sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Rząd Tuska traci płynność finansową?

hej! jest ktos, kto jedzie w czawertek 14 maja do komrki naboru do katowic na wyznaczenie terminu TWO i TSF? jak tak to piszcie na moje gg 15728910

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Rząd Tuska traci płynność finansową?

A ile ci potrzeba tych stempli?? I za ile chciałbyś kupić??

ist ostatnio strasznie sie obcielo, kiedys chulalo super a teraz te 8 mega to juz tylko legenda :)

jestem za tym żeby ci młodzi bez watpienia ambitni piłkarze zaczeli rozgrywki od niższej ligi.Takie porażki moga ich zrazic a nie sadze zeby sie za wiele nauczyli.Inna sprawa że ten klub został zniszczony przez włodarzy którzy przy pieciu minutach łksu pragneli dorwac sie do koryta i pomoc,No i pomogli.A wy kibole nie macie monopolu na kibicowanie ,chwała wam za to że drzecie mordy przez 7 minut meczu,ale to tyle co jestescie wstanie dac.Żadacie od prezydenta pieniedzy- on tylko z dobrej woli moze dac na ten klub,okradziony przez bande nieudacznikow.Inna sprawa że zarzadza on nasza kasa,ale on za nia odpowiada.Chłopaczki kibiole nie uwazajcie sie za ludzi charakternych skorych i dobrych w bitce,nie raz widziałem was uciekajacych spod ktoregos z łomżynskich barow,myslicie ze jestescie tacy straszni ?nikt sie was nie boi,a kibicowanie wam szybko przejdzie jak wyrosniecie z pieluch i załozycie rodziny.jestescie dziecmi i jesli awantury wam w głowie za klub to tymi dziecmi bedzieci zawsze

Zgodnie z Konwencją ONZ dotyczącą statusu uchodźców (konwencja Genewska) z 1951 ratyfikowana w Polsce 1991:

Artykuł 2
Obowiązki ogólne

Każdy uchodźca ma - w stosunku do państwa, w którym się znajduje - obowiązki, które obejmują w szczególności przestrzeganie praw i przepisów, a także środków podjętych w celu utrzymania porządku publicznego.

Artykuł 23
Opieka społeczna

Umawiające się Państwa przyznają uchodźcom legalnie przebywającym na ich terytorium takie samo traktowanie w zakresie opieki i pomocy społecznej, z jakiego korzystają ich obywatele.

Ważne !!! - takie samo, a nie lepsze traktowanie.
Artykuł 24
Ustawodawstwo pracy i ubezpieczenie społeczne

1. Umawiające się Państwa przyznają uchodźcom legalnie stale przebywającym na ich terytorium takie samo traktowanie, jak własnym obywatelom odnośnie do następujących spraw:

a) w takim samym zakresie, w jakim sprawy te są uregulowane w ustawach i zarządzeniach lub podlegają kontroli władz administracyjnych - wynagrodzeń za pracę łącznie z dodatkiem rodzinnym, jeżeli jest on częścią wynagrodzenia za pracę, czasu pracy, pracy w godzinach nadliczbowych, płatnych urlopów, ograniczenia pracy w domu, najniższego wieku osób zatrudnianych, nauki zawodu i praktyki, pracy kobiet i osób młodocianych, a także korzystania z uprawnień przyznanych w umowach zbiorowych,

b) ubezpieczeń społecznych (przepisy prawne dotyczące wypadków przy pracy, chorób zawodowych, macierzyństwa, chorób, inwalidztwa, podeszłego wieku, śmierci, bezrobocia, świadczeń na rzecz rodziny i innych obciążeń, które zgodnie z ustawodawstwem wewnętrznym lub zarządzeniami są objęte systemem ubezpieczeń społecznych)

Artykuł 32
Wydalenie

1. Umawiające się Państwa nie wydalą uchodźcy, legalnie przebywającego na ich terytoriach, z innych powodów niż bezpieczeństwo państwowe lub porządek publiczny.

Artykuł 33
Zakaz wydalania lub zawracania
2. Nie może powoływać się jednakże na dobrodziejstwo niniejszego postanowienia uchodźca, co do którego istnieją podstawy, aby uznać go za groźnego dla bezpieczeństwa państwa, w którym się on znajduje, lub który będąc skazanym prawomocnym wyrokiem za szczególnie poważne zbrodnie stanowi niebezpieczeństwo dla społeczeństwa tego państwa.

Znając teraz przepisy prawa międzynarodowego obowiązującego Polskę nie jesteśmy bezbronni. Te prawo obowiązuje nie tylko w sejmie ale również w Łomży. Co oznacza, że jest to nasza broń w walce o spokój w naszym mieście.

Jeśli doświadczę naruszenia prawa przez uchodźcę czeczeńskiego na pewno zgłoszę to odpowiednim służbom bo skoro ja muszę stosować się do przepisów prawa to oni też !!!

„ Kto nie szanuje i nie ceni swej przeszłości,
Nie jest godzien szacunku teraźniejszości,
Ani prawa do przyszłości.”

Józef Piłsudski

nie chciałbyć nawet dnia "popierdzieć w ten stołek" . Charakterystyczne co zaobserwowałem .

Gdy jest kolejka choćby najdłuższa w banku to klienci siedzą cicho i stoją .Gdy jest kolejka na poczcie jest awantura

MAm pytanie do osób mniej więcej oreintujących się w sprawach między miejskich,internetowyc.
Mianowicie mam na myśli kamerę zamieszczoną np. w centrum warszawy i czy można dzięki niej oglądać na bieżąco życie warszawy poprzez internet?
Z góry dziękuje za odpowiedź.

Jurand

... nie mogę :P

no i bardzo dobrze, to co tworzymy strone : www.zdradzeni_wielka_zemsta.org.com.

poważnie to koleś przeszadził, ale jak widać to laska ma nierówno pod deklem (daje gdzie popadnie), więc mógł ostrzec innych, ale nie w ten sposób. Mógł ograniczyć się tylko do swojego grona znajomych.

co to k(...)a ma byc!! wymijaj go!!

Спасибо всем! Рано утром ехать, надо отоспаться. До завтра! Всем спокойной ночи!

nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie
Katon

Witam !! Czy jest ktoś kto miał 18 kwietnia TWO i TSW w Pile. Jeśli tak to prosiłbym o odp czy dzwonili do Was już z terminem Multiselecta. Z góry dzięki

NA MI SAS PO KA MIA KUWEJTA AGAPI MU ,MALAKIZMENO MIALO ISSASTE,TI NA SAS PO PUSTIDES ,OLA MALAKIJA LETE ,STO ARHIDI OMU I KOLO SAS TI GRAPSETE KIE TALIPA ....ADE NA GAMISETEEE,,,,

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org