poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
do teatru tylko do Suwałk

Zgadzam sie z Testerem co do parkingów. Za oczyszczalnią jest przecież tyle miejsca wolnego na polach:))

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: do teatru tylko do Suwałk

Autor: antek (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data: 16-11-04 14:54

Czy jesteśmy tolerancyjni? Brak tolerancji to brak możliwości zaprezentowania się, wypowiedzenia, pokazania, to nieistnienie. Tolerancja to mozliwość mówienia (nie wnikam w szczegóły, mówię tu o równym dostępie), prezentowania się, itd..

To mi się raczej kojarzy z wolnością...
Myślę, że w przypadku nielubienia czegoś lub kogoś nie można mówić o nietolerancji. Tak jak powiedział Zbychu, trzeba zachować szacunek pomimo braku akceptacji czyjejś postawy i nie krzywdzić.
Kiedy mamy do czynienia z kimś kto sam krzywdzi, niszczy, sieje zniszczenie (tu: blokersi, pseudokibice), tutaj moim zdaniem tolerancja się kończy.
Rzecz się nieco komplikuje w przypadku homoseksualizmu.
Część ludzi uważa, że jeest to niezgodne z naturą (stanowi 10 % społeczeństwa), społecznie szkodliwe i nie należy na to pozwalać, a już ewentualna adopcja dzieci przez pary homo jest wogóle nie do pomyślenia.
Inni są zdania, że jest to jak najbardziej zgodne z naturą. Posługują się argumentami ze świata zwierząt, że niektóre gatunki w ten sposób eliminują nadmierny przyrost naturalny.
Jestem za pierwszą opcją choć nie piętnuję takich ludzi, lecz im współczuję i uważam, że potrzebują pomocy.

Najtaniej samemu przed lustrem.

A gdzie były oczy nadzoru budowlanego z Urzędu Miasta żeby teraz narzekać. Czy taki projekt to wziął się z sufitu, czy ze zrzutu.

"Zdaniem wiceprezydenta, projekt przebudowy Szosy Zambrowskiej został przygotowany wadliwie. Nie przewidział m.in. wykonania chodników i zatoczek autobusowych oraz przeniesienia linii energetycznej. Dwa pierwsze zadania samorząd miejski wykona na własny koszt. Słupy zmienią lokalizację podczas drugiego etapu przebudowy, za - prawdopodobnie - dwa lata. Wówczas trzeba będzie ponownie rozkopać chodniki".

I jeśli już tak ma być to nie lepiej zmienić kolejność: najpier słupy, czy też kable podziemne, a potem chodnik?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org