Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
1 Maja- ¶więtować czy nie? |
Guziec, pamiętma dokł±dnie jak sam malowałe¶ ławki w podstawówce, więc nie oceniaj innych którzy wła¶nie się ucz±
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: 1 Maja- ¶więtować czy nie? |
O ty, że pracownicy supermarketów s± wykorzystywani wiemy wszyscy, ale od czego s± odpowiednie służby? Tak wcale nie musi być! Wiecie co? ostatnio los zawiódł mnie do marketów pod Białymstokiem (tj stolic± Zachodniej Białorusi) i pod Warszaw±. Nigdzie nie spotkałem tylu Łomżynian jak tam! Czy to nie jest argument najważniejszy? cz
|
|
Widziałem m.in. w Hamburgu całe ¶ciany kilkupiętrowych budynków pomalowane celowo, i ze smakiem, i artystycznie. Podobało mi się to bo nadaje miastu pewnej inno¶ci. Można by i u nas, ale czy zachowamy umiar i dobry smak? andrzej jarota
|
|
Nie ma sprawy. Będziemy jeĽdzić do Ostrołęki. Toż to tylko trzydzie¶ci parę km.
|
|
Sosnowiec sie klania
|
|
Wspomniany park na dlugo utkwil mi w pamieci, choc bylo to tak dawno temu, domyslam sie, co czlowieka dzisiaj tam moze spotkac.Najlepiej nie lazic nocamy.
|
|
Proponuje usystematyzowac plusy i minusy identyfikujac je i zapisujac w sposob bardziej uporzadkowany. Swietnym narzedziem moze tu byc tzw. analiza SWOT. Wyodrebniamy czynniki ZEWNETRZNE dla naszego obiektu (tutaj bedzie nim nasze miasto) tj. SZANSE i ZAGROZENIA. Nastepnie wyodrebniamy czynniki WEWNETRZNE tj. SIŁY i SŁABO¦CI.Nazwy mowia same za siebie.Potem gdy juz wyodrebnimy ww. czynnki zestawiamy je w tabeli.Ale to tylko oczywiscie zabieg techniczny. Najwazniejsze jest potem odpowiedzenie sobie na pytania: 1. Czy zagrozenia, ktore moga sie pojawic, oslabia zidentyfikowane sily? 2. Czy szanse, ktore moga sie pojawic, spoteguja zidentyfikowane sily? 3. Czy zagrozenia, ktore moga sie pojawic, spoteguja wystepujace slabosci? 4. Czy szanse, ktore moga sie pojawic, pozwola przezwyciezyc istniejace slabosci? Chodzi po prostu o wyszukanie interakcji jakie zachodza miedzy tymi czynnikami.Same bowiem nic moga nam nie powiedziec - sila tkwi w ich zwiazkach. Ta metoda jest dosyc prosta (ale dosc pracochlonna) jednak w wielu przypadkach skuteczna. Jesli pojawi sie duzo merytorycznych plusow (sił i szans) i minusów (zagrozen i słabo¶ci) a moderator pozwoli - podejmuję sie zrobić tak± analię. Jesli ta propozycja znajdzie akceptacje proponuje zapisywac plusy i minusy w nastepujacej formie: Szanse - - Zagrozenia - - Siły - - Słabo¶ci - - Nalezy pamietac ze sily i słabosci obejmuja czynniki wewnetrzne a szanse i zagrozenia czynniki zewnetrzne wziete z otoczenia. Zbych
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|