Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
świadomość podlaska |
Za to są same "Centra.." Byle chałupa, a w niej gówniany sklepiczyna- ale nazwa dumna: Centrum... Czegoś tam. Tak samo i z tym "Hiper..." będzie. Dyrb
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: świadomość podlaska |
Czyli jednym słowem mamy na to położyć tzw. laskę? A tak już abstrahując od tego tematu, to uwielbiam postawę gdzie nic się nie zrobiło, nie robi i nie ma ochoty zrobić, ale już z góry jest przeświadczenie, że nie warto czegokolwiek czynić, bo i tak nie odniesie to zamierzonego skutku. No jak każdy by tak podchodził do sprawy to nie byłoby za ciekawie...
|
|
TAAAAA Browar Łomża jako najlepsza Firma w Łomży hehe ; ) JA Typuje Na Najlepszą Firme w Łomży w Roku 2004 MPWIK ŁOMŻA jako najlepsza firma :-) bo najlepsza !! a Druga to jest PBMKIP SPÓŁKA TAJNA :-]
|
|
Shibas, Fabet, Browar,w Piątnicy OSM
|
|
A czemu Fabet ??? a Ta Firma co robiła szose zambrowską to nie jest z Łomży ale może być !! a ta firma sie nazywa BUDIMEX (DROMEX ) i jest prawie najlepszą firmą z działu Robót Drogowych w Polsce !!
|
|
Okruszek to bedzie i yam caffe a co z resztą ?
|
|
Hej Ja wiem na pewno że tam będzie Rossmann, czyli kolejne małe,ciasne "gówno" których akurat w Łomży mamy pod dostatkiem :) Ale podobno firma taka jak Tesco zainteresowała się działką na skrzyżówaniu sikorskiego i zawadzkiej i tam już niedługo ma ruszyć budowa czegoś co jednak będzie można nazwać naprawdę "hiper" marketem ... CO wy na to?
|
|
Co tak naprawdę młody człowiek może robić, jakie ma perspektywy na spędzenie wolnego czasu w naszym mieście... ? hmmm A więc tak ... kino, a raczej budynek w którym znajduje się kilkanaście, niewygodnych, ciasnych krzesełek i kawałek szmaty na której wyświetlany jest film (najlepiej przyjść do kina z własnym leżakiem i rozbić sie gdzieś pomiędzy rzędami:)) ... Ja osobiście już dawno przestałem gościć w naszym łomżyńskim kinie milenium, ponieważ za trochę więcej chęci i kasy można skorzystać z nie tak odległego kina w Ostrołęce. Po drugie jest w Łomży u nas dużo dobrych lokalów, którym naprawdę nie można dużo zarzucić, ale mówimy teraz o rozwoju kultury w naszym mieście, a nie bicia rekordów w spożytkowaniu alkoholu :)... Po trzecie jest u nas w mieście coś takiego jak Miejski Dom Kultury (www.mdk.4lomza.pl), w którym działa wiele grup, które prezentują swoje umiejętności i "podnoszą poziom kultury" wśród łomżyniaków, a m.in.: Teatr Prodykcyjny (www.szczypiory.lomza.info), grupy wokalne, taneczne, Czarny Teatr, kółko plastyczne, literackie,itd... Tak więc myślę iż jest to jeden z niewielu, a nawet może jedyne źródło kultury w naszym mieście... Co wy sądzicie na ten temat?? Dyrb
|
|
.
|
|
Była :P. Dyrb
|
|
Niemiec w kinie - kineszkop koń w pociągu - końduktor koń w kosmosie - koństelacja ryskago - fajne ...
|
|
niezłe, niezłe :) mały Niemiec - mikroszkop :D
|
|
Jak Byście chcieli żeby wyglądał nasz stary rynek ? może jak dawniej ? Plac Czerwony … a może jak teraz jest to jest dobrze ? albo w ogóle inaczej ? Mój typ na wygląd starego rynku ( Czerwonego Placu ) : Zamiast tej kostki powinna być na środku ziemia dokoła placu znaczy na tych obrzeżach powinny być drzewa puzniej alejki z ławkami a na środku Fontana a kilka metrów obok jej świerk taki duży jako choinka na boże narodzenie i można jeszcze porobić kilka wodopojów i tako mało scenę żeby jacyś muzykanci puszczali muzykę na wiosnę . Wtedy by wyglądało lepiej niż teraz najbardziej było tam dobrze w lato kiedy tak słońce grzeje to taki był by nasz park przed ciepłem
|
|
Do Jasta ten sklep to ma w sumie 4000 m2 bo to dwa budynki po 2000m2 ........................ a z resztą to co to za różnica
|
|
Zbieractwo tak się rozpowszechniło , że może być plagą , szczególnie to widać w Warszawce. Wszyscy chcą zbierać , ale nie dawać. W cywilizowanych krajach robi się to dyskretnie , nie nachalnie. Dając datki i darowizny kieruję sie swoimi kryteriami.
|
|
A może by rozliczyć tego , który tak piękny plac stworzył. Już pisałem który to był prezydent i nie będę się powtarzał.
|
|
Jeszcze jedna uwaga. Pomysł modernizacji rynku lub jego dostosowanie do stylu ul. Farnej, bez wymiany nawierzchni (koszt) jest bardzo dobry. Ale przydałyby się również nowe elewacje na kamieniczkach. W latach 70 ub. wieku były projekty zmiany elewacji na bardziej stylowa, ale jak zwykle z braku funduszy nie doszło do ich realizacji. Dla smakoszy taniego wina nie przeszkadza to że piją na widoku publicznym, więc ta decyzja sprzed kilku lat o wycięciu krzewów i drzewek jest dla mnie dalej niezrozumiała. Rynek miał swój charakter nawet z tą byle jaką fontanną.
|
|
mnie się chyba wydaje że to nie miejsce na ogłoszenia. Polecam: http://www.4lomza.pl/ogloszenia/
|
|
<heheheh> może i tak ;] A co do internetu raidowego to jest co najmnije jeden: INET - ale prędkości są masakryczne
|
|
słyszałem że 8.30 znajomy mówił że jakieś ulotki po mieszkaniach roznoszą gdzie jaki sklep
|
|
Treść jest ukryta
|
|
"prawie nikt nie jezdzi do Wawy"? to przyjdz na dworzec w poniedziałek rano albo jeszcze lepij w niedziele wieczorem :) A jak ja jade do Białego lub Wawy to ide na dworzec i pytam się ludzi na stanowisku czy nie chcą sie zabrac. Zawsze sie chętni znajdą.
|
|
haahahaha no nieźle vivez naśmiecił mogliby nie usuwać tych tematów forum od razu by odżyło a tak jest trochem powiewa nudą
|
|
Eeee tam, jak to nie narzekam? Narzekam przecie jak każdy, ostatnio na krótkowzroczność ludzi, na naszych polityków - wszak nie narzekać na nich to grzech. Bawi mnie tylko jak niektórzy biorą na poważnie to co piszę z przymrużeniem oka. A ja chcę tylko, żeby było weselej - idą Święta!
|
|
Firma Budimex Dromex wykonuje powazne inwestycje. A swoja drogą to fizycznie roboty wykonują podwykonawcy ŚCIŚLE wg planu zagospodarowania przestrzennego dostarczonego przez inżyniera kontraktu czyli tak jak sobie miasto tego zażyczy (A skoro miasto odebrało Sz. zambrowska tzn że wszystko im się podoba). Najlepszą firmą wg mnie OSM Piątnica.
|
|
CO JEST!!! OKOLO ROKU TEMU ZDJETO ZE STRONY ROZKLAD MPK CALEGO MIASTA I DZIAL BYL W TRAKCIE BUDOWY... SPOKO ALE ILE MOZNA WPROWADZAC TAKI ROZKLAD NA STRONE? OK POCZEKALEM JAK WIELE INNYCH OSOB.. OSTATNIO ZOSTAL ON WPROWADZONY ALE BEZ ZADNYCH HIERLACZY DO TYCH ROZKLADOW... GDZIE TE PRZYSTANKI SIE ZNAJDUJA TO KAZDY WIE ITD... APELUJE DO ADMINISTRATOROW STRONY O JAK NAJSZYBSZE DOKONCZENIE TEGO DZIALU... !!!! KTO PODZIELA OJE ZDANIE NIECH SIE DOPISZE
|
|
Abcd, dobry pomysł. Nie jezdze w poniedziałki, tylko w soboty. Dwukrotnie pojawiały sie posty o tej tematyce i jakos bez rezultatu. Wiec stad moje powątpiewanie w to czy ktos jezdzi...
|
|
Poczerwieniałam, ale i obrosłam w piórka i teraz mam jeszcze lepszy humor... Dzięki i pozdro dla wszystkich
|
|
Neonet oferuje w Lomzy dostep do netu droga wlasnie radiowa
|
|
Dobrze że moja Dziewczyna nie wie co ja robiłem rok i 2 lata temu w wakacje to chyba by nie tylko na pobiciu sie skąńczyło :-) no cóż Trzeba Kochać Kobiety Jakimi są a mojo dziewczyne bardzo kocham nawet jak by mnie pobiła :-) .... K*O*C*H*A*M*C*I*E*B*I*E*S*Y*L*W*I*A*.
|
|
A Poco MPK ? może trzeba se zakupić samochód ! ja mam własnego szofera i śmigam wszedzie i mi takie duperele nie potrzebne ! ....No I ZostałeŚ Twardzielem Dzięki Nam ....
|
|
Teraz ma być zamiast Jelenia na Ratuszu to ma Być Renifer z czym tam jeszcze inne :-)
|
|
ty śledczy nie kozakuj..... nie wypowiadaj sie nie na temat twoj post jest zenujacy.... jak bedziesz chcial wydymac freda to w koncu fred wydyma ciebie... pozdorwienia dla poruszajacych sie po miescie bez szofera ;p. śledczy banan!!!
|
|
A to się dzieje, ze ludzie już nie wierzą w te uliczne akcje. Zbyt wielu naciągaczy, którzy potem bezkarnie te pieniądze wydają. Nie podejrzewam, że tak jest. Tak się po prostu zdarza. Z drugiej strony potępiam absolutnie tak żenujące i prymitywne teksty, które przytoczył Tomek. Jesli nie mam ochoty nic wrzucic, to mówię dzięki i odchodzę. Zgadzam się z Autochtonem, zbieractwo staje się plagą, i to też ma dwa aspekty: ludzie mają coraz mniej pieniędzy na leczenie, ale i też niektórzy znaleźli łatwy sposób na zdobywanie gotówki. To okropne tak stać i prosić ludzi o pieniądze, ale naprawdę jest to zbyt nachalne. Idąc po ulicy w Warszawie ma się wrażenie, że co trzeci człowiek coś od nas chce. Smutne, ale jeśli będę chciała dać, to sama podejdę. Jeśli chodzi o mnie, to generalnie nie wrzucam nic do puszek. Z jednym wyjątkiem, a mianowicie WOŚP. Wolę wysłać smsa, wpłacaliśmy też z rodzicami pieniądze na konta chorych dzieci, ale z tego co pamiętam, nigdy nie kupiłam krzyżówki na ulicy. Ja po prostu w to nie wierzę. Jeśli dziecko na Długiej prosi mnie o pieniądze na bułkę to mu daję. I nie mówcie, że wydaje je na alkohol. Widziałam w większości przypadków jak wychodzili ze sklepu z czymś do jedzenia. I to jest pomoc, którą widzę. Tyle.
|
|
Paradoks woj. "podlaskiego"... |
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Z wypowiedzi rzecznika ratusza, wynika, że tam ma być migający renifer ala jeleń lub odwroteni, zamiast kamieni gwiazdki, a po obu stronach po dwie sosenki. Kicz jednym slowem. No ale jaki wiceprezydent od kultury i oświaty taki i jeleń ala renifer lub odwrotnie na ratuszu.
|
|
Taką mapkę to ja sobie moge kupić za 5 złotych w księgarni i nie będzie mi do jej przejrzenia potrzebny komp. Gdzie są minutowe rozkłady jazdy?
|
|
Siemka all!! Jestem ZA !! Dawać tu minutowy rozkład jazdy wszystkich linii i to cały łącznie ze świętami!!! Bardzo dobry pomysł !! Też bym sobie druknął! nar
|
|
My tu gadu gadu a ciekaw jestem jakie jest stanowisko twórców portalu i kiedy któryś z nich da głos w sprawie powrotu rozkładów jazdy z przystanków Łomży.
|
|
Babcia ok, tylko że chłopa musiała zagłodzić, jak się jej dał. A ja wiem jedno. Zemsta kobiet jest wieczna. I nieodwracalna. Jak się takiej narazisz, przypomni sobie nawet na łożu śmierci. Dlatego nie warto za nimi latać. Ale to akurat każdy z nas pojmie, jak już jest za późno.
|
|
Chcecie czata Łomżyńskiego ?? to macie ! : http://www.lomza.biz/
|
|
Treść jest ukryta
|
|
a jeśli ktoś chce plan miasta Łomży to zpraszam na http://www.plan.lomza.info/ .
|
|
Dziwie sie że wczoraj wieczorem ludzie nie rozbijali nomiotów i nie koczowali pod tym sklepem aby być pierwszym w kolejce. Ktos powinien pomysleć i założyć komitet kolejkowy jak za starych dobrych czasów, jak takie tłoki pod sklepami były na porządku dziennym. Na otwarciu były władze miasta, ksiądz ........... szkoda ze prezesa tej firmy co to wybudowala nie beatyfikowali........:) Dla mnie totale przegięcie, klapa i wstyd na (prawie) całą polskę. Aż strach pomyśleć co sie bedzie działo jak wybudują prawdziwy hipermarket. Niewiem jak wy uważacie, ale dla mnie nazwa ''Stokrotka'' kojarzy sie z kwiaciarnią..........hehehheheh Napiszcie coś śmiesznego, bo to co sie działo rano, to tylko plakać sie chce. ..........
|
|
Jak wiekszosc z nas dzis rano wybralem sie z kumplami do tego czegos co wyroslo tam gdzie kiedys byl cyrk. Na pierwszy rzut oka wyglada ladnie, wiec zacheca do wejscia do srodka, ale trzeba bylo troche poczekac..przy okazji mozna bylo uslyszec jeki i postekiwania starych babek, ktore za swoje nedzne renciny chcialy dokonac zakupow. Najpierw zwiedzilem stokrotke, pozniej pokrecilem sie po galerii, no i nadszedl czas na ROSSMAN. W miedzyczasie jakas ladna pani mowila ze maja tutaj najnizsze ceny w polsce, no i organizowali denne konkursy np. po ile jest najtansze mydlo w sklepie? kobieta ktora chciala cos wygrac z wielkim zapalem szukala...a gdy znalazla okazalo sie ze wygrala pare kartek o formacie 10cm x 5 cm pod nazwa "notes na lodowke". No gdy juz weszlismy z kumplami do sklepu, oczywiscie rozgladalismy sie, porownywalismy ceny, szukalismy czegos atrakcyjnego. Gdy juz sie nam znudzilo chcielismy wyjsc, lecz przy samym wyjsciu zaskoczyl nas niepozorny pan w sweterku, ktory powiedzial "ochorna lokalu prosze przejsc ze mna" Oczywiscie ja z 3 kumplami zadowoleni i swiadomi tego ze nic nie ukradlismy podazylismy przed nim, a pan w bialej koszulce w jakies wzorki, ktory swoim wygladem probowal przekazac klientom " jestem boski i pociagajacy" pokazal nam drzwi na zaplecze. Gdy juz weszlismy ów boski sprzedawca popisal sie przed nami swoim po raz bezsensownym grypsem, a po drugie malo smiesznym dowcipem. "I co macie do powiedzenia? " a my "jak to co ?" on "to jak..pokazujecie co macie albo dzwonimy" my-"gdzie?" on"do PRZYJACIOLKI" my oczywiscie wybuchlismy lekkim smiechem no i ku mojemu zdziwieniu moi kumple zaczeli wyjmowac to co mieli ale ja postawilem sie twardo "a jak pan mi wynagrodzi to ze tutaj jestem, jesli nic nie bede miec??" w tym momencie na jego twarzy pojawilo sie lekkie zwatpienie i cos mi odpowiedzial, straszyl mnie chyba policja. Odparlem " niech pan dzwoni, ale ja napewno nie bede pokrywal kosztow przyjazdu radiowozu, bo pan zrobi to z wlasnej kieszeni" Jego odpowiedz byla nastepujaca "ja ciebie jedynie prosze zebys pokazal to co masz przy sobie..." no i w tym momencie nagle zza moich plecow uslyszalem " ty gowniarzu, jak chcesz to zaraz moge ci zrobic problemy, to co? dzwonimy na policje ?" zabrzmialo to jak grozba w moja strone, nie chcialem tego dalej ciagnac bo zdawalem sobie sprawe z tego iz Pan w marynarce i w okularach ma swoich ludzi w policji. Pokazalem to co mialem, lecz uzyskalem jedynie wymuszone slowo przepraszam. Nie pozostalo nam nic innego jak opuscic lokal... Sami ocencie sprawę...
|
|
Totalna porażka, zdegustowanie, wstyd i zażenowanie - tak skomentuję to co zobaczyłam na zdjęciach zamieszczonych przez Tigera. Oj daleko nam do Europy, daleko... I więcej już nic nie napiszę w tej kwestii.
|
|
:-) :-) usmiałem się jak dzika świnia..... :-)
|
|
KALAMBURY
|
|
Misiek-2lo powiem Ci tak, ja takiej przygody nigdy nie mialem ale pamietam, ze np w MediaMarkt kiedys ochroniarz spytal sie mnie przed wejsciem czy mam jakas elektronike w plecaku i czy nie bedzie dla mnie problemu okazanie plecaka przy wyjsciu. Gdybym jednak sie nei zgodzil to zaproponowal przechowanie plecaka w szafce na klucz.
|
|
a mi sę podoba jakos od razu świątecznie się zrobiło!!i wcale ona taka łysa nie jest:))Wiecie ile niektórzy daliby żeby mieć choć trochę podobną w swoim domu???....
|
|
A "Śledczego" chyba tam zadeptali, bo sam pierwszy nie doniósł o szczegółach otwarcia tych sklepów.
|
|
Pięknie k***a, pięknie :-) Trzoda wiochę odstawiła jak się patrzy! Łomża!...kocham tę mieścinę! :-) Aha...dobrze,że nie zwykłem chodzić na takież bądź inne "otwarcia" Smutne,że zdjęcia jakości wprost z XXI wieku,niosą w sobie treść,jakby żywcem wyjętą z minionej epoki :-/ Mimo wszystko pozdrawiam :-)
|
|
"Człowiek to brzmi dumnie" Gorki napewno by tego nie powiedział gdyby stał dziś przed "Stokrotką".
|
|
Namioty mogli rozbic z tyłu, tam gdzie jest plac pełen błota..........ciekawe czy to uporzadkują czy zostanie takie bagno.......
|
|
O Bąciu, dobrze, że tam nie poszlam:) Ale wiedziałam co tam będzie:) To chyba te przecenione pączki tak działały na innych:) Pozdrawiam... :)
|
|
Nie przesadzałbym z tą wiochą itd. Widzieliście różne kadry czy to z wyprzedaży czy innych "promocji"? W łodzi chyba połamali trochę w sklepie, ludzie na pogotowiu się znaleźli. Te obrazki , (a tekście o tym na 4lomza jest więcej zdjęć ) to tylko stawia tych ludzi w takiej samej kolejce jak w Łodzi. Ciekawe czy tak będzie za kilka dni. A swoją drogą Galeria ma promocję i to za darmo. Nie inwestowali, a wszyscy, albo prawie wszyscy o tym się dowiedzą.
|
|
Hahahahahhahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahhaha/.... Byłem tam i jak wyszłem to sie tak smiałem że ... no jak przyszłem tam o godzinie 12.00 to było troche ludu a jak ustałem obok mnie 4 laski a tu nagle wszystko ruszyło do przodu tak sie ze te 4 laski obmacałem hahaha jedna to mi sie żuciła na szyje bo kuzwa ją tak ciągneło haha no ale pozatym to luz było obmacałem 4 laski po dupie i to zadarmo i zjadłem se batonika hehe no wrażenia lepsze niż z kolejki górskiej bo było w tym coś erotycznego ;-) no cóż ceny tam są jak wszedzie wygląd stokrotki nawet nawet ale mały jeszcze no ale ta galeria to tam są same Łomżyńscy kupcy no oprucz empiku ale reszta to juz jest w Łomży .... POZDROWIENIA DLA KASI KTÓRA TAK MNIE MOCNO TRZYMAŁA JAK NAS PCHALI NO I WIELKIE POZDRÓWKA DLA 3 LASECZEK KTÓRE DOTYKAŁEM .... HEHE :-)
|
|
No wiesz ja miałem fajniejszą historie przed sklepem jak wszyscy sie pchali do przodu i do tyłu to przypadkowo za friko obmacałem 4 laski a jedna z nich to moja koleżnka była haha no i nawet sie nie wkurzyła :D a puzniej mie sie trzymała bo kurna pchali sie ten żąnd gdzie ona stała ale daleko nie dojechali na ale jak puscili to ja z kolezanką sałem i przed samymi ochroniarzami to powiedziałem im że niech nas przepuszczą bo i tak nie ma różnica ze wejdzie jeszcze 2 osoby i wpuścili ;p
|
|
Bartez rulezzz :) bartez - erotyczny :) Pozdrowionka, szkoda, że mnie tam nie wziąłeś :(
|
|
hehehehehe erotyczne i zboczone to one były bo ona same mi się tu na .... pchały hehehehe no cóż ale warto było odwiedzić Dzieńy Club Erotyki Stokrotka :-)
|
|
Ja tak poza tematem, ale z czystej ciekawości pytam : Co znaczy słowo "podomierz", bo w moim słowniku nie ma...? "Wodomierz" , to rozumiem : mierzy ilość zużytej wody, ale " podomierz" ? Może to jakieś urządzenie, które ma coś wspólnego z "drugami" ?
|
|
grzesiek a skad znasz adres bloga śledczego ;)? heheh
|
|
Popieram Grzesiu :) śLeDcZy to nie tylko analfabeta, ale również kolejkowy zboczeniec obmacujący schorowane staruszki zwane przez niego laskami ;D
|
|
Sorry za ten maly blad ( nie napisalem jednej literki - czesto mi sie zdaza) starsi ludzie mowia PODOMNIEZ a ze przyszlo mi te slowo do glowy to napisalem:D ale jak ci nie pasuje to zmien w swoim slowniku na P R A W D O P O D B N I E ! :))))))))
|
|
Zabiorę w niedzielę o 15 do Gdańska (30 zł/osoba). Tel. 504056166
|
|
I do Olsztyna też zabiorę za 18 złotych :)
|
|
Ale po co zmieniać jak jest dobrze, a poza tym nie bardzo można zmianiac poniewaz obowiazuja pewne zasady, nie mozna uzywac np herbu, tudziez barw miasta bez zezwolenia. Jesli chodzi i radio itp. to wtedy bedzie reklama tej stacji, a za reklame sie placi, no chyba ze wymiana banarow. Sprawa gier we flashu, to mogly by byc:)
|
|
ludzie poszaleli , myślą że za darmo w markecie dostano
|
|
Starzy, emeryci, rencisci korzy za 500 zl musza przezyc miasiac. Mnie to nie bawi tylko smuci ze jest az tylu ludzi ktorzy sa tak zdesperowani zeby ryzykowac swoje zdrowie (pani z reka na temblaku) zeby zrobic taniej zakupy albo trafic na jakis gratis... Latwo wyswiewac czyjes zachowania jak sie na spodnie wydaje 200 zl, sprobuj jeden z drugim za ta kwote przezyc caly miesiac.. nie bedzie wam do smiechu
|
|
Czyli co - trzeba otworzyc nowy lokal o charakterze muzyczno - rozrywkowym, gdzie beda mili dla ludzi. No to jutro puszczam totka.....
|
|
Niech sobie to cało Stkorotke -szajsotke gdzieś wsadzo. Czekolada truskawkowo-rabarbarowa za 99gr. to ci promcja a jaki smak dziękuje za taki towar. Wybudowali i teraz kosztem biednych ludzi bedą kokosy robili, lepiej niech przebuduja dojazdy. Kolejny szajsowy dyskont w nowym opakowaniu (szkło aluminium). Ocena NEGATYWNA, myślo że ludzie to głupi są i jak zrobili promocyjke na cebule za 39 gr. to ściągną klientów. Wybudowali sklep i zarabiają na łomży to niech teraz za te pieniądze park dla dzieci wybudują a nie kase wypompuja i co ich to obchodzi że miasto umiera.
|
|
luuudzie opanujcie sie!!! JAKA TO GLUPOTA PCHAC SIE ZEBY NA SILE KOMUS PLACIC !!! ja w chwili pisania tego posta slucham hymn ZSRR (radze sciagnac wersje grana przez orkiestre ZSRR dostepna na dc++) z tego co zobaczylem i przeczytalem robi to poczworne wrazenie raem ze sluchanym hymnem ha ha (ale serio forumowicze sciagnijcaie i posluchajcie na prawde warto!!!)
|
|
z tym ze tam robily lomzynskie firmy to absolutnie nie masz racji caly market stawiala firma HENPOL z lublina lomzyniakom zostala zewntrzna infrastruktura (i to nie cala) oraz 2 firemki z lomzy (ogrzewanie i jakies cos malego w srodku) ludzi z lblina bylo wiecej niz z lomzy mieszkali w hotelu obok mnie
|
|
HENPOL na pewno jest z Lublina na 100%
|
|
ok masz racje chyba tylko z przyzwyczajenia albo dla checy poza tym tanie mieso psy jedza (leader price)
|
|
Trzeba było zrobić jak bambo znaczy ramboo i zrobić twardą mine i powiedzieć ( Asta Lawista Beybe ) i Czy COś Masz Domnie H<cenzura> i wprzy<cenzura> w morde jednemu i drugiemu i wtedy by zadzwonili po policje ale nie w sprawie kradzierzy tylko w sprawie pobicia całej ochrony Ambrela :D a i jeszcze walnąć tą ich cuchnącą ryba w twarz i wziąść w dupe wtroki i na chate ;-)
|
|
no i jeszcze co ciekawego powie pani znająca wszystkie wymogi pisowni polskiej ruskiej i .... i tak sie mądrzy jak by wszystkie rozumy pozjadała ? Ja to napisałem do tego przedemno co napisał juz nie bende pisał nicku :o
|
|
HENPOL Z LUBLINA NAJLEPSZA FIRMA W POLSCE I DAR DLA ŁOMŻYNIAKÓW ZA ODANIE TAKIEGO CÓDA TECHNIKI CO STOI ..... STOKROTKA
|
|
miło mi witam pozdrawiam. swego czasu zaczełem grać po zabawach weselach itp. na żywo, potem zaczeły sie automaty perkusyjne dyskietki,samograje; w końcu MD tzw. miniacze to znaczy jeden śpiewa reszta wali w klawisze z przejęciem jako statysta i robi dobrą minę. tak ja też robiłem podobnie, może nie do końca starałem się coś dograć dać tej muzyce coś od siebie, odróżnić się od innych zespołów korzystających z tych samych podkładów muzycznych.tworzyłem w domu na komputerze swoje własne aranżacje piosenek, inny repertuar. I co myślicie że ktoś to docenił ? Nikt!!!! lecz cóż; niedawno powtała inicjatywa: gramy na żywo. OK było nas 4 dużo chęci,kasy się załatwiło sprzęt pożyczyło,trąciło się jedno wesółko 0 di-polo ludziska zadowoleni ... i co życie jest podłe : jeden do Raichu drugiemu za daleko trzeciemu ...itp. i znów zostałem sam z basem i czekam do lepszych czasów . tyle w tym temacie pozdrawiam wszystkich :weselników,"muzyków",muzyków(prawdziwych),was drodzy forumowicze do następnego fora
|
|
Jacku szkoda słów ... minęły już czasy kiedy młody człowiek, któremu słusznie zwrócono uwagę ze wstydem spuszczał wzrok oblany rumieńcem... Współczuję nauczycielom, którzy na codzień muszą toczyć nierówną walkę z tumanami pokroju Bartusia - śLeDcZy'ego. Mamusia i tatuś załatwią papierek dyslektyka i takowa osoba głęboko w niedomytej (również z lenistwa) pupie ma zasady poprawnej pisowni ... Inną sprawą jest chorobliwa chęć wypowiadania się na każdy temat, nawet wówczas gdy się nie ma w danej dziedzinie najmniejszego choćby pojęcia, znajomości zagadnienia. Cały szereg niepoukładanych myśli wyrzucanych z siebie bez najmniejszego przemyślenia, który w wydanu śLeDcZy'ego mi osobiście przypomina wydalanie z organizmu niedokładnie strawionego pokarmu w wyniku spożycia zielonych śliwek i popicia mlekiem (czyt. sraczkę). :D Chyba pora zewrzeć szyki , zwracam się do zwolenników poprawnej polszczyzny, piętnujmy za każdym razem błędy przynajmniej na tym forum ... Może nasze działanie przyniesie jakiś skutek ....?
|
|
Prawda jest taka, że wybudowanie centrów rozrywek nie spowoduje, że raptem wszystka młodzież przestanie żłopać piwo, nie opowaidajcie takich bzdur. Porównajcie większe miasta, jak np. Warszawa. Czy tam można narzekać na brak rozrywki? Okazuje się, że tak, i spotkanie młodzieży spożywającej alkohol jakoś nie jest rzadkością. To raczej kwestia wychowania, rodziny i samego młodego człowieka.
|
|
danielos9: sorki, ale nie piszę się dużymi literami. Jest taki guziczek Caps Lock i taka lampka zielona z napisem Caps Lock. Jak ona się świeci to nie pisz, tylko spraw, żeby zgasła. Takie są zasady. To tak, jakbyś wszedł do Cioci Basi w gumiakach. Obciach, nie? A do tematu: po obowiązkach odpoczywam głównie....
|
|
Jest tak: Wchodzisz w ustawienia, wybierasz dzwonki i nastepnie inne polaczenia, "dzojstikiem" wlaczasz i ustawiasz dzwonek jaki Cie interesuje, jesli tylko wezmienisz polaczenia to bedziesz mial dzwonek siemensa. Telefonik bardzo fajny, zdazaja sie sztuki ktorej sie moga zacinac, zalezy od tego czy masz strsza czy nowsza. Mozesz sprawdzic na gwarancji bo na nowe jest dawana na dwa lata. Powodzenia i milej zabawy :] bagrmosen
|
|
Ja zazwyczaj jak mam wolne i nie ma pracy ani szkoły to odpoczywam ale te odpoczywanie różnie wychodzi bo raz jest że chodzę po naszej Łomży z kolegami i podziwiamy nasze niby zabytki, albo robi się własne imprezy bo nie ma takich porządnych lokali ale jak są to wolimy nie zaśmiecać lokalu naszym towarzystwem i inne to lepiej wychodzi jak sami zrobimy jakoś balangę albo imprezę . to na tyle o rozrywkach i pracy.
|
|
Powiedzenie: "Chłop ze wsi wyjdzie, ale wieś z chłopa nigdy!"
|
|
Pieski .... ( a może co innego ...;> )
|
|
"Kmiotkowatość" - to stan umysłu, nie pochodzenie przecież... ale jest w tym coś, że uciekinierzy ze wsi chcą wytępić wszystko, co im wieś przypomina i dlatego: wycinają drzewa, tępią zwierzęta, ptaki i kwiaty, niszczą trawę... a w to miejsce leją beton i asfalt, kopią psy, budują "murowańce", a śmieci wyrzucają przez okna i głośno pogardzają swoimi kumotrami ze wsi..... Dyrb
|
|
:-) no cóż tylko poprawiłem go bo jak tak wszyscy mnie poprawiają no to czemu ja mam nie poprawić kogoś innego ? AMik chodziło ci o mąndrale czy mondlale ? Tylko nie mów że się też ciebie czepnełem . Dyrb
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Ja tam zawsze byłem miło i sprawnie załatwiany w WKU na Polowej, czasami trzeba było poczekać jak w każdym urzędzie ale to chyba nie jest nic nad zwyczajnego szczególnie w Polsce.
|
|
Dawno to było, ale nigdy nie miałem żadnych problemów.
|
|
prostujcie ścieszki nasze ..... Czy jest ktoś taki kto wyjasni mi dlaczego szosa zambrowska jest krzywa ? Może by tak nazwę zmienić . Nie rozumiem dlaczego w naszej Łomży nic sie nie udaje,jadąc z ronda w kierunku zambrowa wpadamy na kraweżnik jadąc dalej widzimy skrzywienie prostego odcinka czy tak ma być szanowni wykonawcy i nadzorcy ???
|
|
Treść jest ukryta
|
|
NO CHŁOPAK MA OKAZJE SIE WYSZUMIEC TO MUSI BRAC TO OKAZJE DAJCIE MU SIE .... ZA KILKA DNI TO ZNIKNIE A ON BEDZIE MIAŁ SUPER WRAŻENIA Z TEGO 1 RAZU . Dyrb
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |