Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Rocznica śmierci Giordano Bruno |
słoneczko, a możesz powiedzieć na jakiej podstawie stwierdzasz że najlepsza impreza w całym kraju? W ilu miastach byłaś na juwenaliach?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Rocznica śmierci Giordano Bruno |
Ile kosztuje paintball?
|
|
a co do WZ to jakie mieliście pytania? wiem ze pytają o piony w policji (mógłby je ktoś wymienic?)
|
|
Zna ktoś ciekawe zarybiane stawy czy małe jeziorka na mazurach gdzie można połowic szczupaka lub okonka?
|
|
Było super tylko ta pogoda... :/
|
|
to już nie jest samochód pana Sroczyńskiego ;p
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=TvHEGSnGDl8
|
|
Wpadnij do Grabowa na stawy,w spożywczaku xD kupisz pozwolenie -20zł..ale możesz zapolować na szczupaka jakiego w życiu nie widziałeś,poza tym sporo innych ryb,karaś,karp,okoń itp..polecam!
|
|
ad1) pewnie szczeniaczki wróciły z ciężkiej pracy w anglii na tydzień i się lubują w naszym biednym zacofanym kraju w którym jest tak źle, że nawet policja się ich czepia czy może się wypowie na forum ktoś kto kiedyś brał udział w rozrubie przy yam caffe? ad2) właśnie nie wiem,ale słyszałam,że to DJ ad3) pomodlić się zawsze warto ale w jakiej sprawie
|
|
Juwenalia Łomża 2009 Miasto: Łomża Rok: 2009 Plan - Juwenalia 2009 DZIEŃ PIERWSZY - ŚRODA * 18:00 - Seans w kinie Millenium - wstęp wolny za okazaniem legitymacji studenckiej DZIEŃ DRUGI - CZWARTEK * 11:00 - Zawody sportowe * 16:00 - Występy zespołów lokalnych * 21:00 - Muzyka klubowa - dawny klub ATOM DZIEŃ TRZECI - PIĄTEK * 16:00 - Kabaret Koncerty na Muszli: * 17:30 - Akcent * 19:30 - Nefre * 21:30 - Blenders * 23:00 - Alchemist Project Wszystko na http://www.juwenalia.lomza.pl/ co myślicie o tej imprezie studenckiej??
|
|
Moze bedzie lepiej: Czeczenom coraz trudniej o status uchodźcy "Gazeta Wyborcza": Uciekającym do Polski przed rosyjskimi represjami Czeczenom coraz trudniej o status uchodźcy w naszym kraju. Nic się nie zmieniło - mówi Urząd ds. Cudzoziemców. Działacze Stowarzyszenia Interwencji Prawnej zauważyli, że od kilku miesięcy wyraźnie coraz mniej Czeczenów dostaje status uchodźców w Polsce. Rzadziej przyznawane są im także tzw. ochrony uzupełniające. Coraz częściej Czeczeni są przymusowo odsyłani do Rosji. Rzeczniczka Urzędu ds. Cudzoziemców Ewa Piechota twierdzi, że nie ma żadnych zmian w polityce wobec Czeczenów, tylko mniej osób stara się o status uchodźcy. - Sytuacja w Czeczenii staje się spokojniejsza, więc przyjeżdża do nas mniej uchodźców z tego kraju, mówi Piechota. Według danych w rekordowym 2007 r. o azyl w Polsce prosiło 10 tys. Czeczenów, od początku tego roku - 1,2 tys. Około 4 proc. dostaje status uchodźcy, niecałe 50 proc. ochronę uzupełniającą. Połowa jest odsyłana. - Jeśli uchodźca nie chce być odesłany do Rosji, na jego życzenie możemy go odesłać na Białoruś lub na Ukrainę, mówi Piechota.+
|
|
dzieki za info. Ogladalam strone slub.lomza.pl, ale nic nie widac... Takos
|
|
ile kosztuje dostanie w morde?
|
|
oj zazdrościcie tym CZECZENOM HEHE
|
|
i ile kosztuje worek na śmietanę?
|
|
hehe budowlanka fajny czas:) zapytaj majstra badz kogos kto sie biurem zajmuje (nie wiem czy na budowie czy w biurze masz te praktyki) czy Tobie pomoze-bo wizerunek firmy ponad wszystko:) za moich czasow majster nas zebral i podyktowal co robilismy dzien po dniu -bo zamiatanie i noszenie pustakow zle wygladalo Takos
|
|
Może lekko nie na temat ale też jest ważne. Czytałem , że testy sprawnościowe zdaje 30 % osób podchodzących. Widziałem ten tor i jest banalnie prosty ja cięższą rozgrzewkę robię. Więc o co w tym chodzi?? Moim zdaniem gro osób idzie do policji bo nie ma wyboru innego i nie podchodzą do tego całkiem poważnie.
|
|
..........Jeszcze sie taki nie narodzil,,,co by WSZYSTKIM dogodzil..................
|
|
Ja bym chciał zrobić sobie fote na fotoraderze jadąc rowerem.. tylko gorzej bo to zazwyczaj pod górkęę.. ale jak by mi taka fota przysżła to klasa by była:]
|
|
freestyle224 to dlaczego radar jest nadal w tym samym miejscu instalowany? Kocham ten wręcz rycerski patriotyzm i odwagę. Zrób kobiecie przysługę i przesuń pudełko. Napuszył się i stroszy piórka. Łysiejesz, koguciku. Takos
|
|
Ja rodzilam juz dawno, bo 7 lat temu w Lomzy ,a rok temu w Stanach i gdyby miala jeszcze raz wybierac to bym rodzila w Lomzy.Swietna opieka poloznych ,one naprawde wiedzo jak Ci pomoc,szczegolnie jak wszysto jest nie tak (nie ma rozwarcia ,szyjka jeszcze nie skrocona ,czy dziecko nie jest jeszcze w kanale rodnym)W Stanach nic na ten temat nie wiedzo i nawet jak ty wiesz to nic nie mozesz zrobi ,bo musisz na lozku tylko lezec.Jedyny plus w stanach to ,ze masz znieczulenie kiedy chcesz i opieka po porodzie jest swietna ,a Ty czujesz sie jak w hotelu wlasna lazienka i jedzenie zamawiasz sobie do pokoju wybierajac sobie co chcesz z karty.A moze i tego sie doczekamy w Lomzy,to juz nigdzie nie trzeba bedzie jezdzic
|
|
|
Hej ja rodzilam rok i siedem miesiecy temu i mam bardzo dobre wspomnienia po porodzie w naszym szpitalu.Opieka bardzo dobra i dla matki i pozniej dla dziecka takie jest moje zdanie ja jestem zadowolona.Aha ze mna tez byl maz i to jest super sprawa samo to ze mozesz sie do kogos odezwac polecam.Nie bede sie rozpisywac ale te gadki ze czekaj na lapowke mi sie zdaje ze to tylko glupie ploty ja nic nie dalam i mialam super opieke.Aha jeszcze jedno polecam wziasc sobie ta platna pojedyncza sale fajnie jak ci nikt nie przeszkadza i drugi babelek nie budzi placzem twojego.Pozdrawiam i zycze szczesliwego rozwiazania.
|
|
Mogli tam zrobić np. new yorker i KFC a nie jakieś pierdoły.. czy w tej Łomży naprawdę jest taka wieś żeby KFC niebyło?
|
|
na pewno nie do 1 i 2 z resztą nie powinno być problemu :) no chyba że średnia masz dużo poniżej 4,0 to i do 3 będzie trudniej
|
|
Krew ich zalewa że to nie oni zrobili tylko ktoś z konkurencji, ot to. „ Kto nie szanuje i nie ceni swej przeszłości, Nie jest godzien szacunku teraźniejszości, Ani prawa do przyszłości.” Józef Piłsudski
|
|
Które biuro rachunkowe jest najtańsze w Łomży lub okolicy - działalność gospodarcza.
|
|
po tytule lo myślałem, że będzie o jabłkach lobo więc w temacie się nie wypowiadam „ Kto nie szanuje i nie ceni swej przeszłości, Nie jest godzien szacunku teraźniejszości, Ani prawa do przyszłości.” Józef Piłsudski
|
|
U o.Kapucynow ślubu udziela ojciec Kapucyn. Oni sa bardzo sympatyczni i zupelnie inni niz ksieza. Jest tam organistka, ktora bardzo ladnie spiewa. Jej nic juz sie nie daje, ona ma placone u ojcow. Polecam serdecznie ta parafie. Coraz wiecej par decyduje sie tam na slub. Na pewno bedziesz zadowolona
|
|
aaaaaa czeczeni robią mi wjazd na chate aaaaaaaaa „ Kto nie szanuje i nie ceni swej przeszłości, Nie jest godzien szacunku teraźniejszości, Ani prawa do przyszłości.” Józef Piłsudski
|
|
a ja widziałem czarnuchów wczoraj lub przed wczoraj jak na przeciwko tego miejsca gdzie stawiaja fotoradar wyciągali pijaczka z krzaków he nie dali mu pospać ;)
|
|
trafiłeś/aś w nie odpowiednim momencie :-) - dobre :)) a kiedy jest odpowiedni moment na zakupy ?? może wtedy kiedy jest zamknięty i można samemu sie obsłużyć ,ja osobiście jak chodzę po sklepach to nie proszę o pomoc tego bydła za ladą jak zobaczę coś co mnie zainteresuje i wynajdę odpowiedni numer to biorę kupuje i koniec :) ale w tej stokrotce to nic nie ma ostatnio byłem mogłem kupić spodnie buty bluzę a nic nie znalazłem = nic nie ma . rudy błazen z druhem
|
|
O przepraszam Roler - przeczytałam z niezrozumieniem. Oczywiście niektórym ciężko uwierzyć w to, że poseł nie płaci. może i zapomniał ale ja nie jestem od tego by ganiać go po biurach. Mój błąd, że ufając POSŁOWI RP wystawiłam fakturę gotówkową. Dla mojego szefostwa kasa była i choćbym chciała to co ja miałam zrobić? zacisnęłam zęby i oddałam do kasy to co mister Kołakowski miał do uregulowania. dla mnie to już zamierzchłe czasy ale dlaczego inni nie mieliby wiedzieć, że do tych 460 tysięcy długu dochodzi jeszcze marne 300 zł? Dla jednych marne (dla posła) a dla innych to miesięczne rachunki do zapłacenia w owym czasie...
|
|
Kolejny raz wydarzył się wypadek, w którym zginęła młoda dziewczyna, 3 chłopaków przeżyło. Mieli więcej szczęścia niż rozumu, ponieważ z braku ich wyobraźni i chęci popisania się samochodem "tatusia" ucierpiała młoda osoba, która miała całe życie przed sobą. O prędkości jaką musieli osiągnąć, świadczy kora na drzewach która została zerwana do zera przez samochód. Współczuje rodzinie dziewczyny, która dostanie taką wiadomość, a kierowcę powinno się skazać na kamieniołomy do końca życia.
|
|
Bajka jest na Kazanskiej w tym ciagu sklepow, jak sie idzie w strone Szpitala... Nie jest to duzy sklep jak Fartlandia, ale napewno wart obejrzenia, a Tubis to szczerze nie wiem gdzie, bo go nie odwiedzalam :-P
|
|
JEŻELI NIE WIESZ JAK BYŁO I MASZ NAWET BŁĘDNE INFORMACJE CO DO OSÓB UCZESTNICZĄCYCH W WYPADKU TO NAJLEPIEJ SIE W OGÓLE NIE WYPOWIADAJ! WĄTPIE , ŻE GDYBY CIEBIE SPOTKAŁA TAKA TRAGEDIA TO CHCIAŁBYŚ SŁYSZEĆ TAKIE BREDNIE NA SWÓJ TEMAT JAK TY PIESZESZ W TYM MOMENCIE.
|
|
Przykre ale prawdziwe heheh
|
|
ss dzięki jakim komentarzom ehhe ''O prędkości jaką musieli osiągnąć, świadczy kora na drzewach która została zerwana do zera przez samochód.'' ''dokładnie w tym miejscu dużo Łosiów przebiega, pewnie swoją trasę mają... moźe im wbiegł na drogę?'' bardzo ciekawe i interesujące komentarze które mogą kogoś wiele nauczyć, oprócz Matyldka, mandrzejczuk i oczywiście Mnie :) nie ma sensownych komentarzy. Wszystko jest opisane na stronie głównej portalu 4lomza co gdzie i jak, pytam się po co jeszcze to komentować rozsiewać ploty i obsmarowywać komuś d..e tak Ci sie to podoba drogi ss. W domu pogrzebowym nie pracuje ale nie ruszają mnie takie rzeczy, co z tego ze to widzę i sobie wbijam do głowy '' no ja tez tak mogę skończyć nie mogę tak jeździć'' jak wsiadam za stery to o tym zapominam i robie swoje, na pewno większość ludzi tak ma. słoma z butów heh przejrzyj na oczy te miasto wymiera w zastraszającym tempie, przejeżdżając przez różne wiochy wielkością podobne np.do Myszyńca widzę więcej ludzi na ulicach niż w ''naszym'' miasteczku
|
|
Wiesz co, anias? Zwykle nie jade ludziom, ktorych nie znam, ale w tym wypadku musze, bo nie rozumiem jak kobieta w wieku rozrodczym moze nie wiedziec jakie sa objawy ciazy! Nie masz matki, kolezanki, nie uczylas sie biologii?? Nawet niektorzy faceci potrafiliby Ci na to pytanie odpowiedziec... Jeeejq
|
|
Chłopie nie spodziewaj się wiele.. Pan :) hahha kor... to wielki cham .. mówię o starym ten młody jest w porządku, tak jak ktoś wcześniej napisał , albo zostaniesz złodziejem albo będą jeżdzić po tobie jak po szmacie, zero szacunku do ludzi … , czepiają się nawet o stawianie samochodu na parkingu, a nie jest ich, , sam zobaczysz...czerwony samochód którego Pan … nie może znieść :D heh
|
|
o Jeju... niewielkie fazy będzie miała ta dziewCynka, ale Kochani! te dzieci miały świadomość, że koleżanka nie miała prawa jazdy i na pewno...... !!!!!! .....konsekwencje też były znane (albo uda się dojechać albo nie). żal niech mają uczestnicy do siebie nawzajem ! wcale mi nie szkoda Mileny! niby skąd miała czerpać wzorce... wtajemniczeni wiedzą o co chodzi jak to mówią "przyszła Kryska na Matyska "? jakoś tak Takos
|
|
|
FRAN 1989 nie dokładnie czytałeś :P Ja MS jeszcze nie miałem. Jestem na etapie między TWO, TSF a MS. 9 maja miałem testy i teraz czekam na termin MS ale nie wiem czy się doczekam bo chyba wiesz już jaka jest sytuacja w KWP Gdańsk. Wstrzymali rekrutacje ale nie wiem czy osoby które są na takim samym etapie jak ja też mają pozamiatane czzy nie :(
|
|
Piaski fajne,Wierzba,Popielno,a na rybki Danowo koło Orzysza
|
|
Czyli przez ostatnie 4 lata zrobiłeś ok. 160 tysięcy km , zakładając że kupiłeś te audi z przebiegiem 150 tysięcy km ( ma już ponad 300 tyś. km)raczej wątpliwa sprawa żebyś nic nie robił , no chyba że chodzi ci o nic nie robienie przy silniku to może i tak , albo jest też inne wyjście zamiast 4 wpisało ci się 40 he he, wymiana rozrządu z tego co pamiętam z częściami to około 2-3 tysięcy , chciało by się trafić na takie autko do którego nic nie trzeba dokładać i nic się nie zużywa
|
|
Witam wszystkich i gratuluje zdanych etapów!!!Ja jestem już bliżej niż dalej narazie czekam na Karte badan od 2 tygodni po zdanym WZ! a jeszcze WS mnie czeka! Czy gdzies w polsce kierują na badanie czy wszedzie sa wstrzymane postepowania rekrutacyjne???
|
|
NO i się panie obraziły.A szkoda bo tak miło było.A prawdę jakakolwiek by nie była na klatę trzeba wziąść.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |