poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Zabudowa atrakcyjnych widokowo terenów

A co kogo może obchodzić "sprawa rodzenstwa"? To sprawa absolutnie prywatna i nikogo nie powinna interesować. Właściciel nie musi się tłumaczyć z motywów swojej decyzji przed ludźmi obcymi przecież, tym bardziej, że dowiedziałem się akurat, że ten "problem rodzeństwa" jest zwykłą plotą wyssaną ze złośliwego palca jej autorów. Ktoś koniecznie chce zmusić Deptułę do tłumaczenia się jakby był winny- bo broni swojej własności. Naprawdę winne są cwaniaczki z Magistratu i architektury i to oni powinni się wytłumaczyć ze swoich decyzji sprzecznych z prawem i obyczajem społecznym czemu jednoznacznie dał wyraz sąd.

Ma zowsze Łomża

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Zabudowa atrakcyjnych widokowo terenów

Wiarus - a wiesz do jakiej sprawy odniósł się NSA? Wiesz czego dotyczyła ostatnie decyzja sądu?

Jak wiesz to napisz! A jak nie wiesz to się nie wypowiadaj w związku z tymi akurat faktami skoro nie masz o nich pojęcia!

Wg mnie pan Deptuła ma prawo walczyć o możliwość decydowania o swojej własności!

Nadal nikt nie odpowiedział mi co ma na celu to scalenie, jakie są tego skutki i powody. Exciter, k1, może wiarus - "O co chodzi z tym scaleniem?"!!!

XtraVert
NSA z pewnością stwierdził że wszystkie wydane w sprawie postanowienia i decyzje oraz całe postępowanie (od początku kwestionowane przez Deptuę) jest zgodne z prawem. Czyli NSA orzekł, że urzędnicy oraz zwolennicy scalenia (pozostali właściciele działek) mają rację. Posumowowując NSA potwierdził, że cały proces scalenia odbywa się z zgodnie z prawem. W procesie badania zgodności Z prawem nie są istotne protesty sentymentalne nie znajdujące poparcia w literze prawa.
Gdyby każdy mógł robić to co mu się żywnie podoba powołując się na swój inters mielbyśmy anarchię. Kto by mnie zmusił żebym stał na czerwonym świetle lub przepuszczał pieszych. Mógłbym powiedzieć że w moim interesie wolnej jednostki jest jak najszybsze dostanie się do konkretnego miejsca. I hulaj dusza.
Jakie to prawo, że jedna osoba uniemożliwia inwestycje 50 innym. Co mają powiedzieć ci pozostali?
Skarżyć do sądu Deptułę?
Może nie są takimi oszołomami. Może mają nadzieję, że ci znienawidzeni przez Deptułę urzednicy sprawę wyjaśnią i doprowadzą do końca.
Każdy z nas tu piszących może się zapoznać z tymi wyrokami. Ale czy niektórzy tego chcą? Straciliby wiele argumentów......

"Pop swoje, a Baba swoje" - jak powiadali starożytni Rosjanie...
Tak mnie to zainrygowało, że w końcu coś się doweidziałem, a więc:
- NSA w dwu rozprawach stwierdził przede wszystkim braki formalne w dokumentacji, nie wydał ostateczego wyroku - czyli jest inaczej niż pisze Wiarus i inni,
- sprawa w Strassbourgu dopiero się odbędzie, a wniosek podpisało pięciu właścicieli działek - czyli jest inaczej niż pisze Wiarus,
- sąd łomżyński wydał wyrok, który się również liczy-czyli jest inaczej niż pisze Wiarus,
- nie ma w tej sprawie żadnych wiążących wyroków, żadnych instancji, które potwierdzałyby ostatecznie decyzje urzędu-czyli jest inaczej niż pisze Wiarus,
- " Czyli użednicy robią swoje a Deptuła nie ma racji - jest pieniac" (pisownia oryginalna)-czyli jest inaczej niż pisze Wiarus,
- to Deptuła jest atakowany przez urząd i ma prawo się bronić i nijak się to ma do "Kto by mnie zmusił żebym stał na czerwonym świetle lub przepuszczał pieszych" - bo chodzi o własność prywatną- czyli jest inaczej niż pisze Wiarus,
-z całej tej sparwy wynika, że to właśnie urzędnicy i "Wiarus" mają do załatwienia swoje interesy i denerwują się, że ktoś im przeszkadza nazywając go pieniaczem itp -czyli jest inaczej niż pisze Wiarus,
- protest na początku podpisało 20 właścicieli działek, ale część przestrazyła się urzędu (jak za komuny!)-czyli jest inaczej niż pisze Wiarus...
Oświadczan(na wszelki wypadek) , że nie jestem w tej sprawie stroną, ale chodzi mi wyłącznie o sprawiedliwość wobec zwykłego człowieka, a urzędników nie można nienawidzieć, ale należy karać zgodnie z nową ustawą o materialnej odpowiedzialności urzędnika za wydane przez niego decyzje (dotyczy to również sędziów i prokuratorów!). Wiecie, że taka wyszła?

MrS kozak z koziej doliny nie dam się emocjom i ustąpie głupszemu pisze ile wlezie omnie i tak mnie nie sprowokujesz ***

Zbych

hehe MrS masz rację, tyle że ja występuję jako dający koperty. A sam ich jakoś nie dostaję. No ale ważne jest aby dawać, a nie brać, czyż nie ?.

Zbych

KTO MA W NEOSTRADZIE 1024 KBPS?
PRZY TAKIEJ PRĘDKOŚCI TO MOŻNA POSZALEĆ!

W 1902 r. Łomżyńskie Towarzystwo Wioślarskie po raz pierwszy brało udział w regatach wyjazdowych. Dnia 17 sierpnia 1902 r. Łomżyniacy wystartowali w XX Jubileuszowych Regatach Warszawskiego Towarzystwa Wioślarskiego. Bieg półbąków wprawdzie nieznacznie o 2 sekundy przegrali, ale wspaniałomyślni zwycięzcy z Warszawy podarowali im zdobytą przez siebie artystycznie wykonaną pieczęć. Sternikiem łomżyńskiej osady był Wiktor
Piekarski, a wioślarzami: Bolesław Ciemianowski, Franciszek Hryniewicz, Józef Wojciechowski i Feliks Tyliński.

Studia Łomżyńskie nr VII.................................cdn. .......................................

Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowego

Ma zowsze Łomża

a forum tam jest?? i czat ??

Klik

Od dnia dzisiejszego nowym zawodnikem ŁKS-u Łomża jest pozyskany z Widzewa Łódź środkowy pomocnik
Robert Stachura. Zawodnik przyjechał dzisiaj do Łomży, podpisał kontrakt , a od 5 stycznia zamieszka w Łomży i wraz z naszymi zawodnikami będzie przygotowywał się do rundy wiosennej.

on dobrze gra przynajmniej ??

Robert Stachura – urodzony 7 czerwca 1979 r. w Rzeszowie
Wzrost – 177 cm
Waga – 72 kg

SyberStacja.pl

no i co z tego winika ??

co możecie powiedzieć na temat sylwestra czy jest jeszcze szansa żeby gdzieś się wybrać, czy już wszytsko będzie zajęte?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org