Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Rząd planuje podwyższyć składki ZUS nawet do 3000 zł miesięcznie |
Witam, chciałbym poruszyc kwestie wyboru studiów. Nie jestem tegorocznym maturzysta aczkolwiek od dłuzszego czasu zastanawiam sie nad kierunkiem studiów. Chcac, nie chcac w wieku 17-18 lat musze zadecydowac o swojej przyszłości. Fakultety jakie wybrałem w szkole to Polski i WOS z racji, że lepiej radze sobie z przedmiotami humanistycznymi, sa dla mnie łatwiejsze. Oczywiscie jestem jeszcze w stanie zmienic te przedmioty...pod uwage biore jeszcze angielski, geografie, byc moze matematyke, ale z tym ostatnim to watpie.Po rozmowach ze starszymi od siebie moge stwierdzic, że niestety krąg kierunków na studia humanistyczne jest duzo mniejszy niż w przypadku przedmiotow ścisłych. Prosze o porade najbardziej studentów lub swiezo upieczonych magistrow, ale opinii osób starszych lub młodszych rowniez chetnie posłucham Dzieki za wszelkie odpowiedzi:) Pozdrawiam:)) Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Rząd planuje podwyższyć składki ZUS nawet do 3000 zł miesięcznie |
ode mnie również głosik poszedł :)
|
|
Też za późno się zebrałem :( Sorki za OT, jestem : Najlepsiejsze życzonka urodzinowe, dopiero sobie skojarzyłem.
|
|
Kasa Misiu Kasa.
|
|
sie ciesz ze musisz troche pozapierdalac, im wiecej teraz pozapierdalasz tym luzniej w zyciu bedziesz mial
|
|
spodenki firmy "CIPO" - lol ;] lucyna
|
|
A ja zaproponuję wam bitwę w kiślu.LEJTA SIĘ!!!!
|
|
masz i ode mnie
|
|
Angel Nie wiem ile masz lat i czy juz jestes na studiach czy tez po, ale widac, ze niewiele wiesz na temat politologii... Szczerze mowiac politologia zawiera w sobie psychologiie, socjologie, stosunki miedzynarodowe, prawo jak rowniez wspomniana administracje... Takze Ci co koncza elitarne uczelnie doskonale wykorzystuja swoje mozliwosci jakie daje ukonczenie tego kierunku... Poza tym konczac politologie nie wielu chce pracowac w sferze polityki wlasnie dzieki temu, ze znaja i rozumieja procesy, mechanizmy jakimi polityka sie kieruje. Nie jest to rownoznaczne z tym co napisal freesh, ze "niewielu sie udaje zablysnac", powiedzialabym raczej, ze niewielu naprawde chce zablysnac... freesh Poruszajac ten temat musisz wiedziec co takiego chcesz w zyciu osiagnac?? Jesli chodzi Ci tylko o kase to wybieraj prawo...Trzeba dodac, ze przez lata studiow uzbieraj ponad 30 tys na aplikacje jesli oczywiscie zdasz egzamin:-/ Musisz zrobic sobie rachunek sumienia i wymienic wady i zalety... Czy potrafisz uczyc sie systematycznie, czy raczej czekasz z nauka na ostatni dzwonek? Czy chcesz studiowac dziennie czy zaocznie majac mozliwosc zdobywania doswiadczenia pracujac... Gdzie chcesz tak naprawde studiowac... Na Uniwersytecie (elitarnej uczelni) czy w tzw. "Wyzszej Szkole Gotowania na Parze"... Poza tym pisales ze zastanawiasz sie czy nie wybrac administracji... No ok skonczysz ten kierunek i co dalej ??? Chcesz pracowac w urzedzie? Interesuje Cie praca biurowa? Jak sobie wyobrazasz wlasna przyszlosc? Szczerze mowiac to ja proponowalabym jednak np. ta politologie na jakims Uniwerku (licencjat) a pozniej do tego mgr mozesz robic z takiego np. zarzadzania (mgr) . Dzieki temu w ciagu 5 lat masz w sumie dwa kierunki studiow w rekach i dwie szerokie mozliwosci... Pozdrawiam
|
|
banda debili sie odezwala . Poczekamy na wasze posty i bedziemy tak samo "pomocni" jak Wy dla niego
|
|
- ok - paliwo (benzyne)
|
|
a nie wiecie ile jest miejsc do wety???
|
|
Idz do budowlanki :D wspomnienia na cale zycie :) Zaje***ta szkoła. Polecam i módl się żeby Cie przyjeli :D Pzdr
|
|
Nastawnik dawki masz w pompie. Pompa do regeneracji lub wymiany.
|
|
Jaki klub?
|
|
tak, jeden ma hak zamiast glowy
|
|
majo pyzy z miesem i cebulko w tem bistro? i do tego skrzydełka kurczece z sosem pomaranczowem?
|
|
Jesli Oleńka jest tą osobą o której myślę to pod jej opieką poród jest naprawdę "byłka z masłem" i w pełni zgadzam się z tym co napisała. To osoba której warto zaufać, fachowiec w każdym calu.
|
|
Chciałam sie spytac - czy kazdy "nowy" klient tej dyskoteki dostaje gratis drinka? (mi sie to zdarzyło i jestem bardzo ciekawa z jakiego powodu).
|
|
A czy starszy pan h... częstuje dalej cukiereczkami?Może się kiedyś nimi sam udławi. Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Świeże konto...Ty Micz Ty lepiej martw się o swoją dupe zeby nikt Cie nie wydymał a nie głupoty na forum wypisujesz...
|
|
Kola masz racje...Zauważcie odkąd powstała Amnesia Maxx to jakies głupie tematy sie zaczeły aby tylko zniechęcić ludzi to tego klubu...A klub moim zdaniem jest wypaśny...Tylko teraz pytanie kto te posty pisze...Czyżby konkurencyjna Yama?
|
|
a mozesz napisac w jakim wieku sa te dzieci
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |