Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
"Polacy jadą za chlebem. W 2010 roku ponownie więcej osób wyemigrowało z kraju" |
Dzięki ponawiam jeszcze pytanie nr 1 i 3 ;) dzięki za pomoc ;
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: "Polacy jadą za chlebem. W 2010 roku ponownie więcej osób wyemigrowało z kraju" |
Zazwyczaj takie rzeczy sprzedaje się za 1/3 wartosci nowej. Czyli ok 200-250 zł,sama sprawdz na allegro.
|
|
Re: "Polacy jadą za chlebem. W 2010 roku ponownie więcej osób wyemigrowało z kraju" |
widać , że co druga osoba ma inne stanowisko w tej sprawie. Ja osobiście wierzę w Boga bo inaczej życie nie miałoby dla mnie sensu . Samo przekazywanie genów byłoby nudne i bezsensowne ... Bo tak naprawdę po co je przekazywać ? W jakim celu ? Jeśli nie Bóg to "ktoś" lub "coś" innego stoi nad nami . Wystarczy spojżeć na to co nas otacza . Człowiek jest "młody" bo istnieje niedługo . Nauka pozwaliła nam zrozumieć iż wszystko co nas otacza podlega ewolucji ; świat roślin , zwierząt,nawet wirusówi i bakterii ...Nasza Planeta jest noworodkiem względem wszechświata.Tak więc pewne jest jedno,a mianowicie to ,że istnieje coś starszego , mądrzejszego i silniejszego . Coś co musiało to wszystko stworzyć. Nic bez powodu się nie dzieje i dziać się nie będzie ; ogień sam się nie rozpala,domy same się nie budują tak samo wszechświat sam się nie stworzył. oczywiście możemy doszukać się nielogicznych kwestii w pismach św róznych wyznań ale nikt mi nie powie , że istnieje logiczne wytłumaczenie na pytanie po co to wszystko :) , a skoro nie jesteśmy "jeszcze" (i nie sądzę ,że kiedy kolwiek będziemy) na tyle mądrzy by znaleźć odpowiedź na to pytanie to czemu nie chcemy wierzyć ? Ja robię to dla "świętego" spokoju ;)) heh inaczej pewnie bym zwariował ;)
|
|
Większość lekarzy na samym wejściu żąda okazanie książeczki wojskowej i patrzy na kategorię! Przynajmniej tak jest w Białymstoku. Na MS ubieramy się normalnie.Żadnych garniturów.MS to test a nie rozmowa o pracę. A tak poza tym powiem Wam od siebie... Nie składajcie teraz papierów do służby w Policji.Teraz jest kryzys.W niektórych wojewodztwach już w ogóle wstrzymali nabór.Poza tym na obecną chwilę KGP zmniejszyło w naszym województwie etaty... W ostatnim naborze na KWP Białystok było wolnych tylko 5 miejsc! Tak więc co z tego,że nawet uda Wam się pozaliczać wszystko jak i tak Was nie wezmą tylko wezmą 5 z góry listy rankingowej,czyli zapewne osoby z wyższym wykszt itp Odpuśccie sobie w tym roku i złóżcie papiery w przyszłym roku.Taka moja rada,pozdrawiam
|
|
"Nie wierzę w Boga Biblia nie została napisana przez Boga ani przez niego podyktowana. Pan Bogumił Jendrusin ("FiM" nr 8/2001) wysnuł oczywisty wniosek, do którego inni ludzie powinni dojść już dawno. Biblia była pisana przez ludzi i dla określonej grupy ludzi, podobnie jak inne tzw. święte księgi. Nie mogą one mieć i nie mają boskiego pochodzenia z prostej przyczyny — Bóg to postać fikcyjna, projekcja ludzkiego umysłu. Postać Boga na przestrzeni wieków wielokrotnie ulegała zmianom, dostosowując się do ludzkich pragnień i upodobań. Nie Bóg więc tworzy człowieka na swój obraz i podobieństwo — lecz odwrotnie, człowiek tworzy Boga zgodnie ze swoimi wyobrażeniami. Ziemianie ulegli mirażom grupy cwaniaków, którzy koncepcję Boga skutecznie zaszczepili w ich umysłach i wyobraźni. Idea Boga — to nic innego, jak doskonałe narzędzie manipulacji. Jak w najprostszy sposób uzyskać władzę i możliwość kontroli nad drugim człowiekiem? Wyobraźnia potrafi wytworzyć dowolny obraz — a umysł przyjąć wszystko — trzeba tylko przygotować odpowiedni grunt. I takie zadanie miała Biblia, podobnie jak i inne pozostałe tzw. święte księgi." Autor tekstu: Ewa Ende więcej na: http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,1269/q,Nie.wierze.w.Boga "Czy powinienem wierzyć w Boga, który popełnia błędy, a potem nieudolnie stara się je naprawić, żałując przy okazji, iż wziął się za stwarzanie istot rozumnych ? W Boga, który wybiera sobie jeden naród i prowadzi go do nieustających wojen ze współbraćmi w rozumie; czyż nie wszyscy ludzie są jego dziećmi ?! Boga, który rodzi się, żyje, cierpi i umiera jak człowiek ? W Boga, który ma Syna /a jakże/ z ziemianką i którego to poświęcił ponoć dla dobra ludzi, ale grzesznej natury im nie zmienił,...w Boga, który jest zazdrosny o cześć oddawaną innym bóstwom,… w Boga, którego zadowala obrzędowy charakter wiary /na pokaz/, bezmyślne powtarzanie wyświechtanych formułek przez jego kapłanów i wyznawców,… w Boga, którego czci się starym pogańskim zwyczajem; adorując posągi, figury i obrazy, dokonując przy tym obrzędów żywcem przeniesionych z dawnych szamańskich praktyk,… w Boga, który da nam wieczność, jeśli tylko zgodzimy się utrzymywać Jego kapłanów i zapewnić im dostatnie życie — bo on bez nich nie poradziłby sobie z człowiekiem; jak pasterz bez psów, które wymuszają rygor w bezwolnym stadzie baranów… i owiec oczywiście !" Autor tekstu: Lucjan Ferus http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,299/q,i.Absurd.i.absolut Pozdrowienia dla wierzących i niewierzących
|
|
Widzę że już parę osób widziało filmik. Był jeden komentarz... hmmm a chciałbym poznać innych opinie czy warto wgrać resztę z filmików (są 4 części) ? Czy coś takiego znajdzie odbiorce. czy lepiej to skrócić i pokazać tylko fragmenty?
|
|
wrzucę to co mam aktualnie... pójdę za radą i odwiedzę forty ponownie ale z dodatkowym światłem... Już wiem czego mogę się tam spodziewać... Ale to trochę potrwa bo wyjeżdżam na 3 tygodnie... Jak będą wszystkie cztery dam link
|
|
Masz rację... Ale chcę się podzielić z innymi tym co nagrywam... A wiem że nie każdy ma odwagę wejść tam gdzie jest ciemno:) A tak może tam wejść nie ruszając się z fotela... Mogłem to skracać przycinać ale nie o to mi tu chodziło...:) Dziki wam wszystkim za odpowiedzi dam znać jak wgrają się wszystkie na portal
|
|
popelina - nic tam nie ma każdy juz tam był i na fortach nie ma nic poza gruzem, fajansem i ludzkimi klockami heheheheh, jak tak bedziesz biegac po bunkrach to w końcu dostaniesz wp....ol skroją cię ze sprzetu, komóry, kasy i wrócisz z płaczem do domu - Tonny Halik sie k...wa znalazł heheheheheheheeh
|
|
cdobre tylko slabe oswietlenie :D
|
|
dobra freesh nie udawaj kozaka na odległość.Wlaśnie przez takich jak ty sie szmaci forum../
|
|
Czytam od 3 tygodni ten szmatławiec kontakty i włosy na głowie się jeży! Łomża to chyba drugi Pruszków:))) Narkotyki,haracze, strzelaniny!!! i kto tym wszystkim dowodzi? były sołtys ze starej Łomży! ludzie szczanie ze śmiechu:))) a jego gang jest taki mocny że antyterroryści muszą strzec sądu w Łomży! a kto ma ich odbić? Al kaida, IRA? Nie maja już na co pieniędzy wydawać! Przecież to zwykli podrzedni złodziejaszkowie a jeszcze na dodatek połowa z nich okazała sie że współpracowali z policją to i policja wiedziała o każdym ich kroku a pozwalała im sie przez tyle lat panoszyć!?
|
|
kruczek to specjalista od mamutow hahah przeskoczyl wszystkich...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |