Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
"Reforma Tuska SYSTEMU EMERYTALNEGO" jako kolejny skok na finanse Polaków |
...ale rzadko w ktorej dla 10 latkow
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: "Reforma Tuska SYSTEMU EMERYTALNEGO" jako kolejny skok na finanse Polaków |
to dobrze że udało się wygrac proces bo ja jak pytałam w spółdzielni czy mają do sprzedaży mieszkania z eksmisji to powiedzieli że nie bo nie mają lokali zastępczych a na bruk nie mogą eksmitowac
|
|
hehe ale sie temat zrobil :D Jak trzeba będzie to cała Polska stanie murem za swoim PREMIEREM Donaldem Tuskiem. Na nic szczucie i ujadanie PiSu...Wasze miejsce na śmietniku historii...
|
|
przede wszystkim jest ważne kiedy została zawarta umowa najmu mieszkania, jeśli przed 1 lipca 2007r to sąd obligatoryjnie musi przyznać prawo do lokalu socjalnego osobom wyszczególnionym w art 14 ust. 4, natomiast jeśli umowa została zawarta po 1 lipca 2007r sąd nie ma takiego obligatoryjnego obowiązku, w pozwie do sądu o eksmisję należy wykazać,ze najmujący zalega z trzema pełnymi okresami płatności, przy czym jeśli w umowie było zastrzeżone, że najmujący będzie również płacił czynsz do Sp-ni Mieszkaniowej, to muszą to być zaległości 3 miesięczne w stosunku do wynajmującego, jak do Sp-ni, po upływie 3 takich pełnych okresów niepłacenia należy wystosować pismo wzywające najmującego /dłużnika/ do uregulowania w terminie 1 m-ca powstałych zaległości, ważne jest, aby zaznaczyć w tym piśmie, że w przypadku nieuregulowania w wyznaczonym terminie zadłużenia nastąpi wypowiedzenie umowy najmu, w przypadku nieuregulowania zadłużenia wystosowujemy do najmującego pismo wypowiadające umowę najmu lokalu, ważne, aby pismo zostało wystosowane z końcem miesiąca i wskazujące, że termin wypowiedzenia biegnie od 1 dnia kolejnego miesiąca i z dniem ostatnim tego miesiąca następuje rozwiązanie umowy najmu, ważne jest również /jeśli w umowie było zawarte, że najmujący płaci również np za prąd, gaz, telefon - wykazanie wszystkich opóżnień w płaceniu rachunków, a jeśli opóżnienia są duże i częste można / i należy/ wystąpić poprostu do energetyki, gazowni itp. o zdjęcie liczników, w przeciwnym razie rachunkami i odsetkami będfziemy obciążami my, w przypadku niedopłaty w Sp-ni za większe zyżycie ciepłej wody i w sytuacji, gdy najmujący nie chce pokryć tej różnicy możemy zwrócić się do Sp-ni Mieszk. z wnioskiem o odcięcie ciepłej wody w danym lokalu, gdyż niedopłata a może i złośliwe nadmierne używanie ciepłej wody obciązy nasze konto w Sp-ni, Sp-nia może się zasłaniać, tym, że nie może wody zamknąć, to nieprawda, musimy tylko zrobić taki wniosek na piśmie, o wszlekich pismach / skargach, monitach / kierowanych do nas np. z elektrownii, gazownii, telekomunikacji itp zawiadamiajmy najmujących wysyłając im również kopie tych pism, powinny to być pisma wzywające najmujących do uregulowania długów w określonych w pismach terminach, ważne jest, aby każdy nasz kontakt z najmującymi, szczególnie dotyczący zaległości miał udokumentowanie w wysyłanych do nich pismach / za potwierdzeniem odbioru, możliwość zwrócenia sądowi uwagi np na to, że mimo, iż nie stać najmujących na płacenie czynszu to stać ich np na posiadanie internetu, telefonów komórkowych / jeśli nie jest to uzasadnione wykonywanym zawodem/, wyjazdów wakacyjnych, utrzymywaniem samochodu, prowadzeniem poziomu życia nieadekwatnego do ich sytuacji, kiedy to twierdzą, że nie mają z czego płacić. sprawa nie należy napewno do najłatwiejszych, ale jest do wygrania
|
|
To nie ja je wrzucalem tylko ktos !! Kasztanie nie wiesz a gadasz glupoty !! Jak trzeba będzie to cała Polska stanie murem za swoim PREMIEREM Donaldem Tuskiem. Na nic szczucie i ujadanie PiSu...Wasze miejsce na śmietniku historii...
|
|
wystarczy wyjechac nie tak wcale daleko zeby zobaczyc ze ropa i benzyna sa wszedzie 25-45gr tansze :P
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Ty sie walnij w ten głupi leb temat zakładany setny raz! Nie pewno juz komus tyłek obrobic. czy tylko tu tacy zakompleksioe debile mogą sie wykazać bo w realu sa wysmiewani i znaczą ZERO !Brawo dla Ciebie !
|
|
Karol - 89 teraz to piszesz z sensem o tych , którzy to gówno wprowadzili. Właśnie te testy. Jedni mówią żebym poczekał , a drudzy jak chcesz . Teraz podjełem decyzje nie będę się więcej wczuwał rolę w policjanta. Rezygnuje z policji może kiedyś do niej powróce, ale nie teraz, bo na dzisiejszy dzień jest za mocny chlew na komendzie . Żeby po zdaniu testów sprawnościowych czekać cały miesiąc na multiselekt to jest dla mnie trochę śmieszne i nienormalne. jak by im były potrzebne osoby do pełnienia służby to by brali co leci, a nie czekali . Pytanie ....dlaczego są przesunięte przez Głównego Komendanta terminy przyjęć. Powiem krotko .... za długie terminy oczekiwania do służby.... Jak trzeba będzie to cała Polska stanie murem za swoim PREMIEREM Donaldem Tuskiem. Na nic szczucie i ujadanie PiSu...Wasze miejsce na śmietniku historii...
|
|
*lesie :D sorki za błąd „ Kto nie szanuje i nie ceni swej przeszłości, Nie jest godzien szacunku teraźniejszości, Ani prawa do przyszłości.” Józef Piłsudski
|
|
ja tankwałem gaz w łomzy na orlen czy statku było po 1,75 w piatnicy 1,7 a w białym w tym samym dniu ponizej 1,7 wszedzie. a co to ta droga ze mniej uczeszczana to nie nalezy sie jej odsnizac czy co? zreszta ona tez jest pod nadzorem osoby z generalnej dyrekcji z tym ze odcinek do konca powiatu od łomży w strone wizny jest kolesia z łomży a dalej z innego miasta nie wiem dokładnie czy z białego czy z innego mozna to sobie sprawdzic al mi sie nie chce. jest poprostu lipa jak nic w tym miscie pod bardzo wieloma aspektami. niby tylko mieszkania tansze sa ale czy warto tu mieszkać?????????????//
|
|
MAMA PYT JAK ODP NA TAKEI PYTANIA W MS.... JEST TRUDNO MNIE URAZIĆ.. ODP TAK CZY RACZEJ TAK CZY ZDECYDOWANIE TAK LUB 1. ODPOWIADALA BY MI PRACA LESNICZEGO (tak) 2.Chciałbym być ogrodnikiem. ( raczej tak lub tak) 3.Nie przejmuję się tym, gdy ktoś ze mnie żartuje ( raczej tak) 4. Myślę, że większość ludzi kłamie, gdy jest to im potrzebne ( moja odp tak, a Moze ma być zdecydowanei tak!!!) ja uwazam ze tak.!!! 5. Lubię uczestniczyć w imprezach, prywatkach w których można się hałaśliwie zabawić ( tu bym odp raczej tak!!! bo jak odp zdec tak i tak to wyjdzie ze chlkopak ze mnie imprezowy tzw chłopak zabawa hehe a jak odp nie zdec nie to wyjdize ze cichy i spokojny osowialy!! wiec lepiej odpowiedziec ,,raczej tak,, 6.Bardzo często czuję tak, jakbym postąpił niewłaściwie lub zrobił coś złego( NIE / RACZEJ NIE ALE OBSTAJE PRZY NIE!!! 7. Wydaje mi się, że jestem równie zdolny i bystry jak inni. ( TAK.../ RACZEJ TAK - ALE OBSTAJE PRZY TAK,, SZKODA SIE WYWYZSZAC I MOWIC ZDECYD TAK 8. Często dziwię się, czemu bywam tak zrzędliwy i gderliwy. (NIE) CZY ZDECYDOWANIE NIE 9.Lubię hodować kwiaty i rośliny doniczkowe. (RACZEJ TAK) / TAK 10.Krytyka lub nagana dotyka mnie boleśnie. Raczej nie / nie - KT WYBRAC?? moja wersja Raczej nie!!! 11.Często źle na tym wychodziłem, że nie mogłem się szybko zdecydować. RACZEJ NIE CZY NIE JA BYM WYBRAŁ RACZEJ NIE - BO WIAZE SIUE LEKKA NAMIASTKA Z NASTAWIENIEM ZE CZASEM BYŁO Z LEKKOM NAMIASTKA NA TAK LEPIEJ WIEC JA UWAZAM POWIEDIZEC RACZEJ NIE!!! CZY NIE - JAKEI WASZE ZDANIE?? 12. Nigdy w życiu nie czułem się lepiej niż teraz (odpowiadam NIE no bo czulem ise lepiej jak ukonczylem i obronilem sie na studiach) jak odp tak,,,, to wtedy i tak oni wiedzaze stres jest u kazdego i co wtedy czuje sie jak najlpiej wiec najlepsza odp na to to odpowiedziec NIE!!! BO JAK BEDE PO MS I ZDAM GO TO MOGE POWIEDIZEC TAK!! HEHE 13. . Martwię się sprawami seksualnymi. NIE / RACZEJ NIE .... Z PRZEKONANIEM NA NIE!! BO PYT NR 14. 14. . Jestem zadowolony ze swojego życia seksualnego. TAK / RACZEJ TAK Z PRZEKONANIEM NA TAAAK!!!! w nawiasie moje wersje odp... TO JAK ODP NA TO.... TAK/NIE ....ZDECYD TAK /ZDECYD NIE CZY... RACZEJ TAK /RACZEJ NIE Borys-50
|
|
Sumo/malaha - może ty rolnik jesteś i "Zaplajoiwali ci pole na 3 palce ?" matizzo - Yamaha raptor 700cc idealna na szuterek :) okolice działek przy jednaczewiaku, okolice nowogrodu. Znam niezłe skróty i miejsca gdzie można bez problemu lecieć sobie jak się chce. Jest niezłe miejsce typowo torfowe do ubrudzenia się, skakania :)
|
|
Sumo/malaha - puki co do tych dobrych dróg to raczej nam ciągniki bardziej wadzą niż my dla nich, Quadem nie robimy kolein takich jak ciągnij to raz, dwa quadem nie niszczymy drzewek, upraw itd. Naoglądałeś się zbyt dużo TVN o quadach że niszczą, psują, straszą zwierzynę. Pamiętaj jedno - każda maszyna jest tyle warta ile człowiek który ją operuje, więc nie każdy z nas poczuwa się do tego co napisałeś.
|
|
Byłam wczoraj na chwilę w 7kier... nic się nie zmieniło, bandy nawiedzonych małolatów biegają i szpanują dla młodziutkich panienek, co ciekawe każdy "maczo" tak samo na łyso ostrzyżony i wkoło słychać "kur***" - czyli poziom ];
|
|
He... to ja nie mam o czym rozmawiać... ;) ja kingway traper 250 (jeden z udanych chinoli) ;) ale pojemność niewiele mówi... liczy się sprawność samego kierowcy ;) ja w strone drozdowa... lasy od drozdowa po rakowo i częściej turystycznie przy narwi na rybkach;) oczywiście quadem w błocie...
|
|
aa ktoś sie orientuje ile kosztuje
|
|
Treść jest ukryta
|