poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Papała,

Jasiu nie przemęczaj resztek mózgu myśleniem o tych plotach :)
Pomyśl o mnie :*

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Papała,

jak je*ane pluskwy ;-/

Dziekuję za propozycję.

Koniec tematu

nie polecam..... owoce stare. kupiłam ostatnio to pognite były nie zwróciłam na to uwagi w sklepie a ta wedlina jakos tez dziwna jest... i nie dziwne ze tansza:P

http://deser.pl/deser/1,97052,6807658,Zaplodnienie_w_basenie__Znowu_pisza_o_Polakach.html

jaki spisek? widze ze malo kumaty jestes ale nie bede cie uswiadamial.

Trzeba cos z tym zrobic bo to przesada

Czeczeny zaczeli już nawet do yamy zaglądać to już jest gruba przesada!!

a porywamy za granica ludzi i terroryzujemy tubylców? bo jakos nie slyszalem o tym

a co wy ciągle z tą tolerancją wyskakujecie? powinno się wygonić tych brudasów z Łomży jak najszybciej,no ale nasz ''wspaniały'' prezydent jak zwykle nic nie robi.....

TOLERANCJA JEST CNOTĄ LUDZI BEZ PRZEKONAŃ !!!

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

aha madas5 czyli ty jestes rasista bo jak nie do polaka to jest ok wietnamczyk nie czlowiek, a postronni ludzie? wiec sie nei osmieszaj, dla mnie ty jestes palantem, mam nadzieje ze nie jestes Polakiem.

Ale ci się chłopie nudzi weź się za robotę legacie!!!

Twoje klapki na oczach i brak umiejętności czytania ze zrozumieniem po prostu dobija. Można walić pałą w łeb, a i tak nic nie dotrze. Weź ty chłopie przeczytaj od początku wszystko co napisałem, bo albo masz problem z czytaniem, albo delikatnie mówiąc nie do końca rozwinął się u ciebie intelekt. A że masz nie opisane problemy to wyłożę ci jeszcze raz:
Nie mam nic przeciwko uczciwym Czeczenom, Polakom, Niemcom, Ruskim, Rumunom i co ci do tej małej główki przyjdzie. Jeśli którykolwiek z nich zasłuży na kraty, to niech tam idzie, a jeśli będę mógł to jeszcze pomogę. Nienawidzę uogólnień i braku szacunku dla jednostki. Kosę może ci sprzedać każdy z nich (Polak, Czeczen, Ruski, Niemiec, Rumun itd.). Każdy człowiek ma prawo do godnego życia. I cieszę się, że mimo 10 Czeczenów - chuliganów utrzymywanych za moje podatki znajdzie się wśród pozostałych jedna, dwie uczciwe rodziny, którym to moje podatki pomogły by godnie żyć, wykarmić i wykształcić dzieci. Nie wiem czy którekolwiek z moich słów dotrze do twojego małego umysłu. Pewnie za chwilę znów dostanę wiąchę od wszechpolaka. TĘPIĆ, TĘPIĆ.

Piszecie tutaj, że Polacy kradną w Anglii, czy popełniają inne różnego rodzaju przestępstwa. W Anglii nie byłem, co więcej migrować tam nie zamierzam, więc z tą opinią dyskutować nie mogę nie znając tamtejszej sytuacji. Widzę za to co dzieje się w Łomży z jak to ładnie brzmi "mniejszością czeczeńską".
Ale wracając do sedna, nie znam sytuacji Polaków w Anglii, ale przyjmijmy więc nawet, że Polacy są w Wlk. Brytanii bandytami tego pokroju co Czeczenii w Polsce, że chodzą po ulicach, czy do szkoły z nożami, że porywają (czy to Wietnamczyków, czy niedawny przypadek pewną dziewczynę z Łomży), że posiadają nielegalnie broń, są dilerami (jak napisała jedna z osób na 4lomza) itp.
Więc przyjęliśmy, że Polacy są w Anglii takimi samymi skur.... jak Czeczeni w Łomzy (chociaż w moim przekonaniu jest to opinia wysoce na wyrost). Zauważmy, więc jedną subtelną różnicę. W Anglii Polacy pracują (na usta ciśnie się słowo zapier...), czy to na budowach, czy na sławnym zmywaku. Nie przyjechali tam korzystać z zasiłków tylko szukać pracy, a więc w jakimś sensie wspierają tamtejszą gospodarkę płacąc podatki i pracując. Pytam się więc jak pracują Czeczeni w Polsce (a konkretnie w Łomży)!? Otóż nie robią nic, a ja osobiście nie miałem przyjemności zobaczyć pracującego Czeczena. Żyją z zasiłków pobieranych od naszego państwa, tym samym żerując na Polsce i Polakach.
Niektórzy będą pewnie bronić "mniejszości czeczeńskiej", faktem że przyjechali z kraju ogarniętego wojną, z kraju gdzie panuje "bród, smród i ubóstwo" i dlatego mają problem z podjęciem pracy, czy normalnym zachowaniem. Podam dwa przykłady, które w bardzo prosty sposób obalają ten pogląd. Popatrzmy na dwie mniejszości. Po pierwsze Polaków w latach komunizmu, którzy również uciekali z kraju, tylko ich celem nie było żerowanie na Stanach Zjednoczonych, czy innych krajach zachodnich, ale podjęcie pracy i poprawienie swojego bytu WŁASNĄ PRACĄ I WŁASNYMI RĘKAMI.
Drugim przykładem takiej mniejszości w moich oczach są Wietnamczycy mieszkający w Polsce. Uciekali oni z kraju tak samo niegdyś ogarniętego wojna jak Czeczenia, co gorsza z kraju komunistycznego. Jednak Wietnamczycy, którzy przybyli do Polski, starali się zdobywać wykształcenie na uczelniach, a pieniądze zarabiali ciężka pracą (bo chyba nikt nie powie, że np taka robota na stadionie należy do lekkich)....

Także słowem podsumowania popieram wszystkich co mówią "Czeczeni wypier...." bo dlatego tego typu ludzi nie widzę miejsca w naszym kraju, a w szczególności w mojej rodzinnej miejscowości.

Powiedzcie mi, który z Was cokolwiek zrobił by wskazać czeczeńskim uchodźcom sposób życia w Polsce? Który z Was miał bezpośrednią styczność z jakimkolwiek uchodźcą? A ilu z Was wyrobiło sobie zdanie o nich czytając tylko takie bzdury co wypisuje adamosxx i jemu podobni. Wasz problem z nienawiścią wynika z niewiedzy i braku odwagi by tym ludziom pomóc. Jak się czegoś nie zna to trzeba zniszczyć, to jest chyba wasza maksyma. Wirkoz, jedź na ten stadion i spróbuj rozłożyć tam swój kramik. Wietnamska mafia działająca na terenie Warszawy Cię zniszczy. Ale czy to znaczy, ze każdy wietnamczyk jest zły? Czy do każdego musimy mieć uprzedzenia. Niewiedza, nienawiść, głupota, zamykanie oczu na problem, to was krótko opisuje. Najlepiej jest wygnać lub pozabijać. Skończcie z uogólnianiem. Skończcie z tą nienawiścią do człowieka. Hitler uważał, że rasa aryjska i naród niemiecki jest ponad wszystkie narody. Wy uważacie, że wy, rdzenni mieszkańcy Łomży jesteście lepsi. Czy te zachowania nie są nazbyt podobne? Banda dzieciaków bez wyobraźni na tym forum siedzi. Uczyć się.

to samo kiedys mówili o Polakach Austriacy i Włosi gdy Polacy byli w obozach uchodzców w w/w krajach.Nie bronie Czeczenów ale zapomniał byk jak cielakiem był,czyli my idealni Polacy.pozdrawiam

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

Kolego marek12 discovery jest w ofercie tnk już od 3 tygodni

trzeba było pomóc ochroniarzowi a nie teraz biadolisz następnym razem może ciebie okradną i pobiją na ulicy

Właśnie tak to jest stoją i się patrzą a nic nie zrobią.

to nie ja, to autor tematu ;}

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

Nie uważam że powinienem pomagać osobom zdeprawowanym, którzy przyjechali do naszego kraju a właściwie Łomży burzyć spokój mieszkańców i częstokroć wykraczając po za granice prawa. Nie miałbym nic przeciwko rozwojowi ich kultury na naszych terenach i wspólnej symbiozie nas z nimi ale to oni powinni wykonać pierwszy krok a niestety kierują się oni wrogością do Polaków i łomżyniaków. Zaistniała sytuacja wrogości nie sprzyja niczemu dobremu w naszym mieście i uważam że rada miasta powinna poruszyć ten temat na kolejnej sesji. Chciałbym też przytoczyć historię której bylem świadkiem, a mianowicie mieszkam na ulicy wojska polskiego i czekając wieczorem na przystanku autobusowym widziałem 2 czeczenów obrażających starszego człowieka a mojego sąsiada, zwróciłem im uwage aby zostawili go w spokoju ( pijani ) czeczeńcy wyciągnęli noże i zaczęli grozić mi i mojemu sąsiadowi, w chwili gdy zobaczyli przejeżdzajaco obok policję zaczęli uciekać. Sytuacja ta miała miejsce na przystanku własnie tam gdzie naprzeciwko rozegrała się niedawna akcja odbijania tego Wietnamczyka a ja mieszkam własnie tam w bloku za tym przystankiem i apropo tej sytuacji też ją widziałem... Chciałbym także zauważyć że byłem świadkiem kiedy zaczepiali polskie dziewczyny w parku i w przypadkach wandalizmu lub śmiecenia w parku a kiedy starsi ludzie zwracali im uwage byli mieszani z błotem, tak poprostu się nie postępuje z samego szacunku do osób starszych. Dla wszystkich obrońców czeczeńców i ich przeciwników zwracam się z prośbą o kulturalną dyskusję a nie wzajemne obrzucanie się błotem bo problem jest i należy powaznie go potraktować.

haha dobre...

haha moze film o tym nakreca

zabili go i uciekł...

jeszcze bym temu złodziejowi pomógł, bohatery pizdziery haha

koles jestes zalosny ze taki post zakladasz... to tez swiadczy jaki z ciebie bohater ze sie zali na forum bo oczka pieka - rozplacz sie

lusia boję się coraz bardziej.Tylko mnie nie bij swoim rudym ogonem!!

A ja mam kłopot z podliczeniem punktów, bo taki ze mnie osioł, że nie sprawdziłam ile otrzymałam punktów z testu z wiedzy ogólnej.
Czy może ktoś wie o możliwości sprawdzenia gdzieś punktacji?

CHyba jakis niedouczony wymysli bohater przez samo h, jak wogle wyglada to slowo, bochater byloby poprawniej

głupie ci,pki

Treść jest ukryta

Dran podejrzewam ze jakby mial pistolet to niczym John Rambo wykosilby pol sklepu ;)...

taa to napewno cudowne poczecie he jeszcze taka młoda i urodzi bachora niewiadomo komu
kase nich bulii he joke;p

ehh madas5 , flonix jak wam nie fstyd wyrzekacie sie rodakuf tszymajac z czeczencami was tesz powinnismy zagasowac

no coment!!!!

Autor: Tom/redi/ (---.winn.cable.ntl.com)
Data: 10-07-09 17:22

ludzie jak wy polakow mozecie do czeczencow porownywac a moze przygarniemy jeszcze pakistan przeciez to nawet nie sa cywilizowani ludzie.

ja nie chce do niczego przekonywac ale troche szacunku
narazie nic mi osobiscie nie zrobili, prawie nic do nich nie mam wiec takie moje zdanie

Prawda jest taka ze takim "OCHRONIARZEM" moze zostac kazdy pajac z ulicy. Kolesie którzy stoja po sklepach takich jak Biedronki czy Stokrotki lub czesto lataja w jaskrawych kamizelkach na masowych imrezach nie posiadaja Licencji pracownika ochrony, nie posiadaja tez zadnego przeszkolenia. Jedyne co posiadaja to wdzianko z napise OCHRONA.

ajj słitaśni jesteście <3

A co ma zaciagnac go ze sklepu i dopiero psiknąc gazem? Jestescie niedouczeni.... ? :) ludzie opuszczali szybko sklep bo gazem psiknal? :) oni nie posiadaja profesjonalnych gazow ktore sa szkodzące dla zdrowia w11 sie na ogladales robson ?:) Powinien go psiknąc i polozyc na ziemie i zaczekac na policje. A jak uciekkl to trudno, trzeba zmienic ochroniarza na jakiegos większego

ajj jasiu nie motaj
jak mowie tak jest! ;p

to niema sesu tym zakochanym ludziom tragedi trzeba albo i nie bo przeciez oni sa wygnani z kraju tacy samotni i czujo sie nie swojo moze trzeba koncert na ich czesc zorganizowac tak mi ich szkoda, pomysle moze moglbym kilku przygarnac mam wolny pokoj

Do cholery idioci, czy co? Łatwo zęby suszyć, gdy nie zna się prawdziwej sytuacji. Kierowniczka "stokrotki" jest w porządku, nie ma tu żadnego mobbingu, łatweo się czepiać innych, zwłaszcza, gdy się nic nie robi. ZAZDROŚĆ przez was przemawia, czy co? Ruszcie tyłki i sami weźcie się do pracy.

nie od 3 tygodni tylko gdzies od tygodnia jest discovery a fakt faktem przynajmiej ten polsat by sie przydał ale co mozna wymagac za takie pieniadze.

pewnie z 50 zl za 10 minut

Treść jest ukryta

szkoda rze bana nie mogem dac takim lódziom jak madas5 flonix bo arz mie rence opadajo jak ih sluham a raczej czytam ih wypowiedzi rzalosne -_-

ha ha ha ha :)))

arz niewiem co napisadź hyba pierszy raz ^^

Lósiaczko pokaze ale ty pierfsza a opirz siem opirz hentnie pszeczytam :)))

Lósiaczek moje mondre kohanie ;* * * * *

czesko -husajnowego :)))

o widze panowie na nastepnym forum sie spotykamy ;]

To nie jest ich kraj i tu mają siedzieć cicho .Oni tu przyjechali uciec przed wojną . Polska dała im bezpieczeństwo , mieszkanie i zasiłek a oni zamiast to docenić i szanować Polaków wolą porwać człowieka ,który ze swoich podatków dokłada się im do gara . Wywieść to bydło z naszego kraju .

taaa a ja was wszystkich kocham <3 x3 ;****** jestescie zajeeeeebiści

oni nie znają się kompletnie na swojej robocie potrafią tylko plakietkami wymachiwać !!! Niektórzy z niech są z grupą inwalidzką i jak taki ma złapać złodzieja???

a co do pomocy: to moze trzeba bedzie teraz pomaga strazakom gasic pozar, bo moga sobie nie dac rady, albo ekipie remontowej, ktora zatrudnilem, tez trzeba pomoc, poniewaz moga sie nie znac na robocie. Beka z takich komentarzy

oczywiscie rze metoda jeden za fszystkich ,

taka u nih panóje wienc ja tesz proponóje fszystkih za jednego ztad w... :)))

Bes Sęsu - jak morzna wieszać psy jak sie psy koha :):):)):):):):):):):):)):):):)::)):):)::)):):

<script>alert("****")</script>

Dziekuje

proszem

dziekuje jasiu

ludzie czy was do konca juz pogielo jeszcze go bronicie malolat pewnie ukradl jakis drobiazg a ten narazil dziecko za gora 20 zl popieram autora ze musialbyc idiota i zapewne ma szczescie ze tatus tego dzieciaka nie byl w poblizu bo pewnie i gaz by mu nie pomogl ,ale ochroniarze w/w firmy slyna z tego rodzaju zachowan bo to nie jest firma ochroniarska tylko ktos chce zarobic na manekinach rozstawianych w lokalach uslugowych (swoja droga musialo to wygladac przezabawnie :} )

Po pierwsze byłem przy kasie jako 3 i nie zdążyłbym dobiec
Po drugie jak się widzi że ktoś kradnie można zamknąć drzwi
Po trzecie powiedzcie to rodzicom którzy powieźli to dziecko na pogotowie !!

Jedyna osoba ze sklepu która pomogła temu dziecku to Pani ze stoiska mięsnego(pełen szacunek)
która przyniosła ściereczkę z wodą aby przetrzeć twarz dziecku.
A taki miotający się i arogancki w stosunku do rodziców tego dziecka ochroniarz to skandal.
Nie zrobił nic aby pomóc poszkodowanemu.

Chyba każdy kto był w tym czasie w sklepie podzieli moje zdanie

...patrzę ze jasiowi coraz bardziej odwala...

ok miszczu sie wypowie : na codzien bardzo daleki jestem od pogladow tego pana co zalozyl ten post, nie jestem tez rasista ale widze na wlasne oczy jak sie panosza i woza po ulicach grupkami i zaczepiaja slabszych jebance w oczy nie spojrza jak ida we 2 (bo jednego czeczena w zyciu nie widzialem) ja sie ich nie boje chociaz jak zablysnie noz w ciemnosciach nie bedzie kolorowo a sam widizalem jakie wielkie nosza te suki, i wiem jedno jezeli ich agresja zostanie zignorowana bedzie sie nasilac a wiec do wszystkich wariatow nie dajcie sie sukom , jezeli jest jakis problem to zbierajcie sie w gromady bo oni pojawiaja sie momentalnie i szybko sie zbieraja , skoro nie poptrafia docenic tego co dostali to niech maja chu..a w dupie , kropka!

trabka

Karol89 na moje oko to nie możesz podejśc do MS-a szybciej niż 8.07.2010 ale papiery to chyba możesz złożyć szybciej...
ale to tylko moje gdybanie,nic potwierdzonego

bomin2 no ja z Kluczborka jestem :)
powiedz ile czekałaś od TWO i TSF do multi?jestem ciekawa jak w naszym województwie to sprawnie idzie ;)
i jak wrażenia po MS-ie?napisz czy da sie przeżyć to Opole? :)

prawda jest taka ze Polki na swiecie uchodza za k...... ostatnio rozmawialem z horwatem ktory mi powiedizal : yeah, polish bitches r great, they always wan't to **** ,and for free!!!(sorry za angielskixD)podobnie jest we francji ,wloszech i hiszpanii i to jest wiadome od wielu lat a wiec ameryki nie odkryliscie

Ochroniarz zachował sie skandalicznie i nie ma co tu komentować. Napisz skargę to firmy ochroniarskiej, żeby wyciągneli jakieś konsekwencje, tyle możesz zrobić. Należy tępić pseudo - ochroniarzy, ale złodziejstwo też, dlatego tez widząc znów tego dzieciaka, należy zwrócić mu uwagie lub w razie znajomości pogadać ze jego strarym.i. Pzdr.

flet chochner choner

po pierwsze to nie ma tu miejsce jakiekolwiek poczucie zadrości. Stać nas na to aby mając w pamięci nasze doświadczenia historyczne udzielić pomocy innym słabszym. Natomiast w przypadku tych uchodżców czeczeńskich pomoc i nasza gościnnośc jest przez nich traktowana jako nasza słabość i oznaka naiwności i głupoty. W konsekwencji prowadzi to do sytuacji ,że uchodźcy ci w większości zwyczajni bandyci czując się coraz pewniej i posuwają sie do aktów przemocy i agrecji wobec tych którzy tej pomocy i schronienia starają się im udzielić. Jakie to akty przemocy i agresji proszę sobie poczytać . W tej sytuacji rodzi się w naszej lokalnej społeczności niepokój ,brak komfortu poczucia bezpieczeństwa wynikający właśnie z zachowania tak licznej grupy uchodżców czeczeńskich. To powoduje uzasadnione prostesty , które często przybierają formę skrajnych wypowiedzi a które to wypowiedzi przez ludzi mało odpowiedzialnych lub powiązanych interesami z tymi uchodzcami nazywane są jako rasistowskie.
Inaczej mówiąc agresywne zachowania wobec społeczności lokalnej wywołujące niepokój i brak poczucia bezpieczeństwa uzasadnia się rasistwskim zachowaniem co jest oczywistą bzdurą wywołana na potrzeby usprawiedliwienia bandyckich zachowań tych uchodźców.

„ Kto nie szanuje i nie ceni swej przeszłości,
Nie jest godzien szacunku teraźniejszości,
Ani prawa do przyszłości.”

Józef Piłsudski

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org