piątek, 13 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Kiedy będzie normalnie

Pragnę zapewnić p.Pawła Augustyniaka że jestem w 100% mężczyzną, a co do CHRISTOFIDELES LAICI ,to jest to adhortacja( dokument papieski kierowany do określonej grupy wiernych w tym przypadku do laikatu)
mówiący i wskazujący sposób postępowania świeckich katolików w życiu społecznym. Ostatnio ukazała się nota doktrynalna, która dokładniej określa w jakich organizacjach i stowarzyszeniach katolikom można się udzielać. Mam poważne wątpliwości czy należy do nich SLD! W szczególności po wypowiedziach sekretarza tej partii p.MARKA DYDUCHA!!!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Kiedy będzie normalnie

Witam wszystkich

Nie przypuszczałem że swoim postem wywołam taką dysputę.
Chyba będzie rekord ilości i objętości postów.

Bardzo mnie to cieszy. Grzesiek

"gratuluje " inteligencji krzysiek.......!

A może by tak meczet przy ratuszu?

O! Meczet będzie git:)
Peter: specjalnie dla Ciebie, najnowsze, nabardziej aktualne newsy z Kurii: Kościołów będzie jeszcze 8. Zaspokoiłem Twoją ciekawość?

postulat - kościół w każdym domu !!!!!!!! ;D

grzesiek

Krzysiuu
Oświeć mnie odrobinę. Za cho.... nie rozumie co ma znaczyć „od Pisma Świętego wara”.
Po pierwsze piszesz o księgach żydowskich, to ich nie czytaj. Po drugie to Pismo Święte należy do jednej trzeciej całej populacji świata.Tylko niewielka część ludzkości je czyta, jeszcze mniej je rozumie, jeszcze mniej chce się z niego cokolwiek nauczyć. Zgadnij ilu nim żyje Spróbuj odpowiedzieć, nie błaznuj. Jeżeli /nie wiem, jakim prawem/ odbierasz mi prawo
posługiwać się czymś z czego płynie sama mądrość i co znam dokładnie to może jednak poczytaj je trochę. WARTO.
A tak na marginesie może zmień pseudo na PALEC BOŻY

aleks

krzysiek
Masz rację w całej rozciągłości: Mea culpa Mea culpa. Widzisz cztanie PŚ
przydaje się. Ja z nigo korzystam, kajam się iwybaczam innym. A ta na marginesie, prosiłem Pana Jarotę o naukę i nic może Ty sprobujesz ??
Bardzo serdecznie pozdrawiam, jesteś KUL

Adam D

Aleksander:
KUL to ja nie jestem, co najwyżej UKSW:)) A czegóż to ja, skromny i maluczki, miałbym Ciebie nauczyć?? Sorry, nie chciało mi się czytać długich postów P. Jaroty więc nie wiem w czym rzecz. Napisz w skrócie. Może będę w stanie Ci pomóc.

......tja KUL, też jest COOL! :D

.....ot....... nie ma to jak wątek o SLD..... :D

Adam D

Krzysiu
W skrócie chodziło mi o podziały na lepszych i gorszych na czerwonych, czarnych tych pierwszej kategorii i tych drugiej. Chodziło mi żeby ktokolwiek wytłumaczył mi kiedy w Polsce był komunizm, kto to taki komunista, może ktoś zna w Łomży jakiegoś komunistę, bo ja nie i kto tak naprawdę ma racje – lewica, która jest prawicą czy prawica która chce być bardziej socjalistyczna niż był ten przeklinany „komunizm”. Czy jest w Polsce prawdziwa prawica. Kiedy LPR skończy wszystkich pouczać co jedyne jest słuszne. Ilu z nich pragnie objąć stołki w Brukseli. Na koniec jaki jest przypuszczalny termin objęcia władzy przez LPR, bo ich nie kocham. itp. itd.
Pozdrawiam
P.S.
Może masz jakiś wpływ na Pana Andrzeja i może to on mi odpowie, bo pytań było więcej.

Krzysiek
Mieszkańców ubywa /o rety ubywa/ Sprawdź w GUSie

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Drogi Aleksandrze
Widzę,że sam doszłeś do tego,że podział na lewicę i prawicę w Polsce już dawno uległ zniekształceniu.Dziś ten podział jest nie istotny.Dziś jest nowy podział na partie i ludzi z nimi związanymi,którzy chcą integracji europejskiej i tych którzy jej nie chcą.
W Polsce są partie typowo prawicowe np.UPR,niektórzy zaliczą tam LPR (ale to różnie bywa),i partie tzw.prawicy np.PiS,ZCHN.RS AWS.Ja uważam,że w Polsce nie wytworzyła się jeszcze partia prawicowa z prawdziwego zdarzenia.Spytacie czemu tak jest.A no jak miała sie wytworzyć jak Polacy przez 50 lat żyli w systemie totalitarnym,świadomość ludzka przez ten czas nasiąkła tymi treściami.Partie prawicowe dziś powoli się tworzą,ale jest to długi proces.
LPR zakwalfikował bym do partii prawicowych,ale uważam to swormułowanie za nie zasadne,gdyż w dzisiejszych warunkach trudno mówić o partii prawicowej z prawdziwego zdażenia.Bardziej odpowiedni jest podział na Eurosceptyków i Euroentuzjastów i na partie Eurosceptyków i Euroentuzjastów.
LPR to partia patryjotyczna i narodowa.Można ją nazwać partią narodową wszystkich Polaków.Partia prawicy narodowej.

andrzej jarota

Zostało jeszcze parę młodych osób, może LPR przyspoży nam mieszkańców.Trochę się tego boję. Boje się wszystkiego co nieudaczne ,niewydarzone. Boję się ludzi, którzy nie potrafą sami myśleć. Boję się Giertycha, Lepera, Kaczyńskich, L.Millera i im podobnych co do pozostałych chciałbym mieć swoje zdanie!

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć

Szanowny Panie Andrzeju.
Wielkie brawa dla Pana, chyba jednak mamy coś wspólnego trochę mi się to nawet podoba. Pięknie, nie ma już podziałów? Życzyłbym sobie i Panu i wszystkim. Panie Andrzeju z tą partią wszystkich Polaków, to nie strasz Pan już to przerabialiśmy i strach czyżby znów totalitaryzm. A partia narodowa też mi się źle kojarzy. A tak naprawdę uciekł Pan od odpowiedzi. Miga się Pan – czy to ściema?
Pozdrawiam . Wyrazy szacunku

andrzej jarota

Drogi panie Pawle Agustyniak
Narutowicza nie zabiła prawica.Narutowicza zabił Eligiusz Niewiadomski.W czasie,kiedy doszło do zbrodni nie był on członkiem żadnej partii politycznej,Na ileś lat przed zbrodnią był on członkiem Narodowej Demokracji,ale z niej został usunięty.
Faktem jest,że Niewiadomski mówił,że ma poglądy prawicowe,narodowe,a można powiedzieć,że nacjonalistyczne.Jednak jako indywidualna osoba ma on prawo do swoich poglądów.
Jednak nie można go łączyć z prawicą,gdyż w chwili zbrodmnianie był członkiem żadnej partii.Wcześniej był w Narodowej Demokracji,ale na kilka lat przed zbrodnią zostal z niej usunięty.
Specjaliści lekarze psychiatrzy i psycholodzy twierdzą,że Niewiadomski był chory umysłowo i psychicznie.
Mimo,że Niewiadomski był chory psychicznie to był bardzo zdolnym malarzem.Jego obrazy wystawiano w wielu galeriach w Polsce jak i na całym świecie,szczególnie w Paryżu.

Egzamin z Fizyki w WSA (informatyka):
Egzaminator wpuszcza po 4 osoby i odpytuje kazdego , zostało jeszcze 5 ostatnich osob i wchodza wszyscy , a egzaminator mowi do ostatniego co drzwi zamyka, niestety ale po 4-ech na egzamin wiec jakim prawem pan tu wszedl? Student mówi : tarcia .Egzaminator na to : prosze indeks ma pan 5-tke

Szanowny Panie TZ !
Dziękuję za słowa otuchy. Kompleks już dawno poszedł w las, czas się skupić na czymś konkretnym, jakimś namacalnym - co niniejszym czynię, ale w domowym zaciszu, nie publicznie. Dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam, bo słowa doświadczonego działacza wiele dla mnie znaczą.

Drogi panie Pawle
Tak zgadza się.Uczyłem się z Tik Takiem przez trzy lata.
Jeśli chodzi o Irak,dobrze,że się zgadzmy.Natomiast nie jest dobre to,że rząd polski związany z SLD i prezydent Kwaśniewski związany z SLD chcą wysłać do Iraku Polskie Oddziały.Oni już wysłanie zapowiedzieli,a inne państwa Europejskie i nie tylko np.Kanada,albo milczą w tej sprwie,albo mówią,że swych wojsk do Iraku nie wyślą.Parlament Turcji zabronił nawet wpuszczenia wojsk USA na swój teren,by USA ze strony Turcji mogło stworzyć drugi front.

Adam D

Już nie długo przyjdzie...... ociepli się..... i pojawia się nowe zagrożenia.

Jak się przed nimi ustrzec chodząc w ciepłe pory roku po bieszczadach - prezentuję za listą dyskusyjną (Zaczerpnięte z Newsgroups: pl.rec.gory, zachowano oryginalną pisownię i format.):

"Jak ustrzec się przed żmiją

> Witam!
> Tym razem mam do was pytanko odnosnie kwestie dzikich zwierzat w gorach.
> Chodzi mi przede wszystkim o zmije, ktorych w zeszle wakacje byl
> prawdziwy wysyp, chociazby w Gorcach. W jaki sposob najlepiej sie
> zabezpieczyc przed ukaszeniem (oprocz wysokich butow). Czy jest dostepna
> w aptekach surowica? I co zrobic jesli waz nas ukasi? Wysysac jad z nogi
> i owinac opaska uciskowa powyzej miejsca ukaszenia? Czy moze macie jakies
> inne sposoby?

Zadnego wysysania ( w jamie ustnej są prawie zawsze jakieś zranienia ). Surowicy nie ma - i dobrze bo nie-lekarz mógłby sobie większa krzywde zrobić (aptek zresztą prawie tez nie ma).
Opaske uciskową stosuje sie w razie amputacji lub zmiazdżenia kończyny.
Jad zwykłej żmiji zygzakowatej nie jest śmiertelny dla dorosłego,
w miarę zdrowego i nie uczulonego człowieka.
No ale te bieszczadzkie żmije to co innego - są podstepne i okrutne. Nalezy np. bardzo uważac na żmiję udajacą patyk: leży taka przy ścieżce i tylko czeka, byś ją podniósł, chcąc tym patykiem się podpierać w marszu.
Ale nie gryzie - o nie! Jest znacznie podstepniejsza: zgina się nagle przy próbie podparcia, przewracasz się, konasz w męczarniach, a ona ma wyżerkę na pół roku ( nikt zwłok najczęściej nie znajduje, no bo Bieszczady to one strasznie dzikie i bezludne są góry ).
Ponieważ ten podstęp już nieco opisano, ludzie uważają na nieznane patyki ( a dodatkowo jeszcze upowszechniły sie kijki teleskopowe do podpierania ).
Kolejne generacje tego przerażającego gada nabyły zatem zadziwiającą zdolnośc: udawania patyka, który udaje żmiję - zaiste niepokonany kamuflaż, na który jedyną radą jest nie podnosić ani sztywnych ani giętkich patyków.
Choć i to także nie chroni na 100%.
Zanotowano przypadki, gdy żmije - chwytając pyskiem własny ogon - staczały się po połoninach na nieświadomych niczego wędrowców. I to tyralierą!

> Ponadto jak z kwestia niedzwiedzi, wilkow i dzikow. Czy macie jakies
> sposoby na odstraszenie tych zwierzat, tak aby w dzikich partiach gor
> (chociazby Bieszczady) noc uplynela bez zadnych zbednych przygod? Co
> robic w przypadku jesli ktores z tych zwierzat nie bedzie sie balo?

By odstraszyć wilki i niedźwiedzie z reguły wystarczy byc człowiekiem.
Jednak jeśli tym sposobem nie dysponujesz, lub trafisz na wyjątkowo zdesperowanego drapieznika - białe prześcieradło z otworami na oczy podświetlone latarką będzie skuteczne.
Aby uniknąć dzików należy trzymac sie z dala od barów i domów wczasowych.

> Czy w przypadku napotkania niedzwiedzia najlepiej uciekac, probowac go
> odstraszyc czy tez lepiej polozyc sie na ziemi w pozycji embrionalnej,
> zakrywajac rekoma kark i udawac niezywego? ;)

Już Mickiewicz opisywał lepszy sposób - no ale nie zawsze każdemu udaje sie defekacja na pilne żądanie.

> A moze dobrze byloby sie zaopatrzyc w pistolet startowy z racami albo
> jakis straszak?

Są takie noże survivalowe do połowy uda z piłą i kompasem w rękojeści - ich widok zwykle odstrasza drapieżniki ( boją się wścieklizny ), no ale jak trafisz na krótkowidza - to ani rusz bez blastera, działko neutronowego, albo granatów z antymaterią. Ewentualnie nunczaku.

> Spotkalem sie kiedys w rejonie Przeleczy Borek oko w oko z wilkiem, ale ze
> bylo to lato, to wilk sie wystraszyl i uciekl, aczkolwiek przyznam sie,
> ze napedzil mi stracha.

No ale w innych częściach kraju wilki sa pod ochroną, także ten mógł sobie pozwolić na beztroski jogging. Te bieszczadzkie bywają odławiane, zatem każdy z nich spotykając czlowieka jest zdeterminowany, a i mściwy, zatem zdolny do wszystkiego.
Ekwipunek jak wyżej.

Poza tym jest jeszcze szereg innych bestii.
Taki np. wąż Eskulapa - najprawdziwszy dusiciel.
Albo pomrowy olbrzymie i - jeszcze wieksze - błękitne: osaczają człowieka błyskawicznie, jeden poświęca się i wpełza pod buta, ofiara poślizguje sie i przewraca, a pozostałe wnet ją obłażą...
- straszna śmierć!
Skrzyżowanie kota domowego ze żbikiem to sytuacja wprost beznadziejna:
zacznie sie taki ocierać, mruczeć - i juz po Tobie.
A piranie w sanie, a endemiczne rechaki górskie,
a krwiożercze haby wschodniokarpackie?!

No i trzeba też uważac na pore roku:
zdarzało sie, że na przednówku stada wygłodniałych zajęcy wywlekały turystów z autobusów PKSu!

> Rozwazam oprocz tego projektu Beskidzkich Tysiecznikow takze mozliwa
> wyprawe w Gorgany w tym roku, takze chcialbym dowiedziec sie co robic
> przypadku takiego spotkania. Chodzi mi tu przede wszystkim o okres letni.

W Gorgany!?!
No to chyba tylko czołgiem!

Uważaj na Siebie,

Kuba

No, do końca tak nie jest - w Turcji już jest sporo amerykańskich żołnierzy (umorzenie kredytów tureckich). Co do naszych rządzących to jak chcą tak bardzo wojny to niech Leszek Miller wyśle swojego syna na front a Kwaśniewski córkę, aby służyła w lazarecie na pierwszej linii frontu.

aleks

powiem panuze Owczarek Niemiecki najbardziej nadawał by się na przyjaciela pana córki pownieaz miałam Owczarka N. i jest najleprzym przyjacielem dziecka jest : mądry,kochany,.....i.t.p

bardzo pana lubie tez kocham Owczarki niestety ni zdechł we wtorek(04.02.03) jestem załamana . i poszukuje 2 Owczarka!!!!!!! jestli ma pan sukę Owczarka i ma małe to proszę o kontakt atenan@poczta.fm

p.s kocham Owczarki!!

aleks

ja z samego rana też padłem na kolana. Mieszkamy we wspaniałym mieście. jestem z rańca niezwykle podbudowany wizją Łomży z rzeszą inwestorów.

16000 przejechanych kilometrów oczywiście

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć

Droga Ewaa
To tematy do dyskusji, a nie reklama partii LPR. To samo może tyczyć innych tematów na forum.Można powiedzieć, że jakiś temat jest reklamą innej partii politycznej. Nawet jeśli uznasz, że to reklama partii LPR, to nie jest to reklama handlowa. Reklama handlowa jest wtedy gdy ktoś oferuje coś komuś i namawia by to kupił i zapłacił pewną kwotę pieniędzy.

Całkowicie popieram Czarka

W ostateczności może wydzielony sektor forum

andrzej jarota

Zapomniał łomzanin o jednej sprawie , ta strona to czyjaś własność, i jak właściciel , autor strony (administrator) sobie zadecyduje co z nią zrobić to nie masz nic do gadania i twoji koledzy rozumiesz to czy nie? to nie jest własność publiczna po pierwsze a forum to jest dobra wola autorów i mogą je w każdm momencie wyłączyć i nas wszystkich , ja przeboleje ale czy wy ? ehheeheheh szukajcie sobie innego forum

Nie martwcie się o SLD.
Ostatnia reakcja klubu to raczej oznaka powrotu do zdrowia ?
Z tej porażki może narodzić się sukces. Na taką intencję nawet Mojżesz nie obrazi się za "rz".

aleks

Powiedział co wiedział

Czy tam chamstwo.. sorry, zaspana jestem jeszcze;))

Jaki ty moondry.Masz chyba same piątki w szkole.

aleks

Panie Pawle

Nie dawaj się zbyt łatwo zbijać z tropu. Profilaktyka p/a to nie pogadanki i inne marnotrawstwo. Niech sobie NIK odnotuje i przekaże rzadowi, że przepisy są idiotyczne. Taka również jest rola NIK-u. Wojewoda może, oczywiście, uchylać uchwały, ale należy również liczyć na rozsądek jego urzedników. Problem nie dotyczy tylko Łomży. Inna sprawa, że na środkach z funduszu mości sobie przytulne gniazdka niezła gromadka aktywistów. Czy ich pogadanki i filmy, czy może aktywna profilaktyka - przez sport, kulturę, ruch oazowy czy harcerstwo ? Jak pokazuje życie - wszystkiego w miarę, proporcjonalnie do skali problemu. Radny musi ważyć, czasami nawet wskazując na bzdurne wypryski prawa. Warto tę kwestię przekazać posłom. Zamiast bawić się pionkami w warcaby na łomżyńskim podwórku, niech uczciwie zapracują na dietę grą w prawdziwe szachy na Wiejskiej.

andrzej jarota

O doktorach z LPR-u jest ostatnio dość głośno. Może dlatego tak intensywnie wystepują przeciwko wejściu Polski do UE, bo w Unii niekompetencja i pokątne załatwianie kontraktów dla swoich rodzin w Kasach Chorych / Funduszu nie przejdzie. Kiedyś znany działacz LPR- u z Białegostoku, też doktor powiedział " im gorzej w służbie zdrowia , tym lepiej dla mnie" , zaraz potem dodał, że ma na myśli sytuację, która obnarza niedostatki systemu, który on szalenie prawy człowiek chce uzdrowić.
Tymczasem prasa donosi, że układami i fałszowaniem danych załatwił umowę z nieboszczką Podlaską Kasą Chorych " dla" ( taki białostocki sznyt) swojej córki.

A ty kolego co takim maminsynkiem jestes ze z taka temperatura po ogotowiach jezdzisz? Niemasz co w domu robic? Czy może szukałes skandalu bo nudziło ci sie w domu? Skoro wypisywała to musiała to robić bo za to jej tez płacą. A ty czego oczekiwałes , że jak pojedziesz na pogotowie to Pani Doktor zrobi ci masaz erotyczny?? Znajdz sobie dziewczyne. Niebedziesz musial jezdzic na pogotowie:)

Z okazji nadchodzacych swiat chcialbym zyczc wszystkim:

Wesolego Alleluja, Smacznego Jajka, oraz Mokrego Poniedzialku.

Pozdrawiam
Lukasz
www.lscafe.com

Andrzejku!!!

Najlepsi di dżeje(czy tak sie pisze?) grają w Radio Maryja!

Słyszałam, że Radio BAB niebawem ma ruszyć... Ale kiedy dokładnie? Może ktoś wie?

aleks

Myślę, że jednak nie do końca Pawełku masz rację!
Są czarni baronowie, ale są też księża którzy służą - tylko tych drugich po prostu nie bardzo widać bo są "nieciekawi" i nie da się o nich mówić. Ponadto Kościół tworza wszyscy wierni, a świątynie sa miejscem ich spotkań.

"A gdzie się dwóch, czy trzech zbierze w imię moje, tam i ja jestem!"

Że co poniektórzy księża bawią się w marketing i zarządzanie? - dopóki mają czas na poszukiwanie zagubionych owieczek, niech zarządzają i oby jak najlepiej. Ale jeśli czeszą kasę nie bacząc na ludzi - to jest smutne. Bo jak to można inaczej określić?

(Nie wiem jak jest w Łomży, ale w innych miastach oświetlenie obiektów zabytkowych i ciekawych architektonicznie było dofinansowywane z funduszy miasta w celu jego uatrakcyjnienia.)

Pawełku.... a nie boisz się, że bezkrytyczne wypowiadanie się w kontekście "czego chce Pan" może też być uznane za przejaw pychy?

Jeśli możesz pomóc innym ludziom pomagaj, ale osądzanie innych lepiej zostaw jemu! On to zrobi najsprawiedliwiej!

aleks

jakie to ma znaczenie czy oswielenie opłacane jest z kasy miasta czy z ofiar wiernych - ważne jest ,że w tej chwili tego nam nie potrzeba. Potrzeba chleba. Czy to tak trudno zrozumieć. Nie zamierzam nikoga osądzać bo tego nie trzeba robic . Zło , ukryte pod czarnym widac bardzo jaskrawo. Zło sie panoszy uzurpuje sobie prawa, twierdzi ,że jest dobrem . Ja na to po prostu się nie zgadzam. Ja chcę z tym walczyć i przywrócić właściwe miejsca właściwym wartościom. Nie jestem sam są i inny którzy tak myślą. Nie mylić proszę mnie z tymi oszołomami.

Oświetlić trzeba biedę w tym mieście tak długo i tak mocno by każdy odpowiedzialny za pomyślność innych i każdy który winien pomagać innym nie mógł spokojnie spać.

U mnie gra slabo. Cóz wieżę mam do kitu. Słucham RFM

A ja Wam życzę samej radości, dużo jedzenia i oby wam sieć internetowa nie nawaliła, a komputer dobrze się sprawował. Pamiętajcie - nie zalejcie go w PONIEDZIAŁEK!

Nie sądzę, żeby specjalnie chcieli byc obserwowani bez ich zgody...(?)

bo musimy być najlepsi w kraju jesli chodzi o liczbę mieszkańców na jeden kościól. Teraz jest chyba około 6 tys./kościół. Będzie 5,5 tys :-)
A potem zmienimy oficjalnie nazwę z Łomża na Komża i będzie fajnie...

"czarno" widzę przyszłość tego miasta

PRL LPR zbieżność przypadkowa??

Wysterowane? Raczej sie nie "oplacalo":PP
co najwyzej moze jakies poroznienie
popieram michala jesli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi zawsze o kase;)
life is life:)

...sura się odezwie... :D ....masz w profilu adres mailowy to odpisze! :) ......

aleks

No i kolejna klapa, szkoda tylko że ja ją firmuję swoim nazwiskiem. Tak chwaliłem szybkość przesyłu informacji w okolicach biura Prezydenta Łomży, że nie zauważyłem problemów w innych częściach ratusza i na swoim biurku.
Radość przyćmiła rozum i niestety imprezkę oficjalną pt. rajd turystyczny trzeba będzie przełożyc na inny (na razie - bleżej nieokreślony) termin.

Wszystkich bardzo przepraszam za rozbudzenie nadzieji!

aleks

Panie Pawle,
Tym razem to ja przepraszam za zwłokę, ale że p.Sroczyński wyjechł, to temat nie ucieknie.
Rzeczywiście może byłem zbyt enigmatyczny i to nie ułatwiało Panu rozmowy z wiceprezydentem. Konkretnie: chodziło o to, że p.Sroczyński opowiedział w kilkuosobowym gronie o "trzeciej propozycji" złożonej przez jeszcze jedną spółkę. Oni byli zainteresowani działką na ul.Sikorskiego w rejonie PKP (co jest wg mnie nie do przyjęcia), ale (to ciekawsza część propozycji) wyrazili chęć budowy sklepu w miejscu wskazanym przez władze miasta pod warunkiem, że ta działka na Sikorskiego nie będzie udostępniona przez jakiś tam czas ich konkurentom...
Jeżeli rzeczywiście wiceprezydent miał taka propozycję, to przyzna Pan, że stwarza ona nowe możliwości.
A łaszczenie się na sklep na warunkach "łaskawie zaoferowanych" przez inwestorów jest, moim zdaniem, poniżej godności. Nie mieliśmy hipermarketu przez tyle lat, wytrzymamy jeszcze trochę... A za jakiś czas może pojawić się ktoś, kto nie będzie tak butny, żeby narzucać swoje reguły gry... A im dłużej poczekamy, tym "dziewicza", pod tym względem, Łomża będzie bardziej łakomym kąskiem.

Coś kiedyś słyszałem, że ktoś przy kasie wykupił tą część fortów i chce tam zrobić kompleks hotelowo-rekreacyjny. Nie bardzo potrafię sobie wyobrazić apartament hotelowy w schronie pogotowia albo jacuzzi w kaponierze, ale kto tam wie?
Może chociaż odnowią?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org