Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Uniwersytet w Łomzy |
Dla mnie Twoje pytanie też jest ważne... dlatego jeśli ktoś o tym coś, względnie nikt o tym nic- ta ja jako tako!:-) Dyrb
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Uniwersytet w Łomzy |
po 3,50
|
|
Z czego się tu cieszyć... Grzegorz
|
|
MrS: zadzwoń do zupy pomidorowej, a nie to forum zaśmiecasz ;) A tak poważnie: nie ma określenia 'zaśmiecasz forum'. Forum jaki jest, każdy widzi. Konwencja 'eltarności' forum sprawiłaby, że upadłoby po ok. 72 godzinach :) Ehhh, szkoda, że nie ma tu admina i modów (o czym było juz tysiące razy), gdyż wcześniej czy później będziemy świadkami upadku tego forum (z powodu FLOOD'u chociażby). No, ale cóż, Łomża, to Polska B, więc dlaczego niby miałoby tu byc jakieś normalne forum? Pozdro
|
|
NOTO NAPISZE JESZCZE TAK. GIERY W NECIE DZIAŁAJĄ MI ZAJE.... I OBESZŁEM TE ICH OGRANICZENIA JEDNYM PROGRAMIKIEM.ALE Z TO BLOKADO PROGRAMÓW P2P TO LEKKA PRZESADA!!!!! OBIECALI ŻE ODBLOKUJO 2 MIESIĄCE TEMU I NIC.!!!!!!
|
|
POZDrO DLA ADMINISTRATORA NIECH SOBIE MA TE 49zeta za miesiąc.
|
|
Zgadzam sie w pelni z tym co napisala frotka Zyczliwosc rodzi zyczliwosc a pozatym osobiscie uwielbiam gdy z zaskoczenia albo i nie ktos obdaruje mnie serdecznym usmiechem albo tez jakas pani czy pan w sklepie miło cię obsłuży albo zarzuci jakiś mały żarcik.Od razu robi się przyjemniej.A jak wiadomo od wieków śmiech jest zarażliwy więc skoro nie robimy tego dla siebie to uśmiechajmy się dla innych. Będzie się nam żyjło wiele przyjemniej :))
|
|
Zeby admin chociaz dostawal tyle ;)
|
|
Pani Sława Wądołowska ul. Hipokratesa 32 - po wielu wizytach w innych gabinetach w minionym ćwierćwieczu stwierdzam że jest najlepsza. Na kawałku korzenia zbudowała mi ząb którym gryzę orzechy już parę lat i narazie siedzi jak nowy. Było trochę poprawek po innych, ale nie muszę obecnie nawet korzystać z żadnych wstwek protetycznych wykonanych przez jedną bardzą znaną dentystkę. Przyjmuje bezpłatnie-NFZ, jak i prywatnie z pełnym zakresem ortodoncji i protetyki (nawet artstycznej i bardzo wyszukanej). Najnowsza aparatura i metody. Bardzo miła i perfekcyjna obsługa - POLECAM!
|
|
Ulgowy - 7zł; Normalny - 10zł; Kobiety i żołnierze służby czynnej wstęp wolny ;) // O obniżce cenny biletów nic nie wiadomo. (........)
|
|
Ta IST wymiata!! Do tego nagle po tym jak napisałem o połaczeniu IST w porównaniu z innymi dostawcami inetrnetu w Łomży (na forum strony elomza.pl) to post został usunięty pod pozorem obrazy innych użytkowników. Po tym jak udowodniłem webmasterowi, że nikogo nie obrażałem i że post jest jak najbardziej poprawny znikł nagle duży odnośnik na stronie głownej do forum, a samo forum przestrało działac ;/. Pozdro dla Wszystkich z IST'owców ;)
|
|
Własnie sprawdzięłm prędkość na www.numion.com Delikatnie mówiac jest masakryczna, zresztą oceńcie sami : 23kbps
|
|
A gdy wchodze na forum wysakuje mi strona: "message_die() was called multiple times. This isn't supposed to happen. Was message_die() used in page_tail.php?" Wiem ze sporo osób z mojej strony tak ma ;/
|
|
Pomidory?! Pewnie kolega wybiera się na występy estradowe do sali widowskowej przy ul. Nowej, w najgorszym wypadku na stadion przy ul. Zjazd - na mecz ŁKS`u?! pozdrawiam Mam rozumieć, że kolega zaprasza do wspólnej zabawy w zabawę pt. POMIDOR ?!
|
|
<hahaha> Gimnuzjam mnie omineło a do tego znam sie na kompach i mój jest elgancko skofigurowany!! Sprawdzałem na linuxie są dokłądnie te same prędkości. Pozatym reszta osób z mojego osiedla ma takei same prędkości, więc następnym razem sie nie dozywaj jak nie wiesz o co chodzi. Z Adminem kontaktowałem sie juznie raz, zresztą nie tlkyo ja ale i reszta osób zmojego osiedla. On wydaje sie być głuchy an wszelkie prośby i groźby. Obiecuje zniesienie blokady p2p serwery gier, normalne predkości tak gdzies od 0,5 roku i nic. czy wy byście sie nie zdenerwowali delikatnie mówiac??. Blokade p2p omijam bez problemu tyle że predkości sa tak zabójcze (w tym sensie ze czekając na ściagniecie 10 MB pliku móglbym umrzec z głodu jeżeli nie odszedłbym od kompa). Poztym tico ty jesteś widocznie z tej drugiej lepszej strony: do nas nikomu z IST nei chce sie dleikatnie mówiąc doopy ruszyć A co do 18 to jak już bedziesz miał to daj znac kupie ci coś w prezencie bo na moja niestey spóźniłes sie kilka lat ;]
|
|
A prowokacja policyjna - hę?
|
|
He he :)
|
|
Pieniądz nie śmierdzi. Nie małolat kupi to sprzedadzą pełnoletniemu. To samo się dzieje przy kupnie piwa. Przychodzi nieletni, sprzedawczyni odmawia, za chwile przychodzi 18 latek, odmówić nie może, kupuje i razem przed sklepem piją piwsko. A poza tym kogo to obchodzi, policję nie, straż miejską nie, jakieś tam inspekcje handlowe nie, rodziców też nie.
|
|
Cygańska/??? o takiej nie slyszalam... chybaze chodzilo mu o ulice Cyganowa, bo Cyganowa to jest tam naprzeciwko bylej Remy 1000 a obecnej Biedronki :)) _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Dziękuję Rembieliniakowi za pozdrowienia (bo też jestem zasranym włascicielem srającego pieska). Nawet na Pasję się nie gniewam wcale bo tak naprawdę to wszystko jest gówno...oprócz moczu! :-)
|
|
Ehh ludkowie jakie kodowanie, jakie 24h ??!!. Przecie od dawna wiadomo wszystkim że to firmy fonograficzne (nie tylko) wpuszczają do sieci p2p tzw. fake - czyli pliki muzyczne odpowiednio spreparowane mające właściwą nazwę i wielkość a tylko zapętlony początek jednego utworu z danego albumu (chociaż to nie jest regułą) a mające na celu zniechęcenie (co wystąpiło u kilku forumowiczów ;)) do ściągania plików poprzez p2p. O wiele lepiej jest ciągnąć z sieci p2p gdzie pliki mp3 i inne są weryfikowane pod względem tychże fake'ów i innych błędów np w sieci eDonkey. A co do tych 24h to format mp3 nie ma takowych ograniczeń/zabezpieczeń czasowych a jedynie pliki w formacie *.wma a i to z odpowiednią sygnaturą. Pozdro for all i dla ciebie też :) _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Osobiście pozostaję głucha na wszelkie ich promocje i oferty. Wiedzie mnie w tym moja kobieca intuicja, która rzadko zawodzi...
|
|
O własnie!! Otworzyłem onecik do porannej kawki, a tam coś na "nasz" temat z forum. Trafnie wypowiedziany komentarz do sytuacji panujących także na naszych łomżyńskich drogach i do mentalności pewnej grupy niereformowalnych niestety baranów drogowych. Liczby mowią same za siebie, ile jeszcze istnień ludzkich trzeba poświęcić, aby jeden z drugim zastanowili sie nad tym co robią? Może dopiero wtedy, gdy tragedia dotknie ich samych, gdy będą musieli wezwać NASZĄ DRGÓWKĘ, aby to ci własnie gliniarze których tak zażarcie potępiają, stwierdzili co bylo przyczyną kolejnej SMIERCI NA DRODZE ...: http://kiosk.onet.pl/art.asp?DB=162&ITEM=1202896&KAT=241 Oto krotkie streszczenie dla TYCH ktorzy czytają bez zrozumienia: "Zła jest nasza jazda, za szybka i mało inteligentna, czyli bez wyobraźni. W efekcie wyrastają nam krzyże przy drogach. Znów wstrząsająca liczba zabitych na drogach w czasie zaduszkowego weekendu. Ale to działa na krótko. Kierowcy nie zmieniają zachowań na drogach. Opowiadają się za prawem do ostrej jazdy dla każdego i na każdej drodze, bojkotują ograniczenia. Za wypadki winią złe drogi i swoje ofiary. Jazda setką czy więcej po mieście to normalność. Stąd tak wiele i tak dramatycznych wypadków śmiertelnych. Co roku ginie w Polsce na drogach 6-7 tysięcy osób. W przedłużone weekendy 60-70 osób. W weekend zaduszkowy zginęło 70 osób. Codziennością są doniesienia, że jakiś bezmyślny kierowca skosił na pasach trzyosobową rodzinę. Coraz więcej widzimy symbolicznych mogił przy drogach już nie tylko szybkiego ruchu, ale w miastach. To był dramatyczny widok w weekend zaduszkowy dla tych, którzy wieczorem jechali poza miastem - drogi znaczone symbolicznymi mogiłami z zapalonym zniczami. A to wszystko z lekceważenia przepisów przez kierowców, którzy odrzucają fakty. Między innymi te, że wszystkie ograniczenia wynikły z badań nad bezpieczeństwem ruchu i z doświadczenia. Sprzeciwianie się temu to nieuznawanie faktu, że coraz wyższa technika daje ludziom coraz większe możliwości, ale też wymaga coraz więcej ograniczeń, by ludzie się nie pozabijali. Fachowcy z inżynierii drogowej uważają, że 75 proc. wypadków powstaje z winy kierowców. Wśród nich - jak mówi statystyka - najbardziej niebezpieczni na drodze są młodzi mężczyźni do 24. roku życia. Czyli że najważniejsze dla kierowcy jest doświadczenie i związana z tym wyobraźnia. Natomiast najczęstszymi bezpośrednimi przyczynami wypadków są nadmierna prędkość i wymuszanie pierwszeństwa przejazdów." Ps. Co do mandatów, to płaciłem też, a i kilka razy za moje przegapienie, dostałem tylko pouczenie od zawsze miłych smerfików, bo zdawałem sobie sprawę z tego, że to ja zawiniłem nikt inny. Uważam, że to, jak ja podejdę do innego człowieka ma wpływ na to jak ten człowiek zwróci się do mnie. To życie panowie - nikt nie jest święty, ale trzeba troche samokrytycyzmu, a nie w zaparte.
|
|
Tolerancja to akceptowanie postawy innych, niekoniecznie związane z brakiem wypowiedzenia zdania na ten temat.
|
|
Ludzie kochane... Kolego Patrol, jeśli już poruszasz takie tematy, to zadaj sobie trud sprawdzenia informacji jakimi się posługujesz, bo potem ludzie głupoty powtarzać będą. Po pierwsze w konstytucji europejskiej nie ma mowy o internecie, konstytucja to akt normatywny, a nie deklaratywny. Owszem w "dokumentach europejskich" często porusza się sprawę społeczeństwa informacyjnego, np. raport Bangemana, E-Europe, Strategia Lizbońska. I to właśnie ten ostatni dokument mówi o zapewnieniu potencjalnych możliwości dostępu (a nie samego dostępu) do szerokopasmowych łącz w zakresie ICT. Nie ma tu mowy o o "2 euro", a realizacja postulatów Strategii ma potrwać do 2010 roku (najprawdopodobniej termin ten zostanie oznacząco odsunięty w czasie) więc czas jeszcze mamy...
|
|
Jak na zlosc wyjechalem z Polski. Nie mialem mozliwosci ogladania walki naszego Andrzeja. Wiem z interu, ze przegral na punkty. Slysze rozne opinie na temat punktowania. Wielu z Was na pewno ogladalo ta walke, albo bezposrednio, albo poprzez TVN. Powiedzcie szczerze. Przegral sprawiedliwie ??
|
|
Na marginesie, podobny temat już istnieje http://4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=18107&t=18107 gudrid
|
|
Mnie zastanowia coś innego. Co to znaczy, że próg zaliczenia testu ustalono na 56%? Praktycznie można to zinterpretować następująco: idąc do lekarza musimy być przygotowani, że co drugi raz pozna się i pomoże. Dyrb
|
|
Bardzo śmieszne...hahaha:)
|
|
Dobrze przekuwa kosmetyczka przy rosmanie ... i polecam żebyś tam poszła. Ja sobie nos tam przekuwałam
|
|
a moze poprostu byles naprawde winny ???/ Dyrb
|
|
u , nikt Cie już nie pocaluje , bo rdzą podejdzie :))) gudrid
|
|
A co do siemensów ! To może ktoś wie jak zrzucić zdjęcia z siemensa MC-60 mam kabel (com) telefon -komputer . i niewiem jak to zrobić? Może potrzebuję jakiegoś programu? Nowy update ze strony siemensa sobie załadowałem na telefon ale nic na temat zdjęć tam niema może ktoś coś wie na ten temat ! pozdro ALL!
|
|
Reklama dzwignią handlu :-)
|
|
Ja myślałem że zmienili nasz herb z jelenia na bobra albo ze pofrunoł nasz piekny herb :):) na piwo no dobre :-) Dyrb
|
|
Jeleń na ratuszu, a i owszem poszkodowany, ale jeleni z ratusza jakoś nie wywiało. Ba, jak są przyklejeni do stołków, to i huragan ich nie ruszy.
|
|
333 głosy na 789: Razem 1122... A reszta milczy. Z 60-cio tysięcznej rzeszy Łomżyniaków. Odliczając noworodków i dzieci, jakby ciut przymało. W następnej kadencji będzie jeszcze mniej. Tak to widzę. Ludziska, pchajta się na stołki. Kasa niezła, a wygra, kto ma większą rodzinę.
|
|
Grabosiowi by pewno dowalił... i tyle
|
|
Rydzyk to banan czikita. A reszta to zwykłe banany. Wyprostowane> Heheheeeeeee
|
|
Ponuracy, to ci zrobieni w bambusa. A ich nie brak ani tu, ani gdzie indziej w tym kraiku. Trza wyjechać za ocean. Tam pośmiejesz się do rozpuku z dowcipów o Polakach.
|
|
Tyż podobny temat poruszałem. Tyż z tego gówno wyszło. Zdjęli mnie z forum po dwóch tygodniach. Tobie nie wróżę lepiej. Bo sąd wie najlepiej. Sie ustawili tak, że nie powalczysz. Chyba że wytrzymasz do kasacji. Ale kiedy to będzie? O ile za dwa lata, możesz sie czuć jak lew przez dwa F.
|
|
Zawsz tak jest że na korzyść mistrza punktują sedziowie przy minimalnej różnicy punktów! MARKAC ma rację jak się chce zabrać mistrzowski pas to trzeba to zrobić dobrze a nie tak (trochę) byle jak! Andrzej walczył dobrze ,czysto tylko trochę moim zdaniem sił pod koniec zabrakło! Szkoda! Może kiedyś sie uda wielki GOŁOTA COMEBACK (jak dożyje) nadzieję trzeba mieć... Ogólnie walka była spoko (gorsze widziałem) Jutro popatrzymy co pokaże MACIEJ ZEGAN ! Dyrb
|
|
Tanie imprezki tylko u mnie. Prócz czarnych (niech spierdzielają do Afryki), czerwonych (wont na Sybir) i białych (na Antarktydę).
|
|
Piwo jet OK Łomża wyborowe - to lubię najbardziej. W innych czuć za dużo chemii.
|
|
Jechałem dzisiaj i jest ok Wcale nie jest za wąsko - calkowicie normalna ulica- tylko kiedyś pobocze było. Koniecznie muszą postawić zakaz zatrzymywania się bo jakieś ciołki stają i ruch się blokuje. I chyba jeszcze nie skńczone bo ciągle tam coś robią.
|
|
Łomża jest niczego sobieale hayniś też jest niezły, ale tyskie ponad wszystkie
|
|
Przeczytaj raz jeszcze co napisałeś <rotfl>. gudrid
|
|
Jak szaleć to szaleć. Poczytałem tego tematu i skoczę do tej kosmetyczko. Niech powiesi mi dwa kolczyki. Tylko gdzie? Może na nabiale?
|
|
Obwodnice łomży da rade zrobic tylko kase trzeba mieć a wszystko sie zrobi nawet most zwodzony jak w Wielkiej Brytani albo cało obwodnice prosto nad Aleją Legionów
|
|
Ja powiem tak Jelenia i rogów jego nie mam. Może na piwo wskoczył do tego ogórdka piwnego na przeciw ratusza poszukajcie jego tam:)
|
|
Witam Tak się wszyscy zajęli krytyką, jakby ktoś ich namawiał do przekłucia sobie języka. Po drugie, post Gośki nie zawiera pytania "Przekłuć język, czy nie...?" tylko prośbę o udzielenie informacji. Tolerancja to bardzo modne słowo. Może by tak się zastanowić...? Nie wiem nic o miejscu, w którym mogłabyś to zrobić w Łomży, ale tak sobie myślę, że ja postawiłabym raczej na jakiś profesjonalny zakład w większym mieście. Nie chcę narzekać na ewentualne łomżyńskie usługi w tym zakresie, ale nie są chyba zbyt doświadczeni. Pozdr. Kasia PS. Moim miejscem na kolczyk była by brew... hmmm.... :)
|
|
No to chciałem się dowiedzieć :) Dzieki felix . Ale troche mnie to przeraża że taki długi most wiszący to chyba po jakimś czasie runie bo po odwodniczy bęndą jedzić też tiry a jak ruszą to napewno po jakimś czasie runie no ja nie wiem zobczym poczekam do 1 kwietnia 2005 jak zaczną robić. Dyrb
|
|
może robin ? to ja :D też gram ale muzyke klubową a nie disco polo :[
|
|
Może to mało ambitny temat, ale potrzebuje rady. Gdzie w Łomży można kupić siarke, potas, itp Zapasy które miałem ze szkoły już sie skończyły ;)
|
|
A będzie wreszcie lotnisko? Powinno być, no i podziemne tunele .... :) Pozdro.
|
|
myślę że twój dzielnicowy będzie wiedział.
|
|
Siemka NAZI!!! napradę jechałem 66 km\h tyle mi suszara pokazała!! i SS-man wlepił mi mandat ! 100 zyli! podkreślam była to niedziela 5:26 rano ZERO POJAZDÓW !! a co do pojazdu to poruszam się starym wv i naprawde kupiłem go okazyjnie ( dobra furka ) czasem tylko nie chce palić ale i tak ją lubię! Pozdrawiam wszystkich którzy chodzą nogami do pracy!
|
|
W dzisiejszych czasach jelenia niezwykle ciężko znaleźć...
|
|
Jak ktoś ci ukradł coś z balkonu albo z mieszkania DZWOŃ 997 POLICJA CZUWA !!!! gudrid
|
|
popieram Dyrb
|
|
Oczywiście Łomża Wyborowe. Patryiotyzm lokalny. Inne piwa mi nie smakują. gudrid
|
|
kaczorek, jade: 27 listopada, wracam 28 4 grudnia, wracam 5
|
|
Gdzie mogę kupić tusz zastepczy, lub regenerowny do lexmarka. Najlepije jak najtaniej ;] Pozr.
|
|
JA WRUCIŁEM ALE PODRÓBA TEZ JEST ! SIEMA WAM WSZYSCY JESTEM SPOWROTEM :d:d
|
|
TRZEBA SKASOWAĆ POSTY I TEMATY TEGO peja. BO TO PODRÓBA !!!!!!!! (........)
|
|
Z tego co słyszałem, to na wiosnę ma ruszyc budowa ronda między browarem i pepeesem, przy blokach na zakręcie na Poznańskiej. Jednocześnie ma zostać zrobiona przebitka przez podwórka na wprost jadąc od strony al. legionów i rozpoczęcie budowy drogi prosto na trasę Łomża - Ostrołęka. Ma zowsze Łomża
|
|
Zobaczymy który z Was mądrzejszy.
|
|
ALE TEN DRUGI TO NAPEWNO KASA TAKI GOŚCIU Z BLOKU I PODRABIA MNIE :( JA JESTEM MĄDRY JAK COŚ !!
|
|
Siemka Jasta!! masz rację Ja akurat muszę pokonywać to skrzyżowanie kilka razy dziennie! To jest JEDNA WIELKA PORAŻKA TEGO MIASTA!! Spróbuj wiechać rano około 7:50 z Poznańskiej na Woj.Polskiego he he he .... POWODZENIA!! Naprawdę jestem ZA żeby coś w tej sprawie zrobić! Wieśmin ma rację!!! To jest bardzo dobry pomysł !trzeba tam zrobić rondo i sprawa się sama rozwiąże! Pozdrowienia z miasta dla Wieśmina 8-)!!
|
|
Siemka Jasta!! masz rację Ja akurat muszę pokonywać to skrzyżowanie kilka razy dziennie! To jest JEDNA WIELKA PORAŻKA TEGO MIASTA!! Spróbuj wiechać rano około 7:50 z Poznańskiej na Woj.Polskiego he he he .... POWODZENIA!! Naprawdę jestem ZA żeby coś w tej sprawie zrobić! Wieśmin ma rację!!! To jest bardzo dobry pomysł !trzeba tam zrobić rondo i sprawa się sama rozwiąże! Pozdrowienia z miasta dla Wieśmina 8-)!!
|
|
1. Tyskie 2. BECKS 3. Żywiec 4. Lech _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
PEJA i peja. to takie dwa w jednym. Nic trudnego zmieniać sobie co chwila nicki, ale po co? To czysta dziecinada. Ja tam wolę jeden swój i basta! Jak dotąd chyba nie napisałam nic takiego czego mogłabym się wstydzić... Właściciele wielu nicków chyba nie zdają sobie sprawy z tego jak bardzo podobieństwo w sposobie pisania jest widoczne...
|
|
Przyznaję Ci Janie W. rację w 100%. No właśnie, a czemu ma miejsce sytuacja opisana powyżej? Odpowiedź jest prosta - Yam Caffe jest jedynym miejscem rozrywki w Łomży o jako takim poziomie kultury, wystroju, żywienia, metrażu itd...(chodzi mi o to, że Yama jest miejscem gdzie najwięcej zostało skonsolidowanych czynników świadczących o atrakcyjności lokalu). Mnie również irytują te wszystkie aspekty funkcjonowania tego lokalu, kóre zostały wymienione przez Ciebie. Ale co zrobić? Dopóki nie powstanie podobny, nowy lokal, to nie ma raczej szans żeby coś zmieniło się w tej sprawie. A szkoda :\ Pozdrawiam
|
|
Jak to nie mozna ? Patrz posty wyzej .
|
|
Do lokalnych drogowców nie możesz mieć pretensji, bo to czy oni wyjadą piaskarkami na ulice nie zależy od nich. Oni dostają polecenia z "wyższej półki", a jak tam (nie wiadomo na jakiej podstawie stwierdzą), że jeszcze nie ma potrzeby by uruchamiać służby drogowe to nasi drogowcy nie wyruszają na miasto... Dyrb
|
|
Dzisiaj jadąc Zawadzką poprzez rondo,od strony Zawad zauważyłem fajną rzecz.Wybudowali nam podrubę Stokrotki hehe...patrząc na nieoświetlony jeszcze neon,na dachu budynku widzimy wielki,zielony napis "...tokrotka" :-) ...no chyba,że to Stokrotka bez "s" na początku hehe Pozdro! (........)
|
|
Autor: 20 Z GÓRKI (---.lomza.rte6.4lan.pl) Data: 28-11-04 17:25 wracając do czarnobyla. to nie była awaria elektrowni, a zwykły błąd mało inteligentnych ludzi. przyszli jacyś naukowcy i coś tam mierzyli (bez obserwacji techników). wyjeli pręty, które spowalniały reakcję, ale debilki nie pomyśleli. otwory, w które były wsuwane pręty pod wpływem temperatury wykrzywiły się i już prętów nie udało się włożyć. wzorowi kandydaci do nagrody darwina. z tego co mi wiadomo czarnobyl to nie jedyna elektorwnia atomowa, która zrobiła boom. była jeszcze wcześniej jedna, ale lepiej zakamuflowano całą sprawę. A to ciekawe z tym dodatkowym boom... Może napiszesz coś bliżej na ten temat? Jeśli już straszyć ludzi, to sensownymi argumentami.
|
|
dzisiaj jest juz caly napis "Galeria Stokrokta" (........)
|
|
No ładnie, doczekaliśmy się pierwszej "Galerii". No Comments... (........)
|
|
Co wy sie czepiacie ? że nie dorobili literki ! 4 to jest Sobota będziesz wszystko to co wam do życia potrzebne ! a podróbe pisze się przez ó a nie podrube !!: ) ( Powiedzmy że to zemsta za te poprawianie mnie!
|
|
Ja bym proponwał aby ktoś chwycił za kamere i nagrał to całe otwarcie. Napewno bedzie kupa śmiechu ;]
|
|
kaczorek, kiedy jedziesz do wawy?
|
|
Sparwa UFO - to nie sprawa wiary , ale wiedzy. A więc: Co na ten temat już wiecie? Dyrb
|
|
Pozdrowionka dla całego Forum...!! Z tego co ja wiem to napewno będzie stoisko TRIUMPH-a z bielizną a co do reszty to się zobaczy w sobotę(chyba)??? 8-)
|
|
A ja słyszałem że ma tam być filia Gabsa
|
|
A nikomu z władzy nie przyszło do glowy, żeby przygotować na rynku kawałek terenu i wsadzić tam prawdziwe, żywe drzewko. Co prawda drzewo rosnie powoli, ale już za kilknaście lat byłoby na czym wieszać i światełka i ozdoby.
|
|
Może już znacie, ale podzielę się... posiada kość - magnat pożegnanie Piotra po francusku - papier obuwie Haliny - halibuty niewielki Rosjanin - mikrusek mała Turczynka - miniaturka pojemnik ze zjawami - koszmar człowiek bez mebli - persona non grata tajemnica Arkadiusza - sekretarka pożegnanie z chińskim specjałem - Paryż przystań pieniędzy - portmonetka pytanie, czy coś jest niedrogie - czytanie egoistyczny stosunek do wieprzowiny - maszynka dźwięk z koszmaru - maraton reklama proszku OMO - omotanie zachęta dla starszego człowieka, aby pił przez słomkę - Stary Sącz bat Celiny - celibat sznurek pochodzenia zwierzęcego - kotlina nowe pieniądze - kasanowa człowiek z niedopałkiem - mapet dostawca propanu - gazda kot Pameli Anderson - pampers dwa wypalone papierosy - parapet płacz we dwoje - parlament Pakt Atlantycki dla grodów - natomiast aktorka grająca perfidne role - grachamka skrzyżowanie kota z papugą - kotara gdzie on patrzy? - kajzerka dawne zwyczaje - ekstradycja prośba o jałmużnę - panda zaproszenie do spania - Honolulu roztańczony dezodorant - fabryka oszczędzanie po staropolsku - domieszka Najwyższa Izba Kontroli grających w pokera - piknik człowiek posiadający mydło lub dezodorant - fama zagrywka szachowa na parkingu - parkomat ... i dodam coś od siebie: wycofanie - idol do swojego fana w liczbie mnogiej listopad - list od Pana Boga gazyk - piecyk gazowy na skróty kontroler - haker "pędzlujący" konta klientom doniczka - coś "do niczego" rodzaju żeńskiego Pozdrawiam
|
|
Racja, była... ;) Jechałam dzisiaj Szosą Zambrowską. Jeśli to jest nowa świeżutka nawierzchnia to nie wiem gdzie oni wszyscy się tego uczyli. Chyba na Ukrainie. Drogi tam są tragiczne, nawet nieopodal stolicy, zbliżamy się, oj zbliżamy...
|
|
a z kad ludzie maja miec kase jak tej kasy nie ma nie wiedzisz tej biedy ktura panuje w okolo sa osoby kture maja kase ale oni Ci nie dadza
|
|
Może na rynku zrobić Małpi Gaj ?? a Na Środku Choina ale prawdziwa z korzeniami i by rosła jeszcze wyżej hehe !
|
|
slon o inicjale C. - Słońce super tura (np. wyborow) w jezyku mlodziezowym - kultura mistrz z flamandzkiego - flamaster ksiaze z czkawką - książeczka
|
|
tak już było i była kicha z czerwonyminosami w środku
|
|
A mi się choinka podoba Jest SUPER Świątecznie
|
|
ostatnio na mtv-jackass była relacja rajdu Gum Ball 3000, w którym udział wzielo okolo 100 samochodow marki ferrari, porsche, jaguar, bentley itp. 4 zabawnych typkow opowiadalo trase rajdu, gdzie mowili m.in. o polsce przez ktora przejezdzali, mowili ze jada przez litwę rosje, finlandie szwecje danie do anglii. Na konturowej mapce polski pokazana byla droga ktora jechali i jestem pewien ze wiodla ona przez Łomżę. faktem jest ze jechali w nocy ale czy ktokolwiek widzial lub slyszal cos o tym????????
|
|
czy jest na terenie łomży internet radiowy ? jak ktos cos wie to niech da znac narka :) dzieki!;)
|
|
Jaki ten Stary Rynek przed przebudową był, to był. Było dużo zieleni, a że pito przy okazji trunki mocniejsze niż woda, to od tego jest straż miejska i policja. Teraz jest to pusty plac, jeden z wielu, niczym się szczególnie nie wyróżniający. Chociaż kto wie. Z ust rzecznika prasowego, tutaj cytat: "Jak zdradził Radiu Nadzieja Jarosław Koszewski hitem tegorocznych świetlnych dekoracji w Łomży ma być ozdoba miejskiego ratusza - będzie to coś w stylu renifera". A więc będzie to coś w stylu jelenia, renifera, może żyrafy lub słonia z gwiazdkami, drzewkami i licho wie jeszcze z czym. Zapewne będzie to świecić, mrugać a może nawet spiewać. Mnie to się kojarzy z kiczem w stylu "Jelenie na rykowisku". Młodszych informuję, że były to makatki z malowanym jeleniem i sosenkami w tle. Poza tym uważam, że od rzecznika prasowego wymaga się jasnych wypowiedzi, szczególnie przed mikrofonem i kamerą.
|
|
A gdyby ktoś chciał posłuchać złotej wypowiedzi rzecznika to zapraszam tu: Wiadomość pochodzi ze strony: www.radionadzieja.pl
|
|
Siemka all!! szczególne pozdrowienia dla RYSKAGO!! texty zaj....!! Dawaj więcej he he he ... Niechcę być rasistą ale... Ilu Żydów wejdzie do dezodorantu?? 8 x 4 !!!
|
|
Siemka !!! Śledczy ma rację z tą fontanną było czadowo można było spokojnie posiedzieć a menele mieli swoje miejsca przy hali targowej i wcale nie sprawiali kłopotu ... może od czasu do czasu któryś się tam przekimał na ławce . Teraz ten plac czerwony to wygląda jak półtora nieszczęścia i poza sylwestrem pod gwiazdami i teatrem w walizce nic się na nim nie dzieje.Menele dalej na nim siedzą i popijają tak było jest i będzie.Dlatego zamiast robić tę mini pustynię w centrum , może ktoś z ratusza ruszy głową i zrobi coś w tej sprawie!Nie musi być tak jak było ale można coś pomyśleć o jakiejś fontannie jakiś ławeczkach w starym stylu( jak na farnej na przykład ) żeby było jednakowo! W innych miastach jakoś STARE RYNKI się dobrze sprzedają zawsze jest dużo ludzi nawet póżnym wieczorem! Dlaczego tylko Łomża jest zawsze takim miastem w którym nic się nie udaje , nic nie można zrobić ,nikt nie chce tu zajechać, popatrzeć chociaż chwilę ,miło zapamietac... bo mamy zamiast STARÓWKI plac czerwony a to jakby nie było nikomu dobrze się nie kojarzy!! ZRÓBMY COS W TEJ SPRAWIE!! jeszcze raz gorąco pozdrawiam wszystkich Łomżyniaków!
|
|
A o której godzinie można się spodziewać otwarcia. Ponoć o 9.
|
|
Jest i to dużo niezaleznych Łomżynskich stacji. Przynajmniej było ok 2 lat temu, kiedy moje łącze nadawało się jescze do słuchania radia. a pozatymz oficjalnych jest napewno RN i BAB
|
|
Może nie wszyscy ale dużo osób, choć na roku jestem jedyny....
|
|
Są radiowe ale to badziewie mój kolega chciał mieć radiówke ale wycofał sie ! a teraz kupuje kompa nowego razem z netem na 2 lata predkość 128kb i 25zł miesięcznie !
|
|
Już tyle razy o tym pisaliśmy...Menele zawsze byli, ale jakoś nie zauważyłem żeby kogoś zaczepiali ot, taki folklor więc to tylko wykręty "władzuni". Przedtem przynajmniej sie chowali po krzaczkach, a teraz siedzą jak na czerwonej patelni, na której w lecie parówa, w zimie ślizgawa. Do występów idealnie nadaje się Plac Zambrowski- tylko trzeba by go też jakoś zrobić to i klerycy mieliby jakąś rozrywkę (np.lornetka przez okno) bo bloków tam specjalnie nie ma. Dobrze sobie czasem pogdybać....
|
|
Bendą tam kamerki w tym sklepie ??? jak nie to wyjde z cało kurtkie batonów i cukierków ;)
|
|
OOOOO TO niezle bedzie git jak w Liderze na początku torebke słodyczy wyniosłem :-) a tu bedzie karton i jeszcze wezme napoje alkocholowe jak dobrze pujdzie :-)
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Eeeee mnie to już nic nie pomoże, aż się boję zerkać do lusterka, żeby nie wywołać efektu bazyliszka hehe
|
|
Bo o tej porze się śpi, a nie siedzi w wannie. Nooo chyba, że się komuś przysnęło w wannie... Brudny do pracy, a fe!
|
|
W makro wynieśli nawet telewizor 29-calowy... A jak? W pudełku... po chipsach CHIO. Polak potrafi
|
|
A może byś pomyslała o ludziach, którzy w nocy z pracy wracają? Byłoby zacnie. Straszna lipa z tą wodą. Płacisz a nie ma. Oszczędność? Co do oczyszczenia chyba jesteśmy w regionie o bardzo czystej wodzie lecącej z kranów. Herbatka nie jest mętna jak w Białymstoku, nie śmierdzi jak w Krakowie.... może nie jest źle ;)
|
|
To nieźle musieli palić głupa, karton chipsów jest bardzo lekki, więc już widzę oczyma wyobraźni jakie musieli robić beztroskie miny i starać się aby ich ruchy były swobodne aby nie zdradzić się, że niosą coś cięższego niż wskazuje nazwa na kartonie. Oj Polak potrafi...:)))
|
|
Z krakowskiej wody nie korzystałam, ale z białostockiej nieraz i przyznaję, że jest okropna. My Łomżanie mamy to szczęście, że wodę z kranu mamy zacną. Nie wiem jak bardzo jest ona czysta, ale ja, jako jej użytkownik, jestem bardzo zadowolona :)))
|
|
kiernek, nie musisz czytac postów, które Cie nie interesują. Mysle, ze poziom tych postów nikogo nie razi. (nie wspomne tu o wypowiedziach mniej górnolotnych lub przeciętnych inaczej). Moze nie wszyscy czytają ogłoszenia. Wydaje mi sie jednak, ze posty są bardzo widoczne i stad pewnie pojawiają sie posty o tej tematyce ( tez jestem autorem). Bynajmniej nie zamierzam rezygnowac z pisania postów w temacie jaki mnie interesuje tylko dlatego, ze Ciebie to razi.
|
|
SxxxK, wiesz z tym "wszyscy" to poniekąd lekka ironia. Zdziwiło mnie to, ze prawie nikt nie jezdzi do Wawy. Moze nie ma sie czemu dziwic, w sumie to blizej, wiec pewnie wygodniej. pozdro
|
|
Tak, nasza kranówa jest najlepsza. Z niejednego kranu wode piłem i wiem co mówie ;)
|
|
Z całym szacunkiem News, wybacz, ale stanie z puszką i nagabywanie przechodniów na pewno nie jest zajęciem przyjemnym. Poza tym Chłopak adresował posta przede wszystkim do tych, których stać na wrzucenie czegokolwiek: "Jeden facet powiedział mi że tu cyta "nie lubie biednych dzieci", a słowa sam jestem biedny to było normalne a szczególnie u ludzi którzy nie wyglądali na takich. Co się dzieje ze wszystkimi??????????????" Rozumiem Jego rozgoryczenie Pozdrawiam
|
|
Popieram sprawe !!!
|
|
Psia kość! Znowu się okaże, że w tej Nowej Hucie to same agresory siedzą! A ja mówię veto! Bijąca babcia może trafić się w każdej części Polski. A co do znajomości kobiet - przecież Wy, Meni, chcecie nas takimi widzieć więc co się dziwicie, że my takie zagadkowe... PS. A czy wiecie, że największą tajemnicą kobiety jest... brak tajemnicy???
|
|
Hehe vivezowi sie chyba nudziło, a co do wody to mamy można powiedziec mineralną w kranach w porównaniu z innymi miastami, u nas ładniej pachną niektóre scieki niż w niektórcyh miastach kranówka.
|
|
News Mnie to nie razi. Aczkolwiek uważam że nie po to powstało forum by dawać na nim ogłoszenia. Specjalnie powstał do tego darmowy dział jakim są ogłoszenia drobne.
|
|
no i ma swojego bloga :) http://bartus144.blog.onet.pl/ przepraszam wszystkich za zniesmaczenie po ewentualnym przejściu pod podany link gudrid
|
|
hehehe chcesz przez to powiedziec ze to byl twoja pierwsz i ostatnia wizyta w galeri?:) hehehe nie no ochorna zawsze wykazujesie inteligencja:) proponuje dac to odrazu do uwagi :) to moze znowu lomza bedzie w TV
|
|
Zastanawiam sie jak na te tłumy zareagują nasi pseudokupcy?! Jak widać w naszym mieście jest brak rozrywki i takową tworzy nawet otwarcie takiego czegoś jak Galeria Stokrotka. Ciekawe jak to będzie wygladało za kilka lat gdy pomiędzy Sikorskiego - Zawadzką - Wyszyńskiego będą otwierać prawdziwy matket - Tesco. A do Stokrotki wybiorę sie po niedzieli, wtedy będą tam napewno mniejsze, choć nadal duże, tłumy. gudrid
|
|
patrzcie na te foty z otwarcia ooo **** POWAAAAZNE buaahahahahahaa po co takie babki co ledwo na nogach stoja sie tam pchaja ludzie jaka wiocha hahaha!!!!!
|
|
Hahahahaha ryba(k) ma racje normalnie jak w sklepie GS w Konarzycach :-) hahaha stare babki ledwo stoją na nogach i ledwo żyją i się pchają w ten tłum :-( no napewno połowa tych ludzi co tak czekali na ten sklep to starzy ludzie albo wieśniacy jak w konarzycach albo jeszcze gdzieś w na bezludziu ;-)
|
|
NO tak ja wole już Niemiecki Mój ojczysty język !!-!! To może jak juz pisze po tym polsku to w nastepnym poscie napisze dobrze i poprawnie może być ?
|
|
autobusy jezdza jak chca za pozno albo za wczesnie przyjezdzaja na przystanek Kontrola sprawdza bilety na opak czasami sie "przyczepia o ........" ligitymacje, ze nieposteplowana itd. nie ma co pisac bo nie ma sensu gudrid
|
|
NO jak nie pracowały Łomżyńskie firmy !!-!! Pracowały i to kilka, jedna to mój wujek w niej pracuje w takim zakładzie c.o. i kanalizacji . Robili dla stokrotki kanalizacje deszczową i zakładali w srodku centralne ogrzewanie. A Co ci ze Makbud tam pracował ??????? haha makbud to sie zajmuje drogami i innymi może chyba że położyli chodzniki tam.Ale głównym Wykonawcą jest Henpol z Poznania. ( chyba cos takiego ) Inspektor Budowalny Czuwa !
|
|
Tia, Wafel ma rację. W społeczeństwie, gdzie każdy uczony był od dziecka kombinować (i kraść do tego), takie okazje jak pączek za 35 gr (zamiast 1,50) warte są stania od rana w kolejce. Coraz trudniej kraść i oszukiwać w normalnym coraz bardziej kraju, więc ludziki wietrzą tylko wszelkie okazje - i jak już takowe są, to chcą być pierwsi, jedyni i najlepsi (jak ten facet od samochodu). Smutne & prawdziwe.
|
|
Mogli by postawic jakies CENTRUM ROZRYWKI kregle, bilard, gokardy, tennis, boisko kryte do gry, lodowisko, moze cos podobnego, aby zapomniec o ....... .
|
|
Pierwszy raz zdarzyla mi sie taka sytuacja, wiec nie bylem do konca przekonany co moga, a czego nie moga zrobic i wogule lekki stres byl. Nastepnym razem bede juz wiedziec ;)
|
|
kalendarz to kolejna jaźń Bartusia vel Śledczego vel Barteza vel .......... Ma zowsze Łomża
|
|
Kamieniołomy by się przydały.
|
|
fajne teksty , najbardziej podabają mi sie opisane wrażenia śledczego. A sklep oczywiście czysty ,ładny ,na poziomie ale niestety nie jest tani. Ceny wyższe niż w osiedlowych sklepikach. Będzie klapa jak nic.
|
|
No cóż otwarcie jak otwarcie ale jakoś korzyść miałem jak poszedłem bo jeszcze mi się nie zdarzyło że mogłem obmacywać i dotykać jakieś 16 latki pupę ;-) i to bez przypału. A ceny no tak jak wszędzie jakoś nic szczególnego dziś też byłem i ….
|
|
No bo zacząłem pisać powoli ,dokładniej, i staranie pisać no ale te moje dobre pisanie mnie trochę męczy He He. A jak napisać jakiś Nick np. jak Grzesiek_Mazurek napisał mój Nick śledczy pogrubiony jest to jak to zrobić żeby tak każdy Nick który napisze to żeby był pogrubiony ? A i nie wiem jak wstawić fotkę pod postem jak niektórzy mają Np. Tiger albo Grzesiek_Mazurek by też chciał mieć jakieś małe zdjęcie : - )
|
|
Admin jeśli niechcesz zrobić własnego czatu albo usunąć tego obrazka czt to wez wstaw ten link jak sie kliknie na ten obrazek czat to bedzie to co pisze a link daje tutaj mozesz wstawić ten link
|
|
To wypad z stąd nikt Cię tu nie potrzebuje KALENDARZU przedpotopowy, a po tym co napisałeś o Ameryce i jak napisałeś to myślę, że będziesz miał tam duże perspektywy wielki Amerykańcu, kartonów tam nie brakuje HEHE. Będziesz chlubą naszego narodu BURAKU PASTEWNY !! :D.
|
|
A co ty chcesz konstruktywnego wymyślać jak nikt nie pyta mieszkańca o zdanie tylko pan architekt sobie coś umyśli i robi, a może by tak zrobili ankietę na temat projektu, który wymyślili, ludzie by sami mogli ocenić to, co ma zostać zmienione w mieście, no, ale, po co przecież przyjdą inni i zrobią po swojemu!!!! Właśnie o to chodzi, że my i nasze zdanie nie liczy się dla naszych władz, więc pozostaje nam tylko ponarzekać na to, co już zrobili. A co do Ciebie KAKENDARZ to naprawdę spadaj z tego miasta jak Ci się nie podoba.
|
|
HAHAHAHA JACIE CO ZA TEMATY HAHAHAHAHAAAA
|
|
Poprawiaj bartez, ale żeby od razu grabosia? Graboś spox.... Każdemu się zdarza. A co tam u DJ'ów? Szczególnie u DJMarszała - to ten chwast co mail'e do ludzi na priva rozsyłał. Twardziel he he ... :)
|
|
A fe , jak mozna narzekac na Spoldzielnie zarzadzana przez tak genialnego Prezesa. Toz to Napoleon naszej spoldzielczosci( oczywiscie chodzi tylko o wysokosc Prezesa). Chyba wszyscy znaja etapy kariery Prezesa- od komuny do komunii. A tak ogolnie to chyba zabraklo taczek w Lomzy!!. gudrid
|
|
A ŁKS w jakiej jest lebeli ? w 4 czy w 3 lidze ? i ile ma punktów ? A widziałem wasz miejski stadion Bardzo piękny ale mało kolorowy jest i bardzo nizutko jest . Pozdro Dla Mojego brata Bartka ( śLeDcZeGo )
|
|
drugie pasmo mają za dwa latka robic..... gudrid
|
|
he.. ale niektórzy naiwni, houser człowieku ani mnie Ledzioszek nie obchodzi ani stadion , ani ŁKS, , temat podałem wyłącznie do ujrzenia tych komentarzy twojego też m.in "Antek" był z was najbliżej zrozumienia problemu
|
|
Swięta, święta - coraz smutniejsze wizualnie (nie rodzinnie na szczęście) w naszym Mieście. Coraz mniej blichtru- coraz ciemniej wieczorem, smutniej..... A może by tak ogłosić konkurs - z nagrodą!! - na najciekawsz ozdobienie witryny sklepowej, domu itd.. Chyba to byłoby taniej niż zakupienie ozdób wiszących gdzieniegdzie nad uliczką - mieszkańcy mieliby frajdę- a oko też byłoby na czym zawieśić!! I byłoby kolorowo, radosnie - a to się udziela.... A co do choinki - przydałaby sie faktycznie taka co mogłaby sobie rosnąć w tym miejscu - na stałe. Może byłaby mniejsza - ale wzrastałaby razem z nami.
|
|
Chcesz mieć udaną wigilię - móc się czymś ważkim poszczycić - znam na to sosób. W bieganinie za światecznymi prezentami dla bliskich - pomyśl o tych - mniejszych braciach - bardzo skrzywdzonych przez nas - ludzi. Mówię tu o tych - co nie krzyczą nam o swojej krzywdzie, o zranionych uczuciach - tylko cicho skomlą w schronisku łomzyńskim. Pomyśl - czy mocno uszczupli Twój budżet - kupiona paczka karmy dla piaka??? A on pomerda ogonem - i szepnie coś miłego w noc wigilijną. To tak blisko - nie mów, że nie masz czasu!! Warto poświęcić tę chwilę - a może zyskasz przyjaciela??? A to jest bezcenne!!! Życzę wielu przyjaciół i ogromu życzliwych serc w te nadchodzące święta. Pamiętając o maluczkich - stajemy sie wielkimi!!!
|
|
a ja się wzielam na sposób - rezygnując z ich usług , napisalam pismo wyszczególniając od jakiego dnia , z czego rezygnuje - kazalam sobie pokwitować i niech się bujają .
|
|
w telepunkcie zawsze byl syf Kobieta taka w okolarach co tam pracuje to nawet nie wie jakie modele telefonow ma we sprzedarzay. Na monopoliste tak szybko sie nic nie poradzi. Bylo wiele postwo na ten temat
|
|
ryskago : Dzięki za pozdrowienia. A tak na marginesie, to skąd wiesz, że nie mieszkamy blisko siebie ? A może tuż, jak w tej reklamie Neostrady TPsa ? ;) Ja wiem przynajmniej, gdzie pracujesz. matka2005 :to już jesteś matką, czy dopiero zostaniesz w 2005 roku? Pozdrawiam wszystkich maniaków komputerowych, którzy zaczynają dzień od odpalenia swego szumiącego przyjaciela .Tych,którzy nawet padnięci po zwariowanym, napiętym dniu przed snem jeszcze sprawdzają pocztę i wchodzą na 4lomza.pl/forum, zeby zerknąć, czy coś ciekawego się pojawiło. Miłej reszty weekendu. P.S.Włączcie dziś koniecznie Trójkę, leci Top Wszech Czasów. www.radio.com.pl/trojka/markomania/
|
|
No wiecie ja się już tym nie przejmuje że te TELEBADZIEWIE ma takie usługi jakie ma to jest takie jedne małe gówno i szajstwo Moi rodzice czekali 2 miesiące żeby nie być już w TP i jeszcze chodzili z 3 razy i się pytali czy może zostaniem jeszcze unich no wkurzające ale odłączyli ten telefon i Mamy w Szeptelu i jakoś nie ma takich bajerów jak w TP i rachunki są tanie Np. Teraz rachunek przychodzi 24 zł a w TP był 80 zł to chyba jest różnica :P Polecam Szeptel . już nic nie mówię
|
|
Ja nie mogę mieć psa :- ( bo brat Alergik i jeszcze rodzice nie pozwalają : -( a bym chciał mieć psa bo lubię zwierzęta …
|
|
matka 2005 a Ty oprócz dopingu i dobrego słowa co robisz dla ożywienia naszego miasta/osiedla ? Czytam Twoje posty z uwagą - jest w nich wiele mądrości, ciepła ... Może chcesz coś zrobić lub robisz? ... Pochwal się ... lub dołącz do maluczkich (jak ja) i zacznij coś robić w swoim najbliższym otoczeniu .... PS chyba, że matczyne obowiązki nie pozwalają Ci na działanie ... :)
|
|
Pomysł z lodowiskiem mi się bardzo podoba, ale prawdziwym. A fontanna już jest przed WSA :P. Pozdrawiam. http://student.wsa.edu.pl gudrid
|
|
Chyba już nas zostawili:)
|
|
Nie chce mi się powielać-słusznych z resztą-argumentów krytyki tejże "ścieżki",a powiem tylko tyle,że po jej "zmodernizowaniu" przejechałem tamtędy góra 3 razy...i więcej nie zamierzam. Nie będę też pisać o swoich odczuciach,czy też ewentualnych pretensjach do władz miasta za tego bubla,bo musiałbym tego posta zalać potokiem niecenzuralnych słow,a to przecież porządne forum. Po prostu pozdrawiam wszystkich tych,którzy z powstaniem tej żenady zwanej Szosą Zambrowską,nie mieli nic wspólnego. :-) już nic nie mówię
|
|
Albo jak znajdzie cos, co pozornie bezsensowne, jest setki razy mniej debilne niz obecne tematy na 4lomza... ------------ Szybkościomierz samochodu Bormana pokazywał 120 km/h. Obok szedł Stirlitz udając że nigdzie się nie śpieszy * Stirlitz zobaczył jak banda wyrostków pompuje kota benzyna. Kot wyrwał się, przebiegł kilka metrów i upadł. Benzyna się skończyła - pomyślał Stirlitz. * Stirlitz kopnięciem otworzył drzwi i na palcach, cichutko zbliżył się do czytającego gazetę Müllera. * Stirlitz migiem uciekł przez okno. Mig skrył się w chmurach. klaniam sie nisko i pozdrawiam Indar
|
|
Niby śniego nie ma, ale się obawaim, że jak zacznie padac sniego to metr puchu będę przed odmem miał. Coraz dziwniejsze zjawiska w polsce zachodzą: - Churagany - Tromby powietrzne - Trzęsienia ziemi - a teraz święta bez śniego;) Dyrb
|
|
Stirlitz szedł ulicą, kiedy z tyłu rozległy się strzały i tupot podkutych butów. - To koniec - pomyślał Stirlitz wkładając rękę do prawej kieszeni spodni. Tak, to był koniec. Pistolet nosił w lewej. Stirlitz wie. Muller nie wie, że Stirlitz wie. Stirlitz nie wie, że Muller nie wie, że on wie. Ale Centrala wie... Mueller wiedział, że Rosjanie, zamieszawszy cukier, zostawiają łyżkę w szklance z herbatą. Chcąc sprawdzić Stirlitza, zaprosił go na herbatę. Stirlitz wsypał cukier do szklanki, zamieszał, wyjął łyżeczkę, położył ją na spodeczku, po czym pokazał Muellerowi język.
|
|
adamus - mów mi mamo!! graboś - jak byłeś mały chciałeś mieć psa - teraz nie musisz go brać do domu - ale zapewnić chociaż jednemu pomoc- one tak proszą. jcb16 - możesz mieć psa - ba i rodzice na to pozwolą - weź pod opiekę jednego ze schroniska. On tam będzie non stop - ale będzie twój. A Ty będziesz się nim opiekował- przynosił mu smakołyki i - przede wszystkim odwiedzał! Czekam na inne zdłoszenia chęci pomocy mniejszym braciom - Kochani spieszcie się - święta tuż, tuż!!!
|
|
Grzesiek_Mazurek: Aniele Boży Stróżu mój Ty zawsze przy mnie stój...
|
|
Czytam te przestrogi jak wersety Apokalipsy... Święta uznaję tylko w Domu Rodzinnym, nie żadne Zakopane i takie tam. Faktem jest, że bardziej cieszą kiedy w domu są dzieci. No i wspólne śpiewanie kolęd - bez tego ani rusz. Pasterka u Dominikanów... Chciałoby się, ale przy dzieciach raczej niewykonalne, gdyż trwa na bidę ze 4 godziny Pozdrawiam świątecznie
|
|
Trochę inaczej widzę ten problem. Prawda leży jak zwykle po środku. Nie byłoby większego problemu, gdyby wzmiankowany teren został udostępniony/sprzedany komuś, kto ma chęć coś z nim zrobić. Tylko: 1.niech to odbędzie się w UCZCIWYM przetargu, a nie w wyniku układów i znajomości, bo tym śmierdzą na odległość panowie Sroczyński i Kosiorek od kilku już lat, 2.gdyby ratusz pomyślał, to klub mógłby mieć z tego korzyść, jeśli w umowie zagwarantować jakiś datek na rzecz ŁKSu (nie wiem jednak, na ile jest to możliwe), 3.niech UM pierwej zapewni kibicom jakieś inne miejsce w okolicy jako parking dla ich samochodów w czasie rozgrywania meczów przez drużynę ŁKSu, 3.niech UM udostępni ŁKSowi jakiś plac zastępczy, na którym można stworzyć boisko (jeśli znajdowałoby się ono bliżej tzw. centrum miasta, to byłoby to nawet korzystniejsze dla młodych piłkarzy, którzy nie musieliby się telepać aż na Zjazd - tylko jakoś wątpię w znalezienie takiego miejsca w Łomży...), 4.Bogiem a prawdą - od kilku już ładnych lat tam nic się nie dzieje! Chociaż przepraszam! Kilka razy widziałem wypasające się tam konie. Więc nie bądźmy psami ogrodnika i nie potępiajmy w czambuł wszystkich bez wyjątku pomysłów na zagospodarowanie tego NIEUŻYTKU, bo boiskiem raczej trudno to nazwać...
|
|
frotka: Skoro tak, to chodź ze mną na te łyżwy hehehe 4lomza pomaga mi przeżyć dzień w pracy. I co by nie mówić na temat tego forum, to ja Wam powiem: lubię je, powiem więcej: jestem nałogowcem i .... gdybym ci ja miała w chaupie interneta, to bym przypaliła mężowi kotleta hej PS. Mamy od niedawna forum nowohuckie, ale daleko mu do tego. Może pomożecie kiedyś mi je rozruszać? Kto wie... gudrid
|
|
jest stronka... VVVVVV. nazwaklubu . polska ;]
|
|
albo moim :D Dyrb
|
|
Treść jest ukryta
|
|
A mianowicie co oznacza skrót "eof". Ciekaw jestem kto wie ?. (4) gudrid
|
|
wezme od wujka merca pojedziemy ... hm .... gdzie mamy jechać ? żeby było Lotnisko to by tam se można było palić gumke no cóż niechcecie Lotniska to nie zrobio hehe pojedziemy do lasu i bedziem ziemie wyrywać kołami albo palić trawe :D
|
|
ja patrzyłem przez Winamp a i gów*** działa te TV gudrid
|
|
Wejdź na tę stronę, coś tam znajdziesz: http://dobreprogramy.com/index.php?dz=1&t=66
|
|
eeeee no Stokrotka ładniejsza jest niż Biedronka obok DOmaxu i na mieście Stokrotka jestes teraz najładniejszym sklepem w mieście eh może zrobio te Tessco :P
|
|
Autor: Dzierzgo$ (---.elomza.pl) Data: 19-12-04 19:19 Wszyscy tak czekali aby wreszcie wybudowali tą stokrotke i co ?? Wybudowali i to zupelne dno!! a gdzie argumenty potwierdzajace teze? Dlaczego dno?
|
|
Spojzcie na te schody z innej strony. Sa bardzo praktyczne, mozna na nie wejsc i zejsc:) Mysle ze caly kraj nam zazdrosci:)
|
|
sklep lśni nowością, ale na stoiku monopolowym puste pułki jak w czasach PRL-u.
|
|
Również odnoszę wrażenie, że kulutra w naszym mieście jest traktowana jak piąte koło u wozu. A co do muzeum, to nie tylko brakuje pieniędzy na bieżącą działalność, ale bardzo zastanawiający jest też brak działań ratusza w sprawie poszukiwania nowej siedziby dla muzeum (obecny budynek wkrótce trzeba będzie zwrócić kościołowi ewangelickiemu). Swego czasu włodarze pilnie poszukiwali budynku, w którym muzeum mogłoby wreszcie swobodnie się rozwijać. Sprawa wydawała się bardzo pilna, gdyż pojawił się nawet pomysł adaptacji Hali Targowej. Nagle wszystko ucichło, a apele dyrektora muzeum do ratusza pozostawały bez odpowiedzi. Urzędnicy argumentowali to tym, że pisma były kierowane do niewłaściwego wydziału i właściwie lądowały w koszu. Taki bałagan i ignorancja urzędników to kolejny dowód na to, że certyfikatem jakości ISO można sobie najwyżej tyłek podetrzeć. Nie wiem czego potrzeba, aby wreszcie kultura zaczęła być doceniana i należycie traktowana w naszym mieście.
|
|
W Święta brzuszek puchnie a nie głowa chyba, że nad tym pracuje "druga połowa". A wtedy loki i zwoje mózgu się prostują I myśli o spokoju wiecznym w sercu się lokują. Dyrb
|
|
Vlad, to jest komponowanie, a nie wklejanie byle jakiego obrazka i byle kto tego nie potrafi. Kto tu ma do Ciebie pretensje, pomogłeś w dobrej wierze bo jesteś człowiekiem szczerym i uczynnym, a Ptysiu i Polak zaczęli śię popisywać co potraią. Nie zrozumiałeś Mnie. Byłbym ostatnim człowiekiem gdybym miał do Ciebie jakiekolwiek i o cokolwiek pretensje. Pozdrowienia.
|
|
Usuń, opatrzył się już.. Ale nie wklejaj nowego, plizzzzzzzzzzzzzz! ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
a to może reklama kandytująca Leppera na prezydenta :> ludzie przu urnie <lol> Dyrb
|
|
Dla Ciebie Rysiu zarazę znajdę specjalną do Ciebie dostosowaną żebyś jej krzywdy nie zrobiła:D pozdrówko - zmykam dziś
|
|
Lokal jest otwarty codziennie, do 22:00. Został niedawno otwarty, więc logiczne jest, że mało ludzi o nim wie. Na brak klientów jednak nie narzekają. Ostatnio widziałem tam tylko jeden wolny stolik. +polak+ pomyśl w końcu. Przecież dużo ludzi zamawia pizze przez telefon z dowozem, albo po prostu zamawiają i przyjeżdżają po nią sami. To, że lokal świeci czasami pustkami, nie znaczy że nie ma klientów. Nie mów, że nikogo tam nie ma, że nikt tam nie chodzi. Siedzisz w środku od otwarcia do zamknięcia? Wow, chyba masz dużo wolnego czasu... Ale Ty ***** masz problemy człowieku... Tom
|
|
to teraz bedziecie sie tu uczyć.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |