Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pytania do włodarzy |
Grzesiek: masz taki transfer wewnatrz sieci czy z netu?? Jak z netu to jest to godne zastanowienia. Jolka
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pytania do włodarzy |
Najblizsze spotkanie: 8.02. godzina do ustalenia. "Pub u Adriana". Mnie nie bedzie. Sesja. Beti
|
|
łącze jest polpakowskie 2 mbit/s opłaty install 300 zyli abonament 49 mieś rejon ulic od prusa po staffa i mickiewicza do spółdzielczej a może i dalej
|
|
Codziennie od 19:00.... oczywiście żartuje:) Nie wiem, niech ktoś inny proponuje:) Ja się z Tobą mogę spotkać praktycznie zawsze:D
|
|
To ja jestem ZA!! Gdzie i z kim się kontaktować, żeby wstąpić?? Tylko, że mam pewne obawy... Na forum można pisać różne rzeczy bez większego zobowiązania. Ciekawi mnie ile osób tak naprawdę aktywnie będzie działać......
|
|
A masz niespodziewane przerwy z niewiadomych powodów w działaniu internetu?
|
|
A do Adriana?
|
|
widzę ,że teraz życie intelektualne Łomży kwitnie po piwnicach zeszło chyba do podziemia. calisto
|
|
Że jak??
|
|
Dzieńdobry wszystkim zainteresowanym. Więc tak Panowie ruszamy powoli z tym wszystkim. Najświeższe wiadomości podam 8 lutego w Koterii :) Jak jakieś pytania, to zajrzyjcie do mojego profilu tam jest moj nr GG. °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Noc. Młody pilot postanawia się zabawić. Zamiast poprosić wieżę o pozwoelenie na lądowanie, mówi do mikrofonu: -Zgadnij - kto? W odpowiedzi kontroler naziemny gasi wszystkie światła na lotnisku i pyta: -Zgadnij - gdzie? pozdrawiam
|
|
Wiesz _krzysiek_ ja też dłuzszy czas niezakładałem internetu bo niechciałem się wkopać, szukałem firmy ktura mi zagwarantuje stabilność transferu. Ale muszę powiedzieć że moja ostatnia inwestycja -INET- jest najlepszą inwestycją,, transfer leci z netu non stop 24na dobe oto zdjęcie przykładowe transfery wzg.czasu: www.4lan.pl/dizo/tr.jpg www.4lan.pl/dizo/tr2.jpg Cały czas czymś zaskakują na +: w twj chwili jest jakaś dopałka na wysyłanie plików na server ( leci nawet 170kB/s):)))))),oczywiście to samo jest z e-mailami Co do ich łączy to http://4lan.pl/oferta.html
|
|
Chciałem dodać jeszcze że INET ma łącze z Szeptela (tak słyszłem ) i potrafią robić przerwy w dostawie nawet po 3 miesiące tłumacząc się wymianą sprzętu a NEO ma z Telekomunikacji i dłuższej przerwy jak 7 dni to chyba jeszcze nie było. Pozdrowionka
|
|
Podczas mszy sw. ksiadz zaczyna wymawiac imiona za ktorych msza jest odprawiana: - Za dusze Mariana. - Za dusze Dominika. - Za dusze Stanislawa. W pewnym momencie, maly chlopczyk ktory przyszedl z babcia na to msze, traca ja mowi: - Babciu, chodzmy juz do domu bo ten ksziadz nas wszystkich zadusi!
|
|
Za to były krótsze i bardziej irytujące. 3 miesiące to chyba lekka przesada....... Znajomy ma w pracy stałe łącze z Szeptela. Żeby wszystkie stałe łącza tak działały jak u nich.... czego Wam i sobie życzę:)
|
|
Krzysiek ja nie widze problemu tylko nazekasz i nazekasz z tego co wnioskuje to masz net z neo i z tego co wiem to umowe mozna zerwac w kazdej chwili a gorszego szrotu od szeptela to nie widzialem i nie slyszalem jeszcze załóż se w Szeptelu i zobaczymy co w tedy na forum napiszesz :)) Ps. Jak nie słyszałeś o przerwie 3 miesięcznej to mało wiesz. Pozdrowionka !!
|
|
Zapraszamy do współpracy zespoły muzyczne ,teatry amatorskie ,zespoły wokalne . Telefony kontaktowe jak wyżej. SPSM
|
|
Słuchaj... mam z Neo. Racja. Jak narazie nie mam co narzekać. Też racja. Bez podstawnie bym nie narzekał. Po prostu były schematy, że netu nie było. Nikt jak do tej pory mi tego nie wytłumaczył z Neo. Sam musiałem do nich dzwonić i się upominać. To mnie wkurzało. Jak narazie jest dobrze, panowie się starają..... Oby tak dalej!!!
|
|
Shrek.. masz Ty słownik w domu?? °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Shrek Inet ma w szeptelu , tepsie i 155MB(styk) z innymi dostawcami w polsce. A kiedy była ta 3 mies. przerwa ???. Szeptel ma światłowód do Białega a tam do warszawy,, a ich serwery nie są obciążone tak jak w tepsie, i to mają jeszcze spooooore zapasy. Niektóży nażekają na Szeptel bo poślizneli się na ich modemach (MOTOROLLA), ja też to gówno miałem,były i są to przeżytki.,ale co do szeptela to łącze mają poprostu zajebiste w porównaniu z srepsą. mieciu kozłowski
|
|
Dwóch policjantów stoi na ulicy z przepięknym, olbrzymim owczarkiem niemieckim. Przechodzą obok nich dwie baby. Po pewnym czasie odzywa się jeden z policjantów: - Ty słuchaj wiedziałeś, że nasz pies ma dwa chu*e ? - Jak to, skąd to wytrzasnąłeś ? - Jedna z tych bab powiedziała do drugiej: "Widziałaś tego psa z dwoma chu*ami?" Hrabia pojechał w zimie na polowanie. Wraca, a tu przed dworem wielki napis: WITAJ HRABIO, wysikany w śniegu. Hrabia: Janie, dziękuję za powitanie. Jan :Proszę bardzo. Hrabia:...Hm, Janie, ty nie umiesz przecież pisać! Jan: Pióro hrabina trzymała. Jadą dwie dziewczyny w autobusie, jest straszny tłok. Jedna mówi: - Wiesz, chyba zajdę w ciążę. - Tak! A z kim? - Nie wiem, nie mogę się obrócić.
|
|
Do Shrek: Musze skorygować błędna informacje którą słyszałeś. Trzy miesiące w przerwie dostawy internetu, czy wiesz o czym mówisz ? Na logike to chyba nikomu do glowy by nie przyszlo jak mozna prowadzac dzialalnosc, dopuscic do czegos podobnego. Zapewniam Cię ze nic takiego nie miało miejsca. Kazda osoba ktora zglosi się do INET otrzyma pełną informacje na temat ich sieci łącznie o łączach i na pewno wyprowadzi wielu z błędu. Jeszcze raz podkreslam ze niech oceniają klienci kazdej z sieci, a nie ludzie ktorzy slyszeli lub osoby powiazane z firmami robiące antyreklame. Pozdrawiam
|
|
Antyreklamę?? A jeżeli (trajtując to hipotetycznie) firma jest do bani to już nie można napisać?? Same ochy i achy mają tu padać??
|
|
> Wyniki Narodowego Spisu Powszechnego: > > Ludność Polski to 38,793,513. > > 12,654,329 jest na emeryturze a 2,596,325 na rencie. > To zostawia 23,542,859 do pracy. > > 10,632,205 jest w szkole, co daje 12,910,654 milionów > pracujących. > Z nich 9,938,732 milionów jest zatrudnionych w budżetówce, > czyli > 1,971,922 pracuje. > > 279,568 jest w wojsku, co zostawia 1,692,354 do pracy. > > Niestety 1,000,251 jest bezrobotnych co zostawia > 692,103pracujących. > > W każdym momencie 600,000 ludzi jest w szpitalach, zostawia to > 92,103 > pracujące osoby. > > W więzieniach siedzi 92,101 osób... > > To zostają dwie osoby aby pracować. > > Ty i Ja. > > A Ty siedzisz przed komputerem i czytasz dowcipy. > > To co? Mam sam pracować ???
|
|
tam miało być traktując nie tarjtując:))
|
|
Krzychu, zgadzam sie z Toba ze zle tez nalezy pisac, bo uwazam ze uwagi klientow sa potrzebne po to by firmy wyciagagneły wnioski, ale nie zgodze sie z nieuzasadnionymi plotkami o których niektórzy pisza, szczególnie gdy nie mają na ten temat zielonego pojecia ( to oczywiście nie tyczy sie wszystkich osób)
|
|
Moze to nie dla wszystkich bedzie ciekawy temat, ale chciałbym poznać opinie innych mieszkańców Spółdzielni Perspektywa na temat pojemników na odpady ze szkła i plastiku. Mnie osobiście szlak trafia nie mogąc wyrzucic plastikowych butelek do pojemnika na to przeznaczonego. Czy nas stac na segregacje smieci, ale to przecież nie tylko o to chodzi prawda ?
|
|
Właśnie.... Jest to czat łomżyński czy Warszawa-Włochy?? Co jest?? I nikogo tam nadal nie ma..;(( mieciu kozłowski
|
|
Nie stresuj sie tym niepotrzebnie. Nawet tam gdzie sa takie kontenery (pod moim blokiem np.) i tak przyjezdzajaca "smieciarka" zabiera to wszystko razem do jednej "gruchy". Na nic segregowanie przez mieszkancow. Typowe.
|
|
Cholera. Nie jesteśmy nauczeni segregowania. A jak są ludzie którzy chcą, to albo nie mogą, albo jak napisał Slavo są śmieci ponownie mieszane. Nie ma chyba potrzeby odzyskiwania materiałów. A swoją drogą czytałem, że chyba w na Tajwanie zakazano używania torebek foliowych. Ciekawe. Kierunek jest i sa odważni.
|
|
Szybkościomierz samochodu Bormana pokazywał 120 km/h. Obok szedł Stirlitz udając że nigdzie się nie śpieszy. Krzysztof 'Indar' Babinski
|
|
Kloss i Stirlitz uciekają. Wpadają w zaułek - ślepa uliczka. Kloss wskakuje do zbiornika na śmieci. Stirlitz rozgląda się w panice i kuli pod murem w stosie kartonu. Wpadają esesmani - rozglądają się, znajdują Stirlitza i wyprowadzają go. Stirlitz przechodząc obok kontenera wali w niego pięścią i krzyczy: Kloss... wyłaź.... znaleźli nas!!! andrzej jarota
|
|
Zgadza się Marku. Będąc w wielu krajach zaobserwowałem powrót do toreb papierowych. Plastikowe są również ale za nie trzeba słono płacić. Nawet nie zdawałem sobie sprawy że może tak być jak opisał to Slavo. Teraz rozumiem te przetargi na wywóz śmieci. Liczy się taniej, a nie lepiel, na tym nie zawsze się wygrywa.
|
|
Późnym wieczorem Stirlitz podąża ulicą, na skrzyżowaniu ulic zauważył stojące kobiety - pewnie prostytutki- pomyślał Stirlitz - pewnie Stirlitz - pomyślały prostytutki
|
|
Pewien facet przeczytal ksiazke o asertywnosci i postanowil ja wyprobowac na zonie. Nie wrocil jak zazwyczaj po pracy do domu,tylko poszedl z kumplami na piwo.OK 19.00 puka do drzwi,zona mo otwiera a on: -Sluchaj,skonczylo sie baci sranie!Ja jestem panem w domu!Ja mowie,a Ty sluchasz-jasne?! Zaraz biegusiem podasz mi kapciuszki,obiadek,potem zimne,schlodzone piwko i nie obchodzi mnie skad je wezmiesz!;potem zdrzemne sie a wieczorem napuscisz mi do wanny wody.No i nie musze chyba mowic,kto mnie ubierze i uczesze?No???!!!!Kto?? Zona na to : Zaklad pogrzebowy skur****nu!!!
|
|
Uwaga!!!! Uwaga!!!! W dniu 08 lutego 2003 roku rozpoczynamy nabór nowych członków do Automobilklubu Łomżyńskiego, instytucji zajmującej się propagowaniem motoryzacji. Nie ważne czy masz samochód, prawo jazdy. Możesz zostać naszym członkiem i bawić się w motoryzację. W najbliższym czasie przewidujemy DARMOWY kurs na sędziów KJS, czyli Konkursowej Jazdy Samochodowej. Jest to pierwszy etap jeżeli chodzi o rajdy samochodowe. Wszystkich zainteresowancyh zapraszamy do Koterii 08 lutego 2003 o godzinie 19:00. Znak rozpoznawczy: Człowiek z rogami na głowie to MY!!!! :) °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Pijani studenci podchodzą do taksówkarza: - Panie kochany, zawieziesz nas pan do akademika za dychę? - Coście zwariowali, nie opłaca się! - A za trzy, cztery? - Dobra, wsiadajcie Podjeżdżają pod akademik. - Jesteśmy na miejscu - mówi taksówkarz. Jeden student odwraca się do kolegów i mówi: - No to chłopaki trzy, cztery... - Dzięęęękuuuuujeeeemyyy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Rozmawia dwóch kumpli: - Jak doszło do tego, ze twoja kobita zaszła w ciążę? - To wszystko przez jej ojca! - Jak to przez ojca? - No, właśnie się wycofywałem kiedy on wszedł do pokoju i kopnął mnie w dupę! Samolot zbliża się do Tajlandii i zniża się do lodowania. Z głośników słychać głos stewardesy: - Ostrzegamy państwa, że połowa ludności Tajlandii ma HIV, a druga połowa - gruźlicę. - Co ona powiedziała? - pyta się wnuczka przygłuchawy dziadek. - Żeby dupczyć tylko te, które kaszlą.... Facet mial problem z przedwczesnym wytryskiem wiec poszedl do lekarza. Zapytal co ma zrobic, zeby problemu nie bylo. Lekarz mu poradzil: - Jak juz bedziesz dochodzil, to sprobuj sie jakos wystraszyc . Wiec facet tego samego dnia poszedl do sklepu i kupil sobie pistolet startowy (starter), ktory robi duzo huku i potrafi nastraszyc jak cholera. Podniecony mysla wyprobowania nowego sposobu polecial szybko do domu gdzie zastal zone czekajaca nago w lozku. Zaczeli od pozycji 69 i facet momentalnie poczul, ze zaraz dojdzie, wiec wystrzelil, zeby sie przestraszyc. Nastepnego dnia znow wybral sie do lekarza. Lekarz pyta: - No i jak bylo? Facet na to: - Niezbyt fajnie. Kiedy wystrzelilem, to zona zesrala mi sie na twarz, odgryzla mi 5 cm penisa, a z szafy wyszedl sasiad z rekami w gorze.. . :D That all folks :D
|
|
Zapisz mnie już teraz. Z chęcią bym przyszedł ale w tym czasie mam egzamin z jakiegoś mądrego przedmiotu. Na następnym spotkaniu jestem. Pozdrów wszystkich!!! I wypijcie za mnie żebym zdał...... (egzamin).
|
|
...to do zobaczenia!.... andrzej jarota
|
|
Piszecie o waznej kwestii. Nonsens - jak mozna wymagac od ludzi segregowania smieci, jezeli trafiaja one do wspolnego worka? Jest ustawa zobowiazujac samorzady do recyklingu, na razie nic z tego... Na pewno sami mozemy przyczynic sie do ochrony srodowiska nie czekajac na dzialania panstwa (ktore zazwyczaj jest wolniejsze od inicjatyw obywatelskich). Prosta sprawa - nie korzystac z foliowych toreb jednorazowych - wystarcza plocienne, ekologiczne torby na zakupy. Mozna tez wystawiac papier i szklo w smetniku gdzies z boku - ludzie ktorzy z trego zyja ( a niestety jest ich co raz wiecej) na pewno sie tym zaopiekuja...
|
|
Marcinku, moj drogi przyjacielu, mnie tez mozesz zapisac ;)
|
|
Piotrze, nie przesadzam, pozwoliłam sobie tylko na małą dygresje...:) aleks
|
|
Rozmowa podczas obiadu. Mały Jasi się żali: - Mamo ja nie lubie dziadka - Nie marudź. To zjedz chociaż ziemniaczki... - Basiu nie bujaj tatusia....Basiu powiedziałam nie bujaj tatusia....Tatuś nie po to się powiesił żebyś ty go teraz bujała... Rozmawiają dwa wróbelki: - Wiesz co - chwali sie jeden do drugiego - widzisz tą krowę tam w polu? jak bym się tak porządnie rozpędził to założe się że udało by mi się ja przewrócić. Drugi odpowiada - Nie wierzę. Na to tamten bierze rozpęd...pędzi...pędzi...uderza w krowę i ...bach...krowa leży. Drugi wróbel patrzy że tamten skacze jeszcze po tej krowie, więc podlatuje do niego i pyta: - Ty co ty jeszcze robisz? Przecież wygrałeś zakład. Udało ci sie ją przewrócić. Dlaczego jeszcze po niej skaczesz? - A połamię jeszcze kur....żebra... Pozdrawiam !
|
|
Następne spotkanie 16 lutego o 20:00 w "Koterii". Wszystkich chętnych zapraszamy!! °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
....czyli nasza słodka rzeczywistość: http://autokacik.pl/files/2090825-jaja1.jpg ....i proponuję podobnie jak w wątku z dowcipami, wrzucać tu znalezione udokumentowane fakty. :D °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Piotrze Identyczny kwiatek, jak w linku miał miejsce parę lat temu w naszej kochanej Łomzy - na skrzyżowaniu Nowogrodzkiej i chyba Partyzantów. °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Podobne rzeczy były też na Przykoszarowej parę lat temu, stoi też słup (trochę mniej radykalnie) na skrzyżowaniu Pięknej i Wiejskiej. Też ulica Bukwa nie jest przejezdna.....
|
|
....biegówki, i pobiegać sobie po dolinie Narwi w okolicach Łomzy, po Czerwonym Borze, itp. Niestety najblizszy znany mi punkt gdzie mogę takie narty pozyczyc znajduje się w Nowosiółkach pod Białymstokiem (10PLN za dzień), też ładne tereny i tanio, ale czy trzeba jechać 80 km żeby pojeździc na nartach? Nie wiecie moze gdzie jest ten cały sprzęt który był w Łomzy przed laty?
|
|
Mam net w IST i nie moge sie z ircem polaczyc , czy ktos wie co i gdzie wpisac?????? , czy irc dziala w IST ??? aleks
|
|
"Nie wiecie moze gdzie jest ten cały sprzęt który był w Łomzy przed laty?" Pewnie zosta sprzedany, wiesz jak to u nas bywa. Ktos dzieki temu mial na rower gorski ;) Przy okazji, jest to prawda - Łomża ma wspaniale tereny na taki sport (i wiecej). Pozdrowka, Lukasz
|
|
W artykule: Depresja łomżyńska - http://www.4lomza.pl/kultura/index.php?kul=deptula_galeria1f; wspomina się fotografików - zastanawiam się jak jest w innych grupach? Zastanawiam się także gdzie ich w Łomży widać?
|
|
Kto miałby ochotę wystartować w rajdzie turystycznym?? aleks
|
|
Krzysiek. °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
jeśli ktoś ma pytania do włodarzy... |
;) Ja tez ;) Pozdrowka Lukasz
|
|
Marek, .. tylko powiedzcie co kryje się za pojęciem Rajd Turystyczny?
|
|
No więc pod pojęciem Rajdu turystycznego kryje się czysta zabawa. Przedewszystkim nikt nie chce, aby zawodnicy katowali swoje samochody. Jest to rajd przeznaczony dla wszystkich posiadaczy czterech kółek. Mogą to byc maluchy z '79 jak i najnowsze Volvo czy mercedesy. Cały Rajd będzie miał chcrakter rodzinnej zbawy. Będą konkurencje takie jak: - zmiana koła zapasowego na czas - talerz Stewarta (taka piłka na talerzu od satelity) - plac manewrowy na czas - sparwdzian z testów ruchu drogowego - objazdówka Łomży itp..... Ogólnie cała impreza ma na celu zebranie jak najwiekszej liczby uczestników tylko po to, żeby w Łomży ponownie zaistniała zdrowa motoryzacja, a nie tylko karki w swoich "zajebi...ych" (przepraszam za wyrażenie) BMW i VW Golfach. Oczywiście ich też zapraszamy, ale jeżeli mają nadzieję że sobie poszaleją na ręcznym to sie grubo mylą. Głownym orgnizatorem imprezy jest Automobilklub Łomżyński. Podczas rajdu będzie można się zapisać do naszego klubu. Zapraszamy serdecznie!!!! aleks
|
|
Na pewnej propagandowej trasie przez Amerykę, prezydent Bush odwiedził pewną szkołę w celu wyjaśnienia swojej polityki. Potem poprosił dzieci o zadanie pytań. Mały Bob zabrał głos: - Panie prezydencie, mam trzy pytania: 1. Jak się pan czuje po sfingowanych wyborach, które pan wygrał? 2. Dlaczego pragnie pan bezpodstawnie zaatakować Irak? 3. Czy nie myśli pan, że bomba w Hiroshimie była największym atakiem terrorystycznym wszech czasów? W tym momencie zadzwonił dzwonek i wszyscy wyszli z klasy. Po przyjściu z przerwy prezydentowi Bushowi dalej stawiano pytania, lecz tym razem zabrał głos Joey: - Panie prezydencie, mam pięć pytań: 1. Jak się pan czuje po sfingowanych wyborach, które pan wygrał? 2. Dlaczego pragnie pan bezpodstawnie zaatakować Irak? 3. Czy nie myśli pan, że bomba w Hiroshimie była największym atakiem terrorystycznym wszech czasów? 4. Dlaczego dzwonek na przerwę był 20 minut wcześniej? 5. Gdzie jest Bob????
|
|
Stowarzyszenie Przyjaciół Starego Miasta zaprasza do współpracy zespoły muzyczne i wokalne, kółka teatralne, teatry amatorskie, każdego kto umie śpiewać, lub tańczyć. Zgłoszenia przyjmujemy pod nr tel. 216 44 31, 216 5532 . Poszukujemy również amatorskich zdjęć Starego Miasta od roku1945 na wystawę pt. Łomża dawniej i dziś w-fotografie z rodzinnego albumu (zdjęcia do zwrotu ). JEŻELI CHCESZ OŻYWIENIA KULTURALNEGO NASZEGO MIASTA ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY.
|
|
Główny Urząd Ceł postanowił przeprowadzić ankietę wśród celników na temat łapówkarstwa. Jedno z pytań zadawanych przez komisję brzmiało: "Ile czasu potrzebujesz, aby za łapówki kupić BMW?". Celnik na polsko-niemieckiej granicy odpowiada: - Dwa, trzy miesiące. Celnik na polsko-czeskiej granicy: - No, z pół roku. Celnik ze "ściany wschodniej", po dłuższym zastanowieniu: - Dwa, trzy lata. Komisja zadziwiona: - Tak długo? Celnik ze "ściany wschodniej": - Chłopaki, nie przesadzajcie, BMW to w końcu duża firma...
|
|
Hmm a ja mam ochotę na saunę. Sauna takze pomaga w utrzymywaniu figurki:))) ...Na hipokratesa sauna kosztuje 25zl dla jednej osoby, 15zl dla dwoch - sprawdzalam... Czy zna ktos inne ceny i miejsca???
|
|
Do celi wchodzi nowy, młody, więzień. Od razu z łóżek wstaje gromada recydywistów. Tatuaże na szyjach, podkreślone oczy, kropki, ogolone głowy, blizny, przekrwione oczy itp. Jeden z nich podchodzi do przerażone gościa: - Grypsujesz?! - pyta zachrypiałym głosem. - Proszę Pana - odpowiada młody - ja w życiu jeszcze żadnej gry nie zepsułem! *********************************************************** - Dlaczego warto kochać się z zezowatą kobietą na łonie natury? - ?????? - Bo przynajmniej ubrania przypilnuje. *********************************************************** Dziewczyna daje anons matrymonialny: "Poznam pana, który nie będzie mnie bil, nie odejdzie ode mnie i który będzie dobry w łóżku". Po kilku dniach słyszy straszne walenie do drzwi. Zaglądając przez "Judasza"nikogo nie widzi. Otwiera wiec drzwi, a tam leży na wycieraczce pan, który nie ma nóg ani rak. Mówi: - To ja jestem tym mężczyzna, który w stu procentach odpowiada Pani wymaganiom. Nie będę Pani bil, ponieważ nie mam rak. Od Pani nie odejdę, ponieważ nie mam nóg. - No ale jak tam jeśli chodzi o seks? - A pani myśli, że czym to ja waliłem do drzwi? *********************************************************** Rozmawiają dwie Rosjanki. Jedna się pyta drugiej: - Jaki rodzaj seksu preferujesz? - Ja lubię po bożemu, odpowiada, a ty? - Ja uwielbiam kochać się "na rodeo". - Na rodeo, o co w tym chodzi? - Na początku, kocham się w pozycji na jeźdźca, potem po 20 sekundach mówię, że mam AIDS i próbuję się utrzymać.
|
|
Ellena co u Ciebie dawno Cie nie bylo!
|
|
Na Uniwersytecie Jagiellonskim bylo czterech bardzo dobrych studentów, radzili sobie swietnie na wszystkich egzaminach i testach. Zblizal sie egzamin z chemii, mial byc w poniedzialek o 8.00, wszystkim z ocen wychodzila 5. Byli tak pewni siebie ze przed egzaminem zdecydowali poimprezowac u kolegów z uniwersytetu w Poznaniu. Bylo super ale popili w weekend i jak zasneli w niedziele po poludniu, obudzili sie w poniedzialek kolo 12.00. Na egzamin oczywiscie nie zdazyli, postanowili zabajerowac profesora. Tlumaczyli sie ze w weekend pojechali do kolegów na uniwersytet do Poznania aby poglebic wiedze i wymienic doswiadczenia, niestety w drodze powrotnej gdzies w lasach zlapali gume, nie mieli kola zapasowego i dlugo nie mogli znalezc nikogo do pomocy. Dlatego niestety przyjechali dopiero kolo poludnia. Profesor przemyslal to i mówi: - OK mozecie przystapic do egzaminu jutro rano. Studenci zadowoleni ze sie udalo go zbajerowac, pouczyli sie jeszcze troche w nocy i na drugi dzien przyszli jak zwykle pewni siebie. Profesor posadzil ich w czterech osobnych pokojach, zamknal drzwi, a asystenci rozdali pytania. Caly test byl za 100 punktów. Na pierwszej stronie bylo zadanie za 5 punktów, które wszyscy rozwiazali bez wysilku. Na drugiej stronie bylo tylko jedno pytanie za 95 punktów: "Które kolo?"
|
|
w IST irc nie działa, bo ktoś nabluzgał i zablokowali.
|
|
Tony Blair i George Bush obmawiaja plany 3-ciej Wojny Swiatowej... Mowi Tony - "Zabijemy 20 milionow islamistow i jednego dentyste" Pyta dziennikarz - " A dlaczego dentyste?" Tony - "Widzisz George, mowilem ci ze nikt nie bedzie pytal o te 20 milionow" *Pozdrawiam*
|
|
...hmm czy ja dobrze zrozumialam?: wczesniej 29 groszy NETTO, a teraz "58 groszy PLUS (jeszcze) VAT." ?? ... :/ andrzej jarota
|
|
Co zrobic ze "starego, dobrego maluszka... http://alfairc.boo.pl/grafika/tuning/tuning8.jpg wiecej fotek http://alfairc.boo.pl/grafika/tuning ...czyz nie wyglada slicznie?:))
|
|
Sprawdzilem : ze stoperem w reku czas od momentu polaczenia do momentu konca odpowiedzi na zapytany numer trwał 38 sec, , czas podania 2-óch numerow : 56 sec Ludzie!!!! powariowali w TPSA kto bedzie z calego tygodnia numery zbieral zeby jednego dnia zadzwonic i poprosic informacje o kilkanascie numerów ( wtedy tak jak zapewnia ten gosc moze i z 8 minut to by trwało ) Debile andrzej jarota
|
|
Dzieki za linka Marco mieciu kozłowski
|
|
I na dodatek nie wyobżajcie sobie, że możecie się pytać o kilka numerów. Po pierwszej odpowiedzi telefonistka TPSA odwala nam numer, rozłączając się. Czyżby wewnętrzne wytyczne ?
|
|
Polecam firme Sezptel. Tam nic sie nieplaci za sprawdzenie numeru na informacji..Pozdrawiam
|
|
Jakiś czas temu słyszałem, że podczas jednego połączenia mozna uzyskać informacje dotyczce jedynie 2 numerów. aleks
|
|
Nie znam praktyk tepsy, ale mysle, ze musza jakos "nadrabiac" tych abonentow, ktorzy sa odbierani przez inne, mnijsze firmy telekomuniacyjne... Tak, Wojtku masz racje, mi rowniez sie ta sytuacja kilka razy przytrafila.
|
|
Zdarzylo Wam sie moze czekac kilkanascie minut az "MIŁA PANI Z TPSA" się wogole zglosi ? Ja juz mialem cos takiego kilkanascie razy... Jest to jawny monopol - ludziom zalezy na szybkim i sprawnym znalezieniu numeru abonenta (zapewne chce do niego od razu zadzwonic wiec i tak tepsa na tym zarabia) i jeszcze za to kaza nam placic takie nieziemskie pieniadze... Wczoraj uzyskalem polaczenie po 3 sekudach czekania... 2 numery dostalem w 40 sekund. Ale co nam pozostaje ? Masowe podpisywanie umów np z Szeptelem tez za jakis czas groziloby nam praktykami monopolistycznymi z ich strony. Takie są niestety realia w Polsce. "Nie trać ducha , Tepsa Cie wyrucha" 3majcie sie , i nie dzwoncie na 913 :P Wiecej ciekawych rzeczy i nieduzo drozej mozna uslyszec od Pani pod 0-700.... :) °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Pewien młody student miął egzamin pisemny. Siedział sobie w ostatnim rzędzie, wiec mógł spokojnie pisać. - Pss...! Masz pierwsze? - usłyszał w pewnej chwili za plecami. - Mam. - To daj. - student przepisał zadanie i podał do tylu po kilku minutach. - Pss...! Masz drugie? - Mam. - To daj. - student przepisał i podał po kolejnych kilku minutach. - Pss...! Masz trzecie? - Mam. - To daj. Po chwili, student słyszy zza pleców cichy, stłumiony glos: Pss...! Zdał pan, proszę indeks... aleks
|
|
Ufo czy jek??? :-) Ciekawe ile pracy włożył ten kotoś w ten piekny samochodzik ??
|
|
Zambrów 8 zł za godzinę w tym basen ze zjeżdżalnią, biczami wodnymi, przeciwprądami i gejzerami. Ale Zambrów (troszkę daleko) _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Pływalnia Miejska w Zambrowie ul. Wyszyńskiego 6b Pozdrawiam
|
|
http://hem.passagen.se/thrash/celebxxx.swf Enjoy
|
|
...na stronie um. Ks. Kazimierz Lutosławski 2003-01-27 Ks. Kazimierz Lutosławski, pseudonim Jan Zawada (1880-1924), pochodzący z Drozdowa działacz endecki, ekonomista, lekarz i pedagog. Witold Lutosławski 2003-01-27 (1913-1994), polski kompozytor. Urodził się w Warszawie, ale do 15-nastego roku życia przebywał w Drozdowie zaledwie kilka kilometrów od Łomży. Bohdan Winiarski 2003-01-27 urodził się 27 kwietnia 1884 r. w leśniczówce Bohdanowo kilka kilometrów na zachód od Nowogrodu. ...nie było nikogo z samej Łomży....? ....a tak przy okazji..... podejrzewam że są przyznawane honorowe "tytuły" dla ludzi z innych stron..... znacie honorowych Łomżan? kalisto
|
|
Panowie z wyższych władz SLD się nie wypowiedzą bo z tego co się orientuję mają inne zajęcia. Bardziej porywające, niż wypowiadanie się nt. wypowiedzi p. Augystyniaka. Oni nie są ideowcami:)) Obserwator
|
|
Krzysiu - rozumiemy:))) michal
|
|
Evaa.... mówiąc wszyscy, nie miałem na myśli Ciebie:) Ty jesteś wyjątkowa i zrozumiałabyś mnie zanim bym otworzył usta:) Qufer
|
|
A coś tak się uczepił mojej inteligencji?? Kompleks masz jakiś czy co?? Chcesz się dowartościować?? A skąd wiesz, że coś ze mną nie tak?? Psychologię skończyłeś??
|
|
Olusiuuuuu: Wiesz .... trudno mi będzie wytłumaczyć Tobię kwestię z Pismem Świętym..... Ale lepiej będzie jak Ty zmienisz nicka na Palec Boży.... w końcu to Ty próbujesz zmienić treść Pisma Świętego...... powodzenia!!!! I jak narazie to Ty, szanowny Aleksandrze błaznujesz:))) Wydaje Ci się, że jesteś dowcipny.... no ale te Twoje dowcipy są ....... przemilczę. pozdrawiam krzysiek mieciu kozłowski
|
|
krzysiu to jasne, że z dopełnieniem do 12. Zgadnij dlaczgo? Potem może być więcej.Czy wychodzisz czasem na spacer, łatwo je policzyć, ja wychodzę często. Pozdrawiam
|
|
czyżby tyle było stacji benzynowych.....? BP, Pryma, Statoil, Kurpiewski i naprzeciwko w podwórku - z jednej strony Wojska Polskiego *2 - od Ostrołęki, od ronda Nowogrodzka ....gdzies jeszcze...? ....mi wychodzi 8....... coś tam się buduje przy sikorskiego - prawie 9 .....czyżby stacji miało też byc 12 ...? :) ....zastanówmy się......... kościoły: katedra, kapucynki, panny, naprzeciwko remy2000 (dawna cerkiew) wojska polskiego, ambroziak, poligonowa, łagody, poznańska..... wychodzi 9..... .z czego kilka w budowie...... coś w tym jest...... :) a.... co do 12.... dlaczego jeszcze..... to nie podejrzewam, że chciałbyś (Augustynie) żeby każdy z apostołów miał po 1 kościele w Łomży.... :D Pozdrawiam! michal
|
|
Słowa Colina Powella , jak myslicie będzie wojna? agas
|
|
Dlatego jestem w SLD (chociaż nie popieram góry), że reszta partii jest wierna ideałom i chce realizować program lewicowy. Raczej spytać należy górę: po co jesteście w tej partii skoro nie realizujecie programu a aktywy wojewódzkie w większości Was nie popierają ? Tylko, że żaden z nich Panu nie odpowie, tylko wyślą Tobera, który uda, że problem nie istnieje.Ja rozumiem, że jest Panu trudno wierzyć w szczerość moich intencji lub intencji moich kolegów. SLD to obecnie największa i najsilniejsza partia polityczna. Nie ma więc nic dziwnego w tym, że łapie się do niej wielu ludzi bez kręgosłupa, oportunistów i karierowiczów - za którego i Pan mnie uważa. Nie była mi ona potrzebna do wejścia do RM, bo mogłem startować z innej listy. Poza tym obecnie wystarczy 150 podpisów aby założyć własny komitet wyborczy. Teraz wiem, że wszedłem, bo miałem farta, ale wcześniej takie pewne to to wszystko nie było. Co do kursów to nie były one organizowane w partii i zapewniam, że żadna z osób nie została "zwerbowana". Poza tym nikt nie dałby się przekupić za 5 zł. Ale Pan podejrzliwy... Coś dla ciała ? - pyta Pan. Obecnie pracuje nad czymś, ale na razie to moja słodka tajemnica. Tylko nie będzie to strzelanie, bo dopiero podniosłyby się krzyki. Każdy prawie, a na czele Pan i Pan Andrzej Jarota krzyczałby, że SLD reaktywuje Komsomoł a co najmniej, że organizuje bojówki. Co do spotkania prywatnego to bardzo chętnie - zreszta wysłałem Panu e-mail, mam nadzieję, że doszedł. Pozdrawiam - Paweł A.
|
|
Panie Pawle nie wiem czy mnie pan pamięta z III LO ja pana w miarę kojarzę.Nie wiem czy pan mnie kojarzy.Jeśli nie to przypominam się,że to ja kiedyś na spotkaniu z kolesiem z Białegostoku z tamtego Uniwersyteru zadawałem publicznie w obecności całej szkoły trudne pytania o UE i o wejściu Polski do UE. W czasach LO wydawało mi się,że jednym z bardziej liczących się działaczy młodzieżówki SLD był pan Krzysztof Wawrzynkowski.Mam takie pytanie Czy jest on jeszcze w młodzieżówce SLD?Czy działa w niej aktywmnie?Czy działa w niej aktywnie w Łomży czy w innym z miast tam gdzie np studiuje? Słyszałem,że Wawrzynkowski studiuje,ale nie wiem czy dziennie,czy zaocznie?Czy wogóle działa teras społecznie i politycznie? Pozdrawiam.
|
|
Do czego ten swiat idzie ... ehh wybija sie wszyscy nawzajem
|
|
...czekam, czekam, czeeeekam....podobno gdzies juz bociany przylecialy?..a moze ktos w swoim ogrodku znalazl przebisniegi? Nie posiadam wlasnego ogrodka;(( Wiosennie pozdrawiam:)))
|
|
W marcu jak w garncu;)) Podobnie i w kwietniu:)) Też się doczekać nie mogę:) Ja wczoraj widziałem jakieś dziwne ptaki. Nie były to bociany ale wielkość miały podobną. Z pewnością zimą ich u nas nie ma:) Leciały właśnie z południowego zachodu...... Qufer
|
|
Idzie wiosna to widac , i dobrze zima mysle kazdemu juz sie znudzila, najgorsze sa te grypy teraz , trzymac sie cieplo i nie dawac za wygrana chorobie !!
|
|
Jasne, pamiętam Pana. Uczył się Pan z Tik-Takiem, no nie ? Co do Krzyśka to nie stykaliśmy się w partii, bo w momencie kiedy ja zacząłem działać jego już nie było w Łomży. Studiuje chyba informatykę, co jest dobrym rozwiazaniem przy jego intelektualnych walorach i zdolnościach w dziedzinach ścisłych. Widzialem się z nim ostatnio w wakacje po skończeniu ogólniaka, więc podobnie jak Pan mam szczątkowe informacje. Tym bardziej więc nie wiem czy się udziela dla partii. Pozdrawiam. P.S. Swoją drogą jak ładnie zgadzamy się w sprawie Iraku, aż miło, prawda?
|
|
Też pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!!!!nieważne, że grypa i ciśnienie skacze. Wkrótce wszystko będzie cacy!!!!!!!!
|
|
Ciekawy artykul...polecam;) http://ww2.newsweek.redakcja.pl/archiwum/artykul.asp?Artykul=5586
|
|
poprostu Zakład Ubezpieczeń Społecznych :)
|
|
"Istnieje jedno "przestepstwo" przeciwko netykiecie, ktorego srodowiska sieciowe nie sa w stanie wybaczyc i spotyka sie ono z bardzo ostra reakcja. "Przestepstwo" to nazywa sie spam, a polega na WYSYLANIU PEWNEGO TEKSTU - najczesciej majacego charakter reklamowy - do wszystkich (lub znacznej czesci) dostepnych dla nadawcy grup Usenetowych. Reakcja uzytkownikow sieci jest jednak w takich przypadkach jednomyslna i ostra." Nie jest powiedziane ze musi spamem byc jedynie wysylanie reklam! Poza tym jesli juz sie tak upierasz, odczytuje te zabiegi tylko i wylacznie jako reklamę LPR - a to juz jest spam prawda?:))) Pozdrawiam i.i :P
|
|
Jestem za sueperhipermarketem na obrzeżach miasta.
|
|
...i zdjac te klapki z oczu, ludzie wiosne mamy;))
|
|
Nie głosować! Popieram! Tolek, ty jak widać jesteś niewyuczalny. Sprawdź pisownię swoich tekstów, a od mojej mamy wara ci!!!!!!!!!!
|
|
Sam czepiasz sie mamy jak rzep psiego ogona,wyluzuj sie chlopie..... odbij od mego rodzinnego interesu i nie ublizaj mi!!! Jezeli jeszcze raz bedziesz mnie prowokowal to dobitnie przedstawie ci swoje wypowiedzi, a od mego rodzinnego interesu radze sie odczepic. Jezeli jestem niewyuczalny to ty jestes niedouczony.............popros blizszych masz kogo. :) ps.mysle , ze wystarczy.
|
|
To jest brzydka plama na honorze kolejnych władz i chyba całej społeczności łomżyńskiej. Kolejne władze bardziej interesowały sprawy biznesowe, niż rozwijanie sfer, które dawniej w czasie zaborów i w dwudziestoleciu międzywojennym cementowały miescowe społeczeństwo. Również w okresie powojennym do lat osiemdziesiątych działo się wiele ciekawego nad Narwią. We wspomieniach starszych Łomżan Narew, przystań i kąpielisko zajmują ważne miejsce. Nic dziwnego, ze obecnie młodzież swoje przyszłe losy widzi w innych miastach, to nie tylko sprawa zapaści gospodarczej i braku miejsc pracy. Częściowe wytłumaczenie jest w tym, że napływowi mieszkańcy nie zasmakowali zorganizowanych form rekreacji nad Narwią, podobnie i znaczna część wladz wywodząca się z tych mieszkańców. Działacze też chyba nie potrafili odnaleźć sie w nowej rzeczywistości po 1989 r., lub jeszcze wcześniej. Doprowadzono do upadku jednego z najstarszych towarzystw wioślarskich na ziemiach polskich, a w pewnych okresach bardzo liczącego się w dzialalności sportowej i turystycznej. POdejmowano kilkakrotnie próby zagospodarowania terenów nadnarwiańskich, jednak były one zawsze nierealne ze wzgledu na rozmach nie przystający do realnych możliwości. Owocem zainteresowań majacych na celu organizację infrastruktury rekreacyjnej nad Narwią są dwa budynki /przystań LOK przy ulicy Zjazd i budynek hospicjum oraz Ośrodka Terapii Uzależnień przy ul. Rybaki/ specjalnie zbudowane dla potrzeb wodniaków. Niestety żaden z nich nie służy tym celom. Plusem ostatnich władz jest zorganizowanie kąpieliska miejskiego, chociaż uważam, ze nie można sie tą radościa upajać stale. Tam jest jeszce sporo do zrobienia, np. miejsca parkingowe, mala gstronomia, wypożyczalnie sprzetu wodnego, boiska rekreacyjne do gier małych, pola namiotowe itp. Jest nadzieja , że tym razem piękne tereny nadanrwiańskie znajdujące sie nieopodal centrum Łomży zostaną mądrze zagospodarowane bez ich dewastacji przyrodniczej. Takich walorów z płynącą rzeką prawie w centrum miasta mogą nam pozazdrościc inne miasta. Mam taką nadzieję, że pieniążki z funduszy europejskich + lokalne zostaną na to pozyskane i wlaściwie wykorystane. Życzę tego wszystkim łomżanom i sobie.
|
|
Wchodzę sobie na stronę kontaktów (nie wiem że istnieje 4lomza)..... i chcę sobie zobaczyc co tam słychać w łomżyńskim tygodniku? Poczytam artykuły, obejrzę reklamy. Przeglądam teksty z pierwszej strony i prawą myszą klikam na REKLAMA i wybieram "otwórz łącze w nowym oknie" - zawsze to wygodniej! Ale... co to....? Nie ma reklam.....? wyświetla sie takie okienko:http://www.kontakty-tygodnik.com.pl/reklama/zab.htm Czytam i nie rozumiem tego co czytam.... Kontakty opierają się 4lomzy (czymkolwiek by to nie było), bo coś jest nie tak...... i piszą to wielkimi literami..... i jeszcze serdecznie zapraszają do serwisu na którym przed chwilą byłem....? ! ? ...coś dziwnego...... ktoś tu daje ciała...... a skoro tu się niczego nie dowiem, to zobaczę przynajmniej co to ta 4lomza...? Na google pewnie coś znajdę..... :) Pozdrawiam chłopków roztropków którzy burzą się że sąsiad im krowy dokarmia lepszą trawą niż on sam może im zaoferować! Smacznego! andrzej jarota
|
|
Polityk - to ktoś, kto powie ci "spier...aj"w taki sposób, że czujesz podniecenie przed następną podróżą. Ksiądz - to facet, do którego wszyscy mówią "ojcze" - tylko jego dzieci mówią "wujku". °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
A niech bankrutuje:))
|
|
Panie Pawle. Nie wątpię, że jako radny jest Pan najlepiej poinformowany, ale zanim definitywnie zdyskwalifikuje Pan pomysł wybudowania sklepu na obrzeżach Łomży, może porozmawiałby Pan np. z wiceprezydentem Sroczyńskim czy NAPRAWDĘ nie ma żadnej propozycji, która by to umożliwiała... (Hasłem do rozmowy może być: "A ta trzecia propozycja?") Nie musimy brać tego, co nam wpychają tylko dlatego, że jest jakaś oferta. Władze miasta mogą przedstawić, np. na swojej stronie internetowej, własne warunki wybudowania hipermarketu ze wskazaniem lokalizacji i czekać na odzew...
|
|
Jak śmiesz wątpić w wiedze i kwalifikacje pani Doktor... przecież mówiła że nic Ci nie jest.
|
|
Co do pracy w Łomży jest mozliwosc., moze dlatego moze tak pisze bo sam zaraz po szkole sredniej znalazlem odrazu prace i doczego jeszcze ciagne zaocznie studia. Ddzieki za pozdrowionka my Ciebie tez POZDRAWIAMY ŁOMŻYNIACY :)
|
|
atomek, ty z polskiego to na pewno pałę andrzejek.
|
|
git Obserwator
|
|
Słusznie, stadion warto zmodernizować /odremontować/, ale bardziej celowa byłaby modernizacja pod kątem lekkoatletycznym. Piłka nożna zawsze wzbudzała w Łomży emocje i miała wielu sympatyków. Jednak dotychczasowe doświadczenia i perspektywy pokazują, że Łomży nie stać na utrzymanie dobrej ligowej drużyny piłki nożnej. Koszta utrzymania zawodników, trenerów i innych specjalistow, obiektów, służb porządkowych na meczach, kosztów wyjazdów do odleglych miast, utrzymania systemu szkolenia zaplecza I drużyny itp. przekraczają możliwości Łomży. Aspiracje kibicow to za malo. Szkoda pompować pieniążki w sprawę, ktora z góry nie ma szans powodzenia, jeśli patrzymy na to w kategoriach sukcesu. Za te pieniążki możnaby utrzymać kilka sekcji sportów indywidualnych, dzęki ktorym w Łomży już nie raz było głośno w Polsce i w świecie. Mieliśmy i mamy b. dobre sporty indywidualne /karatecy Millera, lekkoatleci, mielśmy dobrych bokserów, ciężarowców, zapaśników, kajakarzy i wioślarzy/. To dzięki nim bylo głośno o Łomży. Nikly i chwilowy sukces piłki nożnej mógłby spowodować zanik finansowania innych sekcji sportów indywidualnych. Tak już wstecz bywało. Sekcje te reprezentowaly wysoki poziom krajowy /mistrzowie kraju/, a byli też w nich zawodnicy o znaczących sukcesach międzynarodowych. Liga okregowa, klasa A, B lub C też może dostarczyć bardzo dużo emocji, rozrywki i dobrego humoru z swoich widowisk. Często te widowiska są ciekwsze od meczów klas wyższych. A o ile mniej to kosztuje i pozwala rozwijać się /istnieć/ innym dyscyplinom. _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
to trzeba jeszcze XV poinformowac. Ural
|
|
Brrrr nocowac tam....nawet i za darmo bym nie chciala Pikniki Alien, hmmm raczej nie bardzo, jakby nie bylo, w jakis sposob powinno sie troszke uszanowac to miesce... Juz lepiej moze jakies mini muzeum, cos do zwiedzania jakkolwiek:))) _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Wiesz, są tacy co lubią dreszcz emocji. Mnie się podobalo, a innym z naszej grupy nie. W końcu każdy ma możliwość wyboru. I o to chodzi. Najwazniejsze żeby te forty nie niszczały. Można dla psragnionych wrażeń zrobić hotel, dla innych - muzeum, a dla innych pub (też widziałem pub w lochach zamku Książ)
|
|
To rzeczywiście zmowa. Dziś w Zambrowie kupiłem świetny gaz po 1,38. Na wysokie ceny jest tylko jeden sposób - omijać, aż zmądrzeją. Bratniak
|
|
Brakuje kogoś kto się wyłamie. W Wawie tez na większości stacji ceny 1.37-1.39 ale są i takie po 1.29. I tam tankuję. Bardzo dobry gaz... °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Niech tam będzie cokolwiek byle nie śmietnik.
|
|
Czy na pewno jakość paliwa w stacji WZGS jest OK? Różnie to bywało, zwłaszcza z olejem napędowym.
|
|
I popieram.
|
|
Tak będzie widać lepiej opinie innych: http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=&Board=motokacik&Number=270496959&page=0&view=collapsed&sb=5&o=7&vc=1 michal
|
|
Jasne, że teren nad Narwią nie może być betonowy!!!!!!!!!!Kiedyś byłem w Kazimierzu Dolnym. Piękne bulwary nad Wisła - zupełnie betonowe. Obłęd. Szlak rowerowy może przecież służyć np. regreacyjnemu bieganiu. Jak najmniej betonu, asfaltu, jak najwięcej natury. I tańsze i przyjemniejsze.
|
|
Pomyliłem sie w pisowni nazwy sklepu. Przepraszam.
|
|
Hmmmm "Zdaniem drogowców uzupełnianie nawierzchni emulsją asfaltową i GRYPSEM jest najtańszą i najlepszą metodą poprawy stanu dróg", a ta może dla waszych kieszeni ale nie dla mojej, kupiłem samochód, płace za drogi i wymagam żeby były przejezdne takie drogi powinny być zamykane w tym czasie a ubijać to se sami własnymi samochodami ubijajcie , mnie ta robota kosztowała już u lakiernika 500zł , albo ugadajcie się z policją w tej sprawie BO nikt niepatrzy na znaki !.
|
|
Zawartość poszczególnych pakietów nie jest precyzyjnie ustalona w umowach z abonentami . Wyjatek stanowi pakiet najtańszy, w którym musi znajdować się TVP1, TVP2, TV Bstok, Polsat , TVN i kanał reklamowy. Tak stanowi umowa pomiedzy operatorem (VECTRA) a Zarządem ŁSM. W innych miastach kablówki wyrzucają wszystko do pakietów droższych i jest spora awantura o POLSAT. TVN już uprzednio najczęściej nie wchodził do podstawowego zestawu. Także cena tego pakietu może być zmieniana wyłącznie za zgodą ŁSM. Z drugiej strony patrząc, nie ma szans na porozumienie abonentów co do składu żadnego pakietu. Zawsze znajdzie się ktoś, komu coś nie będzie odpowiadać. Tym bardziej nie wierzę w powodzenie żadnego bojkotu. Szczerze mówiąc, kto ma to bojkotować. Znaczna część korzysta z pakietu podstawowego i nie potrzebuje żadnej zmiany. Niektórzy woleliby mieć TV Łomża w podstawowym pakiecie, ale raczej operator zgodzi się na to tylko zamiast TVN lub Polsatu. To chyba słaby interes. Mimo wszystko życzę sfrustrowanym trochę cierpliwości. Wszelkie problemy da się rozwiązać po wprowadzeniu sieci umożliwiającej przesyłanie sygnału cyfrowego. Niedawno Ratusz wspominał coś o budowie miejskiej sieci światłowodowej. W nielicznych miastach już coś takiego działa. Może odpuścić sobie operatorów i zjąc się serio takim projektem ? heniek
|
|
Adamos, jak widac nie tylko ja twoj sarkastyczny post odebralam doslownie. Slaby sarkazm w takim razie.
|
|
Odnosnie Tirow - skoro poruszyles watek. To do Bialegostoku tez juz jezdza przez Wizne, i to nie wcale pojedyncze przypadki. Wczoraj np. jechaly dwa, jeden za drugim - i wez tu badz madrym i wyprzedz bezpiecznie taka kolumne na tejze trasie.... Jezda tedy i bedzie ich coraz wiecej, a niby maja droge Warszawa - Bialystok. michal
|
|
proponuje odwiedzic "demart". jesli tam nie ma to moze:praktiker.obi.leroy merlin itp. pozdrawiam
|
|
Wspaniałe pomysły, myślę, że można bedzie posegregować je na takie które małym kosztem można realizować już teraz i na takie które można będzie zrealizować etapowo po przygotowaniu większych środków finansowych. Dzięki rozbet za pomysl z ogródkiem. Umknąl mi pomysl z ogródkiem - ogrodem jordanowskim. Też dla niego powinno znaleźć sie tam miejsce. Łomżanie, którzy z niego korzystali napewno docenią walory takiej placówki. W kontekście zagospodarowania tego terenu przyszdł mi do glowy pomysł, że, mozna by tu przyciągnąć tysiące turystów którzy zostawili by tu wiele pieniędzy, a nie nad Krutynią, na Mazurach czy w Augustowie. Tu w okolicy tez jest raj dla wędkarzy, kajakarzy, a Biebrza, Jegrznia nie jest gorsza od Krutyni. Wymagaloby to jednak przygotowania pól namiotowych - campingowych (po 1- 2 ) w każdej gminie wzdłuż dorzecza Narwi i Biebrzy. Na polach musialyby by być podstawowe rzeczy: sanitariaty , prysznice śmietniki, zadaszone miejsca ze stolikami do posilków, pomosty, punkty malej gastronomi, miejsca noclegowe w domkach, itp. Powiny one być dobrze oznaczone na szlaku wodnym i lądowym. Ale cóż jak do tej pory w Łomży i okolicy nie ma takiego pola. Jest raptem jedna wypożyczalnia kajaków w Łomży z niewielką liczbą kajaków, w Nowogrodzie są 2 wypożyczalnie też z niewielką liczbą kajaków. W rzeczywistosci nawet z nazwy aktualnie w Łomży nie posiadamy przystani dla wodniaków.Nad Krutynią każda wypożyczalnia ma po ponad sto kajaków i w ciągu dnia obsługuje je stale po kilka busów które rozwożą ludzi i ciągna kajaki na przyczepkach. Wymagaloby by to jednak wspólnego działania sąsiednich gmin z dorzecza Biebrzy, Narwi i Pisy, wspólnego wydawania informatorow, istnienia na targach turystycznych w kraju i zagranicą oraz w interneci na specjalnych stronach i nformujących o tym stronach gmin i firm turystycznych. Pomysł jest realny, wymagałby jednak rownoleglych dzialań reklamowych i dzialań w zakresie organizacji bazy turystycznej. Tego typu turystyka nie wymaga zbyt wielu nakładów. Do Łomży i szlaki turystyczne w pobliżu jet blizej z W - wy i innych częsci Polski niż na Mazury. Napewno sporo turystow zrezygnowalo by z dalekiej podróży dlaej na Mazury, a Ci co już tam byli zechcieliby poznać te okolice i tu by zostawili swoje pieniążki, ileś osób znalazło by zatrudnienie. aleks
|
|
Ja mam IST i jestem zadowolony. Z tego co wiem za taki transfer jak mam tutaj, w sieci INET musiałbym zapłacić o 50% więcej. Ostatnio nic się nie psuje, a wszystko działa coraz lepiej i P2P zostały odblokowane. Jeżeli ktoś waha się, w której firmie zaopatrzyć się w dostęp do internetu, to polecam IST!
|
|
Aż się wzruszyłem. Poważnie. Dużo fajnych pomysłów, to cudownie, że ktoś jeszce przejmuje się wyglądem naszego miasta. A moja koncepcja jest taka: - wyremontować stadion, zrobić porządną bieżnię, trybuny, a sam obiekt też byłby doskonałym miejscem na różnego typu imprezy, np.: koncerty; - zrobić przystań, taką z prawdziwego zdarzenia, której bardzo brakuje; - dalej idąc w strone plaży miejskiej - miejsce, gdzie mozna bezpiecznie pospacerować, przysiąść na chwilę, napić się czegoś(i nie mam tu na myśli kolejnego ogródka piwnego!!!); - jakaś ścieżka rowerowa; - może jakieś miejsce dla małych pociech, np.: zjeżdżalnia jakaś do wody, jakiś niewielki plac zabaw. Taki jest mój, bardzo ogólny punkt widzenia.
|
|
Przy kłopotach lokalizacyjnych wynikających z wielu ciekawych pomysłów jest jeszcze jedna ewentualność dla umiejscowienia pola namiotowego. to miejsce za stadionem i strzelnicą w kierunku mostu. Przy organizacji jakichkolwiek pomysłów trzebaby udrożnić komunikacyjnie trasę od tego mostu do mostu przy plaży jakąś scieżką rowerową i dla pieszych, szczególnie ten zarośnięty odcinek przy stadionie. Na razie Ci zmęczeni turyści nie mają w Łomży bezpiecznego miejsca aby się zatrzymać /rozbić namiot, zostawić rower, motocykl samochód, kajak, łódkę/i choćby chcieli zostawić pieniążki w łomżyńskich sklepach to okoliczności temu nie sprzyjają. Wobec tego zatrzymają się w innych miejscowosciach tam dokonują zakupów, oplat za pole namiotowe, wypożyczają kajaki, wynajmują pokoje noclegowe. Ale mam nadzieję, że ta aktywność na forum coś zmieni, głównie w świadomości mieszkańców, ale i u tych, którzy mają sprawcze możliwości działania. heniek
|
|
|
Podobno przed wojną, był to jeden z piękniej położonych stadionów w Polsce. Mieliśmy też piekną przystań. Rzeczywiście przy tak skromnych środkach finansowych lepiej byłoby uporządkować brzegi Narwi i przywrócić ją miastu. A więc to o co zabiegał śp. prof. F. Piaścik. Wszystkie propozycje urządzenia brzegów są wspaniałe i tylko należy życzyć nam - łomżanom, aby się spełniły jak naszybciej. A zacząć można od zaraz, od uporządkowania terenu, a więc małej niwelacji, wycięcie niepotrzebnych krzaków itp. Podoba mi się pomysł na amfiteatr - prawie na wprost kamiennych schodków. Teren duży, lekko pochylony ku rzece i może w przyszlości konkurencja dla Mrągowa?
|
|
Świetnie, są pomysły. Pozwólcie i ja swoje kilka groszy postawię. Moim zdaniem teren ten powinien być "weekendowy" to oznacza, ze i pole namiotowe, miejsce na gry, parking dla gości, przystań itd. JA idąc z rodziną powinienem bez powrotu do domu móc tam spędzić miło dzień i jeszcze przyjaciół ze stolicy zaprosić. Ja będę rozglądał się za stolikiem a dziecko za zabawą, najlepiej wodną. CZyż nie byłoby milo, gdyby wtedy na małej scenie grał zaczynający artysta, czy lokalny zespół i co jakiś czas przeszedł z kapeluszem? Po drugiej stronie narwi (niekoniecznie naprzeciw), wiem ze to teren zalewowy, ale może tor do jazdy rowerem, motorem, czy może painbola. Z tych małych trybun można byłoby podziwiać "walki" zapaleńców. Łomża na weekend.
|
|
Z relacji świadków zdarzenia słyszałem, że akcję reanimacyjną przeprowadzili będacy na plaży ratownicy medyczni czy wręcz lekarze. heniek
|
|
przecież jest szalet w Hali Targowej..... (jeśli mówimy o okolicach rynku i z problemami z wyobraźnią) °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
hmmm glownie chodzilo mi o higiene...zwlaszcza w taki upal...
|
|
Nie wiecie, czy gdzieś w Łomży nie ma jakiegoś slepu specjalizującego się w grach RGP?? Przydałby się taki... heniek
|
|
A co powiecie na moja propozycje- otoz uwazam, ze duzym placem na dzialalnosc "ogrodek" z piwkiem jest plac po starym dworcu autobusowym, Czy w tym miejscu nie udaloby sie zagospodarowac terenu : - na ogrodek z piwkiem , lub ( dwa konkurujace), z ladnym wystrojem, - na bar z mala gastronomia ( kuchnia regionalna) - smazalnie rybek ( jesli jest problem z otwarciem na ul Pocztarskiej) -i cos wiecej .......... Plac i przylegle ( niezagospodarowane posesje ) sa miejscem idealnym. Dzis plac ten swieci pustka , i wygladem przypomina Plac Czerwony. heniek
|
|
Pytanie ogrodkow piwnych. Czy to ta sama Pani jest włascicielem ogrodka piwnego ,lub jej mąż co promowala kampaniję obecnego Prezydenta w tv ? Jeżeli tak to proszę nie zadawać więcej pytań. Pozdrawiam aleks
|
|
Zagadka: Trzy osoby mają możliwość wygrania miliona dolarów jesli chociaz jeden wykona polecenie. Posadzono ich na krzesłach jeden za drugim, tak że ostatni widzi dwóch poprzedników, drugi widzi jednego, a pierwszy nikogo. Wchodzi facet i pokazuje im przyniesione kapelusze - dwa czarne i trzy białe. Idzie na tył, tak że żaden go nie widzi, lusuje z pięciu trzy i nakłada im po kolei od tyłu na głowę, tak że widza tylko kapelusze poprzedników. Mówi im: "jeśli chociaż jeden z was powie mi w ciągu minuty jaki ma kapelusz na głowie, wszyscy dostajecie po milionie dolarów". W 59 sekundzie odezwał sie pierwszy (ten który nie widzi nikogo) i podaje prawidłową odpowiedź. Pytanie do was: skąd wiedział i jakiej udzielił odpowiedzi? heniek
|
|
Temat fontany juz zesmy kiedys o ile sie nie myle podejmowali. Oczywiscie przydalaby sie na naszym ryneczku. Taka stylowa, pasujaca do kamienniczek, ale....nie wiem czy teraz pasowalaby do tych "zimnych" namiotow piwnych:((...szkoda, ze czasami biznes wychodzi ponad wzgledy estetyczne. michal
|
|
luks radłowia jest mało znanym ale za to bardzo zdolnym zespołem. narazie powstaje strona internetowa poświęcona temu zespołowi(oczywiście jest to zespół piłkarski!:)) w radłowie(małej wiosce w małopolsce ) rozgrywją się mecze w których ta dr€zyna krółuje !!!!!:)(: wszystkich zainteresowanych tym zespołem(sorki za powtażające się ,,zespołem,,)zapraszam do pisania pod adres dolcia.s@interia.pl każdy kto napisze otrzyma informacje, wyniki meczów i inne żeczy na ich temet! narazka Zbych
|
|
nie mam problemów (telefon bez anteny zewnętrznej) heniek
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |