poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Program, jaki realizuje lewactwo

Czy nie zastanawiacie się już gdzie pujść na Sylwka.Starsze grono osób zostaje w domu,młodzi chodzą do atomu lub innych klubów , a w tym roku gdzie?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Program, jaki realizuje lewactwo

To mogło by zwabić turystów ,którzy by płacili za przejście się takim podziemnymi tunelami i usłyszenie histori Łomży.

Jak patrzę na te scany to nic tylko metro uruchamiać.
Zapomnieliście o głównej stacji (jak kto woli to głównym wejściu do tuneli) vis'a vis Teatru Lalek. Dla niepoznaki kiedyś tam kibel zrobili.

Ja osobiście kupuje części w sklepie na osiedlu za nową strażą facet który tam sprzedaje jest uczciwy i jak sprowadza części to napewno są to części jakie zamawiałem chodzi o to że jak zamawiam orginalnoł część to inne sklepy nie zawsze takie sprowadzały ale zawsze słyszałem że to ORGINAŁ !!!

dobry jest Avant Browser

Nie wiecie moze kiedy ten nasz ''super''hipermarket zostanie otwarty???chyba niebawem bo jestem lekko zdziwiony tym co ujrzalem 11 listopada...
Wydawalo sie ze swieto narodowe a chlopaki robili...wiec kiedy bedzie otwarcie

Zbych

"Uprzedzając z góry wszelkie głosy krytyki i drwin informuje , że nie są to żadne plany czy 100% dowody, ot takie tam stare szkice i bazgroły zagwarantować mogę na 100-we tylko to że są w moim posiadaniu od ponad 20 kilku lat, i pewnie dalej by gdzieś gnily żeby nie mój serdeczny kolega, tu ukłon do aborygena i jego pasja do odkrywania tajemnic.(pozdrawiam)"

hmm scan 2 - czegos nie rozumiem, kiedy robiono te mapki?...hmm dworzec jest w miejscu Sikorskiego-Legionow stosunkowo nie dawno wiec...

--------------------------
Anoni.m
http://www.pixelpc.pl

A po co się ich pozbywać skoro jest szybszy, lepszy i bezpieczniejszy FireFox? (www.firefox.pl)

Jeżeli chodzi o to kto i kiedy robił te rysunki to nie wiem, leżały u mnie w papierach na strychu od lat....kilku i nie zastanawiałem się wcale nad tym, nie analizowałem również ich pod względem "autentyczności" daty wykonania i innych tego typu pierduł. z prostego powodu a może raczej braku powodu do tego. nikt mi ich nie sprzedał ani ja nie chce , natomiast moja wypowiedz tzn jej fragment, uprzejmie przytoczony w poście wcześniejszym przez evaa, chyba w dość przystępny sposób w początkowej części wszystko wyjaśnia, co do tych lat to mój błąd, że wyraziłem się zbyt precyzyjnie, powinienem wzorem naszych polityków być bardziej ogólnikowy niech będzie kilkunastu a może lepiej wielu lat. Evaa teraz chyba jest ok.
Na koniec nadmienię jeszcze o jednym drobiazgu trzymajmy się tematu, a jak wcześniej pisałem to jest tylko kolejny ślad potwierdzający opowieści ale do tego zdania co niektórzy nie doczytali. pozdrowionka dla wszystkich

P.S tylko dla evaa nie czytać
nie przejmuj się za bardzo tym, że czegoś nie rozumiesz to tylko magia, czysta magia, kiedyś to zrozumiesz

Flin - co do tematu: nie ma tuneli. To smutne, ale prawdziwe. Ale nie traktujcie mego głosu zbyt poważnie, bo właściwie też kiedys byłem harcerzem.

Szczerze powiem, że mi również się to nie widzi. Jednak byłem w środku i tam wszystko jest już zrobione...pozostało tylko dokończyć robotę z zewnątrz. 20 listopada, tak mówił facet z którym moja siostra podpisywała umowę o najem lokalu.

niewykluczone, że masz całkowitą racje. ja wcale nie twierdze, że napewno są. osobiście nie widziałem żadnego choć nie twierdze, że nie chciałbym ich zobaczyć oczywiście zakładając ich istnienie. Troche złudzeń nikomu nie zaszkodzi tymbardziej, że w porównaniu do bajek w które wierzy większa część społeczeństwa te są bardzo przyziemne i pewniejsze. pozdro

Widać, że nawet nie znasz możliwości zmiany wyglądu przez tysiąc pięćset sto dziewęćset schematów.

nawiązując do wcześniejszej wypowiedzi dotyczącej tych 20 kilku lat. po przemyśleniu zdecydowanie to potwierdzam, a żeby wypowiedz była konskwentna dodam dla nieuświadomionych lub młodych mieszkańców Łomży, że dokładnie w miejscu nowego dworca PKS wcześniej przez wiele lat (ile nie wiem ale napewno jeszcze w latach 80) była baza autobusów PKS oraz samochodów ciężarowych tejże firmy. To tyle celem wyjaśnienia. chyba styka, teraz nara bede dopiero jutro
PS
evaa to nie magia pomyliłem się przyznaje to konsekwentnie i pozdrawiam

Nie znam bo przywiaząlem sie do opery, wole tu zmieniac wyglądy :D. pozatymc hodziło mi głównie o pasek poziomu załadowania strony.

...a ja tam mam zwykłego IE6.0

Dobra,dobra...ja tam bym się tak nie cieszył z wyprzedzeniem...dopóki nie wejdę,nie "oblukam" i nie przekonam się dokładnie co i jak,to... :-)
...ale co jak co,budyneczek sprawia miłe wrażenie...może to i na serio będzie coś konkretnego?
Pozdro!

Zbych

Hmm. Można pójść na jakąś prywatną imprezkę. Tam jest owiele lepiej niż w jakiś klubach typu metro lub atom.

Chłopie my tu o markecie, a ty o wierze. każdy ma sumienie i ktoś kiedyś dokona rozliczenia, ale nie będziesz robił tego ty (mimo całego do ciebie szacunku).

Teraz w Łomży niektóre sklepy są otwarte nawet 11 listopada nie mówiąc o 25 grudnia. Myślę, że ten też będzie otwarty, a ja w nim zakupy będę robił. aLE GRABOŚ ma rację napoczątku trzeba oblukać, bo c\to co na półkach najważniejsze.

I czym tu się podniecać. Następne dziadostwo biedronkopodobne , tylko większe. Ciekawy może być pasaż z boxami sklepowymi gdzie może być markowy towar w dobrych cenach. Nasze kupczyki mogą dostać po pupie , bo ich ceny nie będą akceptowane.

Zdecydowanie lepiej. Jakis konkret w koncu.

Gdy ludzie przestają wierzyć w Boga, nie oznacza to,
że będą wierzyć w nic, tylko że w cokolwiek
Gilbert K. Chesterton

Etam. Te wasze łącza internetowe (radiowe czy jakieś kablowe) to są nic niewarte. Ja mam neostradke płace o te 10 zł więcej, ale nie mam problemów że to net mi nie działa albo nie moge korzystać z eMule- a. Co do firmy IST to słyszałem że walą klijentów równo w dupsko.

Jejku, wszystko bylo by fajnie gdyby ludzie kase mieli na robienie zakupów w tym sklepie ..........................

a co może kasy nie mają ? ja mam ale 70 zł.idz na benzyne żeby jechać do Białegostoku a nie mówiąc do Warszawy to za to kase zeby byał unas sklep to mozna było se zrobić prezenty na gwiazdke ....i co do sklepu to napewno bedzie jak 4 + kilka sklepików i nic więcej .

tak troszkę żartobliwie....a może tematem nie/istnienia tuneli zainteresować np. National Geographic ;) przy pomocy radaru GPR bez naruszania gruntu jednoznacznie byłoby wiadomo jak to jest z tymi 'naszymi' tunelami.

Gdy ludzie przestają wierzyć w Boga, nie oznacza to,
że będą wierzyć w nic, tylko że w cokolwiek
Gilbert K. Chesterton

a u mnie w INFOLANI'e McAfee pokazuje - File Size:150.005 KB
Time Elapsed:1.983 seconds 605.2 Kbps (75.65 KBps)
a Numion - Throughput 57589 Bps bytes per second
Throughput 461 kbps kilobits per second

Czy ciemno, czy jasno...DAB!...Płynie muza przez miasto
bo to miasto jest nasze (ta)

Czy ciemno, czy jasno... YO!...Płynie muza przez miasto
bo to miasto jest nasze. (ta, i nie może być inaczej, taa)

Raz ciemno, raz jasno...YO!...Płynie muza przez miasto
bo to miasto jest nasze (Ta...jest nasze...hah!)

Czy ciemno, czy jasno....YO!...Płynie muza przez miasto
bo to miasto jest nasze (Taa,jest nasze,jest nasze,było nasze,taa)

Zbych

Co do kapucynkow.... O ile sie nie mysle te katakumby mozna bylo zwiedziac jakos ok sw Wszystkich Swietych - czyli niedawno. Osobiscie bylem w tych katakumbach i przez dluzszy czas mialem je do wlasniej dyspozycji - nie znalazlem tam zadnych podejzanych wejsc itp :] a Tunele.... hmmm ja wierze ze istnieja lecz albo sa niedostepne lub/i owiane tajemnica. Ale te 1 jest bardziej prawdopodobne

Adamus a twoim zdaniem ile kosztowała budowa kompleksu bunkrów i tuneli na fortach w Piątnicy ?. Nie liczyła się kasa tylko potrzeba - powody mogły być różne :wojna, decyzja prominenta czy inne. Co do punktu 2 to skąd wiesz że znane są wszystkie tunele na świecie ? ;) , no i dopuszczasz wiedzę o nich nie tylko z naukowych źródeł cyt: " (oprócz tych łomżyńskich) są znane nie tylko z legend...." . A na 3 punkt niestety nie potrafię odpowiedzieć :) . Pozdrawiam.

Abcd, osobiście czy wzrokowo leżąc na kanapie hihihhihi?

No i trafiamy na sedno sprawy: brak kasy na szkolenia i sprzęt.
Lekarka moich dzieci z własnych środków zakupiła otoskop, bo by nie miała jak zajrzeć w trąbkę Eustachiusza.
A lekarz na dyżurze w szpitalu takowego nie posiadał, bo jak przypuszczam, podchodził do swego zawodu mniej emocjonalnie.
Smutne...

Potrzeba tu ludzi z wirtualną charyzmą

KFC - to co tygrysy lubią najbardziej - jestem ZA

niszcz komunizm i kapitalizm!

Czy jesteśmy tolerancyjni? Brak tolerancji to brak możliwości zaprezentowania się, wypowiedzenia, pokazania, to nieistnienie. Tolerancja to mozliwość mówienia (nie wnikam w szczegóły, mówię tu o równym dostępie), prezentowania się, itd.. Krytyka jest czymś normalnym bo wynika z innego spojżenia czy poglądów.
Wydaje mi się, że generalnie jesteśmy tolerancyjni. Wyjątki zawsze są, ale nie zmieniają całego obrazu. Trzeba przy tym pamiętać o środowiskach, pewnych populacjach, u których tolerancja prędzej kojaży się z pobłażliwością, a to oznacza, że jej nie ma. Ostatnio w komisji europejskiej pokazano, że z katolikiem na urzędzie nie są w stanie sobie poradzić. Jako instytucja międzynarodowa wykazała się nietolerancją, jako określona populacja zachowała się racjonalnie, gdyż innego czyli odmieńca (ich zdaniem) nie chce mieć u siebie. Media nazwały to poprawnością polityczną a norlamnie powinno się to nazwać brakiem tolerancji czyli ksenofobią PE (skoro urząd to wszyskich , a nie wybranych, no chyba że ta instytucja jest sama dla siebie, ale wtedy nie chcę płacić na nich podatków).

a Dj-e gdzie są ??? ten DJNAPRI I TEN DJDESK ?? gdzie oni sie podziali ??

Też zapadli w sen zimowy.
Pfffinyle im pozamarazały.

Czy mieszkancom Lomzy potrzebne sa OGOLNOdostepne lacza szerokopasmowe ?
oczywiscie, ze sa potrzebne; ale skad :(
i tu jest problem, aktualnie nie ma inwestora, ktory podjal by sie takiej inwestycji :(

Przyklad: W okregu Tarnowskim jest dostawca internetu oferujacy swiatlowod o przepustowosci 2 MBit/sek za 40 zł i podobniez teraz transfer zostal zwiekszony do 10 MBit/sek a abonament do 50 zł.

\\\
Kazdy by tak chcial, ale jest jeden problem :(
Nasza Ukochana Wladza musi rowniez dostrzec ten problem i zachecic inwestorow z branzy internetowej do inwestycji w Naszym miescie.
////

Azeby tak sie stalo, nalezy sprawdzic jak duzy procent lomzyniakow jest zainteresowanych szybkimi laczami szerokopasmowymi (Swiatlowodami).

Bodajze nowa Konstytucja Ueropejska zaklada, ze kazdy obywatel panstwa czlonkowskiego musi miec zagwarantowany staly dostep do interentu przez pasntwo, na ktorego terenie mieszka za jedyne 2 EURO/mies. Zatem placenie za np. NEO 128 kbps ok 50 zł/mies to lekka PRZESADA !

Chyba kazdy Internauta chcialby miec szybki internet za normalne pieniadze. Trzeba zlamac MONOPL Tepsy i innych lokalnych dostawcow, ktorzy nie widzac konkurencji, utrzymaja ceny na wysokim poziomie :(

Wpisujcie tutaj nazwy firm, ktore moglyby sie tego podjac oraz Wasze wlasne odczucia dt. tej sprawy

po czesci zgadzam sie z Jack`iem.
Otoz z tytulu niezaplaconych mandatow Policja stracila ponad :

>> 20 mld zł << (slownie: dwadziescia MILIARDOW złotych polskich)

czy potraficie sobie wyobrazic taka kwote ?
tyle pieniedzy moglo trafic do Policji, ale nie trafilo,
gdyz tacy "wielcy sprawiedliwi" NIE zaplacili mandatow !

Nikogo nie bronie tym bardziej Policji, gdyz powinna sie przydac
reorganizacja pracy w jej strukturach, ale czesciowo to kazdy z Nas
Kierowcow jest Odpowiedzialny za obecny stan.

Zatem NIE NARZEKAJMY, a SWIAT zacznijmy ZMIENIAC poczawszy od SIEBIE :)

Pójdę pogoglądać i zobaczę czy nadaje się tam coś do kupienia:) Jak tak to może to wezmę:)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org