Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Wk****wia mnie te nagłe zatroskanie |
Zapraszam www.testydopolicji.eu www.policja2009.fora.pl www.testypolicyjne.pl U mnie macie PEWNOŚĆ !!! - Gwarantuje !!! testydopolicji@op.pl gg 6775028 tel 666 194 944
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Wk****wia mnie te nagłe zatroskanie |
Najgorsze jest to ze tych czeczenow robi sie coraz wiecej w łomzy niedlugo bedzie strach na podwórkko wyjsc
|
|
a może powinno być Łomża - miasto normalnych ludzi ?? gdzie to jest powiedziane że wszyscy powinni być tolerancyjni? że niby taka jest moda? mam gdzieś taką modę, która jest lansowana przez media i której tak łatwo ulegają młodzi Polacy,autorce tematu chodzi o czeczenów? 100 razy bym wolał żeby za te pieniądze co na nich wydaje nasze państwo były dożywiane biedne dzieci w szkołach, byłby z tego jakiś pożytek a tak patrzymy się na zgraje czeczenów chodzących z nożami i kupujących coraz to lepsze samochody, i zarzucicie mi że jestem nietolerancyjny? TAK JESTEM, mam swoje poglądy których nie zmienie i jakieś zarzuty tych niby ''normalnych'' nie sprawią że przestane myśleć inaczej Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
adamosxx co zrobiles w tej kwestii poza pierdzeniem na forum?
|
|
Tu masz przykładowe listy serwerów proxy: http://lista-proxy.net/proxy-lista http://prx.centrump2p.com/ Masz napisane prędkości itd także z pewnością wybierzesz sobie jakiś dobry. Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
czyli poza forum nie wychodzisz przykre
|
|
hahaha dobry z Ciebie prowokator :) osiągniesz sukces.
|
|
Raczej nie na cały dzień. Wielkrotnie tamtędy jeżdziełm - na rowerze oczywiście. To tylko 50 km. Tak na popołudnie po pracy ... Polecam też trasę przez las jednaczewski do Szablaka i dalej do Nowogrodu ...
|
|
Chociażby stąd że rodowity Polak ma w Naszym Kraju gorzej od nie jednego uchodźca, obcego, obcokrajowca (nazywajcie jak chcecie). To chyba podstawowy, w większości poparty faktami i najbardziej przekonujący część ludzi do niechęci czy nawet nienawiści do innych narodowości żerujących na koszt naszego pięknego Kraju. Zgadza sie, to najbardziej podstawowy i powszechny, wiec zarazem przekonujacy najwidoczniej argument... Szkoda tylko, ze rownie nielogiczny, co powszechny... Bo gdyby ktos ruszyl glowa i pomyslal nad tym choc minute, to najbardziej oczywistym wnioskiem bedzie, ze jesli juz kogos chcecie nienawidziec, to powinni to byc winni tej sytuacji. A kto jest winny tego, ze uchodzcy dostaja wiecej kasy niz Polacy? Uchodzcy? Nie... Rzad, ktory takie prawo ustanowil. Dlaczego wiec nienawidzi sie uchodzcow, a nie rzadu? Wy nie bierzecie pieniedzy, jak Wam daja? Wychodzi wiec na to, ze faktycznie nienawisc wynika z zazdrosci najwyrazniej... lucyna
|
|
:( Nie zdałem MS, Ale głowa do góry, nie ma co płakać, Rekrutacja wyglądała SPOKO, za rok ponownie spróbóje, bo jesli sie czegoś che i pragnie to sie walczy... Pozdrawiam,,,,choić nei powiem ze smutno sie zrobio jak ise dziś dowiedziałem,,,,o wyniku....
|
|
EEEEEEEEEEERRRRRRRRRRRRRRAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;p;p :)
|
|
Po zajęciu terenów wschodniej Polski przez oddziały radzieckie, do ich powitania gremialnie występowali lokalni Żydzi. Ludność żydowska, w tym zwłaszcza młodzież, oraz miejska biedota, wzięła masowy udział w powitaniu wojska sowieckiego. Z bronią w ręku. Prof. Tomasz Strzembosz Zdrada w dniach klęski Kto był realizatorem terroru? NKWD, a w pierwszym okresie także RKKA, której podlegały "czekistowskie grupy operacyjne", idące za wojskiem dla "oczyszczenia terenu", podobnie jak Einsatzgruppen za Wehrmachtem. A milicja? Mało kto wie, że w latach 1939 - 1941 mieliśmy tu do czynienia z trzema odmiennymi rodzajami milicji. Ludność polska, pomijając niewielką grupę komunistów w miastach i jeszcze mniejszą na wsi, przyjęła agresję ZSRR i tworzony tutaj system sowiecki podobnie jak agresję niemiecką. Są na to tysiące różnorodnych świadectw. Udział polskich chłopów w tzw. sielsowietach (radach wiejskich, gminnych) nie jest tu wyznacznikiem niczego, bo były to ciała o charakterze dekoracyjnym. Istotne były komitety wykonawcze, a jeszcze ważniejszy kontrolujący je aparat partyjny i policyjny. Natomiast ludność żydowska, w tym zwłaszcza młodzież, oraz miejska biedota, wzięła masowy udział w powitaniu wkraczającego wojska i w zaprowadzaniu nowych porządków, w tym także z bronią w ręku. Na to też są tysiące świadectw: polskich, żydowskich i sowieckich, są raporty komendanta głównego ZWZ gen. Stefana Grota-Roweckiego, jest raport emisariusza Jana Karskiego, są relacje spisywane już w czasie wojny i po latach. Mówią o tym zresztą także prace Jana T. Grossa, który - powołując się przede wszystkim na polskie relacje, których tysiące znajdują się w zbiorach Instytutu Hoovera w USA - doszedł do wniosków, które wyraził jasno i bezdyskusyjnie. Armię sowiecką witano z entuzjazmem nie tylko na terenach zajętych uprzednio przez Wehrmacht; także na Kresach, tam, gdzie on nigdy nie dotarł. Więcej, w dużej części właśnie z Żydów składały się owe "gwardie" i "milicje" powstające jak grzyby po deszczu natychmiast po sowieckiej agresji. I nie tylko. Żydzi podejmowali akty rewolty przeciwko państwu polskiemu, zajmując miejscowości, tworząc tam komitety rewolucyjne, aresztując i rozstrzeliwując przedstawicieli polskiej władzy państwowej, atakując mniejsze lub nawet całkiem duże (jak w Grodnie) oddziały WP. Nowe porządki w urzędach Druga kwestia to współpraca z organami represji, przede wszystkim NKWD. Najpierw podejmowały ją "milicje", "czerwone gwardie" i komitety rewolucyjne, później owe gwardie robotnicze i milicje obywatelskie. W miastach składały się one głównie z polskich Żydów. Później, gdy sytuację opanowała RKM, Żydzi - jak mówią sowieckie dokumenty - stanowili w nich sporą nadreprezentację. Polscy Żydzi w cywilnych ubraniach, z czerwonymi opaskami na ramionach i uzbrojeni w karabiny biorą też licznie udział w aresztowaniach i wywózkach. To było najdrastyczniejsze, ale dla społeczeństwa polskiego rażący był także fakt wielkiej liczby Żydów we wszystkich urzędach i instytucjach sowieckich. Zwłaszcza że to Polacy dominowali tu przed wojną! 20.09.1940 roku, na naradzie w Mińsku, stolicy BSRS, naczelnik Miejskiego Oddziału NKWD w Łomży stwierdził: "U nas utarła się taka praktyka. Poparli nas Żydzi i tylko ich wciąż było widać. Zapanowała też moda, że każdy kierownik instytucji i przedsiębiorstwa chwalił się tym, że u niego nie pracuje ani jeden Polak. Wielu z nas Polaków po prostu się bało". W tym samym czasie na zebraniach partyjnych w obłasti białostockiej zaczęły się mnożyć "narzekania", że w sowieckich urzędach słychać jedynie język rosyjski i żydowski (tzn. jidysz), że Polacy czują się dyskryminowani, że jakaś sprzątaczka w białostockim urzędzie została ostro potraktowana za śpiewanie przy pracy polskich piosenek. Było to zgodne z prawdą i z aktualną "linią partyjną", wtedy bowiem na sowieckich szczytach władzy uzgodniono "nową politykę" w stosunku do Polaków. A dalej pisze, powołując się w tym wypadku nie na kogo innego, jak na Jana T. Grossa: "Zdarzało się także, że przedstawiciele ludności żydowskiej szydzili z Polaków, podkreślając tak nagłą odmianę losu, jaka stała się udziałem obydwu społeczności. W stronę ludności polskiej padały często złośliwe uwagi w rodzaju 'chcieliście Polski bez Żydów, macie Żydów bez Polski' czy 'skończyło się już wasze'".
|
|
heheh Jasiu a ty jeszcze tu?? Miales nas opuscic:P
|
|
a ja mam krótkie pytanie makijaż ślubny: Kasia Serafińska (80zł) czy Trendy? Tylko te 2 wchodzą w grę. Jeśli wiecie to napiszcie jakiej firmy kosmetyków używają.
|
|
na raty se rozlorze bo mie mdli na widok tech literkóf
|
|
jasiu, chyba vpn ci pada. za czesto skaczesz z wawy do lomzy, i z lomzy do wawy ;P
|
|
Wiesz co Jasiu? Jak wróciłeś dla swoich fanek to sobie z nimi bądź...pfff
|
|
do której tam czynne?
|
|
administruje jeszcze tym bazarkiem? Straż nie zamknęła jeszcze? Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
znalazlem....na prawku pisze uprawnienia na wozek widlowy i skuter ;] Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
jaki general i jaka mafia? "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
Jeździłem na jednym. (nawet fajnie) 3 min 5zł POLECAM
|
|
Witam. Czy ktoś z oczekujących na telefon z KWP, w sprawie skierowania na badania do lekarzy otrzymał już jakąś wiadomość czy dalej czekacie??
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |