sobota, 19 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
To tylko ON zdrożeje o 18gr/litr.

Terrorysto,czemu do akurat takich wniosków? Jakie myślenie takie wyniki?
CPH,a czy budynki sakralne w czymś przeszkadzają? Czy łomżyńska katedra nie jest jedynym obiektem godnym wizualnego podziwu?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: To tylko ON zdrożeje o 18gr/litr.

Zainteresowały mnie Toyota Solara i te nowe Audi A6.

Re: To tylko ON zdrożeje o 18gr/litr.

Czym innym jazda bez swiatel a czym innym zachowanie policjantow. Choc to ze przeszukali ciebie i pasazerow to dobrze. Skoro jedzie gosc w nocy bez swiateł to mozliwe ze nacpany lub pijany. Nic nie znalezli wiec o co chodzi? Czy to taki problem ? Ale faktycznie ostatnio bardzo czesto sie widzi policjantow zachowujących sie ciut nie Sedzia Dredd. Za blachostki nakładają maksymalne mandaty, czerpiąc jakas sado-masochistyczna radosc, ze człowiek prosi i kaja się w celu zmniejszenia mandatu. I tak czasem sobie mysle ze tacy policjanci to sa goscie, ktorzy w podstawowkach byli w dupe kopani przez wszystkich kumpli i uchodzili za klasowe sieroty. Dlatego teraz wstępuja do policji by poczuc się w koncu dowartosciowani by w koncu inni sie z nimi liczyli, czuli respekt itd. Wedlug mojego pojecia policjant ma byc milym, uprzejmym i przede wszystkim pomocnym i zyczliwym urzednikiem panstwowym w stosunku do obywatela a nie jakims gosciem odreagowujacym trudne dzieciństwo. Znam wielu takich klasowych jełopow , ktorzy pragneli zasilic szeregi policji, szczesliwie dla ogolu w wiekszosci ich nie przyjeli. W zyciu trzeba byc zawsze człowiekiem bez wzgledu na wykonywany zawod. Czy policjant , który okaze troche wyrozumiałości, człowieczeństwa i zamiast mandatu za jakis drobiazg da pouczenie, czy naprawde tak wiele straci na swym wizerunku? Osobiscie spotkałem wielu fajnych i bardzo zyczliwych policjantow i policjantek, ktorzy spieszyli z pomoca, rada, majacy czas i cierpliwość w tłumaczeniu jak dojechac do… i gdzie po drodze można dobrze zjesc. Ludzie majacy swiadomosc służby (a nie zwyklej pracy) wobec obywateli. Tylko jakos w podlaskim zadko sie takich sympatycznych policjantow spotyka. Choc daleko na polnocy wojewdztwa kilkakrotnie zatrzymali mnie tacy wlasnie sympatyczni policjanci do rutynowej kontroli. Wiec moze z tym wojewodztwem nie jest tak zle. Pozdrawiam wszystkich policjantow ale tych normalnych niezakompleksionych a reszta … na pohybel.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org