niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Szatan jest już na zimi miedzy nami i czyni swoje dzieło?

miałem tam,ta babka tłumaczyła mi na kompie co i jak, a rozmowę z taką w kręconych włosach

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Szatan jest już na zimi miedzy nami i czyni swoje dzieło?

miałem tam,ta babka tłumaczyła mi na kompie co i jak, a rozmowę z taką w kręconych włosach, no to mamy tego samego kadrowca

miles85, strażak, Benny, bigi2004 i M@ster popieram wasze odpowiedzi. Temperatura podczas takiego pożaru dochodzi nawet do 2K stopni a styropian, z którego w większości zbudowane były hale może palić się praktycznie bez tlenu. Fakt faktem te wozy strażackie w porównaniu do skali pożaru były jak mały pryszcz na dużej dupie, ale wykonały bardzo dobra robotę, nie dopuściły alby zapalił się las i sąsiednie budynki. [B]Szacunek dla strażaków biorących odział w akcji.[/B] A co do wybuchających freonów to bujda. Do 2004 roku służyły jako środek pędny do gaśnic i do tej pory służą w okrętach podwodnych jako system gaśniczy. Wystrzeliwały tylko zawory bezpieczeństwa na zbiornikach z czynnikiem chłodniczym. A wiadomo przy takiej temperaturze freon jest bardzo rozprężliwy. A tych "głupio - mądrych" postów dzieci siedzących całymi dniami przed komputerami nie ma co brać pod uwagę.

pzdr

To raczej ne baiłostocka ich zawijała tylko Warszawska.
Bo auta WF,WOS,WE itd.
Po za tym niezle taczki maja Pajero nowe,Fiacik Ducato itd.

adamosxx twój ulubiony wątek a ty się nie wypowiadasz

jasiu takiego kretyna jak ty to chyba jeszcze świat nieznał

nie to że żyją za nasze pieniądze to do tego jeszcze z polskimi dziewczynami chodzą brudasy mieszkam na rynku i mam dość oglądania ich mord

DO _kasia
Wczoraj po WZ Pani z komisji poinformowała mnie, że przy min. liczbie 154 punktów KWP Rzeszów wysyła na badania, jeśli chodzi o termin przyjęć to dopiero grudniowy, a jeśli się zdobędzie mniej punktów niż 154 KWP Rzeszów przerywa postępowanie i wtedy można się ubiegać o przyjęcie do innych woj.

A i kazali mi zadzwonić w połowie przyszłego tygodnia odnośnie ilości punktów, które zdobyłem

A ty kiedy miałaś WZ i ile masz punktów???

Felek Dzierżyniak wiedział by co z nimi zrobic!!!

„ Kto nie szanuje i nie ceni swej przeszłości,
Nie jest godzien szacunku teraźniejszości,
Ani prawa do przyszłości.”

Józef Piłsudski

stanowcze TAK

<jasiu,fajna ta twoja fota,chodź pobawimy się razem w piaskownicy
<lusiaczek,jesteś ruda i paskudna,a poza tym znasz bicia(boję się Ciebie)
<szampon,przestań trzepać pianę na forum,ogarnij się i wybierz do szkoły muzycznej(udzielą Ci tam wszelkich możliwych informacji) albo załatw sobie prywatne lekcje

Wiesz co chłopie ?

Idź ty do dobrego specjalisty.

Znowu spisek przeciwko Polakom ?

Ty naprawdę jesteś na coś chory.

Autor: Róża Lux (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 10-07-09 00:50

po co tu prowadzić jałowe dyskusje , sprawa jest prosta my nie chcemy w naszym mieście czeczenów i mamy do tego prawo. Jeżeli ktoś ma inne zdanie to ma do tego prawo ale niech tych czeczenów sobie weżmie do swojego domu i na swoje utrzymanie.

Zdanie na temat tych przybyszów z czeczeni mam wyrobione podobnie jak wielu innych z tego miasta i kraju. Możecie mnie nazywać jak wam sie podoba - a ja po prostu nie chce mieszkać w towarzystwie tych czeczenów i koniec i basta . Nie chcę tych ludzi nawet w tym mieście w którym mieszkam i kraju . Dlaczego nie zamierzam uzasadniać . Już dośc się na ten temat pisało i wielu ludzi o tym mówilo ale zawsze znajdą się gromady oszołomów które będa udowadniać ,że maja racje.

Róża Lux

Nie wypowiadaj się za wszystkich

A przynajmniej nie za mnie .
Ja Czeczenów chcę i popieram.
I przedewszystkim mam w dupie wasz wszechpolski bełkot
RASISTOWSKIE POMIOTY.

Pozdro dla wszystkich normalnych Łomżan.

Benny chodzi mi o to, ze traktujesz ludzi, ktorzy widza wage posiadania przez Polske wlasnych bankow jak idiotow, a prawda jest taka, ze maja racje.
Czesto mowi sie, ze biednemu nie nalezy dawac ryby, tylko wedke, bo w ten sposob zapewni sobie pozywienie na przyszlosc. Ale niektorzy wola raz zjesc rybe... Co do zakupow, to owszem robie i w takich marketach, ale jesli mam cos kupic i moge to zrobic w lokalnej lub chociaz polskiej firmie to staram sie tak robic.
Przytocze Ci taki kawal:
"
Rozmyślania bezrobotnego
- Wstaję rano, włączam moje japońskie radio, zakładam amerykańskie spodnie, wietnamski podkoszulek i chińskie tenisówki,
po czym z holenderskiej lodówki wyciągam niemieckie piwo. Siadam przed koreańskim komputerem i w amerykańskim
banku zlecam internetowe zakupy w Anglii, po czym wsiadam do czeskiego samochodu i jadę do francuskiego hipermarketu
na zakupy. Po uzupełnieniu żarcia w hiszpańskie owoce, belgijski ser i greckie wino, wracam do domu, siadam na
włoskiej kanapie i szukam pracy w polskiej gazecie. Znowu nic...
Zastanawiam się, dlaczego do cholery w Polsce nie ma pracy?..."

Kogo obchodzi czy jest to Polska firma, czy zagraniczna, każdy idzie tam gdzie jest lepiej obsługiwany i za mniejsze pieniądze.

Oczywiscie, ze tak. Tylko czy to cos zmienia? Skutki beda te same.

I nie strasz dalej ludzi tym ze banki wyprowadzająich pieniądze. Pokaż mi bank w Polsce który upadł w ostatnim czasie. Nie ma takiego.Poza tym kiepsko się orientujesz w tej tematyce widzę.

A kto pisze o upadlosci? Podobno to ja sie slabo orientuje... Co ma upadlosc, do wyprowadzania pieniedzy za granice? I gdzie ja wspomnialem o bezpieczenstwie finansowym w aspekcie gwarancji bankowych? Piszesz, ze sie slabo orientuje, a ja mam wrazenie, ze w ogole nie przeczytales mojego posta.
Przytocze Ci fragment artykulu:

"Największy polski bank PKO BP pożyczy od Banku Światowego pół miliarda dolarów (1,7 mld zł). Za jego pośrednictwem pieniądze trafią do banków komercyjnych. Te z kolei będą musiały wykorzystać je na udzielanie kredytów małym i średnim przedsiębiorstwom.

BRE Bank pozyska kolejne 450 mln zł od Europejskiego Banku Inwestycyjnego i liczy na następne transze. Podobną kwotę z EBI ma już na kontach Bank Gospodarstwa Krajowego. Wkrótce pieniędzy z tego źródła może być jeszcze więcej.

Bank Zachodni WBK i Kredyt Bank również powiedziały "Parkietowi", że prowadzą rozmowy z instytucjami pożyczkowymi, a ING BSK nie zaprzecza, że takie negocjacje trwają.

Sektor bankowy cierpi na niedostatek pieniędzy na prowadzenie akcji kredytowej. Dlatego to ważne, że PKO BP aktywnie działa na rzecz pozyskania stabilnych źródeł finansowania za granicą"

Zachodnie banki nie beda sie starac o takie rzeczy, bo ich to nie interesuje. Polski bank musi zapewniac srodki na to, zeby te banki chcialy udzielac kredytow potrzebnych do rozruszania gospodarki w kryzysie... Oni maja to w d... Bedzie zle, to dowala Ci takie warunki kredytowania itd, ze Ci sie odechce. Dlaczego teraz PKO BP pozycza, a jak sie zaczal kryzys, to te wspaniale zachodnie banki wypompowaly miliardy zl, zeby wspomoc swoje zagraniczne oddzialy? Wydoily mase firm na opcjach walutowych, doprowadzajac nawwet do ich upadku i poslaly pieniazki do siebie. Uwazasz, ze jak ubywa w kraju pieniedzy, to sie to nie odbija na rynku? Czemu banki zaczely utrudniac branie kredytow? Czemu zaczely w bezczelny sposob naciagac i oszukiwac klientow? Do tego stopnia, ze klienci zaczeli sie juz organizowac w grupy i teraz zaczynaja sie procesy z bankami? Dlaczego wyrolowaly mase firm na opcjach walutowych i wyciagnely kase z Polski? Bo na zachodzie juz dawno im nie wolno tego robic, ale u nas jeszcze tak... Na zachodzie za takie dzialanie banki wyplacilyby grube odszkodowania, u nas robia co chca...
Masz dobroc swoich zachodnich bankow, jak sie zaczyna dziac zle, to maja interes kraju i ludzi w d.... , zupelnie jak niektorzy tutaj, wiec skad pozniej rozpacz?

Zeby uprzedzic Twoje pytania, tak korzystam z roznych bankow, z PKO BP tez. Chodzi tylko o to, zeby sobie zdawac sprawe z tego co sie dzieje, a nie wysmiewac ludzi, ktorzy nie uwazaja ze liczy sie tylko to, ze konto bedzie o zlotowke tansze, bo wiedza jak to wyglada w dluzszej perspektywie.

jedynie OjciecR zrozumial przesłanie, reszta ma widac problemy z inteligencja:)

o swoich pupilach ktorzy sa tak krzywdzeni prze nas
http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=19295

to pewnie odruch obronny dlatego go porwali hehe jak to wczoraj pisal niejaki madas5

Gdzie jest nasz prezydent B?? Powinien sie wypowiedziec w kwestii czeczenskiej.

juz raz widziałem taką akcję i jakoś strzały żadne nie padły. Prawdopodobnie jesteś już zgorzkniałym małolatem,nigdy się nie uśmiechasz i plujesz swojej siostrze w talerz do zupy,bo jej wszystkiego zazdrościsz. Twoja praca polega na wynajdowaniu tanich sensacji z prasy brukowej.Może jak dojrzejesz i wyjedziesz chociaz raz do pracy za granicę,to twoje moczenie nocne związane z homofobią przestanie Ci dokuczać.Przestań ciągle siedzieć przy kompie,wyjdź na podwórko i zaprzyjaznij się z kimś(może nawet z Czeczenem).Pozdrawiam

ta słyszałam, to dobra faza jasne zapłodniła sie w basenie zal napewno jesli była dziewica to prawda
naprawde ludzie juz ne maja co wymyslec
tak jak było z ta pacjentka co cały ryj miAłA W TE GWIAZDKI <TATUłAżE> I TWIERDZIłA ZE ZASNEłA HA
A POZNIEJ SIE PRZYZNAłA ZE STARYCH SIE BAłA

jeszcze z tolerancja ktos wyskoczyl tak proponuje tolerowac porawania ale tylko czeczenow polakow wsadzac, jestem teraz tolerancyjny?
bo ciborowskiego jest wlasnie za parkiem tam mieszkaja w jedym z domów

EJJ!!! tez koffam JASIA i mam jego fotke na tapecie
żal was hee podniecacie sie byle czym
soryy jASIu ty to nie byle kto

własnie zgadzam sie z przedmówcą.
jedźcie za granice wygarną wam jakimi jesteśmy złodziejami i pijakami.
FAJNIE wam będzie???
niesądze

ambroziak, ambroziewicz, co za roznica.
stary/nowy most. dla nbiektorych nowy most nadal jest starym mostem

Pajacu adamosxx-ie. Robisz z siebie totalnego idiotę. Słów brak na taki brak rozumu. Czym ta ziemia sobie zasłużyła, ze takie osobniki po niej dreptają. Niech sobie przypomnę twoją relację: zdaje się strzelali Czeczeni do Polaka, czy nie to insynuowałeś?? A tu się okazuje, że to Czeczeni porwali Wietnamczyka. Wg. twojej teorii to chyba dobrze, bo się między sobą pozabijają. A o akcjach AT to byś trochę poczytał, jak AT wchodzi to najpierw używa gazu obezwładniającego. Wystrzelenie jego powoduje duży huk. Chaos owszem jest, ale dla jego podkreślenia nie strzelają sobie w powietrze. W każdym temacie wykazujesz się całkowitym brakiem informacji. Wstyd mi, ze łomżyńska ziemia urodziła takich palantów. Nie obcokrajowcy są problemem tego miasta, tylko takie kanalie jak ty. Wszechpolska gnida z kurzym mózgiem. Mieszkam w Łomży 30 lat i nigdy nie miałem problemu z żadnym obcokrajowcem, ani ja, ani moja rodzina. Jednak już nie raz miałem do czynienia z takim łomżyńskim marginesem jak ty wykazującym chęć jedynie do burd i ubliżania innym. Czemu głupota nie boli, wtedy jeszcze szybciej byśmy ją rozpoznawali na ulicy.

ten prezydent to jakas marionetka w stylu madas5

Prezydent to ci może zrobić dużo ;) tak samo jak rozjebał nam ŁKS
ha żal
a po 2 to już skończcie z tymi CZeczeńcami żyjcie własnym zyciem
sejj ju nara ;)
też was kocham

aby zyc wlasnym zyciem i wziac sie za robote jak tu radzi jeden, trzeba miec spokoj we wlasnym otoczeniu a nie skandaliczne niebezpieczne zachowania czeczenów.

A to kurewka

Są tematy które przerastają niektórych forumowiczów i piszą co im akurat wpadnie do głowy. Pisząc BZDURY nie wy innych gnoicie tylko siebie ! ale szczytem jest cytat Chestertona w ogóle wiesz skąd on pochodzi ? Wyobraź sobie że gdzieś wyjeżdżasz niekoniecznie z własnej woli i ciągle jesteś napiętnowany ! Nie lepiej mieć motto życiowe :"żyj i daj żyć innym " ? a przestępca zawsze będzie przestępcą bez względu na narodowość - jest winny- ukarać .

On pisze dokładnie.
Ten co wie gdzie można to kupić, wie o co chodzi.

http://telewizjanakarte.pl/

adamosxx buraku chyba czeczency musieli cie ostro napier..lic po tym jak szedles machajac lapami po calej szerokosci chodnika ze tak ich nienawidzisz.
A co do twojej wypowiedzi "a porywamy za granica ludzi i terroryzujemy tubylców? bo jakos nie slyszalem o tym" To ja ci odpowiadam na te Twoje pytanko. Tak porywamy za granica nie tylko tubylcow ale i "naszych" moze ci przypomne o obozach pracy we włoszech jak polacy terroryzowali ludzi bijac ich i zmuszajac do prostytuowania sie. Wes sie ku.wa czlowieku ogarnij i nie pisz glupot, wyjdz trochce na podworze i polataj, nie no przeciez nie mozesz wyjsc bo cie czeczency przesladuja i terroryzuja hehehe zal mi Cie chlopcze

ehh madas5 , flonix jak wam nie fstyd wyrzekacie sie rodakuf tszymajac z czeczencami was tesz powinnismy zagasowac

rudy błazen z druhem

do terminatorlomzynski i wszystkich innych
Polacy przynajmniej jeżdżą tam do pracy, a ci przyjechali i nic nie robią !!
oczywiście poza wałęsaniem się od rana do nocy po łomży.

jasiu_śmietana proponuję nauczyć się pisać. Do takiego "polaczka" to na pewno się nie przyznam, że mam cokolwiek wspólnego, bo wstyd, że ma się analfabetów wśród narodu.

W Łomży raczej nie kupisz, ja kupiłem na allegro. Dobra sprawa,ale jednak brakuje paru kanałów. Przede wszystkim Polsatu i innych z tej rodziny - biorąc pod uwagę mecze piłki nożnej to kicha,nie ma tez nic z discovery i tym podobnych.

a tu świeży materiał
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Polak-uderzyl-kolege-lekko-w-twarz---skutki-byly-tragiczne,wid,11302888,wiadomosc.html?ticaid=185be&_ticrsn=5

Jasiu nie można mnie zobaczyć ale mogę Ci się opisać :)
Chyba że i TY pokażesz foteczkę :)

To nie puszczajcie swoich panienek samych na takie wycieczki.
Ja to jade do Tunezji ale z chłopakiem więc mi raczej nie grożą takie przypadki ze strony arabów czy kogoś tam jeszcze ;/

Najlepszym rozwiązaniem tego problemu, było by coś w rodzaju jakiejś sondy wśród mieszkańców Łomży, ażeby się wypowiedzieli, czy chcą tu czeczenów czy nie? I żeby odpowiedzi były tylko dwie:
1- tak.
2- nie.
Ja wybieram numer 2.
Zakładam że
- madas5
- FrEsHpOwEr
- krakson
- fionix
i następni "tolerancyjni" zaznaczyli by tą samą odpowiedź. Zgadza się?
-Nie musicie odpisywać, sami sobie odpowiedzcie.

Treść jest ukryta

a czemu miał mu pomóc? przecież to chłop był ochroniarzem a że bez mózgu to już inna sprawa;/

Cóż nie miałem styczności z żadnym Czeczeńcem w Łomży, ba żadko nawet jakiegoś widzę.Wiem natomiast jedno, że przyjeżdżając do obcego kraju człowiek jest zobowiązany, do podporządkowania się tamtejszemu prawu, obyczajom itd. Nie wnikam co nasi rodacy robią za granicą bo to problem krajów, do których jadą. Jeśli rozrabiają, łamią tam prawo to powinno się ich brać za pyski i wywalać do Polski.. Obywatel każdego kraju ma prawo czuć się bezpiecznie u siebie oraz ma prawo oczekiwać, że władze krajowe czy lokalne mu je zapewnią. Wielu z Was pisze tu o tolerancji, ale czy można bezgranicznie tolerować wszystko co nas otacza do okoła? My jesteśmy u siebie, to z naszych podatków utrzymywane są rodziny Czeczeńskie więc to my mamy prawo oczekiwać, że to Czeczenii dostosują się do naszych praw i obyczajów a nie na odwrót. Polska ich przyjęła ze względu na wojnę w ich kraju (która się już dawno skończyła), to na nas spadł koszt ich utrzymania , to nasz kraj daje im przysłowiowy chleb i dach nad głową więc mamy chyba zrozumiałe prawo trochę od Nich oczekiwać poszanowania naszych obyczajów, przestrzegania prawa itp.
A teraz trochę z drugiej strony. Czeczeni to ludzie, którzy nie przyjechali tu z miłości do naszego kraju, ale uciekali przed wojną. A jak wiadomo wojna wpływa destrukcyjnie i demoralizująco na osobowość i psychikę człowieka. Nikt z nas nie doświadczył wojny, nie musiał oglądać zabijanych członków rodziny, sąsiadów czy znajomych. Nikt z nas nie widział jak obca armia zamienia jego miasto w kupę gruzów. Nikt z nas nie czół strachu przed nalotami, aresztowaniami itp. Przyjeżdżając do nas z takimi przeżyciami i wspomnieniami, zostali całkowicie zepchnięci na margines. Traktowani są jako brudasy, bandyci i terroryści. Ale co my jako gospodarze zrobiliśmy aby to zmienić ? Otóż nic nie zrobiliśmy, kompletnie nic. Czy lokalne władze lub sami łomżyniacy zorganizowali jakieś spotkania integracyjne w celu wzajemnego poznania się, nawiązania wspólnego języka, poznania kultury, obyczajów i tradycji czeczeńskich i na odwrót. A może nawiązania jakiś przyjaźni pomiędzy nami i nimi ? Nie my od początku podchodziliśmy do Nich wrogo i zawiścią ile to Oni dostają zasiłków. Ale odpowiedzcie sobie szczerze czy wolelibyście te zasiłki i być na ich miejscu? Ja się nie dziwię, że mogą do nas być nastawieni wrogo skoro i My nie pałamy do nich miłością. Zwyczajnie oni nie znają nas, my nie znamy ich. Za to my kierujemy się stereotypami i uwielbiamy generalizować Czeczen = bandyta i terrorysta.
Co do tej rzekomej broni to nie chce mi się wierzyć, że są tak „uzbrojeni” choć zapewne zmieniłbym zdanie gdyby mi jakiś przystawił gnata do łba. Ale skoro macie taką wiedzę to chyba powinniście to zgłosić policji w imię waszego i ogólnego bezpieczeństwa. Zresztą gdyby tak było to zapewne policja miała by o tym wiedzę i już dawno by się tym zajęła.
I na koniec przestrzegam i zwolenników i przeciwników Czeczenów. Najpierw by kogoś bezgranicznie bronić lub ganić trzeba go poznać by móc sobie wyrobić opinię. Niestety wielu z was wie o Czeczenach tyle samo co i ja czyli nic + to co wyczytamy z forum, czyli bzdury nafaszerowane stereotypami i uprzedzeniami zasłyszanymi od kolegi/koleżanki powielanymi bez sensu przy każdej okazji.

Módlmy się o zdrowie psychiczne Jasia, bo czeka go

i to ostry dyżur :)

Dzeki wszyskim bede chyba samoukiem;) pozdrawiam

współczuje dzieciakowi...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org