - aż przykro czasami się czyta. Co jak co, ale błędy i literówki to można oglądać na tym forum, ale nie powinny się zdarzać w gazecie docierającej do dużej liczby mieszkańców. Wciąż jest problem z kolportażem - nigdy nie wiadomo kiedy i gdzie będzie Bezcenna, a jak już się pojawi, to znika w pół godziny.
To co dobre - no cóż, dość przejrzysty układ graficzny, felietony Mariusza Rytela i bezpłatne ogłoszenia.
Mimo wszystko jednak dobrze, że jest taka gazeta w naszym mieście. Mam nadzieję, że redakcja będzie pracować nad ulepszeniem swojego dzieła.

Nieee, tego to nie chcemy.
Spójrz, w tytule masz przekleństwo. Po cholerkę naduzywać przekleństw? Twardzi faceci nie przeklinają. Przekupki na rynku - tak.
Pozdro

Gajowy Marucha wie o co chodzi. Niech się wypowie na tym forum :)

Nie bardzo znam się na polu elektromagnetycznym, bo swoim czasie zlewałam fizykę, a szkoda...
Jednak z tego co mówi Złotowłosy intuicyjnie wyczuwam, że owo pole może jak najbardziej działać na wulkany i tektonikę.
No bo skoro jest zmienne i potrafi smażyć oraz psuć odbiorniki to jasnym jest, iż wywołuje ruch. A jeśli wywołuje ruch to potrafi i Ziemię poruszyć, a co za tym idzie w jej (Ziemi) skorupie mogą zajść rozmaite procesy od ruchu płyt tektonicznych począwszy a na wulkanach kończywszy...
Jedno jest pewne: mnie osobiście pole EM wielce poruszyło i już zaczynam się bać...
I pewnie niebawem udam się do konfesjonału...

A może ambona powstała na zlecenie tamtejszego proboszcza, który będzie stamtąd prawił kazania swoim parafianom...
Na drzewie w Pniewie...
W kierunku Gaci...
Rewelacja!

Aaaaaaaaaaaa, to ja już chyba wiem kim Pan jest, Panie Zbigniewie...
Ja Paryż widzę jeno w swoich snach, i to już kilkakrotnie.
Niech nam Pan cosik opowie, jak tam jest? No ale to już może w nowym wątku...

O ZACHCIANKACH - Janusz Golda

Za trzy minuty koniec swiata. W ziemie uderzy
planetoida podobna tej, ktora zmiotla dinozaury.
Nie ma gdzie sie spieszyc, moze bys cos zjadl
– mowi zona, mruga do mnie tlustym oczkiem
rosol, poledwica neci czosnkiem, szarlotka
jablkami; w skrzynkach na balkonie wiedna
aksamitki i pelargonie – nie zwiedna, zdaze
je podlac. Za trzy minuty koniec a ja chce
w deszcz bez parasola, alejka pod kasztanami,
przez trawniki, rabatki, po murku okalajacym
pomnik zasluzonego dla ludzkosci –
z nogi na noge po sztachetach zelaznych
jak po kamieniach spinajacych brzegi potoku.
Za trzy minuty koniec. Otwieram gazete – ciekawe
po ile barylka ropy w Amsterdamie, ile wzrosl
indeks na gieldzie w Hongkongu, kto majstrowal
ostatnio przy genach, kiedy skonczy sie obecna
a gdzie zaczynie przyszla wojna. Za trzy minuty
koniec – mnie ciagnie do wesolego miasteczka,
na karuzele, do kapelusikow ze slomy, ptaszkow
z drewna, balonikow na druciku, do cukrowej waty.
Za trzy minuty koniec a ja mam smak na filizanke
kawy w altance u Tulikow pita bez pospiechu,
malymi lyczkami przeplatanymi narzekaniem
na muzyke, mode, pogode, upadek obyczajow.

Od kilku dni staram się dowiedzieć na temat przebiegunowania Ziemi i jego skutków wszystkiego co możliwe. W internecie jest wiele infomacji na ten temat. Według naukowców co 11 500 lat dochodzi do zmiany biegunów ziemi. Co wywołuje kataklizmy na niespotykaną skalę. Tak twierdzą zarówno klimatolodzy jak i geofizycy. Zastanawiający jest fakt, że od roku w jednym ze specjalnie przygotowanych schronów Amerykanie gromadzą książki ze wszyskich dziedzin wiedzy. Jest to spowodowane tym, że przy zmianie pola elektromagnetycznego wszystkie nośniki elektroniczne ulegną zniszczeniu. Odtworzenie cywilizacji bez niezbędnej wiedzy byłoby niemożliwe. Okazuje się że, gdyby doszło do zmiany biegunów oprócz kataklizmów wszystko to co dzisiaj uznajemy za normalny element naszego życia codziennego przestanie istnieć. Wyobrażacie sobie życie bez prądu?
Kurcze mam nadzieję, że naukowcy znowu się pomylili w obliczeniach( tym bardziej że w teorii Geryl'a znaleziono parę nieścisłości). Nigdy przedtem tłumaczenia starych manuskryptów i hieroglifów nie wywoływały we mnie tyle niepokoju, ale kalendarz Majów kończy się na 2012 r. , staroegipskie pisma uznane za przekłady pism Atlantydów też mówią o 2012 r. Cholera, szkoda mi Łomży.

Evaa
Zaprawdę tak będzie, jeśli będzie...
To ile nam jeszcze zostało? 7 lat.
No to spieszmy się cieszyć życiem i bądźmy dla siebie dobrzy...
Pozdrawiam wszystkich wizjonerów

Piszę powoli, ... (wiek nie pozwala, palce już nie te) ... i zapomniałem co miałem napisać. .... starość 3... latka..

pozdrawiam wnuczków też (mam nadzieję że będę miał)..

Nie znam sie na korelacji kalendarza Majow z naszym obecnym, ale przyjmuje, ze sa jakies rozbieznosci, bledy w liczeniu... wiec... moze to nie 23.12.2012... ale np plus minus 5 lat?:)
Poza tym z tego co czytalam, to Majowie przewidywali poczatek swojego kalendarza na jakies wazne wydarzenie - nie oznacza to oczywiscie konca swiata, ale np zmiane cywilizacji lub zmiane ery w dziejach ziemi... na np. ere wojen...kataklizmow itp...
Ciekawe jest to co piszecie o pol magnetycznym Ziemi...
nie mniej jednak...mozna gdybac...

Kurcze ale fajnie, na stronie Nautilusa jest bardzo obszerne i jak dla mnie ( przepraszam za Białostocki zwrot) przekonujące zaprzeczenie teorii Geryl'a. No może nie będzie tak źle.

JESLI woda i tak bedzie rozliczana na podstawie "współczynników" LMS.Jaka jest podstawa rozliczenia wody , skąd wspólczynniki? - mam nadzieje i winna być przedstawiona kalkulacja wyliczenia takiego współczynnika aby mieszkancy danego bloku nie mieli wątpliwości!!.W dostarczonym piśmie nie ma słowa na ten temat , ponadto NIKT ALE TO NIKT Z ZARZĄDU NIE PODPISAŁ SIĘ POD TYM "pisemkiem": ZGODNIE Z TYM PISMEM STALIŚMY SIE ZAKŁADNIKAMI SPÓŁDZIELNI - O KAŻDYM WYJEŻDZIE,CZY SŁUŻBOWYM CZY INNYM MAMY OBOWIĄZEK MELDOWAĆ SIĘ!!!!!!!!!!!!!- bo inaczej K A A R A!!!!!!!!!!!!!!!!!!Czekam na opinie mieszkancow ŁSM - a jeśli nie życzę sobie żeby ktoś przeglądał moje kąty ????? moj dom - moja forteca!!!!!!!!!!!!!

Mnie też to razi, i nie ma mojej akcepracji. Jak mnie nie ma w domu, to nich się Pan kontroler umówi. Za co ma pieniądze?
Jaką moc prawną ma takie pisemko? Kto je akceptował ?

Moim skromnym zdaniem, akcja taka jak WOŚP, w naszym kraju, jest pewnego rodzaju fenomenem. Może dlatego że łatwiej jest dać kilka złotych, niż samemu się angażować w pomoc?. A może dlatego że tak zaczyna wypadać. Napewno jednak ogromna większość naszych rodaków (i nie tylko) daje te pieniążki z potrzeby serca. W kraju w którym pacjent, czy duży czy mały jest tylko zbędnym balastem, wręcz kulą u nogi Pana Doktora, a politycy mają nawet zdrowych gdzieś, akcja taka jest wręcz niezbędna. Bo kto Nam pomoże jeśli nie my sami?!.

Chciałbym zadać pytanie Zarządowi ŁSM, jaka jest podstawa prawna takiego sposobu rozliczania zużycia wody? Może trzeba pomyśleć, aby pobory Panów Prezesów też korygować współczynnikiem.

To czas w ferie poświęć na naukę poprawnego pisania bo byki robisz po prostu koszmarne i książkę jakąś przeczytaj zamiast siedzieć w Internecie

Czego by nie mówić pod adresem Orkiestry, to zawsze jednak wnosi dodatkowe fundusze. I nieważne, czy ludzie dają, bo tak wypada, czy ze szczerego serca, ich sprawa. Ważne, że dają i niech dają jak najwięcej. Cel jest szczytny...

panie i władco
zapomniałeś jeszcze dodać
"Bezecna"
:)

Wczoraj chodziła kontrola sprawdzali wode powiesiłem kartke ile jest na liczniku a jak poszli to zadnej kartki nie zostawili jak to jest ?

Powiem krótko zapoznajcie z Umowami rozliczania wody - przez nas samych podpisanymi (czesto lata temu) - jest tam taki punkt gdzie jest mowa o współczynnikach po całkowitym opomiarowaniu .... Wówczas kiedy to podpisywalismy nikt nie mówił kiedy ów punkt regulaminu wejdzie w życie - teraz to nastąpiło. Sami żeśmy podpisali to i mamy ....
Mi też nie podoba się to, że będę musiał więcej płacić - a tak nawiasem mówiąc i tak straty których dotyczą współczynniki nie pokrywał nikt inny jak tylko my sami, z tym, że z innego funduszu

Pozdrawiam

A Kapelani bendą trąbić trombkami na atak na zwierzynę ;)

Konkretniej:

" § 3 pkt. 4 Umowy na rozliczenie ciepłej i zimnej wody na podstawie urządzeń pomiarowych (wodomierzy)

Z chwilą zamontowania wodomierzy u wszystkich mieszkanców danego bloku przy rozliczaniu zużycia ciepłej i zimnej wody stosowany będzie współczynnik korygujący różnicę pomiędzy odczytem głównego wodomierza a sumą indywidualnych pomiarów "

Takową umowę każdy z nas (użytkowników wodomierzy) podpisywał

Pozdrawiam ponownie

ja też jezdze samochodem u babci hehe a mam 15 lat i nie mam prawka i jakos w nic nie walnełem a najwiecej jechałem to było z 145km/h w lesie to było heh może i nie szybko ale polonez to nie mercedes.

W Kole Łowieckim też pewnie mają kapelana- bo gdzie ich nie ma, skoro nawet na dworcach PKKP są! w Straży Pożarnej - są! W wojsku, policji i diabli wiedzą gdzie jeszcze - są! Nawet podobno w MPWiK- u też jest bo trzeba było mocno obniżyć opłaty za ścieki, woodę i prąd dla W. Seminarium Duchownego... no i ktoś tego musi pilnować! Ot, ogłupiałe państwo...durnowatych ludzików.

Ma zowsze Łomża

Wiecie co, pojedzcie do Jeziorka, kazdy sie z tego miejsca naśmiewa a i tak kazdy tam jeździ, można spotkać tam nawet zagorzałych przeciwników disco polo... jestem tam raz na pół roku, fakt że nie lubie tego miejsca, ale warto zobaczyc mijsce o ktorym duzo sie mowi...... ah......

Jak ktos powiedzial wczesniej - trzeba wszystko szanowac

Kontroleży z łomży nie puszczają bez biletu a z Ostrołęki wystarczy słowo albo łapówka i nie płacisz 90 zł wymuszają telefony.Nie prawda???//

No to cytat o tym promieniowaniu z galaktyki( GW 1 maja 1997r):
..."Astronomowie odkryli wielką "fontannę" antymaterii, która tryska z okolic środka Drogi Mlecznej i wznosi się na wysokość ok. 3, 5 tys. lat swietlnych ponad płaszczyzne galaktyki. Ziemia położona jest na peryferiach, w odległości ok. 25 tys lat świetlnych od srodka galaktyki. Nie wiadomo w jaki sposób powstał i co go napędza. Byc może jest wyrzucany z okolic ogromnej czarnej dziury, która znajduje się w srodku naszej galaktyki..."

Bartez spox. Ja też czytam Wybiórczą i innym też polecam.

Napiszcie najbardziej ekstremalne, może dziwne miejsca, albo sposób spędzenia tegorocznego Sylwestra. Nie chodzi tu o jakieś sztampowe Sylwki typu dancing (na którym ja niestety byłem), ale o rzeczy/wydarzenia niestandardowe. Ewentualnie sytuacje, których nie przewidzieliscie lub byliscie nimi zaskoczeni. Pozdrawiam.

co powiecie na sylwestra spedzonego na izbie przyjec w szpitalu ?:)

Prosze Was o pomoc!

wczoraj (04.01.2005) ok. godziny 17ej moja córa zostawila w wózku na zakupy w Stokrotce reklamówke ze zdjęciami z gór, ramką i (niestety) aparatem fotograficznym :(

Liczę na to, ze moze ktos zechce mi oddac zdjęcia, które stanowią dla mnie i córy większą wartosc niz aparat. DLa kogos moze to byc tylko bezuzyteczne kawałki papieru - dla mojej córki jest to pamiątka

Za odzyskane zdjęcia i negatyw sowicie wynagrodzę znalazce

sYLWESTER W DOMU :D

hipokrates

GAZETA BEZCENNA TO JEST COS TAKA JEST NAJLEPSZA NAZWA

JA JESTEM W GIMNAZJUM I NIE OBCHODZI MNIE MOJA ŚREDNIA ALE TY BĘDZIESZ ZDAWAL MATURE

PRZYKRO MI JA NIE CHODZE DO STOKROTKI

Uważam że cały sytem szkolnictwa jest do naprawy . Tylko kto ma to zrobić czy ktoś naprawde widzi w czym jest rzecz .Zastanawia się nad tym co można zrobić ?Szkoły typu I LO są najgorsze tam na wejściu jest informowany że jest nikim jak przedstawi sie z innej szkoły każdy kto chce zdobyć wiedze nie potrzebuje niczego poza książką snercc napisał(a):

Śledczy, jesteś geniuszem! Twa inteligencja mnie olśniła! Nie trzeba zostawiać cennych rzeczy! O rany! Nauczaj mistrzu.

Przykro mi News, nie pomogę w żaden sposób.

Witamy, witmy. :]

Jeszcze raz chciałbym zachęcić do spróbowania. Wszyscy obawiający się o swe bezpieczeństwo mogą ściągnąć źródła ze stronki, przejrzeć je i samemu skompilować. Nic prostszego.

Najczęściej słuchani artyści przez członków naszej grupy:
1. Insane Clown Posse
2. Pantera
3. Kult
4. Kaliber 44
5. Nine Inch Nails
6. Twiztid
7. Grabaż I Strachy Na Lachy
8. DJ Krush
9. Sepultura
10. Body Count

Jeżeli nie zgadzasz się z tym zestawieniem -> www.audioscrobbler.com

Od dziś bedąc w lesie i widząc nadjeżdżajacego z dużą prędkością poloneza będe się chował za najgrubsze drzewo - może przetrwam to starcie :D

WOŚP fajne akcje,duży zarobek dla miejskich złodzieji następnie wspaniała zabawa dla nich przy lekko zarobionych pieniądzach.
dla dzieci sprzęt jest,ale... kto oglądał Najsztub pyta w niedzielę wie o co chodzi.
a odemnie coś dla was : http://www.pomorze.wszechpolacy.pl/wosp/galeria.html
prawda o ręszcie pieniędzy Jurka O. pseudonim Owsik

Staram się coś dać ( bez specjalnego zachwytu nad orkiestrą) , odpowiednio więcej w niemałych podatkach.

Śledczy, po jakim ty lecie jechałeś z taką prędkość???

Z tego, co ja się orientuje to w lasach autostrad ani dróg szybkiego ruchu to nie ma!!!! A polonez to, jaki samochód terenowy??? Chyba, że masz jakąś super wersje 4x4.

Oj ktoś tu ma dużą wyobraźnie !!!!

Nigdy przedtem tłumaczenia starych manuskryptów i hieroglifów nie wywoływały we mnie tyle niepokoju, ale kalendarz Majów kończy się na 2012 r. , staroegipskie pisma uznane za przekłady pism Atlantydów też mówią o 2012 r.

A Majowie i Atlantydzi słyszeli o latach przestępnych?

No a co zrobic z tym, ze niektore bloki maja liczniki na centralnym ogrzewaniu (czyli ile wody przelalo sie przez kaloryfery) a i tak rozliczani jestesmy wg. "slupkow" na kaloryferach. A jak jak nie mieszkam i nie grzeje to co? Tez trzeba placic, bo przeciez to paruje.
Dlaczego coraz czesciej zamiast placic za to zuzylismy narzuca nam sie metode "sprawiedliwego" podzialu? Najpierw trzeba bylo zaplacic za liczniki by teraz byly one ignorowane?
Dziwne sie rzeczy dzieja w tym panstwie.

śledczy ty to masz wyobraźnie!!!!!!!!!!

1. Pole elektromagnetyczne nie spowoduje ruchów tektonicznych.
2. Nie chce mi się obliczać jakie natężenie pola magnetycznego miałoby przemagnesować Ziemię, ale wiem że musiałoby być niewyobrażalnie silne, wystarczy sobie wyobrazić jakim elektromagnesem musielibyśmy otoczyć Ziemię i jaką energię weń wpompować.
3. Grzesiek Mazurek ma rację, mieszacie pojęcia. stałe pole magnetyczne można uzyskać na 2 sposoby: albo gdy mamy ferromagnetyk namagnesowany wcześniej (magnes) albo gdy mamy przewodnik z prądem STAŁYM, to wokół niego tworzy się pole magnetyczne, też stałe. Gdy jednak w przewodniku mamy zmienny prąd, to wytwarza on zmienne pole magnetyczne wokoło, a to pole magnetyczne wytwarza pole elektryczne również zmienne, a zmienne elektryczne wytwarza zmienne magnetyczne i tak dalej. Powstaje fala która podróżuje w wolnej przestrzeni z prędkością światła, która może być nośnikiem informacji.
Czasem włączając lampkę słyszymy trzask w głośnikach. Moment włączenia powoduje skok prądu, co wywołuje impuls elektromagnetyczny. Ów impuls detekowany jest przez elementy sprzętu audio i słyszymy trzask.
3. Materia "znika" w przypadku anihilacji materia-antymateria. Rezultatem jest z reguły emisja fotonów, które możemy uznać za nośniki energii. Bo gdy taki foton palnie w coś innego to przestaje istnieć - oddaje energię. Ale po zderzeniu na przykład elektronu i antymionu praktycznie nic się nie stanie (zmieni się pęd obu cząstek).

Fiza kwantowa to takie mętne bagno.
Chociaż Pauli twierdził że półprzewodniki to takie mętne bagno i nie warto się w to babrać. Dobrze że nikt nie posłuchał.

Zgadzam się zmiana systemu teraz to nie był najlepszy pomysł !i teraz żadne kłutnie tego nie zmienią ani nic tutaj nie pomorze!trzeba po prosu sprawe oceniania przemyśleć i wprowadzić poprawki.Mam nadzieję że nie będzie tak źle!

Grabos popieram :] Tylko czemu hip-hopu sluchaja sami prostacy? IQ krzesla.. widac to po waszych postach :]

śLeDcZy skad Ty sie wziales? Linkin Park !! Scooter !! AbraDab !! Doniu , Kombi , Danzel? A nie jakies DP? Wiesz pierwszy raz zobaczylem Kombi na polsacie to sie zdziwilem ze jeszcze disco polo tam puszczaja .. Dobry jestes buehehe. Szkoda gadac..

K44.. paktofonika.. to byly czasy :] Niestety wszystko sie teraz komercjalizuje.. :/ Nie ma dobrej muzy, chyba ze ktos lubi disco umpc umpc i podobaja mu sie nuty mandaryny - hir aj gol egen.. Po kazdym zespole to widac.. muza z lat 96-99 byla duzo lepsza niz to co jest teraz.. Niestety :/ Nie wiem czy to brak pomyslow tych co muze robia czy co innego..

Jest 1001............. sposobów na obejście liczników, poczawszy od różnego rodzaju magnesów, które są dostepne na aukcjach internetowych (w cenach juz od 20 zł. do 200 zł.), igieł i blaszek itp.... Tu jest pies pogrzebany, spółdzielnia nie zajmuje sie tym co potrzeba, zamiast karac tych co potrzeba, njłatwiej jest rozłozyc starty na wszytskich mieszkańców, Bogu ducha winnych, a ci co niepłacą i tak na tym skorzystają.
PATENTY DZIAŁAJĄ :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org