poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
czy skasować powiaty?

ludzie zamiast czepiać się policji proponuję zdjąć nogę z gazu i jezdzic ostrozniej. Za duzo osób ginie na naszych drogach podlaskiego i za dużo jest osób rannych. A może w tej sprawie odezwłby się ktoś z łomżyskiej drogówki bo przecież ten temat dotyczy Was Panowie policjanci i panie też tez bo chyba są tam również kobiety. Pozdrawiam nerwusów i tych spokojniejszych.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: czy skasować powiaty?

Jeszcze tylko port lotniczy nam potrzebny...
Jak by taki Boeing 777 wylądował w Łomży, lub jej obrzeżu, to by wszystkie szyby powypadały :P. Nie wspomne o chałasie, jaki byłby generowany przez przelatujące nad Łomżą samoloty.
Po drugie, kto tu by chciał przylecieć? hehehe, co najwyżej odlecieć :D.

A po grzyba ! Żebyś się czepiał samolotów?

RAz byłem na czymś takim jak otwarcie hipermarketu. Babcie i emereci płci meskiej w dosyć podesżłym wieku, wpechali do srodka wraz z dzrwiami wejściowymi 4 rosłych (w mieśnie piwne) ochroniarze. NA żywo to wyglada nawet lepiej niż w skeczu ANI MRU MRU

SxxxK ale za to jak nam się statystyka podniesie ;) Bedzie z czym sie w Uni pokazać

To tak o tirach powiem jedno tiry w polsce niezle sobie radzą nasze drogi są dobre dla tirów a tiry sa przystosowane do naszych dróg teraz jest już wymagania że tiry muszą być przystosowane do naszych polskich dróg! Np w firmie MAN albo VOLVO to tam juz są takie normy że jak robią tiry na export to muszą używać wymagań polskich dróg. A o tynelach to powiem tyle że misja kreciki :P

zorro

Buzek jak dziecko z klockami Lego

mam nowy temat ! może pogadamy o Czarnobylu ? A wogóle wiecie co to jest albo co tam było ? może słyszaliście otym że wybuchła tam Elektrownia Atomowa i że my jesteśmy napromieniowani tym badziewem ? wtedy to było Rosja wszystko trzymała w sekreci ze coś takiego wybuchło dopiero w jakimś kraju za morzem bałtyckim w innej elektrowni odkryli ze nastąpił jakiś wybuch albo odpalono rakete bo mieli napromieniowane ubrania bo to wszystko przyszło z Czrnobyla ta wielka chmura przeszła przez Polske a nawet ludzie otym nie wiedziali że nastąpił wybuch a to było Latem 1986 roku Ludzie sie opalali przebywali na słońcu a to wszystko było wtedy nad Polską dopiero dwa dni puzniej doszło to do Niemiec i wtedy odkryto że jakaś niebezpieczna chmura z promieniowaniem jądrowym. C.D.N. ( Następna cześć bedzie o tym jak powstał wybuch w elektrowni jądrowej w Czarnobylu )

a wódkę dawali ? a może tak zrobić znowu jakoś Akcje ? ja wtedy nalot na Księgarnie na Dmowskiego macie jakieś propozycje ? pujdziemy tam gdzie dacie propozycje i obżucimy cały sklep czy ksiegarnie co to bedzie hehe :P

no i elektrownia atomowa ma być o czym wszyscy zapomnieliście :)

Mówię do roboty, a nie na zabawę!!!
Też coś, tylko libacje w głowach...

Ryskago, może dla Ciebie zabawa = libacja, ale nie wszyscy podzielają twoje zdanie.

Dyrb

te sklepy na osiedlu nie bankrutują
właściciele wykupili miejsce w stokrotce :-)

(........)

Niestety, ale tego typu energia zalicza się do "brudnych" , ale wydajnych i tanich, tylko potem nie wiadomo co zrobić z odpadami promieniotwórczymi z zużytego paliwa jądrowego(wożą takie i "sprzedają" gdzie mogą, albo magazynują w sztolniach), a do tego zawsze są możliwe awarie. W UE nie budują już od dawna nowych elektrowni atomowych, a coraz więcej witraków tam widać...(O Ameryce nie piszę -pozdro dla Adamusa).

wotek

śLeDcZy- to była awaria polegająca na tym, że zawiodły układy chłodzenia prętów paliwa jądrowego i doszło do przegrzania i wybuchu elektrowni co rozpoczęło reakcję niekontrolowanego rozpadu promieniotwórczego. Chmura skażeń poszła w świat z wiatrem. Najgorsze, że w niej znalazł się radioaktywny Cez z okresem półrozpadu 75 lat! To on gromadzi się w organizmach nadal i powoduje skażenia (nawet mutacje) genetyczne. U nas dawki nie były wysokie, ale gromadzenie Cezu w organizmach trwa nadal i skutki są widoczne (nowotwory). Elektrownię w Czarnobylu zalali betonem, ale ten"kaseton" dalej wtapia się w ziemię bo tej reakcji nie umiemy już zatrzymać...

Cytuję SxxxK "Blacklisted czyli towje zew IP (prawdopodbnie jesteś w lanie) zosatało zablokowane za niedozwolone czyny" czyli bzdura totalka :) bo ...
skoro jesteś w LAN'ie czyli za NAT'em to nie masz zew IP, no chyba że ściągasz pracując na serwerze :) ale o taki debilizm nie posądzam raczej nikogo. Dlaczego łączysz zewnętrzne IP z 'byciem w LAN'ie' ?? Przecie to bez związku zupełnie !?

nar

tylko ATOM :) pól miasta atakuje w andrzejki ten klub ------> www.klubatom.com

jakaś kapela gdzieś gra ...

no właśnie...co z ptyśkiem? ;-)

...a w drugim rogu, wsrod spadajacych z nieba platkow sniegu....przebija sie z daleka postac stojacego...Latarnika...
:)

Cieszę się bardzo..teraz pozostaje kwestia pieniężna do uzgodnienia.Jeśli możesz napisz mi na maila ile chcesz za każdą z nich ok? Moj mail : hihahi@o2.pl

Treść jest ukryta

MediaMarkt, Germanos, Rossman, jakaś restauracja i kupa innego badziewia...

(........)

Ja chciałbym mieć fontannę. Obojętnie gdzie.
Oby ładna była.

Śledczy powiedz coś jeszcze.... :D

---------------------------
Jak zwykle pozdrawiam

Święte słowa
Coś dużego Auhan, Tesco lub coś w tym stylu.

(........)

Zdecydowanie wole Tesco niż oszołoma

Ja tam wysyłam co roku siostre z moim indeksem> zieloni dopeiro musza mieć polowke jak przychodzi i mówi że chce odroczyć słuzbe z powodu studiów ;]

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Jak co dzień po pacy wracałem do domu przez park. Park dobrze mi znany, bo codziennie tendy wracałem. Do wczoraj, dla mnie, to miejsce było oazą spokoju w samym centrum miasta. Przemierzałem dokładnie znaną mi trasę. Po drodze była jedna ławka, druga ławka, latania i zbliżałem się do trzech ławek stojących obok siebie. Teraz już nie pamiętam, ale chyba na środkowej siedziało sobie trzech chłopaczków, tacy ok. 17-18 lat. Nic niezwykłego. Gdy koło nich przechodziłem, jeden rzucił hasło: JA CHCĘ ZEGAREK! Pomyślałem gościu będzie miał urodziny i chciałby dostać zegarek. Ale po chwili słyszę: HEJ! TY! DAWAJ ZEGAREK! Odwracam się i widzę jak jeden z nich zbliża się w moja stronę. Pomyślałem idiota, godzina 14 z minutami, centrum miasta, chodzą ludzie, a jakiś małolat chce mój zegarek. Odpowiadam: NIE MAM ZEGARKA. Zbliżając się do mnie on mi na to: DAWAJ TELEFON! FRAJERZE! Za bardzo to nie pamiętam co się działo dalej, ale wiem, że tam ci dwaj biegli w moją stronę, a ten jeden uderzył mnie w twarz.
Dalej pamiętam jak stał nade mną jakiś facet i pytał, czy nic mi nie jest. Wstałem i bez zegarka, telefonu, portfela i dokumentów, z poobijaną twarzą, kurtką w krwi i błocie, z odciskiem podeszwy na czole wróciłem do domu. Straty finansowe były jakie były, ale jak to możliwe, że w „moim” parku coś takiego mi się przytrafiło, w parku, przez który codziennie przechodzi kilkaset osób, i koło którego przejeżdża nie mniej samochodów. Niestety nikt nie pomógł i w przyszłości pewnie nie pomoże.
Taką oto historię opowiedział mi mój dobry koleżka, ten sam chłopak, który prawie urwał mi głowę jak pokazywał czego się uczy. Mówił, że tak jak każdy uczestnik treningów Krav Maga, wie że może liczyć tylko na siebie, żeby przetrwać czy to w parku, w autobusie, na klatce schodowej, czy przechodząc koło bramy, w której zawsze stoją chłopaki z lampasami na nogawkach /drechy/. Krav Maga, to nie żadna magia, tylko bardzo skuteczny system walki wręcz. Krav Maga nie jest walką sportowa, nie ma zawodów /tak jak w karate, aikido, boks/. Jedyny cel systemu to nauczyć, jak przetrwać na ulicy, dlatego też techniki Krav Maga są tak brutalne i bezwzględne dla napastnika /co nie znaczy trudne/!
Dlatego chciałbym zasięgnąć opinii, czy mieszkając w Łomży można czuć się bezpiecznie, czy już zacząć uczyć się Kravki???

bomber cos już słyszałem że w Łomży są prowadzone treningi z Krav Magi ale nie wiem gdzie Napisz mi jeśłi wiesz gdzie.
P.S. Na przewagę liczebną można klamke kupić na stadionie ;)

Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaa bardzo tanio tam jest jak ***!!!!!!!!!!!!!

Widzę, że chłopaki się oburzyli, ale taka jest prawda, że jak jesteś sam(sama) to i tak się nie obronisz. A poza tym pozdrowienia dla czytelników Szymborskiej :)

nie otwiera się

Właśnie siedzie w cafejce na bema i z koleżanką obok gadam wszysto działa i wporzo nawet

(........)

Ale to polega na bitwie z przeciwnikem czy na wbijaniu się w umysł i znieruchomić przeciwnika jakimiś czrami albo siłami z kosmosu ? jak są jakieś takie treningi to bym chętnie się zapisał !!

Hahaha. perspektywa to mocla spółdzielnia, zapo dobnej wielkosci mieszkanie i podbne osiedlow centrum białego stawkisą niższe niz w Perspektywie ;]

Do wszystkich kibiców :

Czytaliście artykuł? ? Biznesplan ŁKS ?

No to mamy prezesa co .................... na boisku chce stawiać firmę........

Lędzioszek WRÓC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Została mi skradziona torebka z dokumantami, telefonem kom. i innymi rzeczami osobistymi. Bardzo proszę o pomoc w jej odzyskaniu. Osoby, które cokolwiek wiedzą na jej temat bardzp proszę o kontakt na adres e-mail: mariolalenda@wp.pl

Taka torebka damska, czarna, jest tylko jedna w Łomży!
Zdjęcie torebki: http://republika.pl/j456/torebka.jpg

Dziękuję.

Podobno można będzie odpisać sobie opłaty za internet od podatku w PIT za 2004 rok. Czy ktoś coś wie bliższego na ten temat ?.

he he he a miala byc taka lebsza od ŁSM :P

(........)

Ładna torebka, tylko w którym jej śmietniku szukać ?

No to co mają zrobić na tym boisku ? sklep czy salon samochodowy ? ja bym wolał salon i ten sklep ale w innym miejscu a nie tak na samym końcu miasta przecierz można zrobić na rybakach ile tam miejsca by pasowała :D

no znalazłem, ale dziękuję :)

(........)

k1!
www.konkurencyjnosc.gov.pl
do 50% refundacji kosztów inwestycji (jeśli zwiększysz zatrudnienie).
Kombinuj i pisz wnioski...

Chcę dużego sklepu DUŻEGO
(w centrum też może być o ile przy Wyszyńskiego to centrum)

Temat stary jak ten kraj. Dzwonienie po prezydentach to porąbany pomysł. Jedyne, co ich interesuje, to pokazywanie facjaty z okazji otwarcia hipermarketów i takie tam duperele

bagrmosen

działa

(........)

bo widocznie nie do mnie

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org