Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Senator PiS za legalizacją związków homoseksualnych |
Że jest średniodobry , ale na naszą ligę może wystarczyć.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Senator PiS za legalizacją związków homoseksualnych |
78 mln Funduszu Kościelnego to tylko wierzchołek góry lodowej. Oto konkrety: Ustawa o gwarancjach wolności sumienia i wyznania z 1989 r. mówi, że "państwo i państwowe jednostki organizacyjne nie dotują i nie subwencjonują Kościołów i innych związków wyznaniowych”.. Faktycznie jest inaczej. Państwo łoży na: - Fundusz Kościelny; - wyznaniowe szkoły wyższe (Katolicki Uniwersytet Lubelski i Papieską Akademię Teologiczną); - Ordynariat Polowy i innych księży „mundurowych”; - składki na ubezpieczenia duchownych; - 95-99 procentowe bonifikaty przy zakupie własności publicznej; - dotacje dla katolickich stowarzyszeń istniejących tylko na papierze; - nauczanie religii w szkołach; - konserwację zabytków sakralnych; - działalność charytatywną i oświatową prowadzoną przez kościelne instytucje. - Ponadto Kościół i jego instytucje są zwolnione z podatków i ceł. W kończącym się roku na Fundusz Kościelny przekazano z budżetu państwa dotację 78 mln złotych. Pieniądze te wydane zostały na składki ubezpieczeniowe 18.106 duchownych katolickich oraz 4237 zakonników i misjonarzy. Na ponad 60.000 księży, zakonnic i zakonników, 37.700 jest zatrudnionych na etatach państwowych. Oprócz Funduszu Kościelnego pieniądze do kasy K.K. płyną z budżetów poszczególnych ministerstw i samorządów lokalnych. Należy przypuszczać, że z naszych podatków państwo oddaje Kościołom około 1 miliard 200 milionów złotych rocznie! Oprócz tego: - Kościół sam sobie przyznaje ziemie i lokale w kuriozalnej Komisji Majątkowej; - jest zwolniony ze wszystkich opłat celnych i podatkowych (to Polacy płacą składki ZUS za księży, którzy „w zamian” sprowadzają z zagranicy samochody bez cła); - Kościół dostaje ziemię po każdym utworzeniu nowej parafii; - działalność gospodarcza kleru, np. wynajem pomieszczeń, jest nieopodatkowana; - księża dzięki odpisywaniu przez „darczyńców” ofiar od podatku mogą praktycznie bezkarnie wspólnie z oszustami okradać Skarb Państwa, o co przy tak chorych przepisach po prostu się prosi!! Ostatni przykład z naszego terenu to sprawa w Suwałkach. Trochę szczegółów: Kapelani W Ministerstwie Obrony Narodowej istnieje 214 etatów wojskowych kapelanów katolickich, 30 prawosławnych i 6 ewangelickich. Razem 260. Płaca jednego kapelana wynosi 3.874 złote i jest o 1000 złotych wyższa od średniej płacy żołnierza zawodowego. Na utrzymanie kapelanów MON wydał w 2003 roku ponad 15 milionów złotych plus wydatki rzeczowe. W zamian żołnierz otrzymał... różaniec i modlitewnik. Telewizja Publiczna za oglądanie której płacimy abonament nadaje tygodniowo 475 minut (7 godzin i 55 minut) audycji opracowywanych przez Redakcję Katolicką TVP. Ponadto w każdym dzienniku „Wiadomości" na czołowym miejscu donosi się o wydarzeniach w Watykanie, wypowiedziach czy zdrowiu papieża, o posiedzeniach Episkopatu i jego decyzjach oraz działalności prymasa. Kto opłaca czas antenowy Redakcji Katolickiej? Na pewno nie prymas i jego biskupi. Niektóre informacje mogą być nieaktualne, a kwoty i liczby... zaniżone. Z roku na rok rzeka pieniędzy płynących do Krk jest szersza. Do końca nikt nie wie jak wielkie pieniądze w różnej formie są przekazywane Kościołowi z kasy Państwa, samorządów, spółek z udziałem Skarbu Państwa itd. Szacuje się, że są to kwoty bliskie 5 mld zł. Na jakie naprawdę ważne cele można wydać takie środki? Proszę o pomysły... bigi2004
|
|
Ja się bawię w Elżbiecinie! Organizuje tam nowa zaloga i gra fajny zespół!!!!!!! wiec może być fajnie!!!!!!!! i myslę ,że mogą mieć jeszcze miejsca!!!!!!!! play
|
|
W Rutkach albo gdzieś pod wizną taka wioska jest tam jest taki lokal dobry jutro się dowiem dokładnie gdzie to ale tam są niezłe imprezy byłem raz jak u mojego taty w pracy w Zakładzie karnym robili impreze to było niezle i sylwka tam robią ...
|
|
hmm stary rynek- nie!!! bylem w tamtym roku, chcialbym na jakas impr. zorganizowana
|
|
Ja tam nie wiem nie mam karty i nie mam takiego kabla bym musiał zrobić dodatkowe wejście w kabla ale jak coś to bym wolnał do telewizora podłaczyć
|
|
Fajne takie lata 70 albo 80 jak w tych o zonach niezle można sie bawić i muzyka jeszcze :D
|
|
Czy Byście nie chcieli mieć normalne forum bez spamów i takich kłutni jak w temacie Mrsa ? bo ja bym chciał miec normalne forum niech każdy zacznie od siebie i niech robi : -nie robi reklam na forum -nie poniża innych furmowiczów -nie krytykuje zdania innych -pisze na temat -nie kradnie nicki innych osób ( równierz też tych osób sławnych np.Peja...) -nie używać wulgarnych slów -nie krytykuje inne religie poglądy narodowości płci i kolor skury/ jak zaczniecie od siebie to zkończy się na całym forum/ chyba chcecie mieć normalne i przyzwoite forum bez spamów i wulgryzmu ?
|
|
To Jest Najlepszy Pomysł ??
|
|
śLeDcZy jesteś pedalskim brudnym rzepem z sierra leone! idź na frytki ***** brzydki i powiedz mi kto cie zrobił, to cie pomszcze zakurwiały jak ***** wypierdku mamuta. wyglądasz jak kwazimodo po trepanacji czaszki ty psia pało. powiedz swojej pierdolnej matce żeby nie zmieniała tak często koloru szminki bo mam już ***** tęcze na *****. chcesz zobaczyć kosmite ? to spójrz w lustro. łysy kaczy wymiocie, masz rozjebaną dupe na wszystkie cztery strony świata kabanie. wyglądasz jakbyś codziennie żarł parujące kloce ty zasyfiały mongolski alfonsie. myślisz że jak miałes spięcie w inkubatorze to ci wszystko wolno ? zrobie ci z jaj druty telegraficzne ty kałowaty psi zaworze. wyglądasz jakbyś wsadzał sobie palec w dupsko ty piczochlaście. masz wrzody na ***** ty chujcu z dworca w zazibarze! błaszcz pytonga kałożerny wytrzeszczu wygrzmocony przez psa sąsiada. zrobie ci tornado na twarzy ty zapyziały bezmózgowcu z rozjebanej chaty szmaciarza z uzbekistanu. zaraz twoje genitalia zmienią sie w bezkształtną mase krwi i kości. jesteś wykastrowanym drutem Achillesa, bierz do pyska puki tryska chórzysto pedofila z zimbabwe. kocha cię mama ? - to cie w ***** robi. wyglądasz jak skocz po wódkę i spowrotem. co, juz srasz w majteczki ? jesteś komunistycznym capem ze spuchniętymi jajami, mykaj patyka pampersie. wyglądasz jakby cie cyganka w biegu wysrała ty ******** psi batonie. srakojebny skurwysynu, penetruj jaskinię śmierdzący wytworze zdałnionych hindusów. patrząc na twój ryj stwierdzam, że gorzej już być nie mogło. zrobie ci z jaj druty telegraficzne ty rozepchany psi odbycie. wyglądasz jakbyś językiem czyścił chodniki z psich gówien ty zryty bażancie. jesteś wypatroszonym fiutem. Jakby twoja matka wiedziała co urodzi, to by sobie sama skrobane zrobiła łyżką stołową. jesteś kurewskim zjebem, obwieś się kałem grandmother-fuckerze! zrobie ci z ryja parking dla ciężarówek ty trędowaty brudny rzepie. zrobie ci z jaj druty telegraficzne ty skurwysyński lizoplaskospermołykaczu. jesteś tłustym burakiem, pindaj cyklona zwisie. ciągnij druta z bobo-fruta i żryj parujące kloce zawszony walcu drogowy. zaraz ci wpierdole tak, że kreta wyciśniesz z tej swojej tłustej dupy. zrobie ci z głowy spust na fekalia ty zachujały klocu. jesteś jebanym przez stado goryli mamucim fiutem, luzuj odbyt fraglesie. masz takiego garba ze sznurówki zawiązujesz na stojąco ty wysadzony w dupe ryju! wyglądasz jakbyś ********** z wiadra podczas skrobanki ty zropiały koci zaworze. zrobie ci z jaj druty telegraficzne ty cofnięty w rozwoju bazylu. masz popierdolone w deklu ty niedomyty fiucie! sprzedaj morde, na ci dwie dupy i jebnij sie w banie młotem molestowany spermołyku! stolcolubny mózgoupierdoleńcu, rwij włosy rowowe niedojebany rurociągu. jesteś zakutasionym bazylem, ********** obszczymordzie. zrobie ci z mordy origami ty zafajdany wujkojebco. wyglądasz jak pomidor z wrodzoną wadą mózgu. miękkim chujem jesteś robiony okurwieńcu **********. zmutowany matkojebco, przerżnięty przez papużki nierozłączki. tak cie kopne w dupe, że ci gówno zęby wybije. spierdolony kaflarze, ******* sie ciulaty dzwonie stajenny. masz grzyba na kutasie. jesteś zwykłym odpryskiem nocnika z mongolii. strugaj bena ****** przez stado goryli chujociągu w dupe charatany przez syna grabarza. zrobie ci z ryja parking dla ciężarówek ty trędowaty brudny rzepie. twoja stara ma suty jak wentyle od jelcza. przeczochrany rodzynie z dupy, masz morde jak kartofel. jesteś skurwysyńskim psim bolcem, spijaj kożuch gównowsysaczu. zrobie ci z jaj druty telegraficzne. zrobie ci z ryja parking dla ciężarówek ty trędowaty brudny rzepie. wiesz czemu twoja stara nie jeździ na rowerze ? bo jej dzyndzel w łancuch wchodzi i budzi całe ***** osiedle! zajebie ci w ten ***** głupi ryj, aż się porzygasz komunijnym bigosem. masz ryj jak dupsko orangutana ty sfilcowany jebylu z koziej dupy. twoje dupsko stanie sie moim trofeum myśliwskim. To wszystko co miałem powiedzieć, dziekuje :):):) ----------------------------------------------------------- Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią
|
|
Ja w tym temacie znalazłem : http://partner.gsmservice.pl/moduly/simlock/nokia.php?pid=38 Nie wiem czy to jest to co podał MrS.
|
|
Życzę wszystkim Forumowiczom, aby Sylwester był szałowy, a nazajutrz błogości z powodu braku bólu głowy... A ponadto życzę: Frotce - lodowiska i każdemu z Was radosnego pyska! Newsie, ja Cię proszę, (gdyż się z tego forum jeszcze nie wynoszę) przynoś nam w 2005 same newsy pozytywne niechaj się uśmiechną te persony sztywne... A Panu Jackowi, żeby nie bał się mutacji i dalej tak czarująco bronił Swoich racji. Jego zaś teściowej żyjącej w Goniądzu, żeby przez turystów spała na pieniądzu. DaSto chłopie - marzycielu, Ty z tej Ameryki przesyłaj nam często czarowne pościki... A egiptofilom, by na własne oczy mogli wreszcie ujrzeć Swój piękny sen proroczy... Powitajcie za mnie Nowy Rok, bo ja idę spać Do zobaczenia za rok!!! Gocha ----------------------------------------------------------- Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią
|
|
Czy facet inteligentny, odważny, wrażliwy, taktowny, pełen wyczucia, zainteresowań zgoła inszych niźli piłka nożna, gołe babki etc., świadomy swojej wartości, której nie musi nikomu udowadniać stosując przechwałki, pomniejszając przy okazji czyjąś wartość, czy taki facet jest zniewieściały??? Powątpiewam. "7. Piatek/ sobota/ niedziela = zarcie + kumple + pilka nozna w telewizji + piwo + tragiczne maniery. To cos takiego jak ksiezyc w pelni. Nie do unikniecia " Przepraszam bardzo, ale powyższa charakterystyka do mnie nie przemawia i z księżycem niewiele ma wspólnego - ktoś, kto zdaje sobie sprawę, że ma złe maniery i nie stara się tego zmienić, a wręcz szczyci się tym robiąc przy okazji "buhahahaha", to taki ktoś jest zwyczajnie mało ciekawy. No i o czym z takim rozmawiać? O historii? Przyrodzie? Medycynie? Gwiazdach? Wszak taki jegomość gwiazdy widzi jeno, jak przyfasoli po pijaku łbem w futrynę... Założę się, że przy okazji wszędzie zaznacza swoją obecność cuchnącymi skarpetkami... A więc panowie, którym powyższa charakterystyka nie jest obca: szukajcie partnerki wśród głupiutkich blondi, które są na tyle podatne na wpływy, że bez trudu można je sobie ułożyć jak kafelki podłogowe, ale za to szybko się nudzą, no chyba, że są wielce pożyteczne (gotują, piorą, sprzątają wspomniane skarpetki) Zbychu: Nie zamierzam nic przymierzać, nie ta orientacja. Chodzi mi przede wszystkim o to, że nad związkiem trza stale PRACOWAĆ i to obopólnie, ale komu by się chciało??? Pozdrawiam lllllll7
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |