Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ambicje Łomży |
Pani Hanko, szacunek po trzykroć i duuuużo zdrówka.... Czoła chylę. Pozdrowienia z Rembielina :)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Ambicje Łomży |
A u mnie jest różnie. Raz euforia, raz dołowanie...Taka swoista przeplatanka. Zawsze sobie tłumaczę, że wszystko ma charakter przejściowy i przeczekuję złe stany. Z moich obserwacji i z rozmów z ludźmi wynika, że optymizm nie do końca zależy od nas samych. Jest związany z fizjologią niestety. Wszak człowiek to przede wszystkim chemia. Dlatego też nie mam do nikogo pretensji o jego stan ducha... Tak jak różna jest tolerancja fizycznego bólu, tak też rzecz się ma i w tym wypadku. Grunt to nie poddawać się biernie apatii mimo wszystko. Czego wszystkim i sobie życzę! Bo życie to nie je bajka...
|
|
Życze Zdrowia i stulat Dla Pani Hanki :))))
|
|
Najpier ściagnij a puzniej posłuchaj a jak juz sciagnełeś i tak ci dupowato działa no to ja nie wiem ja też tak mam co raz jest poczatek a puzniej nic nie działa albo jakieś zryta jest stanisław
|
|
Nie wiesz czy ta firma zakłada internet w okolicach Łomzy??
|
|
Jakoś jak ściagnełem piosenke w mp3 albo inne i działa dobrze to jakoś po 24h nie musiałem usuwac i że tylko że moge trzymac 24h na kompie jak sciagam to juz mam na kompie i nie usuwaja sie albo ze nie działaja (........)
|
|
Zbych normalnie mnie powalił swoim genialnym stwierdzeniem :), może zacytuję " Po co to piszę? Ano po to, że nie mamy się czym martwić bo nie mamy wiele do stracenia" chodzi o te 8 dol. Bardzo trafne spostrzeżenie :). Myślę że gdyby więcej było na tym forum ludzi z takim poczuciem humoru byłoby o wiele weselej, to lepsze od obelg i epitetów różnego autoramentu. Hasło nie tylko na dzisiaj - uśmiechnij się. Pozdrófffka dla Zbycha no i dla reszty też, a co mi tam :) Grzegorz
|
|
Gdzie w Łomży można najlepiej przekłuć język i za ile?? Proszę napiszcie.
|
|
Jak nie ma zatoczki, skoro jest? Wiem bo jechałem dzisiaj autobusem akurat tamtędy. Trolle śpią, reszta powinna dołączyć.
|
|
Jak chcesz, zrobie to szybciej, mam wiertarke
|
|
To Franciszek dostarczył nam więcej danych na ten temat. A tak serio, to obwodnica Łomży jest dopiero w sferze projektów. W minionych latach dużo się o niej mówiło, ale dyrekcje dróg i autostrad i w Warszawie i w Białymstoku niewiele do tej pory zrobiły. A od projektu do jego realizacji też mija kilka lat.
|
|
Moim zdaniem za dużo tego u nas. Może zamiast 10 super, hiper czy jak tam chcecie marketów sciagnąć jakiegoś dużego inwestora, który zainwestowałby w produkcję, a nie handel.
|
|
Na Starym Rynku stanął dzisiaj bardzo okazały świerk (picea abies) przywieziony z lasów koło Podgórza. Choinka ustawiona została przez Zakład Zieleni Miejskiej MPGKiM w przygotowanej na stałe rurze, w którą corocznie ustawiane jest drzewko przed świętami Bożego Narodzenia. Tegoroczna choinka ma około 18 metrów wysokości. Jutro zostaną na niej zawieszone świąteczno - noworoczne dekoracje. HEHE Licha ta choinka :-) taka łysa jak co roku ! http://www.lomza.pl/foto.php?foto=041201133621.jpg http://www.lomza.pl/foto.php?foto=041201133630.jpg Święta Tuż za pasem a mikołaj lata z pasem bo nie ma Hipermarkietu w Łomży i nie zrobi zakupów :-( Leć DO Biedronki !! Ah Biedronka Niskie Ceny CO dzienie :-)
|
|
Otóż to, że w Łomży nie sprzedają alkoholu nieletnim to jest prawda, ponieważ słyszałem wiele bulwersujących opini moich nie pełonletnich kolegów na ten temat... ale jest na to jeden bardzo prosty sposób, którzy wszyscy niepełnoletni praktykują, tzw "obejście sprawy" . Po prostu alkohol kupują nieletnim jacyś pełnoletni przechodnie, których skusił napiwek małoletniego. Wystarczy aby taki małolat postał pod sklepem kilka minut, a na pewno znajdzie jakąś "dobrą starszą duszę", która kupi mu alkohol... Taka kampania w Łomży nic nie da, ponieważ to mieszkańcy muszą z tym walczyć, wziąść sprawy w swoje ręce i walczyć z tym zjawiskiem...
|
|
Wiecie co poco to wszystko ? zamiast robić takie głupoty to może zrobic zajęcie dla tych małolatów np. by mogli pracować albo coś robić dla społeczeństwa bo że pujdą i kupią to wtedy trzeba zwalczac tych co kupują a jak sie zrobi czas dla takiego małolata to nie bedzie stać pod sklepem i szukac naiwniaka!
|
|
czysta reklama won z tym z tad Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane
|
|
tarka do warzyw po francuzku - latarka ryba dla ewy - wegorzewo
|
|
Jasne chcesz troche? Może nawet Ci pomoże ;)
|
|
I widzę że tylko mi się podoba inni wolą szarą rzeczywistość przetykaną czerwoną kostką polbruk
|
|
sory, ale chyba przemkowi chodziło o dostęp do internetu droga radiową, a nie- czy można słuchać łomżyńskiego radia w necie a przechodząc do tematu, to mi nic nie wiadomo o radiówce w Łomży, raczej nie ma
|
|
Ja myślę, że jak dobrze się uwiniesz to nawet karton bananów wyniesiesz...:)))
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
WODA z naszych kranów. Czy jest dostatecznie oczyszczona?? A i czemu po godzinie 01.00 niema CIEPŁEJ WODY!!!
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
i tak trzymaj ryskago :) ja powiem szczerze, ze mnie czasem ręce opadają jak czytam co niektórych "mądrych" inaczej. Tu chyba przydałby sie porządny admin. Mieszkam w Łomży od niedawna i powoli zaczynam sądzic, ze ludzie tutaj tylko narzekac potrafią, nie posiadają własnej inicjatywy. Najłatwiej kogos oszkalowac i chyba najbardziej jest to widoczne na tym forum, gdzie anonimowość daje komus poczucie wszechwładzy i wszechmądrości. Dlatego cieszą mnie takie posty jak Twoj. Własna inicjatywa na wywołanie uśmiechu, a nie marudzenie, ze jestesmy ponurzy Brawo! powtórze raz jeszcze: tak trzymaj
|
|
fakt. Rzokład jazdy kojarzy mi sie z planem jazdy autobusów. Mapke miasta chyba kazdy ma zakodowaną w głowie. przydałby sie rozkład jazdy, oj przydał
|
|
Ponoć teraz w trakcie wichury wywiało kamienie spod nóg jelenia. Zapewne przy poprzedniej wichurze urwało mu jajka, bo odkąd pamiętam ich nie miał. Proponuję zaapelować do władz miasta żeby przywrócić kamienie na herb jak i o to, żeby przyprawić jajka jeleniowi (rogi już ma). Bo co to za jeleń bez jaj? Jakie to miasto co ma w herbie jelenia bez jaj? To może renifer lub śledź jakiś. Zapewne uknuli tą zdradę na wschód od Choroszczy.
|
|
Ktoś mi kiedyś mówił co pracuje w tej branży że naszą wode można porównać z Aqua mineral itp. I że jest to bardzo czysta woda.
|
|
Śledczy, bądź poważny, a nie rób z siebie pajaca. Jak już wyśledziłeś inną łomżyńską stronę z rozkładem MPK to może w swej łaskawości podałbyś jej adres. A co do osobistych środków transportu to mam dwuosobową hulajnogę i osobistego do niej kierowcę pełniącego jednocześnie rolę silnika.
|
|
Teraz też mam taki sobie rozkład w domu ale tylko na przysztanek przy domu. i musiałem po niego kawał drogi ganiać. Z chęcią bym w necie sobie popatrzał na inne przystanki. Śledczy jeśli jest naprawde jak mówisz że znasz stronkę z rozkładem na linie MPK to podaj adres. To naprawdę ułatwi nam wszystkim życie.
|
|
A może owa pani czekała na zemstę aż do jubileuszu, w końcu 50 lat piechotą nie chodzi. Na przykład tłukła męża za te wybryki regularnie co 10 lat, a 5 lanie to też extra okazja. Jedno jest pewne: zaufaj wierności. No i co ważne i optymistyczne w tej informacji weekendowej: leciwe mieszkanki Nowej Huty nie dają się sklerozie!!! Ma zowsze Łomża
|
|
Krzywy napisał(a): > I widzę że tylko mi się podoba > inni wolą szarą rzeczywistość przetykaną czerwoną kostką > polbruk Nie tylko Tobie kolezko podoba sie choinka, jest ok w sumie jak sam mowisz nie jest tak szaro, czuje sie zblizajace swieta. Zrobilo sie milo, "cieplo", tylko zastanawia mnie jedna rzecz - KTO DO DIABLA JA DEKOROWAL??? Pod tym wzgledem jest BEZNADZIEJNA..czy u nas w Łomży nie bylo komu sie tym zajac?? - porzadnie!!!, jak, np. rozwieszone sa te swiecace sznury, ot tak..a niech maja i sie ciesza. Pare ozdob swiecacych na terenie miasta, co to jest?? Nie wiem czy ktos byl w tym czasie ..nie tak daleko w sumie..to tylko ZAMBROW!!!:) Jak tam miasto wyglada, w te szczegolne dni - jest naprawde na co popatrzec, OJ! jest:) Ale Łomża zawsze byla do tylu, ze wszystkim i tak pozostanie juz! NIGDY nie umieli nic zrobic, nie umieja nic zorganizowac. No ale by zakonczyc ten temat..CIESZMY sie z tego co mamy, i dziekujmy ze mamy TAKIE wladze miasta:)))))))))))))))) Pozdrawiam wszystkich i Zycze ZDrowych Pogodnych Swiat Bozego Narodzenia, i aby Nowy Rok 2005 przyniosl nam WSZYSTKIM wiele szczescia i pogody ducha. Badzmy zyczliwsi dla siebie. Buziaczki:*:*:*:*:*
|
|
Witam! W sumie wszyscy macie swoje racje, ale powiem wam jedno! Do Zbierajacych, bywa ze sama podchodze, nie! nie czynie tego zawsze, nie jestem az tak wspanialomyslna:) Sama nie wiele mam, ale nie ubedzie mi, nie zbiednieje itd. jesli do puszki wrzuce swoje przyslowiowe "grosiki" Od gosika, do grosika i dzieci maja co jesc, a moze i maja mozliwosc dalszego leczenia. Pomyslcie czasami, ze kazdego z nas moze cos podobnego spotkac..czego szczerze nie zycze! A jesli idzie o dzieci, chodzace na ulicach naszego miasta i proszace na bulke, to nie daje kasy, mowie.."chodz, do sklepu i takie dziecko wybiera sobie slodka buleczke, i wieceie co widze w oczach TYCH dzieci...dwie rzeczy..wstyd, ale i radosc, usmiech..i jest mi tak milo, fajnie..ale to zrozumie tylko ten kto umnie dostrzec to o czym pisze. A znieczulica u nas w Łomży np. jest bardzo duza, a juz NAPEWNO wsrod tych, co naprawde mogliby dac. Pozdrawiam wszyskich... PROSZE .... OTWORZCIE swe OCZY!! _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
HIPER MARKET??? Daleko mu chyba bedzie do tego!! Pozyjemy zobaczymy. Kto slyszal by na "wiosce" powstalo cos takiego jak prawdziwy HIPER MARKIET??? Hehehe Pisalam juz tam gdzies, ze w Łomzy nie wiele mozna zrobic, tacy ludzie, zawistni, wredni...myslacy tylko o sobie, jak tu zrobic by przyslowiowemu kowalskiemu podstawic noge...co ma byc mu lepiej? Pozdrawiam wszystkich:)
|
|
Napisz na kiedy potrzebujesz zespolu...Nie mam teraz namiarow, ale w poniedzialek moge miec..Ogladalam wesele ostatnio, grupa byla extra, fajnie prowadzili, spiewali..widac extra musialo byc..i z tego co wiem, to goscie zadowoleni. pozdrawiam:)
|
|
Kaschia: jeżeli powiesz mu, żeby poszedł do pracy to oczywiście przesadzisz, ale jeżeli zanim dasz, pomyślisz, czy przypadkiem nie wychowujesz kolejnego beneficjenta podatków ludzi, którzy już pracują, to może zmienisz zdanie. Żadne z tych dzieci nie pójdzie nigdy do pracy, jeżeli przeżyje (na słodkich bułeczkach) dzięki takim 'litościwym'. W Polsce nie jest tak, że jest bezrobocie. Nie jest też tak, że ludzie umierają z głodu lub zimna. Ale oczywiście w Polsacie gadali inaczej, więc czemu im nie wierzyć :)
|
|
Wiesz Adamus, masz dużo racji w tym, że jeśli przyzwyczaimy ich do tego, że dostają coś bez pracy, może okazać się, że nigdy nie wyrażą ochoty zarobienia czagokolwiek. Z drugiej jednak strony uważam, że to nie ich wina że maja tak nieudolnych lub nieodpowiedzialnych rodziców (nie chciałabym tu nikogo urazić, ale te dzieci są w większości z rodzin patologicznych, i bynajmniej same sobie takiej sytuacji nie stworzyły). Miałam kiedys ucznia, który przyszedł do szkoły bez butów. W zimę. Rodzice piją, matka mowi, że lubi ten interes i dzieci przybywa. Odmówiłbyś takiemu dzieciakowi? I jeszcze raz powtarzam, to są dzieci, a nie leniwi dorośli. Mam nadzieję, ze im się w życiu jakoś powiedzie. I jeśli zje bułkę za te moje pare groszy, to dobrze, że chociaż w ten sposob moge mu pomoc .
|
|
Równo o 10 tłum zebrany przed budynkami przystąpił do szturmu zgniatając tym samym wszystkich stojących przy barierkach. Jęki i wrzaski z "przyjemną" muzyką i pięknym głosem pana zapraszającego do zakupów w tle - tak wyglądało otwarcie dość mocno przereklamowanego marketu zwanego skromnie "Galeria Stokrotka". W środku jak w środku - jeden mniejszy sklep i kilka większych. Najdziwniejsi natomiast byli ochroniarze, którzy blokując najważniejsze przejścia kierowali potencjalnych klientów do wyjścia. To się nazywa miła obsługa. Cóż, jakie miasto taki sklep. Nie jest źle, ale wydaje mi się, że mieszkańcy Łomży dziwnie zachowali się miażdżąc kogo popadnie w drodze do zwykłego przecież marketu. Przyglądając się temu czułem się, jakbym patrzył na stado bydła... A przy okazji, jeśli ktoś chce zobaczyć jak to wyglądało, polecam numer z supermarketem z repertuaru kabaretu Animruru. Nic dodać, nic ująć.
|
|
Odrębną kwestią jest KTO zbiera, a nie dla kogo. Często jest tak, że różnego rodzaju kwesty organizują Stowarzyszenia Widma, które w nikomu nieznany sposób dysponują zebranymi pieniędzmi. Na pewno słyszeliście o "stowarzyszeniu" zbierającym odzież, której prawie połowa zamiast do potrzebujacych trafiała do sklepów z tanią odzieżą ... Swego czasu w Elblągu widziałem młodych ludzi z identyfikatorami, którzy za rogiem budynku próbowałi wyłuskiwać z opieczętowanej puszki wcześniej zebrane przez nich pieniądze. Jestem za wspieraniem akcji charytatywnych - jednak polecam rozwagę i przynajmniej minimum zainteresowania komu do puszki wrzucamy nasze pieniądze.
|
|
coś jak rok 1410 :) tyle że pod Grunwaldem było spokojniej
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |