Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
...bezczelność Kościoła... |
Dinozaury tez komete widzialy;)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ...bezczelność Kościoła... |
Nie mają Cię w dupie. Gościu jak dzwonił to po prostu mu się udało, że ktoś zrezygnował z tego terminu, mieli wolne miejsce i akurat jak zadzwonił to go wrzucili na ten termin. Co do oczekiwania na MS to w Bydgoszczy się czeka dobre 2 miesiące. Z tego co mi wiadomo to aktualnie robią ludzi którzy mieli TWO i TSW pod koniec marca
|
|
Luka_sz czy to tak duzo??? to teraz podliczmy: zacznijmy od tego ktorego dnai jechales owa taksowka post napisales 25 czyli domniemam ze jest to dzien po imprezie czyli wracales 24 czyli niedziela zapewne jak po imprezie to bylo po 22 czyli niedziela (swieto) po 22 kurs za miasto czyli taksowkarz musial wlaczyc najwyzsza taryfe (niewiem jaka jest najwyzsza 4 czy 5 ale wiem ze dosc drogo kosztuje) i teraz taksowkarz musial do was dojechac odwiesc was waszym samochodem zamowic druga taryfe by moc odebrac swoj samochod wrocic swoim samochodem do lomzy i to wszystko w niedzile po 22 poza lomza wziasc przy tymodpowiedzialnosc za wasze auto bo co by bylo gdyby przez jego wine chocby zachaczyl pobocze i uszkodzil pojazd musialby placic z wlasnej kieszeni tak wiec jesli jeszcze do konca nie wytrzezwiales nie pisz glupot na forum bo oczerniasz ludzi od razu mowie ze nie jestem spokrewniony z tym taksowkarzem oraz nie pracuje jako taksowkarz tak a propo ile twoim zdaniem powinna kosztowac taka usluga?? 10 czy moze 20zl??
|
|
Ja nie wiem jakoś kiedyś nie było netu, forów, ludzie się jakoś spotykali, tworzyli kapele. Jak sięgam pamięcią było w Łomży sporo kapel, moi kumple grają nadal chyba już z 10 lat. Weź się gościu ogarnij - zespołu metalowego (haha) nie tworzy sie na forum!!
|
|
W hali targowej można by było biedronkę otworzyć a na czerwonym placu duży parking dla samochodów :)
|
|
Polska mentalnośc. Nie rozmawiasz o problemie - to go nie ma. Takie sprawy powinno się nagłaśniac, krzyczec o nich w telewizji, internecie. Może wtedy ktoś wyciągnie jakieś wnioski. W tym wypadku wszystkie osoby są winne, jednak najbardziej kierowca. Zgodziła się prowadzic, mimo braku prawa jazdy i jak widac doświadczenia. W takich wypadkach mówi się NIE POJADĘ i kropka. Przez jej brawurę koleżanka nie żyje, a kolega stracił zdrowie. Nie dośc, że dziewczyna zniszczyła sobie zdrowie psychiczne, możliwe, że fizyczne, to jeszcze będzie ją czekac sprawa w sądzie i jak się można domyślec wyrok. Jeśli dzięki rozgłosowi takich spraw chociaż jedna osoba zwolni, zapnie pasy, to możliwe, że kilku ludzi dzięki temu przeżyje. Rozumiem, że rodzinę Mileny to boli, bardzo im współczuję całej sytuacji. Według mnie powinno by więcej kampanii promujących bezpieczną jazdę. W innych krajach jest mniej wypadków niż w Polsce. I to nie z powodu lepszych dróg jak sądzi wielu. Tam ludzie myślą inaczej. Takos
|
|
Samoloty błyskają a to świeciło przez kilka sekund a potem gasło dość nieregularnie. W nocy trudno ocenić wysokość ale ten pojazd zasuwał dość szybko i na znacznej wysokości. Zobaczyłem go jak paliłem papierosa a zanim skończyłem już nie znikł 1-2 min
|
|
Czy mógłby mi ktoś poradzić co robić w sytuacji gdy mąż i ojciec nie chce "łożyć" na utrzymywanie swoich dwojga dzieci..? (jedno ma 6 lat a drugie 8 mieś)..Może spotkaliście się z podobnym przypadkiem wśród np swoich znajomych..? Dodam że nie chodzi tu o alimenty,bo nie ma separacji ani rozwodu.. Proszę o poważne odpowiedzi.
|
|
Alimenty można zasądzić bez względu na to czy jest orzeknięty rozwód lub separacja. Innej formy dochodzenia roszczeń od męża nie ma. Niestety musisz skierować sprawę na drogę sądowa jeżeli chcesz coś uzyskać
|
|
Witam Pani post bardzo pozytywnie mnie zaskoczył, ponieważ nie jest rzadkością, że dzieci zostają same ze swoimi, czasem ogromnymi problemami, najbliżsi odrzucają je, bo właśnie oni odrzucają-zdawałoby się-miłość rodziców. A to już bywa równią pochyłą... Mamom życzę żeby mądrze kochały swoje dzieci, od maleńkości wyznaczały im granice co można , a czego nie, żeby były dla nich oparciem w każdej sytuacji, żeby potrafiły wykształcić w dzieciach pozytywny system wartości, żeby nie dały się zwariować tym wszystkim "cudom" techniki, żeby kontakt z własnym dzieckiem był czymś zawsze upragnionym, wspaniałym i żeby nigdy nie zabrakło im cierpliwości, spokoju, miłości... Z czego brać na to wszystko siłe? Właśnie bardzo proste z miłości do dziecka, z miłości dziecka do matki, z jego uśmiechu, przytulenia, czasem psoty. Mamy kochajcie swoje dzieci!!!
|
|
kloszard zapomniałes o klasycznym podciągnięciu garniturowych spodni po same jaja i szeleczki jakies czarne do tego :) mmmmm klasunia!!!
|
|
Witam! Szukam informacji czy jak i kiedy jezdza busy z lomzy na okecie i z okecia do lomzy.Kiedys gdzies tam byla jakas reklama,4razy na okecie i z powrotem ale nie pamietam dokladnie,moze ktos z Was sie orientuje?Ile kosztuje taki przejazd , ile kosztuje bilet dla bobasa? Bede bardzo wdzieczna za kazda informacje:) Pozdrawiam:)
|
|
Autor: MiYu (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 26-05-09 08:22 Polska mentalnośc. Nie rozmawiasz o problemie - to go nie ma. Takie sprawy powinno się nagłaśniac, krzyczec o nich w telewizji, internecie. Może wtedy ktoś wyciągnie jakieś wnioski. no ja nie wiem, czy jakbys byl rodzicem dziewczynki ktora zmarla chcialbys ogladac reportarz w tv?
|
|
Jasne tylko ze ja chce wrocic nie pojechac,:)A nie chce placic uczciwym taksowkarzom na okeciu zeby mnie zawiezli na dworzec z malym dzieckiem to i tak niemozliwe:)
|
|
Często widać tzw. flary satelit - np. sieć telefonii Irydium, taką flarę można zauważyć nawet w dzień! Przy maksymalnym słońcu.
|
|
gejozy ja chce normalno dziewczyne poznaś a nie jakos blachare jak w jeziorku lub tam w szopie na poznanskiej
|
|
Fajnie słyszeć , że Ci sie podoba nasz region łomzyński , w sumie niema co się dziwić ze ślązakowi sie u nas podoba bo ile to mazna na kopalnie patrzeć...:) co do trasy to jest jeszcze kilka fajnych miejscówek wokół , jak masz tu rodzine to zapewne bedą wiedzieli gdzie poprowadzić nastepną wycieczkę ja polecam trasę na Drozdowo - Krzewo itd potem chyba jak pamiętam w Borkowie jest most przez Narew, a tam juz park krajobrazowy doliny Narwii - to dopiero widoki !!wracająć zapewne odwiedzisz " Królową Bone " a tam juz opisów nie trzeba..cudo... no chyba ze w godzinach nocnych to inne cuda mozna zaobserwować na " Bonie ".....:) pozdr.
|
|
jedna para kręciła kółka na wysokim pułapie. Druga na dużo niższym.Fajnie to wygladało.)) rudy błazen z druhem
|
|
Bardzo dobrze słyszałem i tak samo dobrze widziałem je, nisko leciały, to najprawdopodobniej z 23 bazy lotniczej w Mińsku Mazowieckim. Nie wiem czy ktoś się przyjrzał ale było widać jak jeden z samolotów fajnie się kręcił i podczas tego wylatywały czarne spaliny.
|
|
Prawdopodobnie to 2 F-16. Mam zdjęcia na których na zbliżeniach widać sylwetki podobne do F-16.
|
|
a gdzie się bawi teraz trochę starsza,bardziej kulturalna młodzież (ok. 25-latkowie lub starsi)?
|
|
ja tez poprosze numer kontaktowy na maila zip@o2.pl
|
|
MasaViV wiem o tym wszystkim co napisałeś ale mi chodzi o tę konkretną sytuację jaką opisałem, o przydziały do konkretnych komend powiatowych lub miejskich. Co z tego że kogoś wyślą na szkolenie jeśli w komendzie do której składał dokumenty nie ma dla niego miejsca a inna proponowana znajduje się 200 km od jego miejsca zamieszkania... A co się dzieje jeśli wszyscy którzy złożyli dokumenty do danej KPP są na końcu listy rankingowej? Czekają aż zgłosi się jakiś geniusz?
|
|
Zal za dupę ściska jak czytam wasze wypociny. Za bardzo się nudzicie w domach. Jak komuś coś nie pasuje to proponuje się spotkać w 4 oczy. Numer boczny znam bo z rana jak się dowiedziałem o tym ile zapłaciłem zadzwoniłem do korporacji gdzie naprawę zostałem miło i profesjonalnie potraktowany, oraz obiecano mi wyjaśnienie całej sytuacji. Dziś dzwonił do mnie szef korporacji MPT w Łomży i wyjaśniłem z nim całą sytuacje. Jak dla mnie sprawa ze strony firmy jest załatwiona a jak wrócę do Łomży to osobiście się spotkam i porozmawiam z panem który mnie wiózł. A jak ktoś ma inny pogląd na ta sprawe proponuje spotkać się w 4 oczy i sobie wyjaśnimy cała sprawę. Szef MPT profesjonalne podejście do sytuacji. Jeżeli już ktos by chciał wyliczać to maxymalnie taka usluga powinna kosztowac 40zł na jedno auto w niedziele w nocy razy 2 bo tylu panów bierze udział w usłudze wynik jest prosty. A może ktoś liczyć nie umie?
|
|
do Karol 89: ms mialem w zeszlym tygodniu i tak szczerze mowiac to liczylem po cichu ze juz w poniedzialek (wczoraj) zadzwonia do mnie z wynikiem, ktory bedzie, mam nadzieje, pozytywny:) tak przynajmniej dzwonili do moich znajomych ale sa z innych wojewodztw, wiec moze akurat u nich jest inaczej. odpowiedz dostali w wiekszosci z nich, dzien po tescie. a co do przebiegu ms-a w gdansku to bylo to bardzo sprawnie, milo i przyjemnie. sam test na komputerze sklada sie z 292 pytan dotyczacych Twojej osobowosci, zachowan, zadania matematyczne (proste - obliczyc srednia, obliczyc 2/3 z jakiejs sumy, policzyc ile brakuje kwadratow w danej figurze). oprocz tego byly zadania na spostrzegawczosc badz pamiec. wpatrywales sie w obrazek, starales zapamietac szczegoly i po tym jak kliknales dalej, nastapily pytania do niego. pojawialy sie fragmenty obrazu i musiales odpowiedziec czy dany fragment znajdowal sie tam czy nie. sama rozmowa z psycholozka byla w porzadku. pytania o zainteresowania, sytuacje stresowe, jak sie u Ciebie objawiaja, jak sobie z nimi radzisz, jak rozwladowujesz napiecie zwiazane ze stresem. co jeszcze... dlaczego do policji, predyspozycje ktore ulatwia Ci prace w policji, co Cie denerwuje, a co podoba w pracy policji. przeszlo 40 minut u mnie to trwalo. ponawiam pytanie - czy ktos z obecnych na forum przeszedl MS w gdansku i po jakim czasie dana mu byla odpowiedz o zaliczeniu testu. pozdrawiam.
|
|
ty troche kultury
|
|
1. Luka_sz byleś pijany, sam się do tego przyznałeś na forum, a biorąc pod uwagę, ze nawet po trzeźwemu przekręcasz wersje wydarzę (oskarżając wcześniej Pana z numerem bocznym 21, a później przepraszając) Twoja historia brzmi coraz mniej wiarygodnie. Wszystkie fakty świadczą przeciwko Tobie. 2. Współczuję tylko Twojej dziewczynie ze związała się z takim ..... . Brak Ci kultury, taktu, nie szanujesz innych. Nie wiem gdzie Ty się wychowałeś. 3. W cztery oczy to Ty załatwiaj sobie sprawy ze swoimi "koleżkami" na swoim poziomie. Silą Twoich argumentów jest jedynie mocny język, jak siedzisz sobie gdzieś tam schowany za parawanem anonimowości.
|
|
dzieci owszem beda, ale sa i takie osoby, ktore spoooro pija, butelki wodki daje sie np jako nagrode na oczepinach, czy podczas tzw. "bram" ;) co do wina to zgadzam sie, az tak duzo tego nie schodzi, szczerze - to mozna sie obyc bez niego :) cen nie bede tutaj podawac ;)
|
|
Cześć, jestem w I klasie gimnazjalnej, w mojej szkole nie organizują takowych egzaminów, podstawowe pytanie GDZIE, JAK, ZA ILE?:) dzięki za odpowiedzi.
|
|
I niech tylko ktoś powie że forum 4lomza nie jest nam potrzebne. Niedługo żucisz posta nie mogę jej dogodzic kto pomoże.....??? ...wtedy dopiero się zacznie....!!
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=9oGKMBJ_BtI&feature=related niesmaczne
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |