Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
skojarzenia partyjne - z czego mogą wynikać |
chociaz jeden kumaty Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: skojarzenia partyjne - z czego mogą wynikać |
moze poprostu masz glos w menu wylaczony? :)
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Lobo poprawiaj swoja żone dziewczyne albo rodzine ok? a nie mnie :) dzieki z góry
|
|
Homofobia to choroba...? Wciągnięcie "silnych uprzedzeń wobec homoseksualistów" na listę chorób i zaburzeń psychicznych, z której w 1973 r. usunięto sam homoseksualizm, postuluje prof. Edward Dunbar z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Los Angeles. Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM) jest najbardziej poważanym na świecie spisem zaburzeń i chorób wymagających leczenia psychiatrycznego i/lub psychologicznego. Prof. Dunbar uznawany jest za eksperta w dziedzinie "przestępstw nienawiści" i pracuje jako konsultant w wydziale policji miejskiej Los Angeles, w okręgu szkolnym Los Angeles i w Centrum Gejów i Lesbijek miasta Los Angeles. Dyrektor ds. badań Amerykańskiego Stowarzyszenia Psychologicznego Darrel A. Regier popiera badania nad "patologicznymi uprzedzeniami", ale nie jest pewien, czy powinno się umieszczać je już na liście zaburzeń ze względu na potencjalną krytykę. Alvin F. Poussaint, profesor psychiatrii Szkoły Medycznej na Uniwersytecie Harvard, zgadza się z klasyfikacją osób z silnymi uprzedzeniami jako paranoidalnych. Dodaje: "Wyobrażają sobie, że ludzie zrobią im jakieś złe rzeczy, że ich skrzywdzą, i czują, że muszą coś zrobić, żeby się bronić. Kiedy osiągną to stadium, są już bardzo upośledzeni." Shama Chaiken z Kalifornijskiego wydziału karnego potwierdza: "Traktujemy rasizm i homofobię jak zaburzenia urojeniowe."
|
|
jestes zwykłym gnojem i obrażasz mnie i innych od samego początku. Nawet nie masz pojęcia o czym mówisz człowieku... a twoje wypowiedzi swiadcza o twojej kulturze i to jak mnie zkwitowałes... ale nie przejmuj się, wisi mi to co mówisz... mam tylko nadzieje ze kiedys bedziesz zmuszony wyjechac z Polski i zostaniesz w taki sam sposób potraktowany... zreszta co moze wiedziec o zyciu innych ludzi człowiek z tak małym obyciem swiatowym i z tak krótkim polem widzenia... nie obrazaj nikogo na tym forum... tylko dlatego ze ma inne zdanie niz ty.. widac jaki jestes zakompleksiony... a moze jakis codzoziemiec odbil ci kobiete? to by wszystko tlumaczylo! ale napewno dziewczyna wiedziala co robi :)
|
|
Mozesz też jechać dfo Fabika:)na Sikorskiego,prawie na przeciwko wieży ciśnień.Kompetentny chłopak-myslę,ze napewqno pomoze,a w cenie się nie orientuje:)
|
|
zgadzam sie z moja przedmówczynią :) albo jest tak jak wy chcecie albo nie ma wcale :) i tu jest problem nie wiecie co to kompromis :)
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Nie wiem jak to w Lomzy wyglada, ale w Wwie regulacja gaznikow 150-200zł. Sciagnij sobie 'serwisowke' do swojego motocykla, bedziesz mial tam podane co jaki czas jakie rzeczy musisz zrobic. (wymiana oleju, swiec, regulacja luzu zaworowego, regulacja gaznikow). Tarcze kup nowa. Ja wiem, ze dla niektorych przyspieszenie jest najwazniejsze, ale hamowac tez trzeba ;). Zreszta z hamulcami nie ma zartow, to nasze bezpieczenstwo.
|
|
tak to juz jest ze jak dzieci nie maja zajecia to lubia sie posmiac z innych proponuje najpierw spojrzec w lustro bo w koncu nikt nie jest idealny a nie kogos tylko krytykowac inteligentna i dorosla osoba nie bedzie tak pisac tylko w gimnazjum albo w podstawowce sie przezywaja, a krytyke innych zachowac dla siebie - troche kultury:)
|
|
na motocyklach najlepiej zna się Rysiek, nikogo innego nie szukaj adres wcześniej kolega podawał
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Po pierwsze to jest zbyt mało policjantów żeby na mieście było 10 patroli... Róża pewnie nie wiesz że policjanci pracują na zmiany i patrolują również trasy :) A kwestia tej blokady ulicy... to nie oni decydują gdzie jadą... od tego sa grafiki ustalane z góry, nie masz pojęcia nie komentuj :) No i kwestia pieniędzy... służba mundurowa to jedna z najlepiej płatnych posad w naszym mieście... nie wierzysz spróbuj się dostać do policji.. a jak się dostaniesz to powiesz czy było lekko :) Pozdrawiam :) Ps. obejść testy nie jest ciężko, gorzej oszukać psychologa i ponad półroczny pobyt w Szczytnie :)
|
|
jak szukasz kogos w łomzy to jest taki magik kolo wierzy cisnien i jeszcze jeden przy Nowogrodzkiej trzeba wiechac na plac nadlesnictwa czy czegos takiego wjazd na przeciwko ul. strzelców kurpiowskich. Kolesia nazywaja Kwiatek.
|
|
Wiecie co chyba nie widzicie co ci Czeczeńcy robią z naszym miastem... Czy wiecie jaką oni kasę dostają od Państwa? W MOPSie roi się od nich, takie kolejki że szok. A wiecie jakie oni kwoty dostają? od 2 tys zł w góre i tak co miesiąc. I to za darmo, za nic, za to że są uchodźcami. I dlatego uciekają ze swojego Państwa, bo tam muszą harowac jak woły za marne grosze, a tu za darmo dostają pieniądze i nic nie musza robic i żyją w luksusach. Czy wy tego nie widzicie? A co z nami Polakami? Czy nam ktoś pomaga? Państwo może? Człowiek pracuje od rano do nocy i grosze zarabia,a według państwa to i tak za dużo. A Czeczen nie robi nic, absolutnie nic!!! I dostaje kasy tyle, że stac go potem na super fury i w ogóle. Już nie raz widziałam na mieście. Pozdrowienia dla wszystkich.
|
|
witam 18 czerwca jezdzac motocyklem po ulicach miasta zgubilem telefon nokia n95, znalazce prosze o kontakt 507 036 332 ,za pomoc wysoka nagroda pieniezna
|
|
jak to dzisiaj zgubiłes ?? moze wiecej info w jakich okolicach
|
|
kto taka kom ci odda czlowieku? mozesz juz kupic drugą :) Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Oczywiscie, ze mozesz tylko najpierw musisz zdac ta poprawke, a pozniej podpisac obiegowke, zrobic zdjecia, oplate wniesc i obronic sie :-p Pozdrawiam i powodzenia Jak trzeba będzie to cała Polska stanie murem za swoim PREMIEREM Donaldem Tuskiem. Na nic szczucie i ujadanie PiSu...Wasze miejsce na śmietniku historii...
|
|
hej k89 ja nie muszę być policjantem tak jak ty i to zapewne z tej drogówki. Ja jestem kierowcą z tego miasta i takie mam doświadczenia. A ty powinieneś moje i innych opinie wziąść sobie na poważnie do serca i postarać się coś zmienić tak aby było bezpieczniej na mieście. Nie ja obiecywałam , że patroli bedzie dostatek tylko wasz Guliani !!!!!!!! Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
hahaha po pierwsze jestem kobietą a po drugie jak moja wypowiedzieć nie jest przeciwko policji tzn ze jestem policjantka tak? Mylisz sie poprostu znam paru policjantów :)a Rozumek był dobrym Komendantem :) Wskazuja na to statystyki i to ze policjanci nie mieli dodatkowych patroli za darmo :) wiec nie krytykuj nie majac pojecia zainteresuj sie dokladniej tematem :) albo poprzebywaj w srodowisku tych ludzi to sie dowiesz moze wieciej :) Widać zacofanie u niektórych osób i brak wiedzy na tego typu tematy :) Ps. Oceniamy nie znając...
|
|
miluśka widzisz tylko to co dzieje sie tu to co robią inni (obcokrajowcy w tym przpadku) mowisz że dostają pieniądze, że to nieroby :) To opowiem ci pewną historie... Młoda dziewczyna zachodzi w ciąże wyjeżdza z chłopakiem bo nie widzi dla siebie przyszłości w tym kraju... wyjeżdza do GB tam chłopak idzie do pracy która dostaje przez agencje pracy bo pracuja w niej polacy( dostaje ja bo wyrzucają jakiegos angola zeby on mógł pracowac). Ciąg dalszy jest taki ze rodzi dziecko w szpitalu miejskim dostaje wlasna sale itp a gdy wychodzi ze szpitala co sie dzieje wiesz moze? Otóż ciągnie od innego państwa mimo ze nie ejst jego obywatelem kase na dziecko!!!! okolo 1000 funtów miesiecznie i tak do 16 roku dziecka zaznaczając ze nie robi przy tym nic poprostu siedzi w domu! Potem dalej ciagnie angielskie benefity dostaje dom za grosze do wynajmu... dom z 4 sypialniami i podwórkiem utrzymuje sie z tego co dostaje na dziecko i zyje jak królowa :) a facet z którym mieszka nie musi byc nawet ojcem dziecka zeby tez mógł dostawac kase :) Tak robia Polacy :) dlaczego i po co? bo tu nie maja za co żyć... upadają angielskie firmy budowlane bo polacy robią taniej ale na czarno nie odciągaja podatków... to jest dla nich sprawiedliwe? to samo jest w tym przypadku... kazdy robi co moze zeby zyło mu sie lepiej... a jaki znajdziesz na to sposób to twoja sprawa :) Ale nie powinno się za to nikogo wytykać palcami :)
|
|
Ta o tych kompromisach to by człowiek mógł książke napisać. Jak trzeba będzie to cała Polska stanie murem za swoim PREMIEREM Donaldem Tuskiem. Na nic szczucie i ujadanie PiSu...Wasze miejsce na śmietniku historii...
|
|
"Dlaczego po pijaku wsiadają za kierownicę". A ja pytam, kto wsiada? Małpy, psy, mrówki, kobiety, dzieci, mężczyźni, ufoludki? Poza tym co to za propozycja odpowiedzi: "bo ich tak wychowano"? A reszta propozycji tak samo denna jak poprzednia.
|
|
Warsztat Kwiatka jest za lecznicą weterynaryjną, to tam gdzie garaże przy skrzyzowaniu z ul. Strzelców K. (Nadleśnictwo troche dalej-w strone miasta).
|
|
przepraszam bylo to wczoraj 17 czerwca w godzinach 19 gdzies
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Katarzyna- tez jestem dobry w szufladkowaniu ludzi, wiec napisze od siebie co ja "chce od was". To co piszesz- zgadzam się, ale kazdy ten wasz gest, ruch, slowa... wszystko to sztuczki, kruczki, krecenie, kombinowanie, wyuczone sposoby... wszystko sztuczne, a wyglad przedewszystkim. Cel- omotać faceta wykorzystujac ich słabości. Dziwisz się, że mamy was w d... ? Dopiero po slubie wiekszosc kobiet staje sie prawdziwa. Pozdrawiam ten 1% wartosciowych dziewczyn... GDZIE WAS SZUKAC ??????
|
|
do VizeV: rok temu tez na motorze zgubiłem portfel na piłsudskiego z 1000 zł , znalazca za godzine zadzwonił i oddał w nienaruszonym stanie wiec nie kazdy ma taki tok rozumowania jak ty
|
|
pomijając twoje wyzwiska. k89 Nie pochwalasz zachowania polaków, więc w ten sposob jak możesz pochwalać analogiczne zachowanie czeczenów w Polsce? Sama sobie zaprzeczasz. Jeśli chcesz być moralnie w porządku to powinnaś potępiać jedną i drugą stronę. A nie faworyzować czeczenów, którzy zgodnie z konwencją o uchodźcach nie mogą być lepiej traktowani niż obywatele kraju w którym przebywają. Twoim zdaniem Cel uświęca środki ? znajoma doktryna ? "czytaj dziecko, czytaj i mysl to nie boli.." Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
zobaczymy jak nie będzie pożądnej ochrony która nie przepuści małolata to znów będzie to samo. słyszałem od znajomych jak właśnie dziewczyne 13 lat pianą jak 150 za budynkiem klubu cykało 2 starszych również pijanych chłopaków którzy widzieli to na własne oczy. Jak trzeba będzie to cała Polska stanie murem za swoim PREMIEREM Donaldem Tuskiem. Na nic szczucie i ujadanie PiSu...Wasze miejsce na śmietniku historii...
|
|
to ty czytaj ze zrozumieniem ja nie pochwalam i nie potepiam! Raczej mówie tu o równouprawnieniu hehe :) Widać ze rozumny z ciebie człowiek :) Nie pochwalam tego co robią Polacy i nie pochwalam tego co robią Czeczency tu... ale nie neguje tego bo jak twierdze kazdy ma sposób na własne zycie... a wy do sprawy podchodzicie jednostronnie... oni to zlo ale nam mozna wszystko... ja dalam przyklad zachowan polakow za granica i nie potepiałam ich... rownowazy sie to z tym co sie dzieje tutaj :) wiec nastepnym razem czytaj ze zrozumieniem :) Co do myslenia masz racje... ale tobie juz chyba glowa od niego paruje.. i nie wychodzi ci to najlepiej wiec uwazaj zebys sie nie przegrzał :)
|
|
PleasurmexC18 ma racje. Nie wiem jak to jest z tymi Polakami w Angli, cos słyszałam na ten temat, i napewno nie jest tak pięknie jak ty mówisz. Ja nikogo placami nie wytykam, tylko powiedziałam jaka jest prawda. Nie mam nic przeciwko uchodźcom, chińczykom czy innym narodowościom. Każdy ma prawo życ i to w godnych warunkach. Jak wspopmniano wyżej, uchodźcom w naszym kraju żyje się lepiej niż nam Polakom a tak chyba byc nie powinno. Napewno jakas pomoc im się należy ale nie taka że dostają miesiąc w miesiąc darmową wypłatę. powinno im się pomóc na poczatek i do pracy wyslac. Nie wiem dokładnie co kolwiek. Ale na pewno nie tak. Bo to tylko powoduje w nich lenistwo. I powiem tylko, ze u nas w Polsce zwykły Polak nie dostanie grosza od Państwa, a czy wiesz jak się trzeba namęczyc żeby dostac głupie 48 zł rodzinnego na dziecko? I tak jak w Angli, Niemczech czy Austri jest, że się kobietom wychowującym dziecko pomaga. A u nas niestety nie. Bo może w koncu Panstwo myślałao by o nas a nie o obcokrajowcach? Wygląda to tak jak byśmy my rodowici Polacy byli gorsi od np. Czeczenów.Więc się nie dziwie że dziewczyna nie mająca szansy na normalne życie w Polsce próbuje w Angli. Ale napewno nie dostaje kasy prze tyle lat co piszesz. Najwyżej przez 3 lata. I w dodatku musi byc tam zarejestrowana przez conajmniej rok zanim zajdzie w ciąże. Od tak z nieba nie dostaje. Więc nie zmyślaj. Bo wiem co mówię. Nie pochwalam żadnego z tych zachowań. A ty k89 przeczysz samemu sobie. Pozdrawiam PleasurmexC18
|
|
a jak jest z lwami ??? bo akurat mój dostał ruję
|
|
muri3- chodzi o odblokowanie windowsa ce. Po tej operacji bedziesz mogl wgrywac sobie wszystko co chcesz, jak w malym komputerku PC. Na stronie www.my-navia.pl znajdziesz informacje i pliki. Szerokiej drogi :-)
|
|
to zależy kto ma jaki organizm. czasami jest tak ktoś może jeść mało i nie jeść przed snem i jest grubszy a ktoś je bardzo dużo i jest szczupły. i tym pierwszym czasami może pomóc tylko lekarz bo ich organizm sam sobie nie da rady.
|
|
CZytając pytanie chyba każdy wie,że chodzi o człowieka a nie o małpę czy psa, to chyba normalne.
|
|
LCE Logos - macie może jakieś doświadczenia z tą firmą ? jak atmosfera, poziom nauki itp. ?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |