Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
godzina policyjna |
Ks. Jankowski powinien dostać order budowniczego Polski Ludowej!!!!!!!!heheheheheheheheh
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: godzina policyjna |
|
Z czyjejś Kasy to karzdy baran potrafi budować!!!!!
|
|
kurde 24 stycznia :) pomyliło mi się ja myśle jeszcze że nawet jest jeszcze rok 2004 _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Je terz jade do babci [a tam to będzie laba]
|
|
Jest jest!!! Tylko udaje wielkiego Biznemena i order by mu sie przydał. Może niema żadnego. HEHE
|
|
Jestem uczniem jednego z łomżyńskich liceów, w tym roku czeka mnie matura--egzamin dojrzałości któremu powinien być podporządkowany cały rok szkolny. I tak by było gdyby nie pare problemów z tym związanych. Otóż na początku grudnia zostaliśmy poinformowani o nowym systemie oceniania. Teraz, wg. tego systemu oceną na semsestr jest średnia wszystkich ocen. Osoba, której średnia przekracza polowe danej oceny(np. 2,5) ma szanse na poprawe musi wyrazić chęć do napisania egzaminu na daną ocene ułożony przez nauczycieli naszego liceum, egzaminy ze wszystkich przedmiotów odbywają się jednego dnia. Wydaje się sprawiedliwe.....Jednak, czy ocena z prazy klasowej może mieć taką samą wartość jak ocena za brak podręcznika czy też brak pracy domowej?? Mamy wyrazić swoją chęć napisania egzaminu do czwartku (dziś jest wtorek), ale maja jeszcze dojsc nam jeszcze oceny i może to komuś wpłynąć na średnią i będzie mógł się np.poprawiać , albo już nie będzie musiał. Najlepsze jednak jest to, że uczeń pisząc egzamin poprawkowy z 3 na 4 jak napisze go na 2 to jego oceną końcową jest 2:) I teraz uczeń, ltóry w tym roku ma mature zamiast się do niej przygotować musi zawracać sobie głowe innymi przedmiotami, gdyż zawsze było tak, że nauczyciel starał sie pomódz uczniowi w maturalnej klasie i go nie krzywdził a teraz już nic nie da sie zrobić. Apeluje do odpowiednich ludzi, którzy mają wpływ na ten system o zainteresowanie się to sprawą bo to tylko może przynieść negatywne skutki.... Pozdrawiam
|
|
Z mojego doświadczenia najlepsza taktyka szkolna- to olanie średniej ocen! Najbardziej efektywne jest położenie nacisku na przedmioty kierunkowe (na studia) - reszta może być na dopuszczającą i nic się nie stanie. A systemy oceniania tworzą chyba w szkole i dla danej szkoły- nie jest to przepis MENiS. W takim przypadku uruchomić powinniście Radę Rodziców itp. Wprowadzenie nowego systemu oceniania powinno nastąpić w nowym roku szkolnym, a nie podczas jego trwania. Pozdrawiam. Zbych
|
|
A co na to Koło Łowieckie? Czy dalej budować będą sobie opinię Koła Kłusowników? A co na to leśniczy?
|
|
Zbychu masz racje teżjestem za tym. Ale raczej nie dobrze będzie wyglądało jak będziesz miał słabe oceny na świadectwie maturalnym. A co do przepisów z tego co wiem to system oceniania, który panuje u nas w szkole jest narzucony odgórnie przez ministerstwo, ale chyba przestrzega tego tylko nasza szkoła.... Nazwy szkoły nie zdradze ale zainteresowane osoby napewno to wiedzą.
|
|
W Paryzu, w dzielnicy nowoczesnych wieżowców: la Defense (poza obwodnicą miasta, na pólnocny zachód).
|
|
Bartez, kto Cię tak przezywał??? Pamiętaj jedną nadrzędną filozofię egzystencji: kto się przezywa, ten sam się tak nazywa.
|
|
Chodzi mi oczywiście o Gazetę Bezcenną wydawaną przez autorów tej strony internetowej. Czy uważacie, że ten tytuł jest odpowiedni? Może powinna ona mieć inną nazwę, np.: - Beznadziejna; bo być może nic ciekawego się w niej nie znajduje? - Bezczelna; bo niekiedy w chamski sposób dogryza niektórym ludziom? - Bezbarwana; bo poza kolorową okładką w środku są tylko i wyłącznie czarno-białe ogłoszenia? - Bezkompromisowa; bo potrafi kiedy trzeba dowalić każdemu? - Bez...; bo...? Piszczie co sądzicie o Gazecie Bezcennej, co wam się w niej nie podoba a co jest robione bardzo dobrze. Mi naprzykład odpowiada duża liczba bezpłatnych ogłoszeń, ale już nie podoba mi się sposób w jaki czasmi atakowani są na jej łamach łomzyńscy prominenci. A może by tak zrobić sondę na stronie jaki tytuł byłby dla niej odpowiedni?
|
|
odpowiednie miejsce dla tego typa Zbych
|
|
Wiecie Ja wam powiem że Ostatnio to gazete miałem to chyba 2 miesiące temu a jak zawsze chce to gazetke to nie moge bo albo zawcześnie pujde albo za puzno albo wogóle w sklepie nie ma :(( Mam pytanie czy ta gazeta jest rozwysyłana po wszystkich sklepach w Łomży ?
|
|
Prawde mówiąc duża część pieniedzy znika z puszek wolontariuszy zanim jescze dotrze do sztabu (połowa zbierajacyh to dresy, którzy zebrane pieniadze przeznaczą napewno nie an dzieci). To jest największy poblem ;/
|
|
Hhehe. Iguana mocny txt. A tak na serio to jeżdże od 10 roku życia za keirownicą od 17 roku z prawkiem, choć mając 17 lat jeździłem także bez prawka. Tylko raz policja zatrymała mnie w mieście (własnie w Łomży i to 2 dni temu jak se stałem na parkingu). Dziwne no ale cóż nic na to nie poradzimy.
|
|
iguana w sumie masz racje ja mam prawko pol roku obilam juz 2 samochody i jezdzic sie dalej ucze, bo szczerze mowiac to tak naprawde nie umiem. Ciesze sie tylko ze przepis jezdzenia z kims starszym mnie ominal :-)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |