poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Tanie państwo Platformy?

głośniej kolezanka krzyczy nastepnym razem ja zawsze bardzo chetnie...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Tanie państwo Platformy?

jasiu kondonie jak przerobisz psp to mozna grac w gry ktore beda w sklepach dopiero za pare miesiecy... i nie trzeba wychodzic z domu zeby je miec w kilka minut... to dla wygody nie dla pieniedzy

Niech zgadnę. Oblałaś rzut piłką lekarską na odległość 5 m?? Jak ja byłem na sprawnościówce to też dużo dziewczyn na rzucaniu piłką lekarską.

Treść jest ukryta

"naraziles rzycie dziecka..." pisze sie Życie a nie RZycie

Nie pij więcej skoro nie pamietasz gdzie masz gacie :D Pewnie koledzy mieli z Ciebie ubaw po pachy, sprawdz lepiej czy wszystko z Twoimi tyłami wporządku bo w Lomzy wszystko sie moze zdarzyc haha ;)

Nigdy do śledziowa na uczelnie!!! Za zadne kary, lepiej olsztyn :D tam sa dopiero imprezy :D

w PKO BP

Złożyłem wniosek o zwrot nadpłaconego podatku akcyzowego i dostalem kase z powrotem i to w jakim tempie wystarczy ze złozysz wniosek o zwrot nadpłacoengo podatku tam gdzie go płaciłeś jeśli oczywiście miałes w umowie wpisana jakas rozsadna kwote wiecej powiedzmy niż 100 euroi pojemnośc silnika ponizej 2000 cm3.
Ja miałem zapłaconej akcyzy 800 zł kupiłem astre 12 letnia wowczas i teraz dostalem 400 zł z powrotem. Samochod wtedy był warty okolo 14.000 zł na rynku w Polsce.
Co zrobić żeby dostać zwrot akcyzy:
Złóż wniosek w tym urzedzie celnym gdzie oplacales akcyze wniosek musi zawierac żądanie a wiec kwote jaka chcesz odzyskac oraz dane pojazdu za ktory była placona akcyza, jak ma byc dokonany zwrot czy przekazem pocztowym czyli na adres podany we wniosku, jeśli zwrot ma byc dokonany na rachunek bankowy wtedy trzeba podac imie nazwisko właściciela bądz współwłaściciela
- do wniosku dołaczyć dokument potwierdzajacy rejestracje pojazdu na terenie kraju a wiec ksero dowodu rejestracyjne, karty pojazdu lub jesli samochod zostal sprzedany to kserokopia umowy kupna sprzedazy.

Gotowe wnioski leżą nawet na korytarzu Urzędu Celnego w Łomzy wypełnienie takiego wniosku to max 3 min.

zwrot nadpłaconego podatku akcyzowego dotyczy pojazdów zakupionych w krajach unii europejskiej w okresie od maja 2004 do listopada 2006.a wiec okresu kiedy był w wyzszych stawkach niż 3.1 % do 2000cm3 i 13,6 powyzej 2000 cm3
Uwaga ci co zakupili pojazdy w 2004 roku to ostatnie chwile na zlozenie wniosku bo jest 5 lat od daty zapłaty a wiec to juz ostatnie chwile złoz wniosek poki nie ejst jeszcze za pózno .

Jak obliczyc jaki zwrot akcyzy mniej więcej dostaniesz:

dla pojazdow do 2000 cm3 (2l)

srednia wartość podobnego pojazdu notowanego w tym okresie na rynku w polsce/ podzielić przez 1,22 VaT podzielić przez 1,031 (akcyzę) wychodzi wartość rezydualna
potem kwota razy 3,1% w ten sposob obliczysz kwote jaka musi zostać w budżecie Panstwa reszta jest do zwrotu.

dla samochodów powyżej 2000 cm3 (powyżej 2l)
stosuje sie taki sam wzór lecz wtedy 13,6%

wartośc podobnego pojazdu notowanego w tym okresie na terenie kraju podzielić przez 1,22 VAt podzielic przez akcyze 1,136 razy 13,6% tyle musi zostac w budzecie

Szczerze mówiąc jesli kupiles samochod ponizej 2000 cm3 a wiec wiekszosc aut kupowanych i zaplaciles jakas rozsadna kwote w umowie miales 100 lub 200 euro to wtedy masz pewny prawie zwrot kasy. W razie gdy nie nalezy tobie sie zwrot dostaniesz decyzje odmowna ale nie ma z tym zwiazanych zadnych konsekwencji. Mysle ze w miare szczegolowo opisalem caly ten temat pozdrawiam

Gotowe wnioski leża na stoliku korytarza UC w Łomży.

Pozdro dla wszystkich

Złóż wniosek zanim bedzie za pózno

ja to wam powiem ze calkiem fajnie jest w tym " Studiu" i warto naprawde jest sie przejsc zobaczyc .............bo moze komus z was sie spodobac ...............klubik jest mały tak więc nei powinno byc na niego nagonki ze strony właścicieli jamy i tej amenzjiiiiiiiiiiiii

a ja mam takie pytanie te 2 zł to kosztuje jakos wiecej ze wzgledu na to ze to moneta okolicznosciowa czy tak samo 2 zł? to tylko wymiana czy jak?

Po "transformacji" budynku Mastora nawet ówczesna obsługa zmieniła miejsce pracy. Wcześniej było bardzo miło, wszyscy bardzo pomocni, zwłaszcza dla kobiet niemających pojęcia o wbijaniu gwoździa. Teraz większość czuje się jak w reality show, ze względu na nadzór kamer i sparaliżowaną obsługę.
Skoro masz tę pracę to korzystaj, rób co musisz i odbieraj wypłatę. Nie szukaj przyjaźni.

Zlożylem pit w marcu i mam zwrot podatku a kasy nie ma .Ile sie czeka na kase ? 2 miesiace juz czekam to chyba dlugo.Tylko dla urzedu skarbowego to trzeba w terminie kase oddac a tu trzeba czekac H.. wie ile .

jasiu_smietana
Tu nie jest temat czy granie w piraty jest ok czy nie. Chcesz załóż swój temat i nie rób tu syfu proszę cie.

A wracając do tematu. Konsolki jeszcze nie kupiłem dopiero się przymierzam. Czytałem trochę jak to przerobić ale to chyba muszę miec druga PSP i tu byłby problem [gdzieś czytałem ze można coś tam grzebać w baterii, ale elektronik ze mnie mierny i nie chciałbym zrobić z konsolki cegły].
A jeszcze jedne pytanie.
Nie kupie już nowej PSP z softem niższym niż 4.01 ?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org