Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Białystok to nie Rzym, Via Baltica może ominąć to miasto! |
Czytając forum uświadomiłam sobie, że kilka chwil wcześniej skojarzyłam Abcd z tymi wszystkimi dj-ami i dlatego tak zareagowałam. Zwracam honor. Już kiedyś była dyskusja na temat niekomentowania tematów które nas nie interesują. Może by tak wziąć to do siebie...? Pozdr. Kasia
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Białystok to nie Rzym, Via Baltica może ominąć to miasto! |
qrde to ja juz wiem dlaczego mam zaklocenia na tym pasmie do 18:00.... poprostu radio wie co ma grac. Lubie starsze kawalki, ale nie caly dzien i nie w momencie kiedy jade samochodem. Wiecej luzu bracia z radia BAB - jak to mowia.. ...a na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści...
|
|
"Jeden lubi ogórki,drugi ogrodnika córki" i wszystko w tym temacie.
|
|
To się nazywa zauroczenie. Przejdzie Ci :). Jak byś ją poznał bliżej, pewnie już by Ci się tak nie podobała :).
|
|
szczerze mowiac nie wyglama najgorzej drogi kolezko chyba mnie sie tak wydaje ale nie ejste zle. mozesz sie o tym przekoanavc jesli chcessz..... :p pozdrowioanka ----------------------------------------------------------- Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią
|
|
Polecam ksiązki Pratchett'a - to jest coś - z Neil'em Gaiman'em stworzyli "Dobry Omen" - świetna opowieść o końcu świata, hordach i niekompetencji dobra i zła. Sam stworzył "Świat dysku" i kilka innych serii. Pod płaszczykiem humoru i lekkiej bajki ciekawie przemyca i przerysowuje rzeczywistość. "Nadmiar demokracji to anarchia"
|
|
Jak uczniowie nagminnie przeszkadzają na lekcji (spóźnienia, telefony) to może to i dobry sposób. Zapłaci taki deliwkent kilka razy i przestanie. Ci, którzy umieją się "zachować" raczej nie zapłacą.
|
|
Hehehehehehheh .... no to w ekonomie doszło już do tego że są opłaty ciekawe która\który to profecor\profesorka wpadła na taki pomysł....
|
|
A w ogole to sprawa jest bardzo prosta. Nocne lokale sa dla osob doroslych - osoba 18 letnia moze i jest dorosla w switle prawa, ale mentalnie i psychicznie jeszcze nie, chociaz zdarzaja sie mlode osoby o dosc dojrzalych umysle - tak wiece wiek 21 lat jak najbardziej na miejscu. Do lokali nocnych w ogole powinien byc zakaz wpuszczanania osob maloletnich. Kontrole w lokalach guzik daja, bo kontroluja tylko czy osoba niepelnoletnie w lokalu pije alkohol, a jak nawet siedzi cizia 14 letnia przed piwem i podchodzi Pan z komisji alkoholowej to ona mowi ze to nie jej piwo tylko kolegi i po sprawie. Inna sprawa ze w wiekszosci wypadkow te gowniarstwo napija sie tanimi trunkami przed knajpa, bo za 4 zlote w sklepie ma pewnie wino, , lub za 20 ma butelke wodki, a w lokalu tylko 5 piw. Rozwiazanie jest wiec bardzo proste - w lokalu gdzie sprzedawany jest alkohol po godzinie 22 nie wolno wpuszczac osob ponizej 18 roku zycia (lub nawet 21 !!!). Wtedy jest domniemanie winy - jezeli taka osoba jest w lokalu, jest pijana, to wlascieiel ma biede... a teraz "Ona nie upila sie u mnie tylko na zewnatrz" no i po sprawie. A problme jest inny - jak zagospodarowac czas osobom ponizej 18 lat. No bo nie ma bata, mlodziez musi sie wyszumiec, ale zeby to mialo poziom. Bo to co sie teraz dzieje to zenada. Alkohol to zreszta juz nie problem, bo jak nie sprzedadza alkohjolu to nacpaja sie jakiegos swinstwa. Za moich czasow szkolnych byly osoby ktore wachaly klej budapren, ale te osoby w szkolach byly znane kazdemu i wiekszosc uwazala to za wstyd. Zreszta byly to najczesniej osoby z marginesu. A dzisiaj, wstyd to jest wtedy jak osoba nie cpa, a cpaja juz wszyscy, a przede wszystkim osoby z tzw. dobrych domow bo maja kase, Dizisja narkotyki przybraly taka forme ze ich zazywanie nie tylko nie przynosi wstydu ale podnoci range wsrod towarzystwa. I czego wy chcecie od wlascicieli - gowniarze chlaja ile wlzezie, jak ich nie wpuszcza to nachlaja sie w parku, na dworcu, na lawce przed blokiem. To juz nie jest problem lokalu tego czy innego. Bo co z tego ze pojdziesz sobie do lokalu gdzie nie natkniesz sie na zadnego gownairza, spedzisz sobie fajny wieczor. Ale wyjdziesz z lokalu i pod wlasnym domem moga cie napasc srele po 15 lat wymachujace nozem... po trzezwemu moze mieliby jakies hamulce ale po wodce czy prochach nie maja zadnych Jesli to jest taka potencjalana klientela to moze miasto zalozy dyskoteke bez alkoholu, tylko dla mlodziezy.... ale uwarzacie ze ktos tam przyjdzie?!?!
|
|
Powodzenia bagrmosen
|
|
no odpusciłem se :(:(:(:(:(:(
|
|
wiecie ostatnio przechodziłem w okolicach małpiego gaju i poczułem dziwne mrowienie w piętach... tam moze być dobra radiancja... tam można szukać dobrego internetu... a co do dostawców netu w łomży... to już zupełnie inna historia.. poza tym nie o tym chyba traktuje ten wątek...
|
|
Jest identyczne jak radio Jard z Bialegostoku, widac zapłacili kase za kupno zapowiedzi i zwiastuny radiowe takie jak w radiu Jard w bialymstoku, nie moglem skojazyc podobienstwa a przecierz tyle lat w akademiku w Białym spędziłem a tam brzdąkało Jard , Bab to Jard teraz eee najgorzej to sprzedać się do śledziowa Z tymi radarami tez tak jak w Białymstoku, tutaj troche im źle idzie bo w Łomzy są 3 radary a nie 2 jak podają wiec mało to wiarygodna stacja
|
|
Ojej... ale faux pas... przepraszam 15-latka za odjęcie dwóch latek... :D
|
|
c3po... życzę sobie abyś sie mylił... chociaz czy moze byc gorzej? "Nadmiar demokracji to anarchia"
|
|
15 lat? nie przesadzasz deczko dziecko drogie?
|
|
Wkurzają tacy krytycy na forum nie pisza na temat tylko jakies bzdury piszą ! jak bedzie teraz znowu jakis wkurzajacy post to znaczy ze ludzie nie jestescie .... bo to prawda sa wyjatki ! jak (ptysiu91 no i ....) ale mało ich jest ! a jak wam nie pasuje to zrobie ty błedów ze w głowie sie wam nie pomie$c! :-C
|
|
no kochany, w tym momencie przegiąłeś... a już miałem stać się bardziej pobłażliwy. Jednakowoż w takowej sytuacji... to ja zrobię Ci z d**y jesień średniowiecza. I pamiętaj - nie znasz dnia ani godziny. Bo żeby chcieć coś od kogoś trzeba też coś od siebie dać... jak narazie jeszcze nic z siebie nie dałeś, a w tej sytuacji pokazujesz tylko swą niedojrzałość emocjonalną, psychiczną tudzież fizyczną. Ciężko Ci teraz tu będzie, bo do tej pory miałem tylko ubaw, ale od tego momentu masz przechlapane. A i tak słowa te napisałem drżącą ręką i na silnym hamulcu...
|
|
dziwie sie wszytskim, ktorzy odpisuja na posty typa. bo ja ni w zab zrozumiec ich nie moge. kazde slowo oddzielnie niby jest dla mnie jasne i zrozumiale. ale gdy probuje zlozyc poszczegolne slowa do kupy, nijak sensu zadnego nie widze... ze mna cos nie tak, czy po prostu wszyscy, ktorzy odpisuja to geniusze?:)
|
|
Temat rzeka to prawda. Ale... Zdrowie, spotkanie miłości życia, rodzina, przyjaciele, satysfakcjonująca praca, optymistyczne podejście do życia i więcej do pełni szczęścia nic nie brakuje. Mam tego farta, że prawie wszystkie (szkoda, że nie wszystkie) te warunki w mym życiu się spełniają. Czuję się osobą szczęśliwą i doceniam to co mam :))))) Pozdróweczka Ma zowsze Łomża
|
|
Treść jest ukryta
|
|
W tym roku wypadlem slabo (moge to zwalic na calodniowa podroz samochodowa) - IQ = 122.
|
|
..::&MiKi&::.. no spoko :-) No to w takim razie poznaliście zdanie prawdziwego dj-a ;-) No w każdym razie zabawa w dj-a zaczyna się od zainteresowania muzą. Kto wie.. może gościu będzie kiedyś grał w protectorze?!?!? A może na zabawie w domu się skończy... . dj_NaPrI.... powodzenia;-)
|
|
Wiekszosc postow na 4lomza nie powinna wogole sie pojawic.Zgadzam sie z zovo,admin zle zarzadza i jak widac na forum istnieje totalny "syf".Nie bede przytaczal konkretnych,ale co niektorzy powinni najpierw sie zastanowic a pozniej pisac posta.A jak chca totalnymi glupotami sie zajmowac to niech stworza sobie wlasne forum..'' ...forum dla typowej blondynki..?!''... nie urazajac blondynek..:)
|
|
Link: http://4lomza.pl/index.php?wiad=2239 Cytat: "Teren ma zostać wyrównany, zalany betonem, później zostanie posadzona trawa i drzewa, ma być nawet oczko wodne." _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Na przełomie lat 60 i 70 ub. wieku awangardowy na ówczesne czasy zespół muzyczny z Wrocławia (nie pomnę niestety jego nazwy) śpiewał piosenkę w której powtarzały się słowa: "Asfaltowe łąki betonowych miast". Wypisz wymaluj poletko pana prezesa Lipskiego. Najpierw zabetonować, potem sadzić na tym trawę i drzewka. Zapewne wszystko sztuczne.
|
|
Macie rację, od dawna nie mogę zrozumieć naszch "technokratów", którym przeszkadza zieleń bo: lecą liście i zaśmiecają asfalt, ptaki z drzew sr...ą na ich ukochane samochody, a może i gałąź spaść bezczelnie im na tępe łby więc tną co roku więcej i więcej robiąc z pięknych do niedawna drzew jakieś pokraczne słupy z paroma gałęziami z boku. Pewnie to samo zrobią i z brzegami Narwi bo przecież taki bęcwał nie będzie brudził swoich bucików wodnym błotkiem bo beton ma same zalety: czysty, gładki, twardy,suchy...i taki swojski.
|
|
A GDYBY tu NAGLE było przedszkole.... No cóż przedszkola zapewne NAGLE nie będzie więc pojawi się mini golf. Ale o ile się nie mylę golf kojarzy się raczej z zielenią i ciszą... co do ciszy nie mam wątpliwości, że takowa będzie - skoro zamierzają zalać to betonem, ptaszki raczej się w nim nie zalęgną, pieski preriowe też miałyby problemy... no chyba ze Goofer z Kubusia Puchatka... z odrobiną dynamitu w łapkach... A co do zieleni... na to pewnie też znajdzie się rada... od czego jest zielona farba... skoro niektóre kręgi potrafią malować zimą trawniki na zielono to czemu nie mieliby zrobić tego samego z równym, gładkim, przyjaznym dla otoczenia, i przedewszystkim tanim betonem... Tylko później dzieci będa chodziły delikatnie poobijane... ale cóz tam... wszystko się zgłasza jako usterki. Podsumowując... szarość widzę... szarość i tępotę... ...pozdrawiam... ...trooynik niekoniecznie sieciowy... c3po
|
|
Przestań pieprzyć - jak się bahor nie umie zachować to trzeba do niego posunąć tak jak on sam to dobrze umie :). Sam zachowuje się jak bydle i to nie tylko wobec swoich rówieśników, ale również czasem nie mając żadnych skrupółów wobec dorosłych. Młodzież dzisiejsza jest coraz bardziej zdegenerowana i to w coraz młodszych szeregach. Co już może nikt nie pamięta incydentu z nauczycielem języka angielskiego w jednej z polskich szkół na którym młodzierz gimnazjalna znęcała się na zajęciach uwieczniając dla zabawy całe zajście. Oglądałem w całości ten filmik ściągnięty z internetu i powiem szczerze że miejscami, chodz sam za młodu nie złym ziułkiem byłem :), czułem się naprawdę nie smacznie oglądając te bydło w akcji, a to była przecież zwykła niczym nie odrużniająca się grzeczna młodzież z dobrych domów. Oczom własnym nie wierzyłem. Także nie wmawiaj mi człowieku że młodzież jest strasznie krzywdzona przez nauczycieli, albo któremuś puszczą nerwy i pojedzie ostrzej do bachora. Uwierz mi ten dzieciak z pewnością znał dobrze a może nawet lepiej wszsytkie te słowa, którymi potraktował nauczyciel. Nie usprawiedliwiam też nauczycieli, że się tak zachowują, ale widząc to co się dzieje w szkołach itd... jestem w stanie być tolerancyjny do pewnych granic.
|
|
eee obronco!! co mnie to interesuje ze nie jest mile? jak sie zachowuje tak jak nie nalezy to niech przynajmniej sobie poczyta!!
|
|
no tak... wypowiedzi "starszych pokolen" w tym temacie zapewne zawsze bede krytyczne do autora... az takie sentymenty macie do szkoly? kto to jest nauczyciel waszym zdaniem co?
|
|
Nauczyciel to osoba, która (powinna) zbliża nas do świata (normalnego) poprzez wiedzę, maniery, wychowanie itd. Kiedy się o tym zapomina to ani nauczyciel nie ma szacunku wśród uczniów, oraz uczeń, ktory kończy taką szkołę, jest mniej wartościowy. Oczywiście są wyjątki jak od każdej zasady.
|
|
http://www.elomza.pl/wiadomosci/news.php?id_news=2500 zovo - Zobacz jak jesteś taki inteligent to bedziesz wiedział o co chodzi! --- PGG
|
|
No ale chyba nie zawsze tak jest?
|
|
c3po: zgadzam się z Tobą i gdybym był na miejscu kierowcy, który ma do czynienia z chamstwem ze strony pasażerów, prawdopodobnie odpłaciłbym tym samym. Z uwagi na to, iż to ja głośno krzyczałem o chamach i burakach, czuję się wywołany do tablicy: Przypadek z jakim ja się zetknąłem i którego byłem obserwatorem (opisany kilka postów wyżej) to ewidentne buractwo ze strony kierowcy. Pasażerami byli w zdecydowanej większości dorośli ludzie, nie zauważyłem jakiegoś chamstwa z ich strony, natomiast to, co wyprawiał tamten kierowca to był szczyt braku kultury, jakiegokolwiek szacunku dla pasażerów czy chociażby odrobiny dobrej woli. Nie był to pierwszy przypadek kiedy zetknąłem się z takim zachowaniem kierowców łomżyńskiego PKS-u. Wiem że każdemu może się zdarzyć zły dzień, ale z tego co widzę, to takie traktowanie pasażerów staje się smutną regułą. A z takim podejściem do klienta ta "firma" długo nie pociągnie. Mnie już skutecznie zrazili do siebie i jeżeli nie będę zmuszony, to więcej nie skorzystam z ich usług. Natomiast co do kierowców MPK to do tej pory nie spotkałem się z przejawami szczególnej nieuprzejmości czy też chamstwa z ich strony. Kilka razy widziałem tylko jak musieli zareagować w przypadku tych "rezusów" o których pisał c3po, ale nie było to chamstwo, a zwykła reakcja na nieodpowiednie zachowanie. Pozdrawiam.
|
|
Oooo się odezwał posiadacz pajączka :)
|
|
bartez a jak mają się do Ciebie odnosić hahahahahahaaahaaa !!!!!
|
|
Czy ktoś widział dzisiejszej nocy zaćmienie Księżyca? Niech się podzieli wrażeniami, bo ja niestety zaspałam... Pozdrawiam
|
|
hummm to nie szwecja i nie sztokholm -gdzie o tej porze jest przepięknie a ludzie bawia się w barze ,kawiarni lub na ulicy a miasto jest oświetlone kolorowymi lampionami
|
|
Już sie zastanowiłam i stwierdziłam, że chyba nie da się całkowicie zrezygnować z używania wulgaryzmów. Ale zawsze można je ograniczyć i zacieśnić kręgi słuchaczy. No właśnie. Póki co to jest dobre rozwiązanie.
|
|
osz Ty fak :) - jaki typo
|
|
Myślisz że kraty w oknach pomogą??Ja mam kraty na balkonie i pokradli wszystko co się dało.Ogródek też nie był im straszny!Ciekawe tylko co oni z tym robią lub gdzie to sprzedają?
|
|
"Albo Dla Nich Dyske Zrobić Dla Ksiedzów ?" Do szkoły matole :)
|
|
Osobiście także nie pałam ogromną sympatią do T.P. S.A. Lecz absoloutnie nie widzę nic dziwnego w agresywnej postawie marketingowej w segmencie szerokopasmowego dostępu do internetu. Znak czasu... "Tepsa" dąży do opanowania bodajże najbardziej rozwojowego (a w pszyszłości generującego największe przychody) sektora usług telekomunikacyjnych, korzystając z monopolu jaki w pewnym sensie posiada (cóż - z jakiego operatora byśmy nie korzystali i tak w pewnym momencie stajemy się urzytkownikami łącz TP; słynna niegdyś kwestia "dławików"). Chodzi o to, aby uszczknąć sobie jak nawięcej z tego "tortu", w szczególności jeśli chodzi o klientów korporacyjnych (usługi B2B), zanim konkurencja w obrębie szerokopasmówek rozszaleje się na dobre. Zainteresowanych tą problematyką zachęcam do zapoznania się ze Strategią Lizbońską oraz publikacją UNDP - Polska na drodze do globalnego społeczeństwa informacyjnego.
|
|
Wedlug mnie najwazniejszy jest dobry gospodarz obiektu, ktory zadba o niego nie gorzej, niz o wlasne podworko. Nie trzeba gigantycznych nakladow, zeby wyplec korty porosniete po kolana zielskiem. Jesli nie da sie ich oddac do uzytku, to przynajmniej niech nie strasza swoim widokiem przejezdnych. To samo dotyczy parterowego budynku w ruinie, na ktorego dachu rosna najrozniejsze okazy flory. Ludzilam sie, ze moze przed przylotem Kwasniewskiego chociaz ktos posprzata, ale niestety. Dawniej malowanoby trawe na zielono, ale nowa epoka to zwrot o 180 stopni, wiec nikt nie tknal tego palcem. Chociaz w tym miescie moze ojciec Rydzyk bylby tak znamienitym gosciem, dla ktorego warto ? Ma zowsze Łomża
|
|
Na allegro u sprawdzonego sprzedawcy.
|
|
A wiecie jak zachowują się zastepcze (czytać nie orginalne tusze), w które warto zainswestować?? Które będą słuzyć przez wiele napełnień?? Dodam iż w poprzednim satrszym Lexmarku regenerowałem tusze po 10 razy bez wiekszych problemów. W tym po pierwszej regenreacji tusz jest do wyrzucenia (choć próby przywrócenia do zycia jeszcze trwają). Pzor.
|
|
PEJA dobrze że powiedziałeś ze jesteś MĄDRY bo nie widac
|
|
No właśnie, ten Caps Lock, błędy, styl wypowiedzi mocno chaotyczny.....
|
|
Bywam od czasu do czasu w Lomzy i za kazdym razem stwierdzam, ze to okropna dziura. Jedynym w miare kulturalnym klubem, gdzie mozna by organizowac swietne imprezy jest Jam Cafe. Lokal ten jest zadbany i usytuowany we wlasciwym miejscu (z wygodnym dojazdem) Lomzy, lecz jego wlasciciele chyba nie bardzo chca zarabiac pieniadze (no bo po co?). Obsluga czy nawet wspolwlasciciele wyraznie daja do zrozumienia, ze prywatne rozmowy sa dla nich wazniejsze od klienta ktory stoi przy barze i czeka... Nastepna bulwersujaca sprawa jest zamykanie klubu w niedziele ( i nie tylko w niedziele )ok. godz.22 kiedy to conajmiej wszystkie miejsca siedzace sa zajete przez "potencjalnych dostawcow chleba" a ci wszyscy ktorzy chca o tej porze wejsc do klubu uslysza w drzwiach "juz nie wpuszczamy"! Pamietaj tez ze jesli zechcesz zarezerwowac sobie stolik w Jam Cafe na dany dzien to musisz wniesc oplate w wysokosci 50zl/stolik do wykorzystania w barze. A co jesli w Lomzy jestes tylko gosciem lub masz wyjazd sluzbowy wlasnie do tego miasta? Zapomnij o wejsciu do Jam Cafe (szczegolnie w Swieta) bo rezerwacje mozna dokonac tylko osobiscie ( i nikt przez telefon nie uwierzy Ci na slowo ze chcesz zostawic tam swoje pieniadze), a ow klub nie posiada wlasnej strony internetowej... Prage poinformowac ze jest to opinia obiektywna, poparta wieloma wypowiedziami ( do nidawna ) bywalcow klubu i brak tutaj subiektywnej oceny. I tutaj kieruje stwierdzenie do wlascicieli klubu: Panowie nalezalo by powaznie zastanowic sie nad organizacja. Skonczyl sie okres komuny i w dobie czasu istnieje zazyla walka o klienta. Nie Wy jestescie najwazniejsi, choc to Wasze pieniadze, a klient ktory Wam je przynosi. Pozdrawiam goraco i licze na szczerosc wypowiedzi w tej sprawie, szczegolnie osob, ktore doskonale znaja temat od strony konsumenta. Ma zowsze Łomża
|
|
------>>><<<MADA FAKA>>><<<--------
|
|
POdpisuje sie pod komentarzem Kasi. Strona internetowa jest, tylko kamerki nigdy nie dzialaja, adres: http://www.yam.pl/ ale ciekawa jest strona nie tego lokalu, ale nazwa podobna: http://www.yam.com/ :)
|
|
No wiesz... tak deczko cmentarnie... :D kolejny klon kolejnego trolla (albo tego samego...) :D
|
|
Piwo jest dobre, ale nie w podrózy bo: Poranek wczesny Jadę pospiesznym Wprost do Warszawy Załatwiać sprawy. Pociąg o czasie Ja w drugiej klasie Wagon się kiwa Pije trzy piwa. Łódź Niciarniana, W pęcherzu zmiana. Pęcherz nie sługa, A podróż długa. Ruszam z tej stacji Do ubikacji. Kto zna koleje Wie, jak się leje. To co trzęsie się W Los Angelesie Formę osiąga W polskich pociągach. Wyciągam łapę, Podnoszę klapę, Biada mi biada, Klapa opada. Rzednie mi mina Trza klapę trzymać. Łokieć, kolano Trzymam skubana. Celuje w szparkę, Puszczam Niagarkę, Tryska kaskada, Klapa opada. Fatum złowieszcze- -wszak wciąż szczę jeszcze. Organizm płynną Spełnia powinność. Najgorsze to, że Przestać nie może. Toczę z nim boje Jak Priam o Troje, Chce się powstrzymać -Ratunku ni ma. Pociąg się giba, A piwo spływa. Lecę na ścianę Z mokrym organem, Lecąc na druga Zraszam ją struga, Wagonem szarpie Leje do skarpet, Tańcząc Czardasza Nogawki zraszam. O straszna męka, Kozak, Flamenco, Tańczę, cholera Wzorem Astair'a. Miota mną, ciska, Ja organ ściskam. Wagon się chwieje, Na lustro leje, Skład się zatacza, Ja sufit zmaczam. Wszędzie Łabędzie Jezioro będzie. Odtańczam z płaczem La Kukaraczę, Zwrotnica, podskok Spryskuje okno, Nierówne złącza- -buty nasączam, Pociąg hamuje Drzwi obsikuję I pasażera Co drzwi otwiera Plus dawka spora Na konduktora. Resztka mi kapie Na skrót PKP. Wreszcie pomału Brnę do przedziału. Pasażerowie Patrzą spod powiek. Pytania skąpe "Gdzie pan wziął kąpiel?" Warszawa, Boże! Nareszcie dworzec! Chwila szczęśliwa Na peron spływam, Walizkę trzymam, Odzież wyżymam. Ach urlop błogi Od fizjologii. Ulga bezbrzeżna. Pociąg odjeżdża, Rusza maszyna Hen w dal Po szczy... Po szynach.
|
|
kaschia ma absolutna racje. Zenada. Ilosc toalet na taki klub i ich utrzymanie w czystosci. Nawiasem mowiac o "kulturze'' klienteli ich stan swiadczy podobnie. Ma zowsze Łomża
|
|
O prosze, a jednak jest strona internetowa. Szkoda tylko ze obsluga lokalu jest niedoiformowana, bo w rozmowie telefonicznej wyraznie powiedziano "niestety nie mamy strony". Dzieki za informacje... Dyrb
|
|
WITAM. GENERALNIE WSZYSCY NARZEKACIE A PRAWIE WSZYSCY CHODZICIE DO YAM CAFFE. PANIE WINNICKI ZAPRASZAMY JAKO ŁOMŻYNIACY DO WSPANIAŁYCH KLUBÓW METRO,ATLANTIC,ATOM TAM NAPEWNO SIE PANU SPODOBA JEST DUŻO KIBLI,NIKT PANA NIE WYPROSI CYBA ŻE DOSTANIE PAN WPIER..... I SAM PAN WYJDZIE LUB PANA WYNIOSĄ. I JESZCZE COŚ JAK TO JEST PANIE WINNICKI BYWA PAN W ŁOMŻY NA DELEGACJACH W SOBOTY I NIEDZIELE? CZY JEST PAN Z ŁOMŻY?.A MOŻE JEST PAN KSIEDZEM. JEŻELI CHODZI O NIEDZIELE PANIE WINNICKI TO JAK PAN SOBIE WYOBRAŻA ŻE TO JEST POTUPAJA TU SIEDZĄ LUDZIE KTÓRZY CHCĄ SOBIE SPOKOJNIE POGADA I WYPI PIWKO.JEŻELI LUBI PAN SPEDY TO NA WICHURK ZAPRASZAM. PYTANIE DO ŁOMŻYNIAKÓW GDZIE WAM NAJLEPIEJ PASUJE ????????????
|
|
Wiecie Dowiedziałem się że ABCD jest bardzo nie mądrym chłopczykiem w Łomży to takich chyba wiecej jest tak samo jak KASa mój sąsiad o 3 bloki dalej no to co ja zrobie że takich wpuszczają wszędzie i robią zamieszanie . ABCD jak chcesz się wykazac zdolnosciami pedała to idz na LOVE PARADE ww Berlinie i tak samo reszta oki juz nie bende się udzielał na forum ale bende czuwał nad wami :) i niech normalni porusza normalny temat oki ? no to spoko czekam może sie udzele....
|
|
Ruszyła kampania na rzecz przestrzegania zakazu sprzedawania nieletnim alkoholu. Bulwersującą sprawą jest widok pijanego nastolatka. Niestety do takich przypadków dochodzi często. Dzieje się tak, gdyż nie wszyscy sprzedawcy przestrzegają zakazu sprzedawania nieletnim alkoholu, wynikającego z Ustawy o wychowawniu w trzeźwości. Akcja będzie polegać na szerokiej kampanii reklamowej - w telewizji, radiu, prasie i internecie ukazującej zagrożenia związane ze sprzedażą alkoholu osobom poniżej 18 roku życia. Ponadto inspektorzy Państwowej Agencji Rozwiązywania Problemów Alkoholowych ze swej strony będą w ramach swoistego rodzaju tajnych patroli stosować metodę "zakupu kontrolowanego". Młoda - na oko niepełnoletnia - osoba będzie próbowała kupić alkohol. Jeśli jej się uda, sklep dostanie żółtą kartkę ostrzegawczą. Jeśli kilka takich prób się nie powiedzie, sklep otrzyma certyfikat rzetelnego sprzedawcy. Ale to coś da ? nie wiem zobaczym ale tak samo z akcją STOP 18 lat nie chodzi mi o kampanie co zabraniało sprzedawania papierosom nieletnim ostanio przechodziłem koło takiego kiosku na którym jest taka nalepka a przy kiosku było dwuch 11latków i kupiło se dwie paczki L&M Czerwonych a ten w kiosku z wesołą miną siedział i sie cieszył bo sprzedaje też petardy i co raz grupka dzieci z 10 zł. stoi i kupuje se petardy to ma z czego sie cieszyć przecierz towar schodzi bardzo szybko.Ale idąc dalej stał radiowóz Łomżyńskiej Policji i czym to świadczy ?
|
|
Rok Temu w tym czasie na Górce Zawadzkiej miedzy Alejkami a Publicznym Gimnazjum Nr 1 przy samym Boisku PG1 ( Chodzi mi o węzeł czy zródło wody dla potrzeb Spółdzielni) była jakaś budowa.Stała taka wierza wiertnicza i wiercili po zimie skaczyli robić to rozebrali to wierze ale jak to robili tak zostało ten złom rury no wszytkie cześci do tej wierzy nawet taki duża wciągarka nawet barak był mieszkali tam jacys bezdomni ale długo nie pożyli tam bo nietak dawno ten barak doszczętnie spalił sie ktoś podpalił napewno małolaci z szkoły wieczorem nudziło im się to zrobili wielkie ognisko.Tam jest bardzo niebezpicznie bo jest jakiś kanał i tez ktos tam może wpaść albo co innego szkoda że tego złomu nie można zabrac bo to waży z kilka ton to opucz tego spalonego baraku to z tantont nic nie ubedzie jak nie sprzątnie tego Albo Spółdzielnia albo ten co wykonywał to prace to Pisze do Tych co Tym sie interesują i własciciela tej działki i tego złomu co leży żeby albo to sprzątneli albo niech robią cos dalej jak mają zamiar dalej budować To niech przynajmniej ten teren ogradzą a nie jakieś patyki postawili i się cieszą !. Unas w Polsce Wszystko Jest do kitu na zachodzie takiego czego nie było.
|
|
PEJA już poruszyłem dwa bardzo mądre i ciekawe tamety zależy dla kogo ale dlamnie one są ważne jak ktoś mądry to zrozumie mnie a jak nie no to .... zobaczymy czy się udzieli :)
|
|
Brak słów, na styl i jasność wypowiedzi. Czarno to widzę.
|
|
wprowadzmy znaczki oryginalnosci :P
|
|
Ja wiem oco mu chodzi :):) o ten taki barak spalony obok pg1 ehh no i co ztego że napisałeś to tu i tak nic nie zrobią ! Tak jest!Więcej Czadu! Dyrb
|
|
W niektórych sklepach jest to typowa pogoń za pieniądzem, nie sprzedam ja - sprzeda ktos inny. To, że małolat kupi pzred podstawioną pełnoletnią osobę, to trudno. Ale są też sytuacje, kiedy na zwróconą uwagę sprzedawczyni odpowiedziała, wiem co robię i potem wyjaśniła, że jesli nie sprzeda piwa dzieciakowi, to ojciec go skatuje. Jakie w tej sytuacji jest wyjście? Zgadzam się z Jastą, że gdyby za przypadki sprzedaży piwa czy papierosów osoby za to odpowiedzialne były karane, to inni sprzedawcy może by bali sie ryzykować.
|
|
Wolny rynek Evoo, wolny rynek.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |