Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
TO ILE NAS BYŁO ??? |
Zamieszczam hiperłącze do fotoreportażu nt. Korei Północnej... na forum społecznościowym. Zachęcam do wirtualnej eksploracji, jakże izolowanego na arenie międzyanrodowej, państwa :) http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,24924207,25253677,0.html?v=2 DiDi
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: TO ILE NAS BYŁO ??? |
* "gratka" - oczywiście...
|
|
700zł opel corsa A -sprawny i ubezp. (pisz na e-mail jak coś)
|
|
format dysku Takos
|
|
Coś złego w ustawieniach przeglądarki. ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Tu jest moje gg - 4280849, wolałbym nie upubliczniać maila na forum:) Jak co napisz do mnie i wtedy podam adres! Jak to czarno! Na pewno sobie poradzisz:)
|
|
"Opieka nad dzieckiem to praca lekka i przyjemna" - buahahhaha Ty weź człowieku nie rozśmieszaj chyba żeś nigdy nie miał tej "przyjemności" siedzieć z dzieckiem kilka miesięcy po 8 godzin. Owszem jeśli opiekujesz się dzieckiem kilku miesięcznym gdzie musisz go tylko nakarmić przebrać i położyć spać i tak w kółko to i masz lekko i przyjemnie ale już jak dziecko jest większe to już nie jest tak lekka a czy przyjemna hmm...zależy od dziecka a te różne się trafiają i w tych czasach coraz gorsze wiem z doświadczenia. U mojego brata opiekunka dostaje 600 zł m-c i siedzi z dzieckiem które ma 9 miesięcy 8 godz. dziennie w tym weekendy wolne. Choć moim zdaniem opieka nad dzieckiem to jest normalna jak każda inna praca a czasem nawet cięższa niż ta w sklepie...więc czemu taka opiekunka ma zarabiać TYLKO 500 -600 zł ??? Ale to moje skromne zdanie :)
|
|
Opieka nad dzieckiem w dodatku czyimś nie jest lekką pracą! ale tak jak Brzeczyszczykiewicz pisze rodzice nie moga wydać całej swojej pensji. Niestety w łomży tak już jest na więcej niż 600zł nie można liczyć choć napewno zdarzają sie wyjątki. Dla przykładu w Białymstoku za opieke dostaje się około 1000-1200zł. Faktycznie kasa ta niestarcza na opłaty ale przeciez ktoś kto potrzebuje dużej kasy nie pojdzie opiekować sie dzieckiem. Do takiej pracy zgłaszają sie głownie studenci i renciści. Swego czasu widziałam tez ogłoszenie ż eza opieke na 2 dzieci po 9,5h dziennie pani płaciła 450zł to już przesada. Nie ma żadnych ustalonych stawek ale wg mnie min jakie powinna dostac opiekunka to 600zł i wolne weekendy. ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Do lamusa matik MASZ ZRYTY BERET JAK SZLAK....
|
|
Ten temat magluje sie na tym forum od dawna wystarczy skorzystać z wyszukiwarki i nie zakładać identycznych Takos
|
|
Gościu musiał mieć "mocne plecy" , bowiem gdyby koreańscy towarzysze zobaczyli te zdjęcia, to mogliby do kołchozu posłać na ładne kilka lat! Zapewne to ktoś z polskiej ambasady, lub z jakiegoś Towarzystwa Przyjaźni Polsko-Koreńskiej (siedzibę mają w Boćkach k/Bielska Podlaskiego) - w każdym razie nieźle postawiony w hierarchi. Poza tym jak widać po dacie, posty na tym forum opublikowane zostały dawno, ale z drugiej storny nie znaczy, że w tej Koreii musiało się zmienić na lepsze...
|
|
wpisujesz byle co, to i to samo dostajesz. proste
|
|
dużo tez zależy od dziecka. Obecnie opiekuje sie dziewczynką 2,5 roku (nie jest to moje pierwsza praca tego typu) i ona jest wspaniała choć po 5 godzinach padam ze zmęczenia, mała jest bardzo aktywna. Wcześniej miałam opiekowac się chłopcem w podobnym wieku i niestety brzydko mówiąc wytrzymałam z nim dni po 5 godz. Pomimo że miało niecałe 3 lata uważało się za najmądrzejsza osobe na świecie. Jeśłi ktos pracuje jako opiekunka to wie że nie jest to łatwa praca, to nie jest taka sama opieka jak nad swoim dzieckiem. Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Carmello... Tak jak zauważyłeś..., autor zdjęć sam nadmienił, że albo trzeba być członkiem jakiegoś Towarzystwa Przyjaźni albo można wybrać się z nielicznymi biurami podróży... Co do pleców...? Raczej nie zostal zakwaterowany w hotelu dla "bardziej zaufanych"... No i nie widział nic powyżej linii Nampo-Pyongyang-Wonsan... Co do zmian w Korei Pn. - muszą minąć dekady... A rewolucja raczej nie nastąpi od wewnątrz... madas5... Dla znawcy tematu takie zdjęcia to gratka... Jak dotąd wiemy bardzo mało o Koirei Północnej... Wiemy, to, co Oni chcą abyśmy oi nich wiedzieli.... Zdjęcia tego autora w połączeniu z jego relacją... Dają spory obraz tego jak tam się egzystuje, dodatkowo zmuszając do refleksji.... Zachęcam do zainteresowania się losami tego kraju :) Sama to robię :) Pozdrawiam.
|
|
zmien kompóter bo zapefne padla ci pompa palifowa ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
jak potrzeba to sie robi z tego co ejst pod reka niestety w naszym kraju za uzywanego bonia mozna dostac wyrok to sie nie trzyma na przypal Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Witam Jak w temacie mam pytanie, gdzie można w Łomży podpiąć samochód pod tech i zczytać błędy. Chodzi mi o samochód marki opel vectra b 1.8 16v. Od jakiegoś czsu wyskakuje mi błąd i niewiem gdzie go odczytać. Z góry dzięki za info.
|
|
U nas jest pełno różowych , tipsowych dziewczyn, więc pewnie lepiej by było, gdyby to była jednak Doda ...
|
|
Zobacz może tutaj coś dla siebie znajdziesz: http://www.ois.pl/ ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
A jaki jest ten trzeci rodzaj służby w policji? Kryminalna, Prewencyjna, ....? Ta trzecia jak się nazywa? Bo ja raz słyszę że wspomagająca potem że logistyczna i sam już nie wiem.
|
|
na lampie legionów powinni ją powiesić na cycu
|
|
Doda w ostatnią niedzielę była w Łomży(serio). Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
obciągnijcie mu druta pajace
|
|
Treść jest ukryta
|
|
narkomany popieprzone
|
|
mata problemy we wsiach takich nie mają
|
|
najpierw musisz stać się śmieciem, a potem to już dredy same zrobią się z brudasa
|
|
Luziaczekó te " Love for ever:D:D:D" wierz ja po chiszpansku nie łumiem pefnie jesteź opżydliwa ale marz ;***** Takos
|
|
też polecam obóz w rajgrodzie. Bodajże Zefir to jego nazwa. Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
w większości zakładów mają techa, podjedź do Kempistego i na pewno zrobi
|
|
a gdzie są instruktorki??:) bo widziałem na łomży w L kilka bardzo ładnych instruktorek ;)
|
|
W serwisie ci zaśpiewają już za podpięcie do kompa jak żyd za matkę + ewentualna naprawa. Przynajmniej tak jest w Ostrołęce w serwisei.
|
|
i co dalij ?
|
|
Treść jest ukryta
|
|
ile podpiecie pod kompa 20- 30 zł ??? to dużo??? przynajmniej masz pewnosc ze ci nic nie zje...... .
|
|
Ma może ktoś z was30 września MS w Radomiu na 11.00
|
|
tematów o fryzjerach mamy już masę. mogę tylko dopisać że jest zakład szkolący uczniów!
|
|
Sam możesz zszczytać błędy ....
|
|
Co jest miszczu418 ? zasmarkany pryszczu.
|
|
Dziadowy zakład i fryzjerki wypindrzone blondynki Takos
|
|
KTo lubi Dode??? Co o niej sadzicie???? Sarama
|
|
czy ktoś jeździł już quadami przy Ambroziaku (tam koło Orlika)? jeżeli tak, to jaka cena i czy fajny tor?
|
|
http://change.menelgame.pl/change_please/5229568/ doda fajna ****
|
|
http://change.menelgame.pl/change_please/5229568/ „ Kto nie szanuje i nie ceni swej przeszłości, Nie jest godzien szacunku teraźniejszości, Ani prawa do przyszłości.” Józef Piłsudski
|
|
na glupie pytania-głupie odpowiedzi „ Kto nie szanuje i nie ceni swej przeszłości, Nie jest godzien szacunku teraźniejszości, Ani prawa do przyszłości.” Józef Piłsudski
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Jak w temacie. Zastanawiam się nad Domelem, ewentualnie Dobroplastem. Nie ukrywam, że cena też gra rolę. Może wypowiedzą się tutaj posiadacze tychże okien, jak się one sprawują. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
|
|
fajna??? jej wypocin trudno słuchać ( i nie słucham) nie wspomne o niej
|
|
myslem rze szklane bendom otpowiednie Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
.
|
|
Treść jest ukryta
|
|
o co ci hodzi gupkó z to gro?co to je?
|
|
A to zupełnie normalne Marcus :)) Ja znowu wolę rozmawiać w takich sytuacjach z mężczyznami....konflikt jajników to wciąż rzecz powszechna :))
|
|
skoro tak ci sie podoba to powiedz kolezance/koledze ale nie zasmiecaj forum takimi bzdetami!
|
|
Widzisz Matys_1989 wystarczy napisać cokolwiek a juz masz odpowiedzi, szkoda że nie na temat. „ Kto nie szanuje i nie ceni swej przeszłości, Nie jest godzien szacunku teraźniejszości, Ani prawa do przyszłości.” Józef Piłsudski
|
|
na tym forum nie ma osoby odpowiadajacej za lad i porzadek! a szkoda....
|
|
czy moze sie ktos orientuje kiedy otwieraja biedronke na wojska polskiego?
|
|
matys, takie tematy juz byly chcesz byc gwiazdą to ci sie nie udalo Sarama
|
|
wiem że można zmostkować piny w kostce ale wolal bym mieć pewność że są dobrze zczytane a zresztą sam błedu nie wykasujesz i tak bez techa sie nie obędzie :) widze że jest troszkie mechaniorów którzy mają możliwość podpięcia ale tylko którego wybrać Huannmarii w ISO to są ludzie którzy by tylko wymieniali na nowe a czasami więcej niż trzeba :p
|
|
Tj.kolega wyzej napisal masz u siebie w profilu link do datkow. i wysylasz je ludziom i za to sie ksztalcisz itp ...a pozatym kto gra w menelgame ?? Jesli sa jacys chetni to mam bande DyktaDens
|
|
Hym. Widać jaki jest poziom inteligencji ludzi z łomży. Czy to, że chce zrbic sobie dredy jest oznakiem należnosci to jakies subkultury? Po prostu może mi się podobają. Eh dobijacie mnie ludzie
|
|
no przechodze tamtedy codziennie i faktycznie cos tam stoi , dwa male quady i kilka opon rzuconych jako tor ale to chyba dla dzieciakow szczegolow nei znam
|
|
Salon J. Pogroszewskiej, na ul. Niemcewicza 4b/2 - Umawiałam się telefonicznie na modelowanie włosów, na sobotę na godz. 7.20, bo musiałam wyjechać na wesele o godz. 10.Jeszcze na koniec rozmowy potwierdziłam, że w tą sobotę, modelowanie włosów na 7.20. Przyszłam przed czasem, nikogo nie było, telefonu w salonie nikt nie odbierał do godz. 8.10. Jak przypomniałam szanownej pani że umawiałam się na 7.20 to stwierdziła, że ma w zeszycie wpisane inne nazwisko na 7.30. Jakkolwiek i tak nikogo w salonie nie było.Powiedziała, że mogę teraz przyjść. A ja już z nimi nie chcę mieć nic wspólnego. Słyszałam też, że znajoma która ścinała sobie tam włosy nie była zadowolona, nawet przy tak prostej czynności, bo fryzjerka zrobiła to po swojemu mimo, że klientka nie chciała zmian, tylko podcięcie. Odradzam wizytę w tym salonie, jedna wielka tragedia wg mnie. ________ Malachit
|
|
Nie wiem co jest ale zawsze wybieram sie do kasy Banku PKOBP (czy w budynku PZU czy na Niemcewicz) sa tam straszne kolejki, zawsze jest czynna polowa z wszystkich kas, albo Panie pija sobie kawe czy herbate. Jedna osoba obsługiwana jest stanowczo przy długo. Nie wiem czy chodzi o bystrość obsługi czy zwykłego lenia. Prosze o pomoc w wyjaśnieniu tej dziwnej sprawy.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |