poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Komorowski pozywa; najlepszą obroną atak?

Ładna chociaż była?
;)

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Komorowski pozywa; najlepszą obroną atak?

Małżonkowie mają obowiązek zaspokajania potrzeb rodziny. Jeżeli jeden z małżonków nie wywiązuje się z tego obowiazku, wtedy drugi moze wsytąpic do sądu o zasądzenie stosownych swiadczeń. Zazwyczaj przybierają formę świadczeń okresowych o określonej wysokości. Jednak prawo rodzinne przewiduje również możliwość uproszczonego dochodzenia nalżenych świadczeń. Sąd moze nakazać w postępowaniu nieprocesowym, żeby wynagrodzenie za pracę bądź inne należności przysługujące jednemu małżonkowi były wypłacane w całości lub określonej części do rąk drugiego małżonka. Możliwość skorzystania z tego trybu wystepuje tylko wtedy gdy małżonkowie pozostają we wspólnym pożyciu, jednak jeżeli po wydaniu tego nakazu przez sąd, ustąpi wspólne pożycie między małżonkami, wtedy nakaz wydany przez pozostaje dalej w mocy, chyba że został uchylony, bądź zmieniony na wniosek któregokolwiek z małżonków przez sąd.

Witam. Prosiłbym o opinie osób pracujących i mających doswiadczenie w firmie "MASTOR" na ul. Wojska Polskiego. Z gory bardzo dziekuje. Prosze o powazne odp.

Ale zeby foty ubrań wrzucać na nasza klase..... Niektórzy ludzie dziwni są....

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org